JORDAN 6 DANA 05.03.

 JORDAN AQABA

 (OPCIONO: PETRA + VADI RUM PUSTINJA)

05.03 – 10.03.2023. – još 10 slobodnih mesta

6 DANA / 4 NOĆI


Za mnoge ljude Jordan počinje i završava se sa magičnim drevnim gradom Petra. Ipak, Jordan – hašemitska kraljevina, mesto je ukrštanja najstarijih svetskih civilizacija, raskrsnica Bliskog Istoka, zemlja raskoši i stila, mešavina tradicionalnog Bliskog istoka i savremenog Zapada. Ima toliko toga da se vidi u Jordanu- uništeni rimski gradovi, zamkovi krstaša, pustinjske građevine, biblijska mesta, potok gde je kršten Isus, tvrdjava gde je Irod odrubio glavu Jovanu Krstitelju i vrh brda gde je Mojsije uočio obećanu zemlju. Na ovom putovanju vratićete se u prošlost, više od 2000 godina unazad, da otkrijete tajne misterioznog “ružičastog grada” Petre, zakoračite u magičnu pustinju Wadi Rum i uživate u miru koji vam samo ona može pružiti, a na kraju se prepustite čarima orijentalne kuhinje u uzbudljivoj Akabi. Jordanci su strastven i ponosan narod i zaista pozdravljaju i dočekuju posetioce raširenih ruku.Petra – živopisne crvene planine i grandiozni mauzoleji nemaju ništa zajedničko sa modernom civilizacijom, a od modernog čoveka zahtevaju jedino da budu cenjeni u svojoj pravoj vrednosti kao jedno od najvećih čuda ikada stvorenih. Iako je dosta pisano o Petri, ništa vas ne može pripremiti za ovo neverovatno mesto. Petra, čudo sveta, bez sumnje je Jordansko najvrednije blago. To je, jedinstveni grad, uklesan u stene pre više od 2000 godina, od strane vrednih arapskih doseljenika – Nabatejaca. Saznaćete zašto je baš na ovom mestu sagrađen grad na čvorištu trgovačkih puteva. Ulaz u grad krije uska klisura, visokih vertikalnih stena, dužine od oko jedan kilometar. Šetnja klisurom je iskustvo samo po sebi. Boje i formacije stena u klisuri su nesvakidašnje, a kada stignete do kraja, ugledaćete po prvi put Al-Khazneh (trezor), sa masivnom, 43 metra visokom fasadom, koja stvara utisak da je sve što se oko nje nalazi minijaturno. Isklesana je početkom 1. veka kao mauzolej kralja Areta IV i jedno je od najvrednijih remek dela nabatejskog graditeljstva.


Plan i program:

1.dan (05.03.): Beograd – Budimpešta – Akaba

Sastanak na dogovorenom mestu i transfer do aerodroma u Budimpešti. Čekiranje na let za Akabu. Avion poleće u 15:55h, broj leta W62365. Sletanje u Akabu u 20:35h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.2.dan (06.03.): Akaba – Petra

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak Petre. Petra je svetsko čudo i najvrednije bogatstvo Jordana, ružičasto-crveni grad star koliko i moderna civilizacija. Prolazimo kroz živopisne crvene planine, obilazimo izgubljeni grad uklesan u stene i otkrivamo sve njegove tajne. Petra je centar jedinstvene kulture Nabatejaca, starih trgovaca i spretnih klesara, mesto koje je i čak i Rimljane ostavljalo bez daha. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (07.03.): Akaba – Wadi Rum

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi dvodnevni fakultativni odlazak do pustinje Wadi Rum. Wadi Rum je područje na jugu Jordana, zaštićeno od strane UNESCO-a zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko-pustinjskih predela. Obilazak započinjemo vožnjom džipovima i posetićemo izvor Lorens, kanjon Khazali, natpis Anfišije, crvene dine, little bridge…  Slušaćemo priče o čuvenom Lorensu od Arabije i filmu koji je sniman upravo ovde. Nastavljamo dalje i obilazimo Mushroom rock, Burdah rock bridge, Abu Khasaba kanjon i Um Fruth rock bridge. Odlazimo do mesta gde ćemo uživati u zalasku sunca i nastavljamo dalje ka našem kampu. Noćenje.4.dan (08.03.): Wadi Rum – Akaba

Nakon doručka nastavljamu našu avanturu. Posetićemo divlji deo Wadi Rum pustinje – kanjon Umm Mumgur i kanjon Nukra, nakon čega sledi pauza za ručak. Nastavljamo dalje obilazak pustinje. U dogovoreno vreme povratak u Akabu i slobodno vreme u gradu. Noćenje.

5.dan (09.03.): Akaba – Budimpešta – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Budimpeštu u 21:05h, broj leta W62366. Sletanje u Budimpeštu u 23:50h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda.

6.dan (10.03.): Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


AKABA od 05.03 do 09.03.2023.

Lacosta hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


PROMO AKCIJA

~Promocija~
Promocija važi do 13.11. Zbog čestih promena cena aviokarata  i usluga inopartnera, savetujemo da putovanje rezervišete što pre, kako biste zadržali aktuelne promo cene.


Za prijave i uplate u celosti

1099€ 849€ – Hot!

Avans od min. 500€ cena je 949€
Avans od min. 100€ cena je 1049€


USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Povratnu avio kartu na relaciji (Budimpešta – Akaba – Budimpešta – ekonomska klasa) sa uključenim taksama i ručnim prtljagom do 10kg
-Sve transfere i obilaske prema programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi)
-Smeštaj u Akabi u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Vizu
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske, ulaznice za kulturno istorijske spomenike
-Doplatu za čekirani prtljag 20kg
-Osiguranje od otkaza putovanja
Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Petra

U ranim jutarnjim časovima krecemo na izlet u Petru, da bismo izbegli gužvu i vrućinu. Vozimo se oko 2.5h sa jednom kratkom pauzom odakle se pruza predivan pogled na dolinu Wadi Musa u kojoj se nalazi velicanstvena Petra. U istoimenom gradicu nalazi se i polazna tačka za otkrivanje veličanstvene i mistične nabatijanske civilizacije. Polazimo ispred vizitorskog centra i krecemo peške kroz splet usečenih puteva, koji su nastali usled jakih zemljotresa i omogućili stvaranje i radjanje moćne trgovacke kulture na ruti od antickog egipta ka civilizacijama na prostoru Mesopotamije. Nakon nekih 45 min dolazimo ispred najfascinantnije gradjevine po kojoj i prepoznajemo ovaj kompleks – Riznice. Usečena u crvenom peščaru, spektakularne lepote svakoga ko je ugleda ostavlja bez daha. Prilika za nezaboravne fotografije i kratko jahanje kamila uz obaveznu napojnicu. Postoji mogucnost da se popnemo i na velicanstveni vidikovac iznad same Riznice, na sopstvenu odgovornost uz pratnju lokalca. Put nas dalje vodi ka grobnicama velikih nabatejskih vladara i do rimskog dela grada koji je postao deo rimskog carstva u 1.veku nove ere. Obići cemo veliki rimski hram i ostatke rimskih palata nakon čega cemo imati slobodno vreme do ručka. Povratak u Akabu.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaz u Petru, lokalnog vodiča na engleskom, ručak i vodiča.

Wadi Rum

Wadi Rum je područje na jugu Jordana, zaštićeno od strane UNESCO-a zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko-pustinjskih predela. Obilazak započinjemo vožnjom džipovima i posetićemo mesta: izvor Lorens, kanjon Khazali, natpis Anfišije, crvene dine, little bridge… Nastavljamo dalje i obilazimo Mushroom rock, Burdah rock bridge, Abu Khasaba kanjon i Um Fruth rock bridge. Odlazimo do mesta gde ćemo uživati u zalasku sunca i nastavljamo dalje ka našem kampu. Noćenje. Nakon doručka nastavljamu našu avanturu. Posetićemo najdivljiji deo Wadi Rum pustinje. Posetićemo kanjon Umm Mumgur i kanjon Nukra nakon čega sledi pauza za ručak. Nastavljamo dalje obilazak pustinje nakon ručka. U dogovoreno vreme povratak u Akabu.

Izlet uključuje: povratni transfer, prevoz džipovima, ulaz u park, vodiča, noćenje u kampu, ručak, doručak i večeru.

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!