NEPAL 15 DANA

KATHMANDU – POKHARA

28.04 – 12.05.2020

15 DANA / 12 NOĆI


nepal katmandu

Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opšte poznat kao „krov sveta“. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gde visoke, snegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mesto rodjenja Bude, Nepal je važno mesto hodočašća za milione budista koji dolaze sa raznih strana sveta. Gde god da krenete dočekaće vas širokim osmesima. Nepalci spadaju u najdruželjubivije ljude na svetu i nemojte se iznenaditi ukoliko vas pozovu u svoj dom na šoljicu čaja. Smešten na vrhu sveta, Nepal je na samom koraku od raja, a oni koji su otkrili njegove čari sigurno se tako i osećaju.

Katmandu, prestonica Nepala, okružena je lancima visokih planina. Ovaj prelepi užurbani grad nalazi se na kulturnoj raskrnici izmedju Indije i Kine, a njihove uticaje videćete u arhitekturi i osetiti u lokalnoj kuhinji. Spremite se za avanturu u džungli nacionalnog parka Čitvan. U njemu su svoje utočište pronašli jednorogi nosorozi, krokodili i mnoštvo ptica. Pokhara je avanturistički grad sa spektakularnim prizorima, ogledalo Himalaja. Savršeno mesto za „punjenje baterija“.  U Pokhari možete iskusiti najbolji treking, paraglajding ili jednostavno se odmarati pored jezera u blizini grada odakle se pruža prelep pogled na planinu Anapurna.


Plan i program puta: 

1. dan (28.04.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 35 minuta.

2. dan (29.04.): Doha – Katmandu

Poletanje aviona iz Dohe u 03:05h, broj leta QR 652. Dolazak u Kathmandu u 10:25h po lokalnom vremenu, glavni grad Nepala. Nakon dobijanja vize na aerodromu i pasoške kontrole, transfer do smeštaja u Thamelu, turističkom delu Kathmandua. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret sa uzavrelim ulicama ovog grada… Noćenje.

Kathmandu

3. dan (30.04.): Kathmandu

Kathmandu se nalazi u Kathmandu dolini okruženoj Himalajima na severu i visokim brdima sa ostale tri strane. U njoj se nalaze ostaci još dve prestonice srednjevekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palate, budistički manastiri i stupe… Većina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: Durbar square – centralni trg Kathmandua sa mnogim hramovima i velikom palatom iz srednjeg veka u sred gradske gužve, su odličan početak za prvo upoznavanje sa duhom ovog grada. Ako budemo imali sreće, videćemo i živu boginju Kumari, devojčicu koja se bira na svakih nekoliko godina kao otelotvorenje boginje iz Hindu mitologije. Zatim obilazimo Boudhanath stupu, drugu najveću budističku stupu na svetu i centar tibetanske zajednice Katmandua.  Nakon toga spuštamo se do svete reke Bagmati i posećujemo Pashupatinath – najznačajniji hinduistički hram u Nepalu, gde se na gatovima obavljaju ceremonijalne kremacije. Možda sretnemo i slikovite Sadhu-e, svete hindu ljude koji su se odlučili na asketski život zarad vere. Povratak u Thamel. Slobodno vreme. Noćenje.

Nepal

4. dan (01.05.): Kathmandu

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje: Swayambhunath stupa (popularno nazvan Hram majmuna) nalazi se na brdu iznad Katmandua, a pored nje nalazi se nekolicina hindu hramova. U gužvi budističkih hodočasnika, koji ritualno obilaze oko stupe i hinduističkih vernika, koji izvode ritual odmah u hramu pored,  može se videti savršen sklad hindu i budističke religije i kulture koji vlada u Nepalu. Nakon toga obilazimo Patan i Baktahpur, male gradove koji su nekada bili prestonice zaraćenih kraljevstava u Kathmandu Dolini. Danas, oni su gradovi-muzeji, centri zanatstva i umetnosti, svaki unikatan i specifičan na svoj način. Slobodno veče. Noćenje.

sarangkot nepal

5. dan (02.05.): Kathmandu

Slobodan dan za individualni obilazak Katmandua i šoping. Slobodno veče. Noćenje.

6. dan (03.05.): Kathmandu / Chitwan nacionalni park

Slobodni dani u Kathmanduu ili fakultativni izlet u Chitwan Nacionalni park. Polazak za Nacionalni park Chitwan u jutarnjim satima. Chitwan Nacionalni Park se nalazi na UNESCO listi od 1984. Iznenadićete se šta sve Nepal ima da ponudi… Jedan potpuno novi doživljaj u niziji nadomak Indije. Čekaju nas zaštićene životinjske vrste poput bengalskih tigrova, nosoroga, slonova, majmuna, aligatora, retkih ptica… I sve one u svom prirodnom okruženju. U ovom podneblju nalazi se i pleme Tharu – jedno od najzanimljivijih etničkih grupa Nepala. Oni žive potpuno u skladu sa prirodom već vekovima i pored modernih stvari koje su prihvatili ne odriču se prirode. Stižemo u smeštaj u popodnevnim časovima. Ručak. Nakon ručka krećemo u upoznavanje Chitwana. Lagana šetnja sa lokalnim vodičem do upravne zgrade Nacionalnog parka i prvi susret sa slonovima koji su u vlasništvu države. Nastavljamo šetnju do Rapti reke i nakon nje prvi dan završavamo u Kulturnom centru pripadnika Tharu etničke zajednice gde ćemo se upoznati sa njihovom kulturom i plesom. Povratak na večeru i slobodno vreme. Paket fakultativnih aktivnosti u Chitwanu tokom 3 dana boravka obuhvata: Safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gde možemo videti aligatore u prirodnom okruženju, jungle walk sa lokalnim vodičem, poseta lokalnom Tharu selu i kulturni program pripadnika plemena, poseta elephant breeding centru.  Noćenje.

Chitwan Nepal

7. dan (04.05.): Kathmandu / Chitwan nacionalni park

Slobodan dan u Kathmandu ili drugi dan fakultativnog izleta u Chitwan nacionalnom parku. Krećemo autobusom do mesta gde započinjemo sa aktivnostima koje obuhvataju naš drugi dan boravka u Nacionalnom parku. Ukrcavamo se u ručno pravljene drvene kanue i krećemo u plovidbu rekom Rapti. Tokom kanuinga imaćemo priliku da vidimo dve vrste krokodila u svom prirodnom staništu. Pored krokodila videćemo i različite vrste ptica koje žive isključivo u ovom području. Nakon vožnje od nekih 45 minuta iskrcavamo se iz kanua i krećemo u šetnju kroz džunglu. Šetnju završavamo u centru za uzgoj i hranjenje slonova gde ćemo videti primerke ove životinje od najmladjih do najstarijih. Završavamo prvi deo naših aktivnosti i vraćamo se u smeštaj za ručak. Nakon ručka čeka nas safari na slonovima. Na ledjima slonova dublje ulazimo u džunglu i krećemo u potragu za nosorozima. U večernjim časovima povratak u smeštaj. Večera i slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (05.05.): Chitwan – Pokhara

Napuštanje smeštaja i polazak za Pokharu. Dolazak u Pokharu, centar Kaski  distrikta u popodnevnim časovima. Pokhara je najpopularnija turistička destinacija u Nepalu. Nalazi se pored jezera Fewa u dolini izmedju tri od deset najviših planinskih masiva na Svetu – Dhaulagiri, Anapurna-I i Manaslu. Grad je polazna tačka planinara i jedan od najvećih svetskih treking centara. Po dolasku se smeštamo i imamo slobodno popodne i veče za prvo upoznavanje sa Pokharom. Opuštena atmosfera i specifičan šmek ovog mesta uzeće vas pod svoje… Mnogi koji su planirali samo da svrate na kratko shvate da su već danima i dalje ovde. Noćenje.

Pokhara

9. dan (06.05.): Pokhara

Vreme za doručak i kraći odmor. Oko podneva krećemo u fakultativni obilazak najzanimljivijih tački Pokhare: Devis fall vodopadi i pećine ispod njih, Tibetanski izbeglički kamp, Muzej Gurki – čuvenih specijalnih jedinica Nepala, medjunarodni Muzej Alpinizma. Povratak u smeštaj i slobodno vreme. Noćenje.

10. dan (07.05.): Pokhara

Slobodan dan za odmor i punjenje baterija uz laganu šetnju pored jezera ili polazak na faklutativni trodnevni treking obroncima Himalaja. Ova mini ekspedicija namenjena je ljudima dobrog opšteg zdravstevnog stanja i fizičke kondicije koji uživaju u višečasovnim šetnjama. Spavamo u planinarskim domovima, a svoje stvari nosimo u rančevima sa sobom. Imaćemo priliku da se upoznamo sa ostalim avanturistima, kao i sa ljudima iz lokalnih sela koji žive tradicionalnim načinom života. Uživaćemo u fantastičnoj prirodi i pogledu na Himalaje sa nekog od brojnih vidikovaca. Ne propustite! Noćenje.

Selo u Nepalu

11. dan (08.05.): Pokhara

Treking prema programu ili slobodne aktivnosti u Pokhari. Grupa koja je ostala u Pokhari ima na raspolaganju faklutativne aktivnosti poput raftinga, paraglajdinga, vožnje brodićem po jezeru, rentiranja bicikla i vožnju oko jezera… Noćenje. 

12. dan (09.05.): Pokhara

Povratak grupe sa trekinga u toku dana. Fakultativno – popodnevni obilazak World peace pagode koja se nalazi na vidikovcu iznad jezera i grada odakle se pruža fenomenalan pogled. Slobodno veče. Noćenje.

13. dan (10.05.): Pokhara – Kathmandu

Budjenje. Fakultativno – ranojutarnji let ultralight avionom koji će vas dovesti na dohvat ruke Himalajima i Annapurna masivu. Nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti! Pakovanje stvari i polazak za Kathmandu u prepodnevnim časovima. Stižemo u Kathmandu i smeštamo se u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za finalni šoping po Thamelu – suveniri, kashmir, začini i neverovatan izbor dragog i poludragog kamenja… Noćenje.

14. dan (11.05.): Kathmandu – Doha

Budjenje i napuštanje soba. Slobodno vreme do leta za Srbiju. Polazak na aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 19:25h, broj leta QR651. Sletanje u Dohu u 22:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 35 minuta.

15. dan (12.05.): Doha – Beograd

Poletanje aviona iz Dohe u 06:45h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

KATHMANDU od 29.04. do 05.05. i od 10.05 do 11.05.2020.

Hotel Ruza 3* ili sl. – hotel se nalazi u centru turističkog dela Kathmandu-a (kvart Thamel). U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom.

POKHARA od 05.05. do 10.05.2020.

Hotel Karuna 3* ili sl. – hotel se nalazi u turističkom delu na 400 metara od jezera Feva. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1399€ 1299€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 1249€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Kathmandu-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Kathmandu u hotelu 3* na bazi 7 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe)
Smeštaj u Pokhari u hotelu 3* na bazi 5 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Nepal (35$ – podložno promeni) – dobija se na granici
Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Durbar square,  Pashupinat temple, Boudhanat stupa

Palate iz srednjeg veka u sred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svetu, Budanat stupi, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice tibetanaca u egzilu. Za kraj tu je Pashunpati, glavni hindu hram Nepala. Odmah pored, na svetoj reci Bagmati, nalaze se gatovi gde se i danas po starom običaju vrše ceremonijalne kremacije. U blizini srešćemo i sadhu-e, hindu askete koji su svoj život posvetili veri.  Neverovatni i jedinstveni prizori.

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.


Swayambu stupa (Monkey temple), Patan i Bhaktapur

Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prestonice drugih dveju starih kraljevina u Katmandu dolini, Patan i Baktapur, odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vreme predstavljaju centre zanatstva i umetnosti!

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.


Chitwan nacionalni park / 3 dana – paket nezaboravnih aktivnosti

Paket aktivnosti u nacionalnom parku Chitwan koji se nalazi u južnim ravnicama Nepala, tik uz granicu sa Indijom obuhvata: safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gde ćemo uz malo sreće videti aligatore u prirodnom okruženju, jungle walk sa lokalnim vodičem, poseta lokalnom Tharu selu i kulturni program pripadnika plemena, poseta elephant breeding centru.

lzlet uključuje:
povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe, dva noćenja u lodžu, dva puna pansiona.


Lokalne znamenitosti Pokhare

Fakultativni obilazak najzanimljivijih tački Pokhare: Devis fall vodopadi i pećine ispod njih, Tibetanski izbeglički kamp, Muzej Gurki – čuvenih specijalnih jedinica Nepala, medjunarodni Muzej Alpinizma. 

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.


Trodnevni trekking (planinarenje) obroncima Himalaja

Ono što su mnogi čekali, ono po čemu je Nepal najpoznatiji, to to je neverovatna priroda. Spremamo rančeve i krećemo u lagani trodnevni treking brdima koje okružuju veličanstveni Himalaji. Pešačimo netaknutnom prirodom, prolazimo kroz lokalna seoca i upoznajemo se sa životom lokalnih naroda Nepala koji žive daleko od modernog sveta, a sve vreme nas nadgledaju moćni vrhovi najviših planina na svetu. Spavamo u planinarskim domovima/guesthouse-ima, družimo se sa putnicima iz celog sveta… Punimo baterije, odmaramo duh i telo, iako se umaramo.

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, dozvola za treking, dva noćenja u lodžu/planinarskom domu, dva puna pansiona, lokalni planinarski vodič, pratilac grupe. Nije uključeno: individualni troškovi, napojnice za vodiča i alkoholna pića.


Obilazak World peace pagode 

Lagani treking  opustiće vas spiritualno, a sa mesta na brdu gde se stupa nalazi pruža se sjajan pogled na panoramu Pokhare i okolni pejzaž. Ime pagode Shanti Stupa, na sanskriptu znači pagoda mira, što je i glavni razlog njene gradnje. Smeštena je na 1100m visine, a u Nepalu je jedna od dve World peace pagode.

Izlet uključuje: povratni transfer autobusom i vodič/pratilac grupe.


Selo u Nepalu

Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE