JUŽNA KOREJA 9 DANA

SEUL

04.11 – 12.11.2020.

9 DANA / 6 NOĆI


Južna Koreja zauzima južni deo Korejskog poluostrva, a nastala je u doba Hladnog rata kada je poluopstrvo podeljeno na komunistički sever i kapitalistički jug. Južna Koreja je zemlja prožeta tradicijom. Više od stotinu kraljeva vladalo je ovom zemljom i ostavilo iza sebe veliki broj palata. Neke planine su i dalje domaćini šamanskih rituala, a različite ceremonije nastavljaju da igraju važnu ulogu u lokalnom životu. Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Nalazi se u severozapadnom delu zemlje na reci Han i predstavlja neverovatnu mešavinu drevnog i ultra modernog. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima odredjenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Privući će vas raznovrsne i raznobojne ulične tezge, dok se na pijacama prodaje apsolutno sve, od korejskog nameštaja i narodne nošnje do juvelirskih proizvoda i keramike. Šta god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seulu je dostupno. Posle jutarnje kafe posetite hram ili palatu, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obidjite galerije u Samcheong – dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnoj tezgi će vam dati energiju za šoping na noćnim pijacama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, žurke i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Posle burne noći relaksirajte se u sauni ili banji i dok pogledate na sat, jutro nad Seulom je već osvanulo.


Plan i program putovanja :

1.dan (04.11.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Istanbul u 20:20h, broj leta TK1084. Sletanje u Istanbul u 23:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 2h i 35 minuta.

2. dan (05.11.): Istanbul – Seul

Poletanje aviona u  01:40h, broj leta TK 90. Dolazak u Seul u 17:40h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Upoznavanje sa Koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme.  Noćenje.

3.dan (06.11.): Seul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoramski obilazak palate Gyeongbokgung. Potom se spuštamo do Seul Trga i polako odlazimo do poznate Namdaemun pijace. Nakon kupovine suvenira i upoznavanjem sa korejskom uličnom trgovinom razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Sa Namsana se spuštamo ka četvrti čuvenoj po kozmetičkim proizvodima i otkriti zašto je Južna Koreja apsolutni azijski lider u ovoj industriji. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije ulice odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (07.11.): Seul

Dan počinjemo u čuvenoj ulici Insadong  kulturnom distriktu Seula. U brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika… Ova ulica se prostire 700 metara izmedju Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Potom odlazimo u hram za koji se smatra da je centar korejskog Seon – zen budizma – Jogyesa. Naša šetnja se nastavlja ka palati Changdeokgung. Nakon toga ćemo obići jednu od čuvenih veleprodajnih pijaca korejske odeće i moderno arhitektonsko remek delu – Dongdaemun Plaza. Noćenje.

5. dan (08.11.): Seul

Za raspoložene, upuštamo se u fakutativnu avanturu, ovaj put na južnoj obali reke Han. Seul je leta 1988. godine bio domaćin 24. Letnjih olimpijskih igara. Posetićemo Olimpijski park koji se nalazi na mestu stare Mongchon Toseong tvrdjave, a koji i dalje čuva duh najstarijih sportskih igara. Potom se krećemo prema svima poznatom Gangnamu. Na Gangnam stanici ćemo moći da vidimo kako izgledaju podzemni tržni centri, ali i moderne zgrade, medju kojima se nalazi i sedište Samsunga i njihov izložbeni salon – D`light centar. Moderna arhitektura na ovom brdovitom terenu skriva i Kukkivon – salu za tekvondo, jednu od najpoznatijih korejskih disciplina. Dan privodimo kraju na obali reke Han i uživamo u Hangang Parku. Noćenje.

6. i 7. dan (09.11. i 10.11.): Seul

Slobodni dani u Seulu ili vam predlažemo dvodnevnu fakultativnu posetu drugom navećem gradu Južne Koreje – Busanu. Po dolasku se upoznajemo sa morskim čarolijama na Jagalachi pijaci. Nakon toga posećujemo „Santorini dalekog istoka“ – selo Gancheon. Potom ćemo otići na plažu kako bi uživali u zalasku sunca i gde ćemo imati prilike da vidimo fantastičnom Gvangan most. Odlazak usmeštaj. Noćenje. Odjavljivanje iz hotela i odlazak na Hondae plažu. Uživanje na plaži i polazak za Seul. Noćenje.

8. dan (11.11.): Seul – Istanbul

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo pricu o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, odakle možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Uzimamo stvari iz hotela i polazimo na aerodrom. Avion za Istanbul poleće 23:45h, broj leta TK91.

9. dan (12.11.): Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 05:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 2h i 25 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 07:40h, broj leta TK1081. Dolazak u Beograd u 08:20h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

SEUL od 05.11. do 11.11.2020.

Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži sopstveno kupatilo i klimu. U okviru smeštaja dostupan je besplatan Wi-Fi. Hotel je odlično povezan sa centrom Seula kao i sa najbitnijim znamenitostima grada.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1349€ 1149€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 1099€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Seul-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Seulu u hotelu 3*  na bazi 6 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Južnu Koreju ( Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Južnoj Koreji)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
-Hranu koja nije obuhvaćena planom i programom puta
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCInisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Seul 1

Razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoranski obilazak palate Gyeongbokgung i hramu Jogyesa. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula -u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak.

Izlet uključuje:
transfere, ulaznicu u Palatu i vodiča.


Demilitarizovana zona

DMZ (Demilitarizovana zona) nalazi se 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu između granica Severne i Južne Koreje. Čućemo pricu o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje, da bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju i za napad. Poseta Dora vidikovcu i železnickoj stanici, gde možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul.

Izlet uključuje: karte za metro i bus, ulaznicu, lokalnog vodiča i vodiča.


Seul 2

Posetićemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, sa dugom i uzbudljivom istorijom. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravićemo pauzu za ručak i uživati u svežim morskim plodovima na ribljoj pijaci Namdaemun. Posetićemo Changdeokgung palatu, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili Jongmyo hram. Istražićemo disktrikt Insadong, srce Seula, i upoznati se sa kulturom i tradicijom Severne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umetničkih dela u Koreji. Ovde možete pronaći umetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice, muzeje.

Izlet uključuje:
povratni transfer i vodiča.


Busan dvodnevni izlet

U ranim jutarnjim časovima se pakujemo i krećemo u fakultativnu posetu drugom navećem gradu Južne Koreje – preslatkom primorskom Busanu. Po dolasku se odmah upoznajemo sa morskim čarolijama ja Jagalachi pijaci. Nakon toga posećujemo „Santorini dalekog istoka“ – Gancheon kulturalno selo. Potom ćemo otići na plažu kako bi uživali u zalasku sunca i fantastičnom Gvangan mostu. Smeštanje u hotel. Noćenje. Sutradan odjavljivanje iz hotela i odlazak na Hondae plažu. Uživanje na plaži i polazak za Seul.

Izlet uključuje: avioprevoz, smeštaj, šetačku turu, transfere i vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE