JORDAN 9 DANA 16.06.

THE BEST OF JORDAN 

AMAN – AKABA – MRTVO MORE – MADABA – PLANINA NEBO

(OPCIONO: PETRA + VADI RUM PUSTINJA + DŽERAŠ )

16.06 – 24.06.2023.

9 DANA / 7 NOĆI


Za mnoge ljude Jordan počinje i završava se sa magičnim drevnim gradom Petra. Ipak, Jordan – hašemitska kraljevina, mesto je ukrštanja najstarijih svetskih civilizacija, raskrsnica Bliskog Istoka, zemlja raskoši i stila, mešavina tradicionalnog Bliskog istoka i savremenog Zapada. Ima toliko toga da se vidi u Jordanu- uništeni rimski gradovi, zamkovi krstaša, pustinjske građevine, biblijska mesta, potok gde je kršten Isus, tvrdjava gde je Irod odrubio glavu Jovanu Krstitelju i vrh brda gde je Mojsije uočio obećanu zemlju. Na ovom putovanju vratićete se u prošlost, više od 2000 godina unazad, da otkrijete tajne misterioznog “ružičastog grada” Petre, zakoračite u magičnu pustinju Wadi Rum i uživate u miru koji vam samo ona može pružiti, a na kraju se prepustite čarima orijentalne kuhinje u uzbudljivoj Akabi. Jordanci su strastven i ponosan narod i zaista pozdravljaju i dočekuju posetioce raširenih ruku.Aman– glavni grad Jordana, fascinantan grad kontrasta. Jedinstvena mešavina starog i novog, na idealnom mestu, na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordana. U komercijalnom delu grada, nalaze se moderne zgrade, hoteli, restorani, umetničke galerije, butici, tradicionalni kafići i radionice sitnih zanatlija. Istorijski centar je dosta tradicionalniji. Stanovnici Amana su kulturni, dobro obrazovani i izuzetno gostoljubivi domaćini. Oni pozdravljaju posetioce i ponosno im pokazuju svoj fascinantan i veličanstven grad.

Petra – živopisne crvene planine i grandiozni mauzoleji nemaju ništa zajedničko sa modernom civilizacijom, a od modernog čoveka zahtevaju jedino da budu cenjeni u svojoj pravoj vrednosti kao jedno od najvećih čuda ikada stvorenih. Iako je dosta pisano o Petri, ništa vas ne može pripremiti za ovo neverovatno mesto. Petra, čudo sveta, bez sumnje je Jordansko najvrednije blago. To je, jedinstveni grad, uklesan u stene pre više od 2000 godina, od strane vrednih arapskih doseljenika – Nabatejaca. Saznaćete zašto je baš na ovom mestu sagrađen grad na čvorištu trgovačkih puteva. Ulaz u grad krije uska klisura, visokih vertikalnih stena, dužine od oko jedan kilometar. Šetnja klisurom je iskustvo samo po sebi. Boje i formacije stena u klisuri su nesvakidašnje, a kada stignete do kraja, ugledaćete po prvi put Al-Khazneh (trezor), sa masivnom, 43 metra visokom fasadom, koja stvara utisak da je sve što se oko nje nalazi minijaturno. Isklesana je početkom 1. veka kao mauzolej kralja Areta IV i jedno je od najvrednijih remek dela nabatejskog graditeljstva.


Plan i program puta:

1. dan (16.06.): Beograd – Budimpešta – Aman

Sastanak grupe na dogovorenom mestu i polazak za Budimpeštu. Dolazak na aerodrom i čekiranje na let za Aman. Poletanje aviona iz Budimpešte u 14:10h, broj leta FR5097. Sletanje u Aman u 18:30h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (17.06.): Aman – Džeraš – Akaba

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme u Amanu ili fakultativni obilazak Džeraša. Džeraš je dom ruševina grada Gerasa koji je sagradio Aleksandar Veliki. Iako su temelje grada postavili Grci ubrzo su ga preuzeli Rimljani. Pod rimskom vlašću Džeraš je izrasao u prosperitetni trgovački grad. Džeraš se smatra jednim od najbolje očuvanih drevnih rimskih gradova na svetu. Divićemo se trgovima, hramovima i avenijama koje su nekada vrvele životom pod rimskom vlašću. Otkrićemo naselja koja datiraju iz bronzanog i gvozdenog doba. Nakon obilaska povratak u Aman i polazak za Akabu u dogovoreno vreme. Dolazak u Akabu i ulazak u smeštaj. U dogovoreno vreme prošetaćemo gradom sa vodičem. Slobodno vreme. Noćenje.3.dan (18.06.): Akaba – Petra

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak Petre. Petra je svetsko čudo i najvrednije bogatstvo Jordana, ružičasto-crveni grad star koliko i moderna civilizacija. Prolazimo kroz živopisne crvene planine, obilazimo izgubljeni grad uklesan u stene i otkrivamo sve njegove tajne. Petra je centar jedinstvene kulture Nabatejaca, starih trgovaca i spretnih klesara, mesto koje je i čak i Rimljane ostavljalo bez daha. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.4.dan (19.06.): Akaba – Wadi Rum

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi dvodnevni fakultativni odlazak do pustinje Wadi Rum. Wadi Rum je područje na jugu Jordana, zaštićeno od strane UNESCO-a zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko-pustinjskih predela. Obilazak započinjemo vožnjom džipovima i posetićemo izvor Lorens, kanjon Khazali, natpis Anfišije, crvene dine, little bridge…  Slušaćemo priče o čuvenom Lorensu od Arabije i filmu koji je sniman upravo ovde. Nastavljamo dalje i obilazimo Mushroom rock, Burdah rock bridge, Abu Khasaba kanjon i Um Fruth rock bridge. Odlazimo do mesta gde ćemo uživati u zalasku sunca i nastavljamo dalje ka našem kampu. Noćenje.5.dan (20.06.): Wadi Rum – Akaba

Nakon doručka nastavljamu našu avanturu. Posetićemo divlji deo Wadi Rum pustinje – kanjon Umm Mumgur i kanjon Nukra, nakon čega sledi pauza za ručak. Nastavljamo dalje obilazak pustinje. U dogovoreno vreme povratak u Akabu i slobodno vreme u gradu. Noćenje.

6.dan (21.06.): Akaba

Slobodan dan u Akabi za indivdiualno istraživanje grada. Predlažemo vam odlazak do plaže i uživanju u Crvenom moru. U dogovoru sa vodičem možemo organizovati krstarenjem Crvenim morem. Noćenje.

7.dan (22.06.): Akaba – Mrtvo more – Madaba – Planina Nebo – Aman

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme polazak za Mrtvo more. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo doživeti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu, u kojem prosečni salinitet iznosi neverovatnih 34 procenta.  Površina jezera nalazi se na -420 m, a dno na -748 m. Nastavljamo dalje ka Madabi. Madaba je jedan od najstarijih gradova na Bliskom istoku i dom brojnih crkava. Mnoge su sada u ruševinama ali se još uvek mogu videti mozaici iz 7. i 8. veka. Odlazimo do planine Nebo odakle ćemo uživati u pogledu na Svetu zemlju i dolinu reke Jordan. Po predanju, Bog nije dozvolio Mojsiju da kroči na tlo obećane zemlje, već samo da je pred smrt vidi sa vrha planine. Ukoliko bude vedar dan možemo videti i Jerusalim. Nakon obilaska nastavljamo dalje ka Amanu. Dolazak u Aman i ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.8.dan (23.06.): Aman – Budimpešta – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Obilazak Amana. Posetićemo džamiju kralja Abdule koja je završena 1989. godine kao spomenik pokojnom kralju Huseinu. Karakteristična džamija sa plavom kupolom može da primi 7000 vernika. Ovo je jedina džamija u Amanu koja otvoreno dočekuje nemuslimanske posetice. Nakon obilaska nastavljamo dalje ka citadeli koja se nalazi na uzvišenju, 132 metara iznad centra grada. Videćemo ruševine Herkulovog hrama kao i Umajadsku palatu. Avanturu nastavljamo istraživanjem rimskog amfiteatra koji je izgrađen početkom drugog veka nove ere. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Budimpeštu u 19:05h, broj leta FR5096. Sletanje u Budimpeštu u 21:50h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda.

9.dan (24.06.):Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa.


SMEŠTAJ:

AMAN od 16.06 do 17.06 i od 22.06 do 23.06.2023.

Corp Amman Hotel 4* ili sl. – hotel se nalazi na 4.5km od centra grada. Sobe s dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uređaj, sef i bar. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 

AKABA od 17.06 do 22.06.2023.

Aqaba Coast hotel 4* ili sl. – nalazi se na 900 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


ROĐENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Promocija važi do 30.01 Zbog čestih promena cena aviokarata  i usluga inopartnera, savetujemo da putovanje rezervišete što pre, kako biste zadržali aktuelne promo cene.


Za prijave i uplate u celosti

1699€ 1399€ – Hot!

Avans od min. 500€ cena je 1499€
Avans od min. 100€ cena je 1599€USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Povratnu avio kartu na relaciji (Budimpešta – Aman – Budimpešta – ekonomska klasa) sa uključenim taksama i ručnim prtljagom do 10kg
-Sve transfere i obilaske prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi)
-Smeštaj u Amanu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Akabi u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Razgledanje Amana
-Obilazak Madabe, planine Nebo i Mrtvog Mora, ručak na Mrtvom moru 
-Troškove organizacije putovanja
-Vizu za Jordan 
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske, ulaznice za kulturno istorijske spomenike
-Doplatu za čekirani prtljag 20kg
-Osiguranje od otkaza putovanja
Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Džeraš - 55€

Džeraš je dom ruševina grada Gerasa koji je sagradio Aleksandar Veliki. Iako su temelje grada postavili grci ubrzo su ga preuzeli rimljani. Pod rimskom vlašću Džeraš je izrasao u prosperitetni trgovački grad. Otkrićemo drevnu civilizaciju iz Rimskog carstva. Džeraš se smatra jednim od najbolje očuvanih od svih drevnih rimskih gradova na svetu. Divićemo se trgovima, hramovima i avenijama koje su nekada vrvele životom pod rimskom vlašću. Otkrićemo naselja koja datiraju iz bronzanog i gvozdenog doba. 

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznice, predstavnika agencije

Petra - 80€

U ranim jutarnjim časovima krecemo na izlet u Petru, da bismo izbegli gužvu i vrućinu. Vozimo se oko 2.5h sa jednom kratkom pauzom odakle se pruza predivan pogled na dolinu Wadi Musa u kojoj se nalazi velicanstvena Petra. U istoimenom gradicu nalazi se i polazna tačka za otkrivanje veličanstvene i mistične nabatijanske civilizacije. Polazimo ispred vizitorskog centra i krecemo peške kroz splet usečenih puteva, koji su nastali usled jakih zemljotresa i omogućili stvaranje i radjanje moćne trgovacke kulture na ruti od antickog egipta ka civilizacijama na prostoru Mesopotamije. Nakon nekih 45 min dolazimo ispred najfascinantnije gradjevine po kojoj i prepoznajemo ovaj kompleks – Riznice. Usečena u crvenom peščaru, spektakularne lepote svakoga ko je ugleda ostavlja bez daha. Prilika za nezaboravne fotografije i kratko jahanje kamila uz obaveznu napojnicu. Postoji mogucnost da se popnemo i na velicanstveni vidikovac iznad same Riznice, na sopstvenu odgovornost uz pratnju lokalca. Put nas dalje vodi ka grobnicama velikih nabatejskih vladara i do rimskog dela grada koji je postao deo rimskog carstva u 1.veku nove ere. Obići cemo veliki rimski hram i ostatke rimskih palata nakon čega cemo imati slobodno vreme do ručka. Povratak u Akabu.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaz u Petru, lokalnog vodiča na engleskom, ručak i vodiča.

Wadi Rum - 140€

Wadi Rum je područje na jugu Jordana, zaštićeno od strane UNESCO-a zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko-pustinjskih predela. Obilazak započinjemo vožnjom džipovima i posetićemo mesta: izvor Lorens, kanjon Khazali, natpis Anfišije, crvene dine, little bridge… Nastavljamo dalje i obilazimo Mushroom rock, Burdah rock bridge, Abu Khasaba kanjon i Um Fruth rock bridge. Odlazimo do mesta gde ćemo uživati u zalasku sunca i nastavljamo dalje ka našem kampu. Noćenje. Nakon doručka nastavljamu našu avanturu. Posetićemo najdivljiji deo Wadi Rum pustinje. Posetićemo kanjon Umm Mumgur i kanjon Nukra nakon čega sledi pauza za ručak. Nastavljamo dalje obilazak pustinje nakon ručka. U dogovoreno vreme povratak u Akabu.

Izlet uključuje: povratni transfer, prevoz džipovima, ulaz u park, vodiča, noćenje u kampu, ručak, doručak i večeru.

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!