SINGAPUR – INDONEZIJA 14 DANA

SINGAPUR – BALI (SEMINJAK)

26.09 – 09.10.2020.

14 DANA / 11 NOĆI


Singapur je finansijski centar Azije i kosmopolitska i najmodernija ostrvska grad-država jugoistočne Azije. Kada se pomene Singapur, glavna asocijacija su oblakoderi i moderna arhitektura. Grad spaja malajsku, kinesku, arapsku, indijsku i englesku kulturu i religiju. Njegova jedinstvena etnička tapiserija pruža posetiocima širok spektar sadržaja za razgledanje i otkrivanje. Ostrvo leži jedan stepen severno od ekvatora, obuhvata ostrvo Singapur i 58 manjih ostrva. Glavni grad, Singapur, pokriva trećinu glavnog ostrva. Odlična infrastruktura ostrvske republike omogućava posetiocima da uživaju u njegovim brojnim lokacijama i atrakcijama u bezbednom, čistom i zelenom okruženju. Singapur se zove “Garden City” zbog svojih brojnih parkova i bujne vegetacije. Njegovu lepotu upotpunjuje i bogato kulturno nasledje. Kako je Singapur multikulturalna sredina, u njemu se mogu čuti razni jezici, a zvanični su malezijski, mandarinski, tamilski i engleski. Jezgro Singapura je kolonijalna oblast. Svaka enklava ima svoj poseban šmek, od aromatičnih prodavnica začina Little Indije, oronule Kineske četvrti, gde je još uvek moguće naići na kaligrafa koji piše priču, ili arapskog distrikta, pretrpanog prodavnicama finih tkanina i svile.

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno – zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program puta:

1.dan (26.09.): Beograd – Doha – Singapur

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Dohe u 12:05h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 15 minuta. Nastavak leta za Singapur u 19:45h, broj leta QR942.

2.dan (27.09.): Singapur

Dolazak u Singapur u 09:05h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme na privikavanje. Singapur je ostrvo – država, najmoderniji grad u Jugoistočnoj Aziji, čije ime u prevodu znači lavlji grad. Noćenje

3.dan (28.09.): Singapur

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada. Singapur je finansijski centar Azije, grad orhideja, sa mnoštvom parkova i bašta. Grad u kojem ćete se izgubiti u reci ljudi, gde ćete širom otvorenih očiju upijati čudesne slike! Na našoj turi ćemo obići Clarke Quay, Orchard Road – glavni bulevar u kojem se dešava sve i odakle se odlazi svuda: Marina Bay, Garden by the Bay projekat koji je napravio kombinaciju moderne gradske četvrti u okruženju parka, Central Buisiness District, Merlion Park i mnoge druge. Noćenje.

4.dan (29.09.): Singapur – Bali

Odjavljivanje iz smeštaja i slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Bali. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor i upoznavanje sa čarima ostrva bogova. Noćenje.

5.dan (30.09.): Bali

Nakon budjenja, odlazak na najpopularniju plažu u Seminjaku gde ćemo dan provesti u kupanju, sučanju, surfovanju i ispijanju kokosa… U popodnevnim satima uživaćemo u zalasku sunca i koktelima. Veliki broj klubova, barova i diskoteka obećavaju dobar provod, a dijapazon restorana će zadovoljiti svačiji ukus. Od lokalnih varunga, gde se mogu probati lokalna – balinežanska i indonežanska jela, preko odličnih australijskih burgera, tuna stejkova do raskošnih vegetarijanskih opcija – očekuje vas prava kulinarska turneja. Veče možemo da zaključimo sa lokalnim pivom – Bintang.  Noćenje.

6.dan (01.10.): Ubud – Monkey forest – Pirinčana polja Tengalalang – Hram Tirta Empul

Budjenje uz mirise canang sari-ja. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativno upoznavanje Ubuda. Ušuškan u srcu Balija, Ubud nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Krase ga umetničke radionice, ateljei, galerije, dizajnerski butici. okruženi pirinčanim poljima u kojima ćemo uživati uz šoljicu najbolje kafe. Upoznaćemo se sa starim zanatom oslikavanja tkanina – Batik i imaćemo priliku da čujemo interesantne priče o veštim balinežanskim duborescima i uveriti se u njihove majstorske sposobnosti. Prolazeći kroz nestvarne pejzaže centralnog Balija pažnju će nam odvući tradicionalno balinežansko selo. Svako selo ima tri hrama, a svaka kuća u selu ima svoj (porodični) hram, koji koji krasi svako dvorište. Put nas dalje vodi ka Svetoj šumi majmuna.  Šetnja parkom uz fotografisanje makaki majmuna dok se igraju ili bište upotpuniće celokupni doživljaj. Nakon obilaska vreme je za ručak u skrivenom Manga kutku koji garantuje ekstazu svih čula. Hedonizam sa pogledom na pirinčana polja. Nakon opuštanja put nas dalje vodi ka jednom od najznačajnijih vodenih hramova – Tirta Empul, gde pravimo pauzu za razgledanje hrama. Po završenoj poseti povratak u Seminjak. Noćenje.

7. dan (02.10.): Plaža Pandava – Plaža Melasti – Hram Uluvatu

Slobodan dan ili fakultativni obilazak najlepših plaža na južnoj obali Balija – poluostrvu Bukit. U pitanju su plaže Pandava i Melasti. Kupamo se, sunčamo, ispijamo kokose i koktele. Plažni bar/restoran na Melasti mesto je koje postavlja standarde uživanja na Baliju i nezaobilazna je Instagram lokacija. Slobodno vreme. Dan završavamo na moćnoj litici Uluvatu hrama gde ćemo se uz zalazak sunca upoznati sa Kećakom – tradicionalnim lokalnim plesom koji izvodi preko 100 plesača i plesačica. Ova lokalna atrakcija mesto je susreta drevnih rituala i hinduističkog epa – Ramajana. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (03.10.): Vodopad Tukad Ćepung – Monkey bar – Snorkeling Padang Bai

Današnji dan posvećujemo fakultativnom upoznavanju centralnog dela ostrva. U ranim jutarnjim časovima odlazimo do jednog od čuvenih vodopada – Tukad Ćepung, koji se vešto krije u velelepnim stenama. Uživamo u prirodi koja nas okružuje. Nastavljamo dalje ka Monkey baru, koji se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u infiniti bazenu. U popodnevnim časovima se krećemo ka Padang Bai-ju najpoznatijem sorkeling iskustvu na Baliju. Sa maskama uranjamo u podvodni svet raskošnih koralnih grebena, šarenog i neobičnog morskog sveta. U dogovoreno vreme povratak u Seminjak. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (04.10.): Hram Tanah Lot – Ćangu plaža (La Brisa)

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet zapadne obale Balija. Put nas vodi do neobičnog hrama koji se nalazi na steni u Indijskom okeanu – hram Tanah Lot. Videćemo neobične formacije stena, kako talasi udaraju podno hrama… Pravimo prelepe fotografije. Nakon obilaska nastavljamo prema mestu Ćangu i plaži tamnog peska. Vreme do povratka u Seminjak provodimo na plaži i u baru La Brisa, kojem se Manga putnici rado vraćaju. Kokteli, bazeni, palme, lejzi begovi, specijaliteti i poslastice čine ovo mesto idealnim izborom za uživanjem u zalasku sunca. U dogovoreno vreme transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

10. dan (05.10.): Selo Tenganan – Vodene palate Taman Udjung i Tirta Ganga

Nakon doručka vam predlažemo izlet na istok Balija – fakultativno. Posetom selu Tenganan i njegovim žiteljima – starosedeocima Balija, upoznajemo  se sa viševekovnim običajima i pravilima koja su uspela da očuvaju identitet i integritet sela podno Agunga. Zemlja u okolini vulkana Agung je više nego plodna, vegetacija intenzivne zelene boje, a pirinač u poljima buja. Upravo kroz pirinčana polja šetamo i slušamo prirodu. Put nas vodi ka vodenim palatama poslednje balinežanske dinastije Karangasem po kojoj ovaj kraj i nosi ime. Taman Udjung je prva palata koju ćemo posetiti. Izgradjena je u eklektičnom stilu sa upečatljivim odlikama evropske arhitekture. Druga je Tirta Ganga klasično balinežanskog stila. Oba kompleksa predstavljaju unikatne kombinacije veštačkih jezera, mostova, skulptura i pažljivo biranog ukrasnog rastinja. Nakon razgledanja povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan (06.10.): Nusa Dua i Djimbaran

Slobodan dan za odmor ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet na plažu Nusa Dua, poznatu po belom pesku, luksuznim hotelima i dobrim restoranima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Vreme provodimo na delu plaže raskošnog hotelskog kompleksa Ayodya gde ćemo uživati do kasnih popodnevnih časova, kada prelazimo na obalu ribarskog gradića Djimbaran u kome dočekujemo zalazak sunca. Ispraćajući sunce uživamo u morskim delikatesima. Povratak u hotel. Noćenje.

12. dan (07.10.): Bali – Vulkan Batur i termalni izvori Toya Devasya

Za ljubitelje prirode i akcije danas sa menija nudimo fakultativni izlet na vulkan Batur. U noćnim satima se vozimo do podnožja vulkana i oko dva sata se lagano penjemo na nadmorsku visinu od 1717m. Dok hormoni sreće naviru pijemo toplo piće i čekamo da se pojavi sunce i rodi novi dan. Dok jutarnje sunce obasjava vulkan, dok se spuštamo sa kratera imamo priliku da uživamo u prirodi i punimo baterije. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur, na čijoj obali opuštamo umorne mišiće u termalnim izvorima Toya Devasya. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (08.10.): Bali

Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Slobodno vreme, za finalni šoping i kupovinu suvenira, sve do polaska na aerodrom u večernjim satima Transfer do aerodroma i čekiranje za let za Beograd.

14. dan (09.10.): Bali – Doha – Beograd

Poletanje aviona za Dohu u 00:35h, broj leta QR 961. Sletanje u Dohu u 05:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 10 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 06:45h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

SINGAPUR od 27.09. do 29.09.2020.

Hotel Princess 81 2* ili sl. – nalazi u širem centru grada. Hotel je dobro povezan linijama gradskog prevoza sa svim delovima grada. Poseduje bar i restoran internacionalne kuhinje. Sobe u hotelu su dvokrevetne, svaka sa kupatilom i klima uredjajem.

BALI od 29.09. do 08.10.2020.

Hotel Destiny 3* ili sl. – nalazi se u centru Seminjaka. Hotel raspolaže modernim i komfornim dvokrevetnim sobama svaka sa klima uredjajem, sefom, besplatanim internetom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Hotel poseduje bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje. Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1599€ 1449€

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 1399€
Za prijave i uplate u celosti do 25.03.  cena je 1349€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Singapur / Denpasar – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Singapur – Bali – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Singapuru u hotelu 2* na bazi 2 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Smeštaj na Baliju u hotelu 3* na bazi 9 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Singapur (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Singapur za boravak do 30 dana)
-Vizu za Indoneziju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Indoneziju  za boravak do 30 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Singapur – razgledanje grada

Obilazimo grad orhideja, grad mnoštvo parkova i bašta, grad u kojem ćete se izgubiti u reci ljudi, gde ćete otvorenih očiju upijati čudesne slike! Na našoj turi ćemo obići Clarke Quay, Orchard Road – glavni bulevar u kojem se dešava sve i odakle se odlazi svuda: Marina Bay, Garden by the Bay projekat koji je napravio kombinaciju moderne gradske četvrti u okruženju parka., Central Buisiness Dinstrict, Merlion Park i mnoge druge. 

Izlet uključuje: prevoz i predstavnika agencije.


Ubud – Monkey forest – Pirinčana polja Tengalalang – Hram Tirta Empul

U prvom delu dana ćemo posetiti radionice u kojima se tradicionalno oslikava tkanina i rezbari drvo. Posetićemo i tipičnu balinežansku kuću i upoznati se sa načinom života. Potom odlazimo u Svetu šumu majmuna gde se upoznajemo sa vragolastim makakijima. Pauzu za ručak pravimo u pirinčanim poljima. Popodne je namenjeno upoznavanju sa balinežanskim hinduizmom, kulturološkim značajem i verskim običajima koji se ovde praktikuju.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i predstavnika agencije.


Plaža Pandava – Plaža Melasti – Hram UluvatuKećak ples

Tokom ovog izleta, posetićemo plaže na samom jugu ostrva Bali – Pandava i Melasti, uživati u celodnevnom kupanju. Na plaži Melasti ćemo se smestiti u plažni bar Palmilla koji se estetski utapa u stene južnih obronaka Bukita, a infiniti bazen deluje kao da se stapa sa okeanom. U popodnevnim časovima posećujemo veličanstveni hram Uluwatu, koji je smešten na vrhu litice sa koje se pruža pogled na zalazak sunca i dok se pred nama u amfitatru razmotava jedan od najznačajnijih hinduističkih epova – Ramajana uz vokalnu pratnju pevača koji su u transu.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice na plaže Pandava i Melasti, ulaznicu i konzumaciju u iznosu od oko 8 eura, ulaznicu za Uluwatu hram, ulaznicu za Kećak ples i predstavnika agencije.


Vodopad Tukad Ćepung – Monkey bar – Snorkeling Padang Bai

Rano ujutru polazimo da pozdravimo sunce na prelepom vodopadu Tukad Ćepung. Zavlačimo se kroz mali kanjon do skrivenog vodopada. Potom odlazimo da odmorimo u Monkey Bar – bar na brdu koje se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u Infinity bazenu. Dalje nas put odvodi na jednu od čuvenih plantaža kafe. Upoznaćemo se sa vrstama kafe koje se gaje u ovom regionu ali i drugim začinskim biljem i voćem koje Balinežani koriste za pravljenje čajeva. Luwak iliti Cibetka je životinjica koja je uključena u proces dobijanja najskuplje kafe na svetu. Dan završavamo na Traditional Art Marketu u Ubudu.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, konzumaciju u Monkey Bar-u u iznosu od oko 6.5 evra, opremu za snorkeling i predstavnika agencije.


Hram Tanah Lot – Ćangu plaža

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru kog zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Ćangu, uz našu preporuku da se dan provede u jednom izuzetno interesantnom plažnom baru.. Popodne povratak u hotel.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, predstavnika agencije.


Selo Tenganan – Vodene palate Taman Udjung i Tirta Ganga

Dan predvidjen za posetu istočnom delu ostrva u regiju Karangasem. Dan započinjemo upoznavanjem tradicionalnog balinežanskog sela Tenganan u kome žive starosedeoci Balija. Interesantni i drugačiji običaji i pravila su uslov bez kojeg ova zajednica ne bi opstala. Idemo i na treking kroz njihova imanja – pirinčana polja. Potom idemo da istražimo vodene palate poslednje balinežanske dinastije Karangasem – Taman Udjung. Kombinujući prelepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj. Potom odlazimo do sestrinske vodene palate Tirta Gangga izraženog balinežanskog stila. Smatra se jednim od najlepših lokaliteta na Baliju. t.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice u palate i selo, lokalnog vodiča u selu i na imanju Tenganana i predstavnika agencije.


Nusa Dua i Djimbaran 

Odlazimo na plažu Nusa Dua, a mi ćemo uživati u delu plaže koja pripada kompleksu Ayodya. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Popodne odlazak na plažu Jimbaran, gde se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca.

Cena izleta uključuje: prevoz, peškir i konzumaciju u iznosu od oko 13 evra i predstavnika agencije.


Vulkan Batur – Treking + termalni izvori 

Polazak iz hotela u 2h ujutru. Treking traje oko 2 sata u jednom pravcu na visini od oko 1700 m. Tokom trekinga videćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan, kalderu i fenomenalan izlazak sunca. Nakon završenog trekinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toja Devasja na samoj obali jezera Batur ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznicu za vulkansku regiju, lokalnog vodiča na vulkanu, kafu/čaj i doručak (sendvič od jaja i banana) i ulaznicu na termalne izvore i predstavnika agencije.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE