JORDAN 5 DANA

AKABA

08.11 – 12.11.2020.

5 DANA / 3 NOĆI

Jordan – hašemitska kraljevina, mesto ukrštanja najstarijih svetskih civilizacija, raskrsnica Bliskog Istoka, zemlja raskoši i stila, mešavina tradicionalnog Bliskog istoka i savremenog Zapada. Na ovom putovanju vratićete se u prošlost, više od 2000 godina unazad, da otkrijete tajne misterioznog “ružičastog grada” Petre, zakoračite u magičnu pustinju Wadi Rum i uživate u miru koji vam samo ona može pružiti, a na kraju se prepustite čarima orijentalne kuhinje u uzbudljivoj Akabi.


Plan i program putovanja:

1. dan (08.11.): Beograd – Sofija – Akaba 

Sastanak putnika u dogovoreno vreme i transfer do aerodroma u Sofiji sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Let iz Sofije u 17:35h, broj leta FR1896. Dolazak u Akabu u 20:30h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Akaba je najjužniji grad Jordana okružen planinama i pustinjom. Nalazi se na obali zaliva Akaba koji se uliva u Crveno more. Akaba predstavlja idelanu mešavinu istorije, plaža i užurbanog gradskog života. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i uživaćemo u ukusima lokalne kuhinje. Noćenje

2. dan (09.11.): Akaba – Petra

Slobodan dan ili fakultativni obilazak Petre. Petra je svetsko čudo i najvrednije bogatstvo Jordana, ružičasto – crveni grad star koliko naša moderna civilizacija. Prolazimo kroz džinovske crvene planine, obilazimo izgubljeni grad koji je isklesan u stenama i otkrivamo njegove skrivene tajne. Mesto jedinstvene kulture Nabatejaca, starih trgovaca i spretnih klesara, nešto što je i čuvene rimljane ostavilo bez teksta. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (10.11.): Akaba – Wadi Rum

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do pustinje Wadi Rum. Wadi Rum je zaštićeno UNESCO područje na jugu Jordana, zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko – pustinjskih predela u kojima ćemo uživati tokom celog dana vozeći se džipovima. Videćemo formacije od peščara i granita, uske kanjone tipične za Wade, dine, kamile koje slobodno šetaju, beduinska sela i otmene pustinjske rizorte. U dogovoreno vreme povratak za Akabu. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (11.11.): Akaba – Sofija

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Sofiju u 20:05h, broj leta FR 1897. Sletanje u Sofiju u 23:10h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Beograda.

5. dan (12.11.): Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

Akaba od 08.11. do 11.11.2020.

Lacosta  hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 100€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.
Za putovanja: od 01.08. do 01.06.2021.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

MANGA PROMOCIJA

Cene na koje se primenjuje popust:


649€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


599€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 500€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni transfer na relaciji Beograd – Sofija – Beograd
-Povratni avio prevoz redovna linija (Sofija-Akaba -Sofija – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i ručnim prtljagom do 10kg
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Akabi u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2  ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Jordan (plaća se prilikom ulaska u zemlju 40 JOD, oko 50 eur)
-Izlaznu taksu iz Jordana (10 JOD, oko 12 eur)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Hranu
-Doplatu za prtljag od 20kg (80€)FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Petra 

U ranim jutarnjim časovima krećemo na izlet u Petru, da bismo izbegli gužvu i vrućinu. Vozimo se oko 2.5h sa jednom kratkom pauzom odakle se pruža predivan pogled na dolinu Wadi Musa u kojoj se nalazi veličanstvena Petra. U istoimenom gradiću nalazi se i polazna tačka za otkrivanje veličanstvene i mistične nabatijanske civilizacije. Polazimo ispred vizitorskog centra i krećemo peške kroz splet usečenih puteva, koji su nastali usled jakih zemljotresa i omogućili stvaranje i radjanje moćne trgovačke kulture na ruti od antičkog egipta ka civilizacijama na prostoru Mesopotamije. Nakon nekih 45 min dolazimo ispred najfascinantnije gradjevine po kojoj i prepoznajemo ovaj kompleks – Riznice. Usečena u crvenom peščaru, spektakularne lepote svakoga ko je ugleda ostavlja bez daha. Prilika za nezaboravne fotografije i kratko jahanje kamila uz obaveznu napojnicu. Postoji mogućnost da se popnemo i na veličanstveni vidikovac iznad same Riznice, na sopstvenu odgovornost uz pratnju lokalca. Put nas dalje vodi ka grobnicama velikih nabatejskih vladara i do rimskog dela grada koji je postao deo rimskog carstva u 1.veku nove ere. Obići ćemo veliki rimski hram i ostatke rimskih palata nakon čega ćemo imati slobodno vreme do ručka. Povratak u Akabu.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaz u Petru, lokalnog vodiča na engleskom, ručak i vodiča.


Wadi Rum 

Polazak za Wadi Rum u popodnevnim satima. Vožnja kroz jordansku pustinju do nacionlnog parka. Uživamo u jednistvenim pejzažima, visokim peščanim planinama i stenama neobičnog obilka i boja.  U ovoj dolini su se tokom Prvog svetskog rata vodile borbe beduina, arheologa predvodjenih Lovrencom od Arabije protiv Otomanskih Turaka. Po dolasku u Nacionalni parku, vožnju nastavljamo 4×4 džipovima proz pustinju, prolazimo pored beduinskih kampova, pijemo lokalne čajeve, uživamo u zalasku sunca u pustinjskoj dolini. Uveče povratak u Akabu. 

Izlet uključuje: povratni transfer, prevoz džipovima, ulaz u park, večeru u kampu i vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE