Spremite se za jedno veliko putovanje – jednim delom turističko, a drugim delom i duhovno. Kao jedna od najstarijih civilizacija na planeti, Kina nije imala ništa manji uticaj na tok istorije i razvoj ljudskog roda kroz nauku, filozofiju ili umetnost od Rima ili stare Grčke.

Put nastavljamo ka dalekoj visoravni Tibeta, gde nas čeka nestvarno okruženje i jedan specifičan i spiritualan narod. Tibetanski budizam propagira smirenost i svedenost, a neka posebna aura kao da vlada iznad ovog područja… Sledeći deo avanture vodi nas jugoistočno, preko Himalaja, u Nepal! Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opšte poznat kao “krov sveta”. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gde visoke, snegom prekrivene planine nestaju u oblacima.

Butan je mala, pretežno budistička država, ušuškana između Kine i Indije u srcu Himalaja. Ova azijska država, bogata brojnim netaknutim pejzažima i prirodnim lepotama, i dalje uspešno odoleva masovnom turizmu. Butan je država koja pridaje veliki značaj očuvanju svoje tradicije i kulture, ali iako ponosno ističe i neguje svoju budističku tradiciju, Butan nije zemlja koja je zamrznuta u vremenu.


 …u skladu sa Vašim željama Hoteli 4* & 5*

POLASCI TOKOM CELE GODINE
#mangareporterBlog o putovanjima

HEDONIZAM JAČA ORGANIZAM
Kada, gde i kako?Napomene za putovanja

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA