KINA – TIBET – NEPAL – BUTAN 17 DANA

SIAN – LASA – KATMANDU – TIMPU – PUNAKA – PARO

05.09 – 21.09.2020.

17 DANA / 14 NOĆI

Spremite se za jedno veliko putovanje – jednim delom turističko, a drugim delom i duhovno. U kineskoj i istočnjačkoj kulturi, jedno od najpoznatijih i najvećih književnih dela je roman iz 16. veka pod nazivom “Putovanje na zapad” u kome budistički monah Hsuancang putuje na zapad prema centralnoj Aziji i Indiji u potrazi za budističkim svetim skriptama i mudrošću. Kao jedna od najstarijih civilizacija na planeti, Kina nije imala ništa manji uticaj na tok istorije i razvoj ljudskog roda kroz nauku, filozofiju ili umetnost od Rima ili stare Grčke.

Put nastavljamo ka dalekoj visoravni Tibeta, gde nas čeka nestvarno okruženje i jedan specifičan i spiritualan narod. Tibetanski budizam propagira smirenost i svedenost, a neka posebna aura kao da vlada iznad ovog područja… Posetićemo Potala palatu, budističke manastire i škole. Svako će imati priliku da pronadje svoj mir, svoj trenutak… Sledeći deo avanture vodi nas jugoistočno, preko Himalaja, u Nepal! Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opšte poznat kao “krov sveta”. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gde visoke, snegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mesto rodjenja Bude, Nepal je važno mesto hodočašća za milione budista koji dolaze sa raznih strana sveta. Haotični i neodredjeni Kathmandu će vas iznenaditi, sa nečim opet drugačijim i sebi svojstvenim. Nepal ima preko 80 etničkih grupa, a njegovi stanovnici ne vole da ih povezuju ni sa indusima ni sa tibetancima… Oni su posebni.

Butan je mala, pretežno budistička država, ušuškana izmedju Kine i Indije u srcu Himalaja. Ova azijska država, bogata brojnim netaknutim pejzažima i prirodnim lepotama, i dalje uspešno odoleva masovnom turizmu. Butan je država koja pridaje veliki značaj očuvanju svoje tradicije i kulture, ali iako ponosno ističe i neguje svoju budističku tradiciju, Butan nije zemlja koja je zamrznuta u vremenu. Ovo poslednje veliko himalajsko kraljevstvo je mesto u kojem tradicionalna budistička kultura pažljivo i polako prihvata globalno razvijanje. Upravo ta mešavina starog i novog jeste ono što Butan čini beskrajno fascinantnim i jedinstvenim. Butan je zemlja gde je pirinač crven, a čili nije sezonski već svakodnevni i glavni sastojak. Butan je država u kojoj su školovanje i zdravstveno osiguranje besplatni i na koje svako ima pravo. Država u kojoj nema semafora. Država u kojoj su pušenje i svi nikotinski proizvodi ilegalni, kao i lov i ribolov. Država u kojoj je zabranjeno da se planinari na najviše vrhov planina, jer na njima po verovanju žive duhovi. Poznat i pod nazivom „srećna država“, Butan je jedina država na svetu koja stavlja sreću svojih stanovnika ispred bruto društvenog proizvoda.


Plan i program puta:

1.dan (05.09.): Beograd – Istanbul 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…) Let za Istanbul u 20:25h, broj leta TK 1084. 

2. dan (06.09.): Istanbul – Sian

Sletanje aviona u 00:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 45 minuta. Nastavak leta za Sian u 01:55h, broj leta TK 196. Sletanje u Sian u 16:10h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Nakon kraćeg odmora prošetaćemo uskim uličicama Muslimanske četvrti, poznate po gužvi, raznim specijalitetima ovog dela Kine, kao i zanimljivim suvenirima. Ovde se nalazi najveća muslimanska zajednica u Kini a ovaj kvart predstavlja posebnu atrakciju! Slobodno vreme. Noćenje.

terakota ratnici

3. dan (07.09.): Sian

Slobodno vreme ili faklutativni odlazak do najveće atrakcije ovog dela Kine. Čeka nas Armija ratnika od terakote koja čuva mauzolej Prvog kineskog cara! Kada su lokalni zemljoradnici 1974. godine otkrili prve figure, arheolozi nisu ni sanjali da se ispod zemlje nalazi čitava armija od preko 7000 ratnika, konja, kočija… Svaka figura je unikatna, ne postoje dve iste! Vraćamo se u Sian u popodnevnim časovima. Slobodno popodne i veče.  Noćenje.

4. dan (08.09.): Sian – Lasa

Budjenje. U prepodnevnim časovnima hvatamo voz za Lhasu, najveći i glavni grad Tibeta. Čeka nas put od nekoliko hiljada kilometara prugom koja predstavlja jedno od velikih inženjerskih dostignuća modernog vremena i koja će nas voditi preko planinskog prevoja na više od 5000 metara nadmorske visine… Neverovatni krajolik… Noćenje u vozu u spavaćim kolima – kupei su četvorokrevetni i moderni, sa posteljinom.

5. dan (09.09.): Lasa

Stižemo u Lhasu u popodnevnim časovima. Transfer do smeštaja i slobodno vreme. Biće nam potreban taj dan da se aklimatizujemo na nadmorsku visinu kako bi odmorni krenuli u obilaske narednog dana. Noćenje.

6. dan (10.09.): Lasa

Slobodno vreme ili fakultativni izlet: Obilazimo simbol Tibeta i nekadašnje sedište Dalaj Lame – Potala palatu. Nakon toga posećujemo centralno mesto Tibetanskog budizma – hram Jokhang gde ćemo sresti monahe i hodočasnike koji ovde dolaze iz svih krajeva Tibeta, ali i raznih delova sveta… Noćenje.

7. dan (11.09.): Lasa

Slobodno vreme ili fakultativni izlet: Udaljavamo se iz Lhase i upućujemo se prvo u manastir Drak Yerp – najveću školu tibetanskog budizma na svetu, gde ćemo sresti veliki broj monaha koji ovde započinju svoj spiritualni put. Popodne posećujemo manastir Sera, još jedno uticajno religiozno mesto, gde ćemo prisustvovati debatama monaha oko tumačenja različitih budističkih skripti i čak se uključiti u debatu uz pomoć našeg lokalnog vodiča! Slobodno veče. Noćenje.

8. dan (12.09.): Lasa

Dan rezervisan za individualno istraživanje glavnog grada ili se možemo uputiti na još jedno nestvarno mesto – jezero Jomdrok (fakultativno, zavisi od vremenskih uslova). Nestvarna priroda i neopisivi mir Tibeta nas okružuju… Povratak u Lhasu. Noćenje.

9. dan (13.09.): Lasa – Kathmandu

Ujutru se budimo i napuštamo sobe. Transfer do aerodroma i let za Kathmandu – glavni grad Nepala. Letimo preko Himalaja… Čeka nas drugi svet sa druge strane… Potpuno novo okruženje, nova priroda, novi ljudi i kultura! Transfer do smeštaja u Thamel-u, turističkom delu glavnog grada. Noćenje.

Tibet

10. dan (14.09.): Katmandu

Kathmandu se nalazi u Kathmandu dolini okruženoj Himalajima na severu i visokim brdima sa ostale tri strane. U njoj se nalaze ostaci još dve prestonice srednjevekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palate, budistički manastiri i stupe… Većina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: Durbar square – centralni trg Kathmandu-a sa mnogim hramovima i velikom palatom iz srednjeg veka u sred gradske gužve, bez šminke, za prvo upoznavanje sa duhom ovog grada. Ako budemo imali sreće videćemo i živu boginju Kumari, devojčicu koja se bira na svakih nekoliko godina kao otelotvorenje boginje iz Hindu mitologije. Zatim obilazimo Budanat stupu, drugu najveću budističku stupu na svetu i centar tibetanske zajednice Katmandua.  Nakon toga spuštamo se do svete reke Bagmati i posećujemo Pashunpati – najznačajniji hinduistički hram u Nepalu, gde se na gatovima obavljaju ceremonijalne kremacije. Možda naletimo i na slikovite Sadhu-e, svete hindu ljude koji su se odlučili na asketski život zarad vere. Povratak u Thamel. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan (15.09.): Katmandu

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje: Swayambhunath stupa (popularno nazvan Hram majmuna) nalazi se na brdu iznad Katmandu-a, a pored nje nalazi se nekolicina hindu hramova. U gužvi budističkih hodočasnika, koji ritualno obilaze oko stupe, i hinduističkih vernika, koji izvode ritual odmah u hramu pored, gde se može videti savršen sklad hindu i budističke religije i kulture koji vlada u Nepalu. Nakon toga obilazimo Patan i Baktahpur, male gradove koji su nekada bili prestonice zaraćenih kraljevstava u Kathmandu Dolini. Danas, oni su gradovi-muzeji, centri zanatstva i umetnosti, svaki unikatan i specifičan na svoj način. Slobodno veče. Noćenje.

12. dan (16.09.): Katmandu – Paro – Timpu

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Paro. Sletanje u Paro i transfer do glavnog grada Butana, Timpu. Ulazak u sobe. Timpu, glavni i najveći grad kraljevine Butan sa otprilike 100 000 stanovnika, nalazi se na obroncima brda istočno od Paro doline. Ovaj mali užurbani grad je glavni centar administracije, trgovine i religije. Usklađenost drevne tradicije i modernog načina života je ono što Timpu čini idealnom lokacijom za sve posetioce koji žele da se opuste i upoznaju svakodnevni život Butana. Kultura Butana – sa aspekata religije, običaja, narodnje nošnje, plesa, književnosti i medija – u potpunosti je oslikana u Timpuu. Jedno od najkarakterističnijih obeležja ovog grada jeste to što je u pitanju jedini glavni grad na svetu koji ne koristi uličnu i saobraćajnu rasvetu. Nakon odmora i ručka krenućemo u obilazak grada. Videćemo Memorial Chorten, stupu posvećenu trećem kralju Jigme Dorji Wangchuck, Buda Dordenma statuu koja se nalazi na brdu, odakle se pruža pogleda na dolinu Timpu. Visina statue je 51,5 metara i predstavlja jednu od najviših statua Bude u svetu. Nakon toga odlazimo do Dechen Phodrang budističkog manastira, čije ime u prevodu znači “ mesto velikog blaženstva“. 1971 godine manastir je postao škola u kome trenutno živi oko 450 studenata monaha. Nakon obilaska manastira odlazimo do Tashichho Dzong sedišta vlade i tvrđave koji se nalazi na severnom obodu grada i na obali reke Wang Chu. Nakon obilaska odlazak do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (17.09.): Timpu – Punaka

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Nakon doručka krećemo ka Punaki. Na putu do Punake posetićemo Dochula prolaz, odakle se pruža panoramski pogled na planinski lanac Himalaja. Nastavljamo dalje put ka Punaki i prolazimo kroz šume. Napravićemo još jednu pauzu u Lobesi gde ćemo krenuti na treking kroz pirinčana polja sve do hrama Chimi Lhakhang. Hram je posvećen tibetanskom mađioničaru Drukpa Kuenley, za koga se verovalo da blagosilja žene koje žele da zatrudne. Stižemo u Punaku i pravimo pauzu za ručak. Nakon odmora posetićemo Punaka Dzong tvrđavu smeštenu između Pho Chhu (muške) i MoChhu (ženske) reke. Videćemo i najduži viseći most u Butanu koji povezuje Dzong Punaku sa sa susednim selom. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

14. dan (18.09.): Punaka – Paro

Nakon doručka napuštamo smeštaj. Odlazimo severno od Punake i krećemo na jednočasovni treking do Khamsum Yulley Namgyuel stupe odakle se pruža predivan pogled na dolinu Punaka. Uživamo u mirnom okruženju. Nakon obilaska stupe vratićemo se pešaka do vozila i nastaviti put ka gradu Paro. Dolina Paro se pruža od ušća reka Paro Ču i Vang Ču sve do planine Jomolhari kod tibetanske granice na severu zemlje. Ova regija je jedna od najslikovitijih i najplodonosnijih regija u čitavoj kraljevini, prekrivena poljima riže sa kristalno bistrom rekom koja protiče kroz nju. Tradicionalne kućice koje prekrivaju dolinu i okolna brda još više naglašavaju lepotu prirode. Stižemo u Paro i krećemo u obilazak grada. Posetićemo Ta Dzon (Nacionalni muzej), Rinpung Dzon budistički manastir i tvrđavu koji predstavljaju tradicionalnu butansku arhitekturu i Kichu Lhakhang jedan od najstarijih i najlepših hramova u Butanu. Nakon obilaska odlazak do hotela. Ulazak u sobe. U dogovoreno vreme prošetaćemo gradom sa vodičem i posetiti lokalni market gde ćemo imati priliku da vidimo svakodnevnicu lokalaca. Slobodno vreme. Noćenje.

15. dan (19.09.): Paro – Tiger’s Nest manastir

Nakon doručka krećemo na treking (od 3h do 4h) do Taktsang manastira poznatijeg i kao Tiger’s Nest (tigrovo gnezdo). Hram je jedan od najpoznatijih u Butanu i nalazi se na litici na visini od 3,120 metara odakle se pruža prelep pogled na dolinu Paro. Prema legendi guru Riponče je doleteo na leđima leteće tigrice koja je jednom bila njegova ljubavnica na Tibetu. Smatra se da je upravo njegov dolazak doneo budizam u Butan. Nakon obilaska manastira vratićemo se u Paro. Nakon pauze odlazimo do tradicionalne seoske kuće gde ćemo se upoznati sa lokalnim načinom života i isprobati specijalitete Butana. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

16. dan (20.09.): Paro – Katmandu

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Katmandu. Sletanje u Katmandu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

17. dan (21.09.): Katmandu – Istanbul – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Istanbul u  12:05h, broj leta TK 727. Sletanje u Istanbul u 17:25h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 20 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

SIJAN od 06.09. do 08.09.2020.

Campanille Xian Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 650 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U okviru hotela nalazi se bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

LASA od 09.09. do 13.09.2020.

Yak Hotel 3* ili sl. – smešteni smo u hotelu u užem centru grada u 1/2 sobama. Sobe su jednostavne i čiste. Svaka soba ima svoje kupatilo.

KATMANDU od 13.09. do 16.09.2020. i od 20.09. do 21.09.2020.

Hotel Ruza 3* ili sl. – hotel se nalazi u centru turističkog dela Kathmandu-a (kvart Thamel). U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

TIMPU od 16.09. do 17.09.2020.

Hotel 3* ili sl. – hotel se nalazi u centru grada. U okviru hotela nalazi se restoran. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: polupansion.

PUNAKA od 17.09. do 18.09.2020.

Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 4km od centra grada. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne. Svaka sobe poseduje sopstveno kupatilo. Usluga: polupansion.

PARO od 18.09. do 20.09.2020

Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 4km metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: polupansion.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


3649€ 3599

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min.  cena je 3549€
Za prijave i uplate u celosti do 25.03. cena je 3499€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Sian / Katmandu – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio kartu redovna linija (Lasa – Katmandu – ekonomska klasa) sa uključenimm svim taksama i 15kg prtljaga
-Povratnu avio kartu redovna linija (Katmandu – Paro – Katmandu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Prevoz vozom na relaciji Sijan – Lasa (spavaća kola)
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Sianu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Lasi u hotelu 3* na bazi 4 noćenja (1/2 sobe)
-Smeštaj u Katmandu-u u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Timpi u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom i večerom (1/2 sobe)
-Smeštaj u Punaki u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom i večerom (1/2 sobe)
-Smeštaj u Paru u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom i  večerom (1/2 sobe)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Dozvolu za ulazak na Tibet (100€)
-Vizu za Nepal (35$ – podložno promeni) – dobija se na granici
-Vizu za Butan
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Armija ratnika od terakote

Armija koja čuva mauzolej Prvog kineskog cara dinastije Ćin. Kada su lokalni zemljoradnici 1974. godine otkrili prve figure, arheolozi nisu ni sanjali da se ispod zemlje nalazi čitava armija od preko 7000 ratnika, konja, kočija… Svaka figura je unikatna, ne postoje dve iste, što je UNESCO prepoznao i zaštitio! Vraćamo se u Sian u popodnevnim časovima.

Izlet uključuje: prevoz autobusom, ulaznice i uslugu vodiča.


Potala palata, hram Jokhang

Obilazimo simbol Tibeta i nekadašnje sedište Dalaj Lame – Potala palatu. Nakon toga posećujemo centralno mesto Tibetanskog budizma – hram Jokhang gde ćemo sresti monahe i hodočasnike koji ovde dolaze iz svih krajeva Tibeta, ali i raznih delova sveta.

Izlet uključuje: autobuski prevoz – povratak, ulaznice, lokalni vodič i predstavnik agencije.


Manastir Drak Yerp i manastir Sera 

Udaljavamo se iz Lhase i upućujemo se prvo u manastir Drak Yerp – najveću školu tibetanskog budizma na svetu, gde ćemo sresti veliki broj monaha koji ovde započinju svoj spiritualni put. Popodne posećujemo manastir Sera, još jedno uticajno religiozno mesto, gde ćemo prisustvovati debatama monaha oko tumačenja različitih budističkih skripti, i čak se uključiti u debatu uz pomoć našeg lokalnog vodiča.

Izlet uključuje
: autobuski prevoz, ulaznice, lokalni vodič i predstavnik agencije.


Jezero Jamdrok 

Kao planine, jezera se smatraju svetom prirodom Tibeta, i smatraju se se naseljima zaštitničkih božanstava i kao takva poseduju posebne duhovne moći. Jamdrok jezero je jedno od četiri posebno sveta jezera, koje se smatraju mestima hodočašća, svaki čovek počev od Dalaj Lame do običnih meštana bio je na hodočašću na ovom mestu. Najveće je jezero u južnom Tibetu i legenda kaže da ako voda jezera presuši, Tibet više neće biti pogodan za naseljavanje i stanovanje. Priroda je nestvarna i u njoj ćete zasigurno uživati.

Izlet uključuje: autobuski prevoz, ulaznice, lokalni vodič i predstavnik agencije.


Durbar square, Pashupinat temple, Boudhanat stupa 

Palate iz srednjeg veka u sred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svetu, Budanat stupi, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice tibetanaca u egzilu. Za kraj tu je Pashunpati, glavni hindu hram Nepala. Odmah pored, na svetoj reci Bagmati, nalaze se gatovi gde se i danas po starom običaju vrše ceremonijalne kremacije. U blizini srešćemo i sadhu-e, hindu askete koji su svoj život posvetili veri.  Neverovatni i jedinstveni prizori.

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.


Swayambu stupa (Monkey temple), Patan i Bhaktapur 

Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prestonice drugih dveju starih kraljevina u Katmandu dolini, Patan i Baktapur, odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vreme predstavljaju centre zanatstva i umetnosti!

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.


Tiger’s Nest manastir

Hram je jedan od najpoznatijih u Butanu i nalazi se na litici na visini od 3,120 metara odakle se pruža prelep pogled na dolinu Paro. Prema legendi guru Riponče je doleteo na leđima leteće tigrice koja je jednom bila njegova ljubavnica na Tibetu. Smatra se da je upravo njegov dolazak doneo budizam u Butan. Nakon obilaska manastira vratićemo se u Paro. Nakon pauze odlazimo do tradicionalne seoske kuće gde ćemo se upoznati sa lokalnim načinom života i isprobati specijalitete Butana.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu za lokalitet, lokalnog vodiča, pratilac grupe.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE