LIBAN 6 DANA

BEJRUT

03.10 – 08.10.2020.

6 DANA / 4 NOĆI

Istražite Liban na potpuno drugačiji način, vratite se u prošlost i oživite drevne gradove, opustite se uz zvuke talasa tamno plavog Mediteranskog mora, uživajte u prefinjenim mirisima i ukusima libanske kuhinje… Prilično je jedinstven za razliku od bilo koje druge zemlje Bliskog istoka. Sa 250 kilometara obale i dva opsega prelepih planina prekrivenih snegom, strateški je lociran na raskrsnici tri kontinenta. Liban je destinacija za sve turiste koji traže pogled na veličanstvenu prirodu, istorijske i arheološke lokalitete, mešovitu i živu kulturu, i najbolji noćni život, sve to zajedno sa izuzetnom kuhinjom i jedinstvenim doživljajem.

Bejrut– leži na Mediteranu i to je ono što daje lepotu gradu. Bejrut je jedan od najživljih gradova na svetu. Njegova kulturna agenda i noćni život drži grad neprekidno budnim. To je raznovrsni, multikulturni grad, dom hrišćana i muslimana. Grad je nekada bio poznat kao „Pariz istoka“ i danas možete naći kafiće koje podsećaju na one koje su u Parizu, a evropski stil arhitekture se može videti svuda. Bejrut je platforma za brojne aktivnosti, možete plivati u Sredozemnom moru i skijati  na planinama u istom danu. Nekada najposećeniji grad, kosmopolitski, zanimljiv i nepredvidiv konzervativan i liberalan, mesto gde se istok susreće sa zapadom. Mesto na kojem se susreće preko mnoštvo religija. Poznat i cenjen zbog izvanredne kuhinje, galerija, muzeja, meka za luksuzni šoping…Bejrut je sve to, i mnogo više.


Plan i program puta:

1. dan (03.10.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Istanbul u 20:25h, broj leta TK1084.

2. dan (04.10.): Istanbul – Bejrut

Sletanje u Istanbul u 00:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 20 minuta. Poletanje aviona za Bejrut u 01:30h, broj leta TK 828. Dolazak u Bejrut u 02:20h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme za odmor. U dogovoreno vreme krećemo u fakultativni obilazak Bejruta sa vodičem. Videćemo Al Omari džamiju, drevnu gradjevinu iz 13.veka koja je sagradjena na ruševinama i ostacima Vizantijske crkve, Saint George katedralu, najstariju katedralu pravoslavne zajednice u Bejrutu i okolini, Martyrs trg, masivnu i dominantnu džamiju Mohammad Al – Ameen koja predstavlja mešavinu otomanskog i orijentalnog stila, dobro očuvana Rimska kupatila, Grand Serail veličanstvenu gradjevinu u kojoj se danas nalazi vlada, pravimo pauzu za užinu u Rene Moawad najstarijem parku u Bejrutu. Nastavljamo dalje ka Raouche – Pigeon rocks zapanjujućim stenama koje vam žele dobrodošlicu u Bejrut. Avanturu završavamo šetnjom najpoznatijom promenadom pored mora – Corniche. Slobodno vreme. Noćenje.  

3. dan (05.10.): Bejrut – Baalbek – Anjar – Ksara  

Slobodan dan u Bejrutu ili fakultativni obilazak Baalbeka, Anjare i Ksare. Istražićemo drevni Rimski grad Baalbek i videćemo najbolje očuvane ostatke rimskih gradjevina u Libanu, Jupiterov hram gde se nalazi impresivni podijum i veličanstveno dvorište. Značaj Baalbeka uvidelo je još i Nemačko carstvo krajem 19.veka, kada su izvršena i najvažnija iskopavanja. Impresioniraće vas gotovo svaki detalj ovog mesta – veličina grada, očuvanost, grandioznost. Baalbek se smatra jednim od najvažnijih arheoloških nalazišta na svetu, rame uz rame sa Palmirom i Petrom. Nastavljamo dalje ka Anjaru, obilazimo spektakularni kompleks Anjar Umayyad, oživećemo drevne kulture i uživati u helenističko-rimskoj arhitekturi. Odlazimo do Ksare, jedinstvenog sela koje je godinama bilo prekriveno peskom i pećine Ksara u kojoj se danas čuvaju na hiljade vinskih boca. Čućemo priče o raznim procesima proizvodnje i opustiti se dok degustiramo poznata Libanska vina. Povratak u Bejrut. Noćenje.

4. dan (06.10.): Bejrut – Jeita Grotto – Byblos 

Slobodan dan u Bejrutu ili fakultativni izlet do Jeita Grotto – najveće pećine na Bliskom Istoku, ponosu Libana. Očaraće nas zapanjujuća kolekcija stalaktita i stalagmita. Pećina je bogata podzemnim vodama, jezercima, ogromnim svodovima, sa fantastičnim dekorativnim osvetljenjem i uredjenjem za posetioce. Nastavljamo dalje do Harise i odlazimo do “Dame Libana” najpoznatije znamenitosti u zemlji odakle se pruža prelep pogled.  Za hrišćane, ovo je izuzetno važno mesto posvećeno Bogorodici od Libana. Odlazimo do Byblosa, grada koji će nas očarati svojim šarmom i koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ruševine mnogih civilizacija mogu se naći u Byblosu. Jedan je od najstarijih feničanskih gradova i upravo ovde je nastalo feničansko pismo. Sačekaćemo smiraj dana uz predivan pogled na Mediteran dok uživamo u Libanskom vinu. Povratak u Bejrut. Noćenje.

5. dan (07.10.): Bejrut – Besharreh – Kozhaya – Četinari Libana  

Slobodan dan u Bejrutu ili fakultativni obilazak Besharreha, malog i lepog sela smeštenog u srcu doline Kadiša koja je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo ovo drevno selo, videćemo mnoge crkve i manastire. Nastavljamo dalje ka Kozhayai, dobro očuvanom gradu koji je deo Svete doline. U turbulentnom osmanskom periodu Maroniti su se krili u Kozhayai. Posetićemo manastir Svetog Antonija, delom je sagradjen u planini, odakle se pruža predivan pogled na okolne šume i doline. Odlazimo do severa Libana, gde ćemo otkriti veličanstvene četinare Libana koji stoje kao simbol zemlje. Videćemo najviši planinski masiv Libana i uživaćemo u jakom i lepom mirisu četinara. Povratak u Bejrut.  Noćenje.   

6. dan (08.10.): Bejrut – Istanbul – Beograd

Odjavljivanje iz smeštaja i transfer do aerodroma. Avion iz Bejruta poleće u 03:50h, broj leta TK829. Sletanje u Istanbul u 07:00h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 15 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 08:15h, broj leta TK 1081. Sletanje u Beograd u 08:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje. 


SMEŠTAJ:

BEJRUT od 04.10. do 08.10.2020.

Ramada Beirut Downtown Hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru na 5 minuta hoda od poznatog Zaytouna Bay-a, Beirut Souks šoping centra i mnoštva kafića i restorana. Udaljen je 600 m od plaže. Korniče šetalište pored mora nalazi se na 15 minuta hoda od hotela. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka poseduje klimu, sto i kablovsku TV i svaka poseduje sopstveno kupalilo. U sobi se nalazi sef, ketler i aparat za kafu. Ovaj moderan hotel nalazi se na odličnoj lokaciji za one koji žele da pešice istraže Bejrut.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


949€ 849€

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 799€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Bejrut – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Bejrutu u hotelu 4* na bazi 4 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Liban (Državljani Republike Srbije vlasnici crvenog  biometrijskog pasoša besplatnu turističku vizu za Liban za boravak do 30 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Bejrutu)
Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
Individualne troškove
Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
Hranu koja nije obuhvaćena planom i programom puta
Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)

NAPOMENA: Putnicima koji imaju vizu ili pečat Izraela u svom pasošu, imigracioni organi Libana neće dozvoliti ulaz u zemlju.FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCInisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Razgledanje Bejruta

Prvog dana našeg boravka krećemo u upoznavanje grada, videćemo Al Omari džamiju, drevnu gradjevinu iz 13.veka koja je sagradjena na ruševinama i ostacima Vizantijske crkve, Saint George katedralu, najstariju katedralu pravoslavne zajednice u Bejrutu i okolini, Martyrs trg, masivnu i dominantnu džamiju Mohammad Al – Ameen koja predstavlja mešavinu otomanskog i orijentalnog stila, dobro očuvana Rimska kupatila, Grand Serail veličanstvenu građevinu u kojoj se danas nalazi vlada, pravimo pauzu za užinu u  Rene Moawad najstarijem parku u Bejrutu. Nastavljamo dalje ka  Raouche – Pigeon rocks zapanjujućim stenama koje vam žele dobrodošlicu u Bejrut. Avanturu završavamo šetnjom najpoznatijom promenadom pored mora – Corniche. 

Izlet uključuje: vodiča.


Obilazak Baalbeka, Anjare i Ksare

U jutarnjim satima krećemo u obilazak, istražićemo drevni Rimski grad Baalbek i videćemo najbolje očuvane ostatke rimskih građevina u Libanu, Jupiterov hram gde se nalazi impresivni podijum i veličanstveno dvorište. Značaj Baalbeka uvidelo je još i Nemačko carstvo krajem 19.veka, kada su izvršena i najvažnija iskopavanja. Impresioniraće vas gotovo svaki detalj ovog mesta – veličina grada, očuvanost, grandioznost. Baalbek se smatra jednim od najvažnijih arheoloških nalazišta na svetu, rame uz rame sa Palmirom i Petrom. Nastavljamo dalje ka Anjaru i gubimo se u sukovima, obilazimo spektakularni kompleks Anjar Umayyad, oživećemo drevne kulture i diviti se helenističko-rimskoj arhitekturi. Odlazimo do Ksare, jedinstvenog sela koje je godinama bilo prekriveno peskom i pećine Ksara u kojoj se danas čuvaju na hiljade vinskih boca. Čućemo priče o raznim procesima proizvodnje i opustiti se dok degustiramo poznata Libanska vina. Povratak u smeštaj u večernjim satima.

Izlet uključuje: povratni transfer, vodiča na engleskom, ulaznice za lokalitete, posetu vinariji sa degustacijom i vodiča.


Jeita pećina

Krećemo u obilazak najveće pećine na Bliskom Istoku, ponosu Libana. Vozimo se nešto manje od 1h. Očaraće nas zapanjujuća kolekcija stalaktita i stalagmita. Pećina je bogata podzemnim vodama, jezercima, ogromnim svodovima, sa fantastičnim dekorativnim osvetljenjem i uredjenjem za posetioce. Nastavljamo dalje do Harise i odlazimo do “Dame Libana” najpoznatije znamenitosti u zemlji odakle se pruža prelep pogled. Za hrišćane, ovo je izuzetno važno mesto posvećeno Bogorodici od Libana. Odlazimo do Byblosa, grad koji će nas očarati svojim šarmom i koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ruševine mnogih civilizacija mogu se naći u Biblosu. Jedan je od najstarijih feničanskih gradova i upravo ovde je nastalo feničansko pismo.  Sačekaćemo smiraj dana uz predivan pogled na Mediteran dok uživamo u Libanskom vinu. Povratak u smeštaj u večernjim satima.

Izlet uključuje: povratni transfer, vodiča na engleskom, ulaznice za lokalitete, vožnju gondolom i vodiča.


Bejrut – Besharreh – Kozhaya – Četinari Libana 

Krećemo u jutarnjim satima u obilazak Besharreha, malog i lepog sela smeštenog u srcu doline Kadiša koja je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo ovo drevno selo, videćemo mnoge crkve i manastire. Nastavljamo dalje ka Kozhayai, dobro očuvanom gradu koji je deo Svete doline. U turbulentnom osmanskom periodu Maroniti su se krili u Kozhayai. Posetićemo manastir Svetog Antonija, delom je sagrađen u planini, odakle se pruža predivan pogled na okolne šume i doline. Odlazimo do severa Libana, gde ćemo otkriti veličanstvene četinare Libana koji stoje kao simbol zemlje. Videćemo najviši planinski masiv Libana i uživaćemo u jakom i lepom mirisu četinara. Povratak u Bejrut u večernjim časovima.  

Izlet uključuje: povratni transfer, vodiča na engleskom, ulaznice za muzej Khalil Gibran i vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE