JORDAN 9 DANA 13.10.

THE BEST OF JORDAN 

AMAN – AKABA – MRTVO MORE – MADABA – PLANINA NEBO

(OPCIONO: PETRA + VADI RUM PUSTINJA + DŽERAŠ )

13.10 – 21.10.2023. – još 3 slobodna mesta

9 DANA / 7 NOĆI


Za mnoge ljude Jordan počinje i završava se sa magičnim drevnim gradom Petra. Ipak, Jordan – hašemitska kraljevina, mesto je ukrštanja najstarijih svetskih civilizacija, raskrsnica Bliskog Istoka, zemlja raskoši i stila, mešavina tradicionalnog Bliskog istoka i savremenog Zapada. Ima toliko toga da se vidi u Jordanu- uništeni rimski gradovi, zamkovi krstaša, pustinjske građevine, biblijska mesta, potok gde je kršten Isus, tvrdjava gde je Irod odrubio glavu Jovanu Krstitelju i vrh brda gde je Mojsije uočio obećanu zemlju. Na ovom putovanju vratićete se u prošlost, više od 2000 godina unazad, da otkrijete tajne misterioznog “ružičastog grada” Petre, zakoračite u magičnu pustinju Wadi Rum i uživate u miru koji vam samo ona može pružiti, a na kraju se prepustite čarima orijentalne kuhinje u uzbudljivoj Akabi. Jordanci su strastven i ponosan narod i zaista pozdravljaju i dočekuju posetioce raširenih ruku.Aman – glavni grad Jordana, fascinantan grad kontrasta. Jedinstvena mešavina starog i novog, na idealnom mestu, na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordana. U komercijalnom delu grada, nalaze se moderne zgrade, hoteli, restorani, umetničke galerije, butici, kafići i radionice sitnih zanatlija. Istorijski centar je dosta tradicionalniji. Stanovnici Amana su kulturni, obrazovani i izuzetno gostoljubivi domaćini. Oni pozdravljaju posetioce i ponosno im pokazuju svoj fascinantan i veličanstven grad, star onoliko, koliko istorija pamti.

Petra – živopisne crvene planine i grandiozni mauzoleji nemaju ništa zajedničko sa modernom civilizacijom, a od modernog čoveka zahtevaju jedino da budu cenjeni u svojoj pravoj vrednosti kao jedno od najvećih čuda ikada stvorenih. Iako je dosta pisano o Petri, ništa vas ne može pripremiti za ovo neverovatno mesto. Petra, svetsko čudo, bez sumnje je Jordansko najvrednije blago. To je, jedinstveni grad, uklesan u stene pre više od 2000 godina, od strane vrednih nomadskih doseljenika – Nabatejaca. Saznaćete zašto je sagrađena baš na ovom mestu, na čvorištu trgovačkih puteva. Ulaz u grad krije uzak prolaz – Al Sik, visokih vertikalnih stena, dužine od oko jedan kilometar. Šetnja al sikom je iskustvo samo po sebi. Boje i formacije stena su nesvakidašnje, a kada stignete do kraja, ugledaćete po prvi put riznicu – Al Khazneh zapanjujuće visine od 43 metra i visokom, ukrašenom fasadom, koja svojom grandioznošću tera svakog posmatrača da se oseti maleno I ponizno. Veruje se da je isklesana početkom 1. veka kao mauzolej kralja Areta IV i najvrednije je remek delo nabatejskog graditeljstva.


Plan i program puta:

1. dan (13.10.): Beograd – Budimpešta – Aman

Sastanak grupe na dogovorenom mestu i polazak za Budimpeštu. Dolazak na aerodrom i čekiranje na let za Aman. Poletanje aviona iz Budimpešte u 14:10h, broj leta FR5097. Sletanje u Aman u 18:30h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (14.10.): Aman – Džeraš – Akaba

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme u Amanu ili predlažemo fakultativni obilazak Džeraša. Džeraš je dom ruševina helenskog grada Gerase koji je po predanju sagradio Aleksandar Veliki. Pod rimskom vlašću Džeraš je izrastao u prosperitetni trgovački grad. Smatra se jednim od najbolje očuvanih drevnih rimskih gradova na svetu. Divićemo se trgovima, hramovima i avenijama koje su nekada vrvele životom, pod rimskom upravom. Otkrićemo naselja koja datiraju iz bronzanog i gvozdenog doba. Čućemo priču o nastanku prvih idola i razvoju religije na Bliskom istoku. Nakon obilaska, povratak u Aman i polazak za Akabu u dogovoreno vreme. Dolazak u Akabu i ulazak u smeštaj. U dogovoreno vreme prošetaćemo gradom sa vodičem. Slobodno vreme. Noćenje.3.dan (15.10.): Akaba – Petra

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak Petre. Petra je svetsko čudo i najvrednije bogatstvo Jordana, ružičasto-crveni grad star koliko i atinski akropolj. Prolazimo kroz živopisne crvene planine, obilazimo izgubljeni grad uklesan u stene i otkrivamo njegove tajne. Petra je centar jedinstvene kulture Nabatejaca, starih trgovaca i spretnih klesara, mesto koje je i čak i Rimljane ostavljalo bez daha. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.4.dan (16.10.): Akaba – Wadi Rum

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi dvodnevni fakultativni odlazak do pustinje Wadi Rum. Wadi Rum je područje na jugu Jordana, zaštićeno od strane UNESCO-a zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko-pustinjskih predela. Po dolasku u kamp, sledi ručak i pauza za čaj ili kafu, nakon čega sledi prava avantura. Obilazak započinjemo vožnjom džipovima, kojima ćemo ući duboko u pustinju, kako bismo videli jedinstvene kamene formacije, različite vrste i boje peska, posetili mesta na kojima su snimani poznati filmovi.  Slušaćemo priče o arapskom revoltu čuvenom Lorensu od Arabije i filmu koji je sniman upravo ovde. Vožnju završavamo u blizini kampa, gde ćemo uživati u zalasku sunca a nakon toga, odlazimo na večeru koju su nam spremili naši domaćini – beduini. Noćenje.5.dan (17.10.): Wadi Rum – Akaba

Ranoranioci će imati priliku da gledaju filmski izlazak sunca uz buđenje pustinje. Oni koji budu želeli potpun doživljaj, moći će da se pogode sa Beduinima i odu na jahanje kamila/konja. Doručkujemo i grejemo se uz vatru, ispijajući aromatični beduinski čaj. Slobodno vreme. Na putu ka Akabi, zaustavićemo se još jednom, da bi izbliza videli voz i istorijsku stanicu Hedžazke železnice. Čućemo priču o projektu koji je za cilj imao brz i bezbedan transport hadžija od Istanbula do Meke. Ispostavilo se da će ova pruga zapaliti prvu iskru Arapskog revolta i tokom istog biti od strateške važnosti za obe strane.  U dogovoreno vreme povratak u Akabu i slobodno vreme u gradu. Noćenje.

6.dan (18.10.): Akaba

Slobodan dan u Akabi za indivdiualno istraživanje grada. Predlažemo vam odlazak do plaže i uživanje u Crvenom moru. U dogovoru sa vodičem možemo organizovati krstarenjem Crvenim morem. Preporučujemo da u dogovoru sa vodičem posetite jedan od tradicionalnih restorana i probate čuveno lokalno jelo – Mansaf. Noćenje.

7.dan (19.10.): Akaba – Mrtvo more – Madaba – Planina Nebo – Aman

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme polazak za Mrtvo more. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo doživeti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu, u kojem prosečni salinitet iznosi neverovatnih 34 procenta.  Površina jezera nalazi se na -430 m, a dno na -743 m. Nastavljamo dalje ka Madabi. Madaba je jedan od najstarijih gradova na Bliskom istoku i dom brojnih crkava. Mnoge su sada u ruševinama ali se još uvek mogu videti mozaici iz 7. i 8. veka. Odlazimo do planine Nebo odakle ćemo uživati u pogledu na Svetu zemlju i dolinu reke Jordan. Po predanju, Bog nije dozvolio Mojsiju da kroči na tlo obećane zemlje, već samo da je pred smrt vidi sa vrha planine. Ukoliko bude vedro, možemo videti i Jerusalim. Nastavljamo dalje ka Amanu. Dolazak u Aman i ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.8.dan (20.10.): Aman – Budimpešta – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Krećemo u obilazak Amana. Posetićemo džamiju kralja Abdule koja je završena 1989. godine kao spomenik osnivaču modern dinastije jordanskih kraljeva. Karakteristična džamija sa plavom kupolom može da primi 7000 vernika. Ovo je jedina džamija u Amanu koja otvoreno dočekuje nemuslimanske posetice i to isključivo van vremena molitve. Nakon obilaska nastavljamo dalje ka citadeli koja se nalazi na uzvišenju, 132 metara iznad centra grada. Videćemo ostatke prvog grada Rabat Amona, helenske i rimske ruševine, ostatke Herkulovog hrama kao i Umajadsku palatu. Obilazak nastavljamo u podnožju, istraživanjem rimskog amfiteatra koji je izgrađen početkom drugog veka nove ere. Slobodno vreme. Predlažemo da probate amanski falafel i zasladite se čuvenim bliskoistočnim slatkišem – knafom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Budimpeštu u 19:05h, broj leta FR5096. Sletanje u Budimpeštu u 21:50h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda.

9.dan (21.10.):Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa.


SMEŠTAJ:

AMAN od 13.10 do 14.10 i od 19.10 do 20.10.2023.

Corp Amman Hotel 4* ili sl. – hotel se nalazi na 4.5km od centra grada. Sobe s dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uređaj, sef i bar. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 

AKABA od 14.10 do 19.10.2023.

Aqaba Coast hotel 4* ili sl. – nalazi se na 900 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


PROMO AKCIJA

~Promocija~

Pozivamo Vas da se do 30.09.2023. prijavite za željeno putovanje po najpovoljnijoj ceni i iskoristite brojne pogodnosti promocije uz dodatne popuste na samoj destinaciji!


~ Cena aranžmana ~
za prijavu i uplatu: – u celosti

1699€ 1349€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 1449€

– avansa od 100€ cena je 1549€


Manga PROMO + ponuda:

Putnici koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda od MangaTrip-a tom prilikom dobijaju na poklon vaučer u iznosu od 50€ koji mogu iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje, a na destinaciji dobijaju gratis fakultativni izlet Džeraš u vrednosti od 55€! 


Napomena:
U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija na tržištu, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija ne možemo uticati, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene i uvećanja cena usluga na tržištu!


~ Broj putnika po terminu je ograničen! ~

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


* Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i pravila promocije. 


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije

5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs

VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Povratnu avio kartu na relaciji (Budimpešta – Aman – Budimpešta – ekonomska klasa) sa uključenim taksama i ručnim prtljagom do 10kg
-Sve transfere i obilaske prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi)
-Smeštaj u Amanu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Akabi u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Razgledanje Amana
-Obilazak Madabe, planine Nebo i Mrtvog Mora, ručak na Mrtvom moru 
-Troškove organizacije putovanja
-Vizu za Jordan 
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Napojnice za vozače i lokalne vodiče (cca 30€)
-Fakultativne izlete i obilaske, ulaznice za kulturno istorijske spomenike
-Doplatu za čekirani prtljag 20kg
-Osiguranje od otkaza putovanja
Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Džeraš - 55€

Džeraš je dom ruševina helenskog grada Gerase koji je po predanju sagradio Aleksandar Veliki na svom putu iz Egipta ka Vavilonu. Grad se dalje razvijao pod vlašću Ptolomejskog Egipta i Seleukidske države. Pod rimskom vlašću Džeraš je izrastao u prosperitetni trgovački grad. Smatra se jednim od najbolje očuvanih antičkih gradova na svetu. Divićemo se trgovima, hramovima i avenijama koje su nekada vrvele životom, pod rimskom upravom. Otkrićemo ostatke naselja koja datiraju iz bronzanog i gvozdenog doba. Čućemo priče o nastanku prvih idola i razvoju religije na Bliskom istoku. Videćemo ostatke hipodroma, Zevsovog i Artemidinog hrama, čiji stubovi su pretrpeli razarujići zemljotres koji je pogodio Galileju u 4. veku. 

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznice, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i predstavnika agencije

Petra - 80€

U ranim jutarnjim časovima krecemo ka Vadi Musi – dolini u kojoj se nalazi Petra, da bismo izbegli gužvu i vrućinu. Vozimo se oko 2.5h sa jednom kratkom pauzom za kafu, na mestu sa kojeg se pruza predivan pogled na dolinu. U istoimenom gradiću u dolini Wadi Musa, nalazi se i polazna tačka za otkrivanje veličanstvene i mistične nabatijanske civilizacije. Jedan kilometar kamenog puta I jakog sunca deli našu polaznu tačku od ulaza u Al Sik – kameni prolaz nastao usled jakih zemljotresa, uticaja vode i vetra. Upravo je ovaj prolaz mesto na kojem možemo videti put stvaranja moćne trgovacke države koja je gospodarila rutama koje su spajale Put svile, Ptolomejski Egipat, Malu Aziju i Vailon. Nakon nekih 45 min lagane šetnje kroz Sik dolazimo do najfascinantnije gradjevine, po kojoj i prepoznajemo ovaj kompleks – Riznice(Al Kazneh). Usečena u crvenom peščaru, spektakularne lepote, svakoga ko je ugleda ostavlja bez daha. Savršena prilika za nezaboravne fotografije ispred jednog od sedam svetskih čuda. Put nas dalje vodi ka teatru, koji je za razliku od ostalih u antičkom svetu, klesan u kamenu, skidanjem materijala odozgo na dole. Divićemo se grobnicama velikih nabatejskih vladara i doći do rimskog dela grada, koji datira iz 1. veka nove ere. Videćemo i ostatke Vizantijske crkve sa prelepim mozaikom, nakon čega ćete imati slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem, možete krenuti dalje… Strma staza kroz stene, sa više od 800 nepravilnih stepenika vodi do uzvišenja na kojem se nalazi najveća fasada Petre, svima znana iz filma o Indijani Džonsu – Ad Deir. Povratak u Akabu.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaz u Petru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, lunch paket ili ručak (u zavisnosti od sezone) i predstavnika agencije.

Wadi Rum - 140€

Wadi Rum ili Dolina Meseca je područje na jugu Jordana, zaštićeno od strane UNESCO-a zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko-pustinjskih predela. Po dolasku u kamp, sledi ručak i pauza za čaj ili kafu, nakon čega dolazi prava avantura. Obilazak pustinje započinjemo vožnjom džipovima, kojima ćemo ući duboko u pustinju, kako bismo videli jedinstvene kamene formacije, različite vrste i boje peska. Posetićemo lokacije na kojima su snimani poznati filmovi: The Martian, Lorens of Arabia, Dune, Prometheus, Star Wars, Alaadin…. Slušaćemo priče o arapskom revoltu čuvenom Lorensu od Arabije, Hašemitskoj dinastiji i padu Osmanskog carstva. Vožnju završavamo u blizini kampa, gde ćemo uživati u zalasku sunca a nakon toga, odlazimo na večeru koju su nam spremili naši domaćini – beduini. Ranoranioci će imati priliku da gledaju filmski izlazak sunca uz buđenje pustinje. Oni koji budu želeli potpun doživljaj, moći će da se pogode sa Beduinima i odu na jahanje kamila/konja. Doručkujemo i grejemo se uz vatru, ispijajući aromatični beduinski čaj. Slobodno vreme. Na putu ka Akabi, zaustavićemo se još jednom, da bi izbliza videli voz i istorijsku stanicu Hedžazke železnice. Čućemo priču o projektu s početka 20. veka koji je za cilj imao brz i bezbedan transport hadžija od Istanbula do Meke. Ispostavilo se da će ova pruga zapaliti prvu iskru Arapskog revolta i tokom istog biti od strateške važnosti za obe strane.

Izlet uključuje: povratni transfer, džipove sa vozačima, ulaz u zaštićeno područje, vodiča na engleskom jeziku, noćenje u kampu(ručak, doručak i večeru), prestavnika agencije .

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!