JAPAN – JUŽNA KOREJA 16 DANA

TOKIO – SEUL

26.09 – 11.10.2020.

16 DANA / 13 NOĆI

Tokyo

Kada pomislite na Japan, um vam se ispunjava različitim slikama drevnih tradicija, predivnih predela i fascinantnom kulturom. Iako je Japanska prošlost veoma bogata dogadjajima i zanimljivom istorijom, današnji Japan je isto tako fascinantan sa vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite da iskusite hranu koju do sada niste probali ili želite da idete u kupovinu u neki od najboljih svetskih šoping oblasti, Japan je mesto za Vas. Na površini, Japan je urban i moderan, no zadjete li u dubinu, naći ćete brojne mogućnosti povezivanja s tradicionalnom kulturom ove zemlje. Japan je poznat po svojim hramovima i svetilištima, kao i  arhitektonskim čudima i istorijskim spomenicima.

Tokio se sastoji od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela koji su tokom vekova srasli zajedno i oblikovali kompleksan, podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola je istovremeno uzbudljiva, intrigatna i iscrpljujuća. Tokio nudi veliki broj znamenitosti i senzacije, moderan dizajn i oko 100, 000 restorana, haotičan je i glasan i smiren poput zena, urban sa visokim soliterima i stidljiv sa skivenim  hramovima. Japanska prestonica jeste grad trešnjinog cveta i parkova, visoke mode, visoke tehnologije i visokih zgrada, užurbanih, nasmejanih, ljubaznih i vrednih Japanaca, rituala i tradicije, tačnosti, skromnosti i umerenosti…

Južna Koreja zauzima južni deo Korejskog poluostrva, a nastala je u doba Hladnog rata kada je poluopstrvo podeljeno na komunistički sever i kapitalistički jug. Južna Koreja je zemlja prožeta tradicijom. Više od stotinu kraljeva vladalo je ovom zemljom i ostavilo iza sebe veliki broj palata. Neke planine su i dalje domaćini šamanskih rituala, a različite ceremonije nastavljaju da igraju važnu ulogu u lokalnom životu.

Seul, glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Nalazi se u severozapadnom delu zemlje na reci Han i predstavlja neverovatnu mešavinu drevnog i ultra modernog. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima odredjenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Privići će vas raznovrsne i raznobojne ulične tezge, dok se na pijacama prodaje apsolutno sve, od korejskog nameštaja i narodne nošnje do juvelirskih proizvoda i keramike. Šta god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seulu je dostupno. Posle jutarnje posetite hram ili palatu, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obidjite galerije u Samcheong-dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnoj tezgi će vam dati energiju za šoping na noćnim pijacama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, žurke i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Posle burne noći relaksirajte se u sauni ili banji i dok pogledate na sat jutro nad Seulom je već osvanulo.


Plan i program puta:

1. dan (26.09.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let  do Dohe u 12:05h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu. Pauza do sledećeg leta 7h.

2. dan (27.09.): Doha –  Seul

Nastavak leta za Seul u 02:00h, broj leta QR 858. Dolazak u Seul u 16:55h po lokalnom vremenu. Transfer metroom do smeštaja i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Seul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 miliona stanovnika i sve što možete poželeti od jedne od vodećih svetskih metropola. Grad je podeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima odredjenu reputaciju i ulogu u društvenom životu.Upoznavanje sa Koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vreme. Noćenje.

Tokio Japan Rainbow Bridge

3. dan (28.09.): Seul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoramski obilazak palate Gyeongbokgung i hramu Jogyesa. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula, u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika… Ova ulica se prostire 700 metara izmedju Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul. Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada, čije ulice odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme. Noćenje.

Tokio Japan

4. dan (29.09.): Seul

Slobodno vreme ili dan rezervisan za fakultativni izlet u DMZ (Demilitarizovanu zonu) koja se nalazi 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu izmedju granica Severne i Južne Koreje. Čućemo priču o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Poseta Dora vidikovcu i železničkoj stanici, gde možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (30.09.): Seul

Slobodno vreme ili fakultativno istraživanje Seula. Posetićemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, sa dugom i uzbudljivom istorijom. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravićemo pauzu za ručak i uživati u svežim morskim plodovima na ribljoj pijaci Namdaemun. Posetićemo Changdeokgung palatu, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili Jongmyo hram. Istražićemo disktrikt Insadong, srce Seula, i upoznati se sa kulturom i tradicijom Severne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umetničkih dela u Koreji. Ovde možete pronaći umetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice, muzeje…Noćenje.

JAPAN fuji

6. dan (01.10.): Seul – Tokio

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodrome i let za Tokio. Dolazak u Tokio. Transfer metroom do smeštaja i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Tokio. Noćenje.

Kjoto

7. dan (02.10.): Tokio

Dobrodošli u paralelni univerzum! Ovako bi najbolje mogao da se opiše osećaj koji vas obuzme na prvi pogled glavnog grada Japana. U jutarnjim časovima polazimo u fakultativno razgledanje sa Tokijom. Imaćemo priliku da se upoznajemo sa jednim od najefikasnijih sistema metroa na svetu. Počinjemo sa Asakusom – jednim od retkih mesta u Tokiju gde se može osetiti duh nekih starih vremena, od malih ulica, tipičnih kućica, čitavih ponekad beskrajnih suvenirnica i sve do, naravno, jednog od najznačajnijih budističkih hramova ovog grada  – Sensođi. Nastavljamo avanturu prema svojevrsnom umetničkom centru – Ueno distrikt sa prvim parkom izgrađenim u zapadnom stilu. Aleje trešnje, veliki broj muzeja, galerija i zoološki vrt naš ugođaj čine zaista posebnim. Pravimo i pauzu za ručak i upuštamo se u isprobavanje sasvim drugačijih ukusa koji japanska kuhinja stavlja pred nas. Popodne je rezervisano za odlazak do palate najduže vladajuće i jedine preostale carske dinastije na svetu. U kasno popodne dolazimo do zgrade koju je kasnih ´80ih inspirisao tehnološki bum i kompjuterski čipovi – Gradska Većnica Tokijo Metropolitena. Penjemo se na 45. sprat i uživamo na nepreglednu urbanu džunglu ovog velegrada. Potom odlazimo u jedan od popularnijih centara za provod i zabavu – Kabukičo. Povratak u hotel. Noćenje.  

osaka

8. dan (03.10.): Tokio 

Slobodan dan ili vas pozivamo da nastavimo sa fakultativnim istraživanjem čari prestonice Zemlje Izlazećeg Sunca. U jutarnjim časovima posećujemo jednu od najčuvenijih ribljih pijaca na svetu. Iako je glavni deo pijace izmešten na novu lokaciju, kako bi se napravio transportni hab za učesnike Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. Međutim, otvorena pijaca koja se proteže kroz nekoliko blokova i dalje ne oskudeva ribom i plodovima mora koji se mogu kupiti sirovi, pripremljeni na tezgama ili u nekom od slavnih malenih restorana. Potom odlazimo do 6. Avenije Tokija – Ginza distrikt. Široke bulevare krase zgrade najvećih modnih brendova, a čije su se arhitekte veoma potrudile da njihove fasade slučajne ili namerne prolaznike ostave bez daha! Interesantno je videti kakve modele čuveni kreatori prave za ovo ipak specifično tržište! Kasnije se upoznajemo sa jednim interesantnim monorail vozom koji nas vozi preko raskošnog Mosta Duga do ostrva Odaiba. Impresivna panorama na Tokijo, Kip Slobode, verovali ili ne, izložbeni prostori, muzej starih automobila, salon futurističkih Tojotinih projekata i naravno tržni centri su samo neke od opcija za provođenje ugodnog popodneva. Zatim se vraćamo za Tokijo i odlazimo da i mi pređemo najprometniju raskrsnicu na svetu, preko koje dnevno pređe 2 miliona pešaka i svakako razglednicu Tokija – Šibuja. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje. 

9. dan (04.10.): Tokio 

Slobodan dan u Tokiju ili fakultativni poludnevni izlet u Kamakuru. Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sedište prvih šoguna i prestonica Japana izmedju 1185. i 1333. godine. Predstavlja grad – muzej, jer se u njemu nalazi 19 Šinto svetilišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronze, visine 13,5 metara. Obilazak grada i slobodno vreme za odmor i relaksaciju. U popodnevnim satima povratak u Tokio. Noćenje.

10.dan (05.10.): Tokio

Slobodan dan ili fakultativan celodnevni izlet do planine Fuđi – (Fuđi je sa 3,776 metara najviša planina u Japanu). Nije iznenadjujuće da je gotovo savršeni oblik vulkana obožavan kao sveta planina medjuumetnicima i običnim ljudima. Fuđi je uspavan vulkan koji se zadnji put probudio 1708. godine. Odlazimo u mesto Kawaguchiko u podnožju planine koja predstavlja simbol Japana. Šetnja pored jezera Kawaguchi i uživanje u pogledu na planine čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju popećemo se do 5 stanice na planini Fuđi i uživati u sjajnom pogledu na Fuji i Tokio. Povratak u Tokio u popodnevnim časovima. Noćenje i slobodni dani u Tokiju ili vam predlažemo dvodnevnu fakultativnu avanturu Kyoto+Osaka (Noćna vožnja).

11.dan (06.10.): Osaka

Po dolasku u Osaku u jutarnjim satima krećemo u istraživanje grada i upoznajemo se sa obeležjima ovog ekonomskog centra Kansai regiona, drugog po značaju, a trećeg po veličini grada u Japanu. Šire područje grada predstavlja najurbaniji i najproduktivniji region Japana (odmah posle Tokija), a po bogatstvu nalazi se na 7. mestu na svetu odmah uz London i Pariz. Osaka je sedište nekih od najvećih japanskih kompanija, kao što su Panasonic, Sharp i Sanyo, i poznata je kao mesto nastanka Yakuza – japanske mafije. Interesantna je činjenica da se tokom dana broj ljudi u Osaki poveća za 140 %, što je najveća fluktuacija ljudi u Japanu. Obilazak Osake. Šetnja gradskim jezgrom i upoznavanje sa znamenitostima ovog modernog grada u pratnju vodiča: poseta zamku Osaka iz 16 veka  – koji je i simbol grada sa svojom istorijom dugom 400 godina. Zamak se nalazi na prelepom uzvišenju i okružen je drvećem trešanja, koje posebno za vreme Sakure, utiču na pejzaž i čine okolinu veoma privlačnom fotografima, turistima i mladim zaljubljenim parovima. Nakon obilaska zamka posetićemo Umeda district, najprometniji deo grada, gde se nalaze tržni centri, restorani, poslovne zgrade i u kom lokalno stanovništvo provodi najveći deo dana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo vam da probate lokalne specijalitete – Takoyaki i Okonomiyaki, koji važe za najbolja, najkvalitetnija i najukusnija autentična jela ove kulinarske prestonice. Noćenje.

12.dan (07.10.): Kyoto

Odlazak do Kyota – stare prestonice Japana i centra Japanske kulture. Posetićemo Zlatni Paviljon (Kynkaku-ji hram), jedan je od najlepših hramova u Japanu koji se u bajkovitom ambijentu izdiže iznad jezera i sija u svom raskošu. Naša sledeća stanica je Arashijama, gde ćemo posetiti i prošetati se Bamboo forest – šumom bambusa i napraviti fantastične fotografije. Nakon kraće pauze za uživanje u prirodnoj bajci, sledi poseta Tenryu-ji hramu sa prelepom baštom i jezerom. Obogaćeni novim iskustvom nastavljamo put centra Kjota gde ćemo posetiti Gion – najpoznatiji Geisha District. Na svakom ćošku se nalaze ekskluzivni restorani, čajdžinice, tradicionalne drvene kuće gde i dan danas žive gejše. Nedaleko od Geisha distrikta nalazi se i poznato svetilište Yashaka Shrine, osnovano pre više od 14 vekova. Beli lampioni sa japanskim znacima načičkani su svuda oko hrama (noću svetle – što daje posebnu čar nesvakidašnjoj slici). Nakon obilaska Yashaka Shrine odlazak do Nishiki Marketa, mesta gde se možemo počastiti japanskim specijalitetima. Ovo je pravo mesto za ljubitelje gastronomije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Napuštamo Kjoto. Noćna vožnja do Tokija.

13.dan (08.10.): Tokio

Dolazak u Tokio u ranim jutarnjim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakutativni poludnevni izlet za gradić Nikko. Nikko je smešten medju prelepim planinama i krase ga hramovi, svetilišta, palata i grobnica. Tu se nalazi i mauzolej Toshogu Shrine (Šoguna Iejasu Tokugave), koji je i osnivač Tokugava Šogunata – feudalne vojske u Japanu, koja je vladala preko 250 godina. Obilazak mauzoleja Tokugava i hrama Rinnoiji, najznačajnijeg budističkog hram u Nikko-u. Slobodno vreme za šetnju gradom i individualne obilaske po želji. Povratak u Tokio. Slobodno vreme. Noćenje.

14.dan (09.10.): Tokio – Jokohama

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Jokohame. Jokohama je drugi grad po veličini u Japanu sa oko 3 miliona stanovnika i glavna internacionalna luka. Posetićemo šarenoliku Kinesku četvrt, Minato Mirai 21 – primorsko, urbano područje čije ime u prevodu znači „luka budućnosti“, Sankein tradicionalni japanski vrt. Videćemo Yokohama Landmark, najvišu zgradu u Jokohami. Slobodno vreme možemo iskoristiti u Red Brick šoping molu. Povratak u smeštaj. Noćenje

15. dan (10.10.): Tokio 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Čekiranje na let za Beograd.

16. dan (11.10.): Tokio – Doha – Beograd

Poletanje aviona za Dohu u 00:01h, broj leta QR 813. Sletanje u Dohu u 05:50h po lokalnom vremenu. Pauza do sledećeg leta 1h i 5min. Nastavak leta za Beograd u 06:55h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


Smeštaj:

SEUL od 27.09. do 01.10.2020.

Hotel Kuretakaso Insadong 3* ili sl. – nalazi se u Jongno – Gu distriktu. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalazi ketler i sef. Usluga : noćenje sa doručkom (kontinentalni)

TOKIO od 01.10. do 10.10.2020.

APA Hotel 3* ili sl. – se nalazi u jednom od turističkih centara Tokija (kvart Kodemmacho). Poseduje jednostavne dvokrevetne sobe u japanskom stilu, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel sadrži recepciju, free Wi-Fi, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, lounge room. Hostel se nalazi u blizini metro linije preko koje je laka komunikacija sa svim delovima grada.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1799€ 1699€

Za prijave i uplate avansa do 01.05. od min. 500€ cena je 1649€
Za prijave i uplate u celosti do 01.05. cena je 1599€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Seul/Tokio-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Seul-Tokio – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Tokiju u hotelu 3*  na bazi 9 noćenja  (1/2 sobe sa klimom) 
-Smeštaj u Seulu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2  sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Japan (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana u Japanu)
-Vizu za Južnu Koreju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Južnoj Koreji)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)Kjoto


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Razgledanje Tokija 1

Upoznavanje Tokija otpočinjemo upoznavanjem sa fantastičnim sistemom tokijskog metroa kojim ćemo se služiti često tokom posete Japanu. Prvo odlazimo u jedan od najstarijih delova grada – Asakusa. Šetamo se prelepom Nakamise ulicom u kojoj se polako susrećemo sa najrazličitijim japanskim rukotvorinama, lokalnim slatkišima i najraznovrsnijim suvenirima. Na kraju te ulice nas sačekuje impozantni budistički hram Sensođi. Potom se krećemo prema prvom tokijskom parku napravljenom u zapadnom stilu – Ueno. Ovaj park je postao mali umetnički centar Tokija jer se u njemu nalazi veliki broj muzeja, galerija, ali i zoološki vrt. Nakon pauze za ručak krećemo se ka Tokio stanici i Carskoj palati gde ćemo uživati u kontrastu između tradicionalnog i savremenog Japana.  Nastavljamo metroom u Šinjuku district – jedini deo grada u kome je dozvoljena izgradnja nebodera. Na jedan od njih, u kome se nalazi većnica Tokio Metropolitena, penjemo se kako bi uživali u pogledu na ovaj velegrad. Potom odlazimo u zonu zabave Šinđuku-a – Kabukičo. U dogovoreno vreme povratak u hotel. 

Izlet uključuje: karte za metro i vodiča.


Razgledanje Tokija 2

Kada pomislimo na japansku kuhinju gotovo izvesno nam suši prvi pada na pamet! Dan otpočinjemo odlaskom na pijacu Tsukidži i uživamo u ukusu originalnog japanskog sušija i ostalih specijaliteta od sveže ribe i morskih plodova. Posle klope put nas vodi prema Ginzi – tokijska šesta avenija i ujedno i najstariji i najpoznatiji šoping disktrikt Tokija. Potom napuštamo kontinentalni deo Japana, prelazimo poznati most Duga i stižemo na ostrvo Odaiba. Za početak jedan interesantan voz nas prevozi na ovo ostrvo, a po čemu je poznat otkriće vam se veoma brzo. Sa Odaibe uživamo u panorami na čitav grad, a ko želi može i da umoči prst u Pacifik, ruča, cunja po tržnim centrima, a možda i da obrne krug na panoramskom točku. Vraćamo se u Tokio i odlazimo da posetimo jedan od najpoznatijih delova grada – Šibuja. Otkačene modne kombinacije, verni pas Hačiko, najprometnija raskrsnica na svetu su samo neke od pikanterija koje ovaj kraj nudi. 

 Izlet uključuje: karte za metro, karte za monorail  i vodiča.


Fuđi 

Fuđi je najviša i najznačajnija planina Japana i svakako nešto što ne smete propustiti. Ovaj aktivni vulkan se nalazi na svega  100 km od japanske prestonice. Po vedrom danu Fuđi se može spaziti sa različitih vidikovaca u Tokiju. Naravno, mi ćemo joj se približiti što više možemo, a da i dalje možemo da uživamo u poseti. Visina ovog čuvenog vulkana skoro pa savršenog konusnog oblika i period godine će nam odrediti na koje ćemo načine moći da uživamo u ovoj planini. Uglavnom od kraja aprila do početka novembra, ukoliko vremenski uslovi budu pogodni, popećemo se na petu stanicu koja se nalazi na 2305m, što je skoro 1500m niže od samog vrha Fuđija. Sa ovog mesta može se uživati u pogledu, prošetati putićima odakle kreću staze za letnje osvajanje vulkanske kupe, sa kojih se proteže prelep pogled na nacionalni park Fuđi – Hakone – Izu. Potom se autobusom spuštamo  do Kavagučiko jezera, na kome ćemo napraviti manju šetnju oko jezera, kako bismo posetili mesta sa kojih se može uživati u pogledu. Nakon slobodnog vremena i pauze za ručak, krećemo put Tokija. Ukoliko vremenski  uslovi ne dozvoljavaju da se popnemo na petu stanicu, provešćemo dan na Kavagučiko jezeru, na kome se nalazi više mesta odakle se može uživati u pogledu na planinu.  

Izlet uključuje: transfer do/od autobuske stanice u Tokiu, povratnu autobusku kartu, žičaru i vodiča.


Kjoto i Osaka 

Po dolasku u Kjoto u jutarnjim satima krećemo u istraživanje grada i upoznajemo se sa obeležjima stare prestonice Japana i centra Japanske kulture.  Posetićemo Zlatni Paviljon (Kynkaku-ji hram),  jedan je od najlepših hramova  u Japanu koji se u bajkovitom ambijentu izdiže iznad jezera i sija u svom raskošu.  Naša sledeća stanica je Arashijama, gde ćemo posetiti i prošetati se Bamboo forest –šumom bambusa  i napraviti fantastične fotografije. Nakon kraće pauze za uživanje u prirodnoj bajci, sledi poseta  Tenryu-ji hramu sa prelepom baštom i jezerom. Divimo se kulturi Japana i vrednim baštovanima. Obogaćeni novim iskustvom nastavljamo put centra Kjota gde ćemo posetiti Gion – najpoznatiji  Geisha District. Na svakom ćošku se nalaze ekskluzivni restorani, čajdžinice, tradicionalne drvene kuće gde i dan danas žive Gejše.   Nedaleko od Geisha Distrikta nalazi se i poznato svetilište Yashaka Shrine, osnovano pre više od 14 vekova. Beli lampioni sa japanskim znacima načičkani su svuda oko hrama (noću svetle – što daje posebnu čar nesvakidašnjom slici). Nakon obilaska Yashaka Shrine odlazak do  Nishiki Market-a  – mestu gde se možemo počastiti japanskim specijalitetima. Ovo je pravo mesto za ljubitelje gastronomije (za ne propustiti). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Napuštamo Kjoto i u kasnim večernjim satima povratak u smeštaj. Noćenje. Osaka je ekonomski centar Kansai regiona, drugi po značaju a treći po veličini grad u Japanu.  Šire područje grada predstavlja najurbaniji i najproduktivniji region Japana (odmah posle Tokija), a po bogatstvu nalazi se na 7.mestu na svetu odmah uz London i Pariz. Osaka je sedište nekih od najvećih japanskih kompanija, kao što su Panasonic, Sharp i Sanyo, i poznata je kao mesto nastanka Yakuza – japanske mafije.  Interesantna je činjenica da se tokom dana broj ljudi u Osaki poveća za 140 %, što je najveća fluktuacija ljudi u Japanu. Obilazak Osake. Šetnja gradskim jezgrom i upoznavanje sa znamenitostima ovog modernog grada u pratnju vodiča: poseta zamku Osaka iz 16 veka – koji je i simbol grada sa svojom istorijom dugom 400 godina. Zamak se nalazi na prelepom uzvišenju i okružen je drvećem trešanja, koje posebno za vreme Sakure, utiču na pejzaž i čine okolinu veoma privlačnom fotografima, turistima  i mladim zaljubljenim parovima. Nakon obilaska zamka posetićemo Umeda district, najprometniji deo grada, gde se nalaze tržni centri, restorani, poslovne zgrade i u kom lokalno stanovništvo provodi najveći deo dana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo vam da probate lokalne specijalitete – Takoyaki i Okonomiyaki,  koji važe za najbolja, najkvalitetnija i najukusnija autentična jela ove kulinarske prestonice. Noćna vožnja do Tokija.

Izleta uključuje: povratna bus karta, svi transferi, 1 noćenje u Osaki, ulaznice za lokalitete po programu, usluge vodiča.


Nikko

Na teritoriji današnjeg Nikka prvi hram je osnovan pre 1200 godina, ali i mesto gde je jedna od najznačajnijih ličnosti japanske istorije Šogun Tokugava ljeasu skromno poželeo da mu njegovi naslednici izgrade malo svetlište i proklamuju ga u božanstvo! Ko je mogao da mu kaže ne – apsolutno niko! Mi polazimo na ovaj izlet u jutarnjim časovima, a po dolasku u Nikko krećemo se ka planini gde se nalaze svetilišta i hramovi. Fundametalni deo naše posete Niku jeste obilazak Tošogu svetilišta i mauzoleja Tokugave ljeasua. Ovo spektakularno svetilište će biti pod rekonstrucijom, u različitim etapama će se različiti delovi obnavljati, ali ćemo moći  da sagledamo kako je veličina i moć Tokugave ljeasua odrazila na njegov poslednji dom. Nakon obilaska šinto svetilišta i upoznavanja bliže sa detaljima ove stare japanske religije, krećemo se ka Rioan-ji hramu – budističkom hramu koji datira još iz VIII veka nove ere. Ovo što danas vidimo, većinom je novijeg datuma. Potom se krećemo ka železničkoj stanici kako bismo uhvatili voz i vratili se u Tokio. Zbog brzog tempa i nemanja previše vremena i mesta za pauzu za ručak, savetujemo da se opremite sendvičima.

Izlet uključuje: povratnu voznu kartu, ulaznice i vodiča.


Kamakura 

Na izlet se polazi u jutarnjim časovima. Prvo dolazimo do Tokio stanice, odakle se ukrcavamo na voz koji nas direktno vozi u srce prve šogunatske prestonice – Kamakure. Mada danas ostatke tog perioda nećemo naći, videćemo druge značajne spomenike japanske kulture i provesti ugodno popodne pazareći suvenire. Po dolasku u Kamakuru, lokalnim autobusom se prevozimo do najznačajnijeg spomenika grada – Velikog Bude (Daubutsu). Nakon obilaska ostataka hrama i statue, krećemo se putem crvene Komači Dori ulice, koja je ispunjena lokalnim restortanima, suvenirnicama i prodavnicama raznorazne robe koji Japanaci naprosto obožavaju. Bez dužeg zadržavanja u ovoj ulici, krećemo se ka čuvenom svetilištu Tsurugaoka Hachimangu. Ovo je najznačajnije svetilište u gradu, osnovano davne 1063. godine u praskozorju šogunata. Hram je posvećen  Hachumanu božanstvu.

Izlet uključuje: transfere, ulaznicu i vodiča.


Seul 

Slobodan dan ili fakultativni razgled grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova sveta. Panoranski obilazak palate Gyeongbokgung  i hramu  Jogyesa. Poseta ulici Insadong, kulturnom distriktu Seula -u brojnim radnjama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary and Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikara, a danas je područje gde se okupljaju umetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umetnosti. Ovo je pravo mesto, gde ćemo upoznati i videti korejsku tradicionalnu kulturu i umetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan, sa koje se pruža spektakularan pogled na Seul.  Povratak u smeštaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seula okružena sa nekoliko univerziteta koja važi za studentski deo grada i čije odišu energijom, umetničkim duhom i zabavom. Zabava traje sedam dana u nedelji i nikada nije pogrešno vreme za izlazak. Slobodno vreme.

Izlet uključuje: transfere, ulaznicu u Palatu i vodiča.


Demilitarizovana zona

DMZ (Demilitarizovana zona) nalazi se 45 km od Seula. Predstavlja tampon zonu između granica Severne i Južne Koreje. Čućemo pricu o korejskom ratu i podeli Koreje na Severnu i Južnu. Poseta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Severne Koreje, da bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju i za napad. Poseta Dora vidikovcu i železnickoj stanici, gde možete videti Severnu Koreju. U popodnevnim satima povratak za Seul.

Izlet uključuje: karte za metro i bus, ulaznicu, lokalnog vodiča i vodiča.


Seul 

Posetićemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, sa dugom i uzbudljivom istorijom. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravićemo pauzu za ručak i uživati u svežim morskim plodovima na ribljoj pijaci Namdaemun. Posetićemo Changdeokgung palatu, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili Jongmyo hram. Istražićemo disktrikt Insadong, srce Seula, i upoznati se sa kulturom i tradicijom Severne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umetničkih dela u Koreji. Ovde možete pronaći umetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice, muzeje.

Izlet uključuje: povratni transfer i vodiča.


Jokohama

Jokohama je drugi grad po veličini u Japanu sa oko 3 miliona stanovnika i glavna internacionalna luka. Posetićemo šarenoliku Kinesku četvrt, Minato Mirai 21 – primorsko, urbano područje čije ime u prevodu znači “luka budućnosti”, obilazimo Osanbashi pristanište i Yamashita park. Videćemo Yokohama Landmark, najvišu zgradu u Jokohami. Slobodno vreme možemo iskoristiti u Red Brick šoping molu. Povratak u Tokio.

Izlet uključuje: povratnu voznu kartu  i vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE