RUSIJA – MONGOLIJA – KINA  19 DANA

MOSKVA – ULAN UDE – ULAN BATOR – KARAKORUM – ELSEN TASARKHAI – UGI JEZERO – KHUSTAI NACIONALNI PARK – PEKING

01.08 – 19.08.2020.

19 DANA / 17 NOĆI


Kao jedna od najstarijih civilizacija na planeti, Kina nije imala ništa manji uticaj na tok istorije i razvoj ljudskog roda kroz nauku, filozofiju ili umetnost od Rima ili stare Grčke, a opet su nas toliko malo učili o njoj u školi. Spremite se za putovanje u jedan novi i nepoznati svet! U Pekingu nas čekaju mistični Zabranjeni grad, impozantni Kineski zid koji morate da vidite, mnogi hramovi i tekovine drevne Kine. 

Ušuškani gradski centar i fascinantna mongolsko – budistička kultura čini glavni grad Republike Burjati, Ulan Ude, jednim od najpoželjnijih gradova Istočnog Sibira. Bajkalsko jezero je jedna od najneverovatnijih destinacija u Rusiji, najdublje i najveće slatkovodno jezero na svetu, okruženo šumama i nordijskim stepama. Istražujemo jedinstveni Ulan Ude, uživamo u magičnoj atmosferi koja nas okružuje na Bajkalskom jezeru i otkrivamo kulturu nekadašnje Rusije.

Mongolija je više nego samo dom Mongola i velikog Džingis Kana. Mongolija je dinamičan miks kulture, istorije i prirode, mesto gde se drevno susreće sa modernim, mesto koje će vam oduzeti dah. Ulan Bator nalazi se na obali reke Tul, okružen planinama koje su prekrivene borovim šumama i travnatim stepama. Miran i otvoren, Ulan Bator, je grad kontrasta gde se savremeni život spaja sa mongolskim tradicionalnim načinom života. 


Plan i program putovanja:

1.dan (01.08.): Beograd – Moskva

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Moskve u 13:10h, broj leta SU2091. Sletanje u Moskvu u 17:10h po lokalnom vremenu i transfer do smeštaja. Smeštamo se u sobe. Nakon kratkog odmora prošetaćemo gradom sa vodičem. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (02.08.): Moskva – Ulan Ude

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U večernjim časovima transfer do aerodroma i let za Ulan Ude.

3. dan (03.08.): Ulan Ude

Slećemo u Ulan Ude. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor. Dobrodošli u Ulan Ude, prestonicu Republike Burjati i domovinu Burjati naroda koji su blisko povezani sa Mongolima. Grad predstavlja duhovnu mešavinu Evropske i Sovjetske kulture sa burjatskim i budističkim tradicijama. U dogovoreno vreme krećemo na fakultativni obilazak grada uz pratnju lokalnog vodiča. Posetićemo istorijski centar grada, crkve i centralni trg gde se nalazi najveća statua Lenjinove glave. Upoznaćemo se sa istorijom grada kao i sa njegovim savremenim načinom života. Noćenje.

4.dan (04.08.): Ulan Ude – Bajkalsko jezero

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Bajkalskog jezera. Krećemo u jutarnjim časovima i odlazimo do mesta Gremyachinsk koji se nalazi na istočnoj obali Bajkalskog jezera. Bajkalsko jezero je najdublje jezero na svetu. Ovaj deo jezera ima duge, lepe peščane plaže kao i manja, toplija jezera. Odmaramo se i uživamo u veličanstvenom krajoliku. Slobodno vreme do polaska za Ulan Ude. Noćenje.

5.dan (05.08.): Ulan Ude

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Staroobrednika – etničke i verske grupe protestanata koje su prognane u Sibir u 18.veku. Upoznaćemo se sa kulturom, religijom, folklorom i umetnosti koja je postojala u Rusiji pre Petra I. Videćemo autentičnu Rusiju i slikovite pejzaže. Osetićemo duh slobode. Videćemo kuće i dvorišta lokalnih porodica kao i svakodnevni život ovog naroda koji će nam objasniti kako se preživljava teška sibirska zima. Osetićemo atmosferu prošlosti kroz tradicionalnu kuhinju, igre i lepe narodne pesme. Povratak u Ulan Ude. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (06.08.): Ulan Ude

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Atsagatsky Datsan hrama. Ovaj hram je nekada bio najveći centar u kome se studirala tibetanska medicina bazirana na metodama tantričkih škola. U obližnjem selu dočekaće nas stara burjatska porodica. Domaćini će nas poslužiti tradicionalnim jelima i ispričati nam istoriju ovog naroda. Imaćemo priliku da učestvujemo u spremanju jela i u tradicionalnim igrama. Nakon ukusnog obroka oprobaćemo se u tradicionalnom sportskom takmičenju u streličarstvu. Povratak u Ulan Ude. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (07.08.): Ulan Ude – Ulan Bator

Napuštamo hotel i odlazimo do autobuske stanice gde se ukrcavamo na autobus i krećemo ka Ulan Batoru, prestonici Mongolije. Dnevna vožnja. Stižemo u Ulan Bator u večernjim časovima. Smeštamo se u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (08.08.): Ulan Bator

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak prestonice Mongolije. Videćemo najveći budistički centar Gandan sa statuom velikog zlatnog Bude, simbol Mongolskog nacionalnog ponosa i kulturne baštine. Čućemo molitvu budističkih monaha koja predstavlja poseban doživljaj koji ne bi trebalo da se propusti. Obilazimo Sukhbaarar trg na kome se nalaze sve državne zgrade i institucije. Nakon toga poseta mongolskog nacionalnog muzeja gde ćete se bliže upoznati sa florom i faunom ove ekološke zemlje.  Smeštena izmedju svetskih sila Rusije i Kine, nezavisna nacija Mongolija je prava avanturistička destinacija. Ulan Bator je grad gde se moderno prepliće sa tradicijom, mesto gde ćete imati prilike da vidite stare Mongole u tradicionalnim haljinama, mlade preduzetnike u poslovnih odelima i mlade monahe. Posle obilaska slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (09.08.): Ulan Bator – nacionalni park Terelj

Slobodno vreme ili fakultativna dvodnevna avantura do nacionalnog parka Terelj. Prolazimo kroz zelene livade koje su prošarane jakovima, krupnim govedima koji mogu da teže i do 1 tone. Divimo se šumama i neobičnim formacijama stena koje predstavljaju prirodnu lepotu Mongolije. Lokalni vodič će nam ispričati priču o mongolskim običajima i kulturi. Stižemo u kamp i smeštamo se. Uveče ćemo imati priliku da učestvujemo u spremanju večere i naučićemo kako se spremaju tradicionalne mongolske knedle. Divimo se prirodi koja nas okružuje i uživamo u nezaboravnom zalasku sunca. Noćenje u jurta kampu.

 10.dan (10.08.): Nacionalni park Terelj – Ulan Bator

Posle doručka napuštamo kamp i krećemo ka Ulan Batoru. Na putu do Ulan Batora posetićemo spomenik podignut Džingis Kanu, legendarnom vladaru. Dolazimo u Ulan Bator. Slobodno vreme. Predlažemo vam odlazak do Zaisan brda odakle se pruža prelepa panorama na UB ili posetite medjunarodni intelektualni muzej gde se možete upoznati sa kulturom i istorijom ove intrigantne zemlje kroz magične trikove i zagonetke. Neizbežan je svakako i poznati Khar Zakh market gde možete kupiti razne suvenire. Noćenje.

11.dan (11.08.): Ulan Bator – Elsen Tasarkhai

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Odlazimo do Elsen Tasarkhai peščanih dina, područja poput Gobi pustinje sa ogromnim peščanim dinama. Uživamo u nestvarnoj prirodi i pravimo nezaboravne fotografije veličanstvenog predela. Nakon ručka krećemo u novu avanturu, jahanje kamila. Dolazimo u kamp. Večera. Noćenje u jurta kampovima. 

12.dan (12.08.):  Elsen Tasarkhai – Karakorum

Nakon doručka napuštamo smeštaj. Odlazimo do Karakoruma, nekadašnje prestonice Mongolije. Tokom varvarskih osvajanja, Karakorum je bio centar sveta. Putujemo nazad kroz vreme i otkrivamo tajne ovog starog grada. Posećujemo Erdene Zuu, najstariji manastir koji sadrži 108 stupa, izmedju 60 i 100 hramova i do 1000 monaha. Nakon posete manastiru odlazimo do malog ali impresivnog muzeja Karakorum gde ćemo imati prilike da naučimo nešto više o Mongolskom carstvu. Smeštaj. Nakon ručka ukoliko nam vreme dozvoljava možemo krenuti na kratak treking do spomenika posvećenog državi Mongoliji, odakle se pruža prelep pogled na reku, dolinu i sam spomenik. Ukoliko imamo sreće videćemo orlove. Slobodno vreme. Noćenje u jurta kampovima.

13.dan (13.08.): Karakorum – Ugi jezero

Nakon doručka napuštamo kamp i krećemo ka Ugi jezeru. Naša prva stanica su spomenici Khöshöö Tsaidam. Ovo su dve instalacije podignute od strane turskog naroda, od memorijalnog kamena u kome je urezano staro tursko pismo. Nastavljamo dalje ka Ugi jezeru. Malo, slikovitog jezera koje predstavlja raj za ribare. Plovimo brodićem po jezeru i uživamo u fascinantnoj prirodi koja nas okružuje. Večera. Noćenje u kampovima pored jezera.

14.dan (14.08.): Ugi jezero – Khustai nacionalni park

Nakon doručka napuštamo kamp i krećemo ka Khustai nacionalnom parku. Ovde ćemo imati prilike da se upoznamo sa veličanstvenim divljim Prževaljski konjima. Ovi konji su ugrožena vrsta i otkriveni su u zapadnoj Mongoliji. Pravimo pauzu za ručak u nomadskom kampu. Uživamo u veseloj atmosferi i učimo kako funkcioniše nomadski način života. Večera. Noćenje kod nomadskih porodica.

15.dan (15.08.): Khustai nacionalni park – Ulan Bator

Nakon doručka napuštamo nomadsku porodicu uz veliki osmeh na licu. Krećemo nazad ka Ulan Batoru. Prolazimo kroz divne predele na konjima. Nastavljamo dalje prevozom ka Ulan Batoru. Smeštaj. Slobodno vreme za sabiranje utisaka. Noćenje.

 16.dan (16.08.): Ulan Bator – Peking

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Peking. Slećemo u Peking. Transfer do smeštaja. Okrepljujemo se od puta i dolazimo u prvi kontakt sa Kinom. Drugi svet. Gužva na sve strane, nepoznati ljudi, mirisi, boje, način života. Slobodno popodne i veče. Noćenje.

17.dan (17.08.): Peking

Budimo se u prestonici Srednjeg kraljevstva odmorni, uzbudjeni zbog onoga što ćemo videti i iskusiti u periodu pred nama. Avantura počinje! Doručkujemo i izlazimo na haotične ulice Pekinga! U pratnji vodiča krećemo na faklutativnu pešačku turu najvećih znamenitosti: Trg Tijananmen – najveći trg na svetu, Zabranjeni grad – mistična rezidencija kineskih careva skoro pet stotina godina, od dinastije Ming do poslednjeg kineskog cara iz dinastije Ćing. Nastavljamo obilazak i posećujemo Beihai park – nekadašnji imperijalni vrt a danas prelep javni park. Slobodno veče. Noćenje.

18.dan (18.08.): Peking

Budjenje. Celodnevni fakultativni izlet – Kineski zid. Ne idemo na klasičan obilazak na mesto pretpano turistima već vas vodimo u avanturu. Poludnevno pešačenje (trekking) Kineskim zidom. Obilazimo deonicu koja je najsvežije rekonstruisana i uz pratnju vodiča pešačimo i uživamo u predelima. Prelep planinski krajolik i Zid koji je načeo zub vremena. Zamišljamo vojnike koji stražare i poimamo veličinu i grandioznost ove gradjevine. Povratak u Peking u večernjim časovima. Noćenje.

19.dan (19.08.): Peking – Beograd

Napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Moskvu u 05:45h, broj leta SU203. Sletanje u Moskvu u 08:55h po lokalnom vremenu. Poletanje aviona za Beograd u 10:15h, broj leta SU2090. Dolazak u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

MOSKVA od 01.08. do 02.08.2020.

Hotel 3* – nalazi se na 10 minuta od metro stanice i 7 kilometara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet dostupan je u okviru hotela.

ULAN UDE od 03.08 do 07.08.2020.

Hotel 3* – smešteni smo u centru grada. Hotel poseduje restoran, saunu i teretanu. Sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, TV i frižider. U okviru hotela dostupan je besplatan WiFi

ULAN BATOR od 07.08. do 11.08. i od 15.08 do 16.08.2020.

Hotel 3* –  smešteni smo na 1.5km od glavnog trga. Sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, TV uredjaj. U okviru hotela dostupan je besplatan WiFi.

Elsen Tasarkhai od 11.08 do 12.08. / Karakorum od 12.08 do 13.08. /  Ugi jezero od 13.08. do 14.08. /  Nomadska porodica od 14.08 do 15.08.2020.

Jurta kampovi – Jurta kampovi su tradicionalne kuće mongolskih nomada napravljene za turiste. Jedan kamp se sastoji od oko 20 jurti, svaka jurta ima izmedju 2 i 4 kreveta i sto. U okviru kampa se nalazi i restoran kao i gradjevina u kojoj se nalaze tuševi sa toplom vodom i toaletom.

PEKING od 16.08 do 19.08.2020.

Ming Courtyard Hotel 3* ili sl. – smešteni smo u užem centru grada, na pešačkoj udaljenosti od Tjananmen Trga. Smeštaj je mali i udoban, uredjen po modernim kineskim trendovima. Smešteni smo u dvokrevetnim i trokrevetenim sobama, svaka sa svojim kupatilom i klimom. Besplatan Wi-Fi.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


2099€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 2049€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Moskva / Peking – Beograd sa presedanjem u Moskvi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Moskva – Ulan Ude – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Ulan Bator – Peking) sa uključenim svim taksama i prtljagom
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto
Smeštaj u Moskvi u hotelu 3* na bazi 1 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe)
Smeštaj Ulan Ude-u u hotelu 3 * na bazi 4 noćenja (1/2 sobe)
Smeštaj u Ulan Batoru u hotelu 3* na bazi 5 noćenja (1/2 sobe)
Smeštaj u  Elsen Tasarkhai u jurta kampu na bazi 1 noćenja sa doručkom – kontinentalni, ručkom i večerom  (1/2 bungalovi)
-Smeštaj u Karakorumu u jurta kampu na bazi 1 noćenja sa doručkom – kontinentalni, ručkom i večerom (1/2 bungalovi)
Smeštaj pored jezera Ugi u jurta kampu na bazi 1 noćenja sa doručkom – kontinentalni i večerom (1/2 bungalovi)
-Noćenje kod nomadskih porodica u kampovima na bazi 1 noćenja sa doručkom – kontinentalni i večerom. (višekrevetni bungalovi)
Smeštaj u Pekingu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
Vizu za Kinu ( Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana u Kini)
Vizu za Rusiju ( Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana u Rusiji)
Vizu za Mongoliju ( Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana u Mongolijii)
Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
Individualne troškove
Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
Hranu koja nije obuhvaćena planom i programom puta
Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCInisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Tjananmen trg – Zabranjeni grad – Beihai park (vodič, ulaznice)

Ovom celodnevnom pešačkom turom upoznaćemo se sa Pekingom i obići neke od najznačajnijih tekovina drevne kineske civilizacije, kao i mesta od modernijeg istorijskog značaja poput Tjananmen trga. Izlazimo iz smeštaja rano ujutru i ostvarujemo prvi kontakt sa haotičnim glavnim gradom. Krećemo od ogromnog Tjananmen trga, nastavljamo ulaskom u mistični Zabranjeni grad, dom kineskih careva od XV veka i dinastije Ming pa sve do pada poslednje dinastije i poslednjeg kineskog cara Pu Ji-a. I za kraj nas čeka oaza u sred Pekinga – nekadašnja imperijalna bašta, a danas javni park Beihai gde hvatamo predah od napornog dana i uživamo u skrivenim lepotama ovog mesta.

Izlet uključuje: prevoz metroom, ulaznice i uslugu vodiča.


Kineski zid (vodič, transfer, ulaznica, žičara u jednom pravcu) – celodnevni izlet – pešačenje (trekking) Kineskim zidom

Celodnevni fakultativni izlet na jedan od najlepših rekonstruisanih delova Kineskog zida. Zaobilazimo pretrpane turističke tačke Zida i odlučujemo se za alternativu koju horde kineskih turista još nisu u potpunosti otkrile. Na 100-ak kilometara od Pekinga čekaju nas neverovatni predeli i tekovine jednog od najvećih građevinskih poduhvata u istoriji civilizacije. Lagano se penjemo i šetamo krivudavim putem kojim nas vodi, upijamo utiske i zamišljamo atmosferu i stražarske kule pre mnogo godina.

Izlet uključuje: povratni prevoz autobusom, žičara jedan smer, šatl bus u povratku, ulaznice i vodiča.


Ulan Ude razgledanje grada

Dobrodošli u Ulan Ude, prestonicu Republike Burjati i domovinu Burjati naroda koji su blisko povezani sa  Mongolima. Grad predstavlja duhovnu mešavinu Evropske i Sovjetske kulture sa burjatskim i budističkim tradicijama. U dogovoreno vreme krećemo na fakultativni obilazak grada uz pratnju lokalnog vodiča. Posetićemo istorijski centar grada , crkve i centralni trg gde se nalazi najveća statua Lenjinove glave. Upoznaćemo se sa istorijom grada kao i sa njegovim savremenim načinom života.

Izlet uključuje:
transfer, lokalni vodič i vodič.


Bajkalsko jezero 

Krećemo u jutarnjim časovima i odlazimo do mesta Gremyachinsk koji se nalazi na istočnoj obali Bajkalskog jezera. Bajkalsko jezero je najdublje jezero na svetu. Ovaj deo jezera ima duge, lepe peščane plaže kao i manja, toplija jezera. Odmaramo se i uživamo u veličanstvenom  krajoliku. Slobodno vreme do polaska za Ulan Ude.

Izlet uključuje: transfer, lokalni vodič i vodič.


Staroobrednik

Upoznajemo se sa etničkom i verskom grupom protestanata koje su prognane u Sibir u 18veku. Upoznaćemo se sa kulturom, religijom , folklorom i umetnosti koja je postojala u Rusiji pre Petra I. Videćemo autentičnu Rusiju i slikovite pejzaže. Osetićemo duh slobode. Videćemo kuće i dvorišta lokalnih porodica kao i svakodnevni život ovog naroda koji će nam objasniti kako se preživljava teška sibirska zima. Osetićemo atmosferu prošlosti kroz tradicionalnu kuhinju, igre i lepe narodne pesme.

Izlet uključuje: transfer, vodič, ulaz u muzej i crkvu, program animacije i ručak.


Atsagatsky Datsan hram

Ovaj hram je nekada bio najveći centar u kome se studirala tibetanska medicina bazirana na metodama tantričkih škola. U obližnjem selu dočekaće nas stara burjatska porodica. Domaćini će nas poslužiti tradicionalnim jelima i ispričati nam istoriju ovog naroda. Imaćemo priliku da učestvujemo u spremanju jela i u tradicionalnim igrama. Nakon ukusnog obroka oprobaćemo se u tradicionalnom sportskom takmičenju u streličarstvu. Povratak u Ulan Ude. Slobodno vreme.

Izlet uključuje: transfer, vodič, ulaz, ručak i program animacije.


Ulan Bator razgledanje grada

Videćemo najveći budistički centar Gandan sa statuom velikog zlatnog Bude, simbol Mongolskog nacionalnog ponosa i kulturne baštine. Čućemo molitvu budističkih monaha koja predstavlja poseban doživljaj koji ne bi trebalo da se propusti. Obilazimo Sukhbaarar trg na kome se nalaze sve državne zgrade i institucije. Nakon toga poseta mongolskog nacionalnog muzeja gde ćete se bliže upoznati sa florom i faunom ove ekološke zemlje.  Smeštena između svetskih sila Rusije i Kine, nezavisna nacija Mongolija je prava avanturistička destinacija. Ulan Bator je grad gde se moderno prepliće sa tradicijom, mesto gde ćete imati prilike da vidite stare Mongole u tradicionalnim haljinama, mlade preduzetnike u poslovnih odelima i mlade monahe. Posle obilaska slobodno vreme.

Izlet uključuje: lokalnog vodiča, transfer, ulaznice prema programu i vodiča.


Nacionalni park Terelj (dvodnevni izlet)

Prolazimo kroz zelene livade koje su prošarane jakovima, krupnim govedima koji mogu da teže i do 1 tone. Divimo se šumama i neobičnim formacijama stena koje predstavljaju prirodnu lepotu Mongolije. Lokalni vodič će nam ispričati priču o mongolskim običajima i kulturi. Stižemo u kamp i smeštamo se. Uveče ćemo imati priliku da učestvujemo u spremanju večere i naučićemo kako se spremaju tradicionalne mongolske knedle. Divimo se prirodi koja nas okružuje i uživamo u nezaboravnom zalasku sunca. Noćenje u jurta kampu. Posle doručka napuštamo kamp i krećemo ka Ulan Batoru. Na putu do Ulan Batora posetićemo spomenik podignut Džingis Kanu, legendarnom vladaru.

Izlet uključuje: transfer, lokalni vodič, smeštaj, hranu i ulaznice.


NAPOMENA: Cene izleta su bazirane na minimum 10 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja, može doći do uvećanja cena fakultativnih izleta.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE