IZRAEL – JORDAN 10 DANA

TEL AVIV – AKABA

03.11 – 12.11.2020.

10 DANA / 8 NOĆI

Putovanje u Izrael je putovanje u zemlju u kojoj se prošlost i sadašnjost prepliću i spajaju u jedno. Iako površinski mala, ova zemlja je od neprocenjive važnosti za pripadnike tri velike svetske religije, jer se u njoj ukrštaju putevi jevrejskih, hrišćanskih i muslimanskih hodočasnika. S razlogom nosi ime ,,Sveta zemlja’’, jer duhovna tradicija čini suštinu Izraela. Izrael je jedna od najfascinantnijih, najintrigantnijih i najsloženijih zemalja na svetu. Geografski je mala, ali društveno i istorijski predstavlja jednu veliku i jedinstvenu kombinaciju raznovrsnih atributa brojnih naroda i kultura sveta. Tropska morska odmarališta, vizantijske crkve, socijalistički stil naselja, pustinjski predeli, poljska kuhinja, tradicija, kamile – sve se to može naći u Izraelu. Ova mediteranska zemlja oduvek je bila atrakcija za putnike koji žele da upoznaju kolevku čovečanstva.

izrael

Jordan – hašemitska kraljevina, mesto ukrštanja najstarijih svetskih civilizacija, raskrsnica Bliskog istoka, zemlja raskoši i stila. Jordan predstavlja mešavinu tradicionalnog Bliskog istoka i savremenog Zapada. Ovo putovanje vratiće vas više od 2000 godina u prošlost da otkrijete tajne misterioznog “ružičastog grada” Petre, da zakoračite u magičnu pustinju Wadi Rum i uživate u miru koji vam samo ona može pružiti i da se na kraju prepustite čarima orijentalne kuhinje u uzbudljivoj Akabi.


Plan i program puta:

1.dan (03.11.): Beograd – Temišvar – Tel Aviv

Sastanak grupe u dogovoreno vreme i transfer do Temišvara (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Tel Aviv u 06:35h, broj leta W63593. Dolazak u Tel Aviv u 09:25h po lokalnom vremenu i transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora krećemo u avanturu i upoznavanje jednog od najkosmopolitskijih gradova na svetu, poznatog po ludom noćnom provodu. Moderan i mlad, ovaj grad vam podjednako uzima i daje neverovatnu energiju. Božanstvene plaže, mekani pesak, topli istočni Mediteran, mistični Karmel market, barovi i loklana hrana osvojiće vas istog momenta. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (04.11.): Tel Aviv – Jerusalim

Slobodan dan u Tel Avivu ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak jednog od najstarijih gradova na svetu i važnog centra za 3 najznačajnije religije – Jerusalima. Krećemo rano ujutru i obilazimo memorijal holokausta Yad Vashem, zidine starog grada unutar kojih se nalazi čuveni Put suza, Crkvu Hristovog groba, Brdo hrama, Zid plača, muslimansku, hrišćansku i jevrejsku četvrt, zidine jermenske četvrti, Davidovu grobnicu, mesto Tajne večere, Al Aksa džamiju.. Popićemo kafu u nekadašnjoj ambasadi Austrije sa najlepšim pogledom na grad. Slobodno vreme do povratka za Tel Aviv. Predlažemo vam posetu muzeju Izraela u kojem se možete upoznati sa fascinantnom istorijom ove čarobne zemlje. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

3. dan (05.11.): Tel Aviv – Jafa

Slobodan dan u Tel Avivu ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak Jafe, starog dela grada koji se nalazi južno od modernog dela. Ovo mesto obitava na obalama istočnog Mediterana duže od 4000 godina. Za razliku od Tel Aviva sa kojim se ujedinio 1950. godine, ovde još uvek dominira stanovništvo muslimanske veroispovesti, arapska kultura i neodoljivi mirisi začina sa Bliskog istoka. Videćemo staru luku, Crkvu Svetog Petra, Andromedinu stenu, Stari svetionik… Posetićemo i Neve Tzedek – mesto samog početka doseljavanja jevrejskih porodica. Slobodno popodne za odlazak na plažu. Noćenje.

4. dan (06.11.): Tel Aviv – Nazaret

Slobodan dan u Tel Avivu ili vam možemo predložiti fakultativni obilazak Nazareta i Galilejskog jezera. Nazaret – drevni grad u kojem je živeo Isus Hrist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posetićemo Crkvu proglašenja, mesto gde je Arhangel Gabrijel objavio rodjenje Hrista, najveću katoličku crkvu na Bliskom istoku, kao i pravoslavnu Crkvu Svetog Gabrijela. Nastavak puta ka Galilejskom jezeru, najvećem slatkovodnom jezeru u Izraelu, kojeg „hrani“ i sveta reka Jordan. Jezero se nalazi na obroncima Golanske visoravni, kamena spoticanja izmedju Sirije i Izraela. Videćemo pravoslavnu Crkvu 12 apostola, Yardenit – sveto mesto gde se obavljaju krštenja u reci Jordan, Kapernaum i kuću Svetog Petra i naposletku uživati u predivnom zalasku sunca. Povratak u Tel Aviv u večernjim časovima. Noćenje.

tel-aviv

5. dan (07.11.): Tel Aviv – Masada i Mrtvo more

Slobodan dan u Tel Avivu ili vam možemo predložiti fakultativni izlet do tvrdjave Masada i Mrtvog mora. Put nas prvo vodi do letnje rezidencije kralja Iroda – mesta sa fantastičnim pogledom na Mrtvo more, čiji će prizor ostati ovekovečen u vašim mislima. Ovo sveto mesto za Jevreje sačinjeno je od kompleksa fascinantnih palata pod zaštitom UNESCO-a i predstavlja simbol stradanja i hrabrosti koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim. Zatim odlazimo u nacionalni parka Ein Gedi, gde priroda nije štedela na lepoti i obilju vode usred kamenite pustinje. Na kraju.. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo doživeti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu, u kojem salinitet iznosi neverovatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420 m, možda se i zapitamo šta sve kriju morske dubine. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

6. dan (08.11.): Tel Aviv – Akaba

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Jordan. Vožnja busom do Akabe. Preko pustinje Negev i neverovatnih predela stižemo na jug, nadomak mondenskog izraelskog letovališta Eilata, gde prelazimo granicu i obavljamo granične formalnosti. Sa druge strane granice čeka nas Akaba, najjužniji grad Jordana, okružen planinama i pustinjom. Nalazi se na obali zaliva Akaba koji se uliva u Crveno more. Akaba predstavlja idelanu mešavinu opuštajućih plaža i užurbanog gradskog života. Smeštamo se u sobe. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i uživati u ukusima lokalne kuhinje. Noćenje.

7. dan (09.11.): Akaba – Petra

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak Petre. Petra je svetsko čudo i najvrednije bogatstvo Jordana, ružičasto-crveni grad star koliko i naša moderna civilizacija. Prolazimo kroz ogromne crvene planine, obilazimo izgubljeni grad isklesan u stenama i otkrivamo sve njegove skrivene tajne. Petra je mesto jedinstvene kulture Nabatejaca, starih trgovaca i spretnih klesara, mesto koje je i čuvene Rimljane ostavilo bez teksta. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (10.11.): Akaba – Wadi Rum

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni odlazak do pustinje Wadi Rum. Wadi Rum je područje na jugu Jordana, zaštićeno od strane UNESCO-a zbog svojih prirodnih retkosti i jedinstvenih planinsko-pustinjskih predela, u kojima ćemo uživati tokom celog dana vozeći se džipovima. Videćemo formacije od peščara i granita, uske kanjone, dine, kamile koje slobodno šetaju unaokolo, beduinska sela i otmene pustinjske rizorte. U dogovoreno vreme povratak za Akabu. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (11.11.): Akaba – Sofija

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Sofiju u 20:05h, broj leta FR1897. Dolazak u Sofiju u 23:10h po lokalnom vremenu i transfer do Beograda.

10. dan (12.11.): Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

TEL AVIV od 03.11. do 08.11.2020.

Ness hotel 2* ili sl. – nalazi se na 500m od plaže. Poseduje dvokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Sadržaj smeštaja: free Wi-Fi (internet dostupan u svim smeštajnim jedinicama). Hotel se nalazi na najboljoj lokaciji u Tel Avivu po komentarima naših putnika, kao i u neposrednoj blizini linija gradskog prevoza preko kojih je laka komunikacija sa svim delovima grada.

AKABA od 08.11. do 11.11.2020.

Costa Marina Hotel and Suites 3* ili sl. – nalazi se na 1.5km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 

1199€ 1099€

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 1049€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Temišvar -Tel Aviv / Akaba – Sofija – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i ručnim prtljagom do 10kg
-Povratni transfer na relaciji Beograd – Temišvar / Sofija – Beograd
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Tel Avivu u hotelu 2* na bazi 5 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
Smeštaj u Akabi u hotelu 3* na bazi 3 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Izrael ( Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Izraelu)
-Vizu za Jordan (40 JOD – oko 50€ )
-Izlaznu taksu iz Jordana (10 JOD – oko 12€ )
Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
Fakultativne izlete i obilaske
Individualne troškove
Hranu
Doplatu za prtljag od 20kg (80€)
Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Razgledanje Tel Aviva i Jaffe 

Razgled traje 3-4h u zavisnosti od tempa grupe i interesovanja sa jednom usputnom pauzom (sportske patike ili druga udobna obuća, lagana garderoba, šešir, naočare, krema za sunce, voda). Obilazimo Staru luku, crkvu sv. Petra, Andromedinu stenu, Stari svetionik i još mnoge znamenitosti.

Izlet uključuje: vodiča.

Važna napomena: nije uračunata karta za lokalni autobus.


Jerusalim 

Pupak sveta, centar sve tri velike religije, misteriozan i magičan! Obilazimo Yad Vashem memorijal holokausta, stari grad sa zidinama, via Doloresa, Crkvu Hristovog grobaBrdo hramaAl Aksa džamiju, čuveni Zid Plača, jermensku, muslimansku, hrišćansku i jevrejsku četvrt. Slobodno vreme do polaska za Tel Aviv. Predlažemo posetu muzeju Izraela u kojem ćete se upoznati sa fascinantnom istorijom ove čarobne zemlje. Obavezno ponesite duge pantalone ili duge suknje, lagana garderoba, majce strogo kratak ili dug rukav, ili marama preko ako je na bretele, vlažne maramice, voda, udobna obuća, šešir naočare.  

Izlet uključuje: povratni transfer, razgled grada, lokalnog vodiča na engleskom, poseta maslinovoj gori ILI Yad Vashem memorial centru i vodiča.


Masada sunrise, Ein ghedi, Mrtvo more – jug – prirodne lepote i veličanstvena palata judejskog cara Heroda

Put nas prvo vodi do letnje rezidencije kralja Iroda i mesta koje oduzima dah. Sa fantastičnim pogledom na Mrtvo more, vaše će fotografije ostati ovekovečene u vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo iskusiti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svetu u kojem salinitet iznosi neverovatnih 34 promila. A kada pomislimo da se dno nalazi na -420m možda se i zapitate šta sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, retku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Uključen je prevoz + entrance fee + vodič – važna napomena: polazak je izuzetno rano, najčešće 02:00, uspon je veoma zahtevan, traje 1h u proseku, vredi svakog truda i preporuka je da povratak bude žičarom (žičara radi tek od 8 ujutru – ne ulazi u cenu / 7 eur je u jednom pravcu – spuštanje). Poneti kupaći kostim za Ein ghedi i Mrtvo more, obavezna zaštita za Sunce.

Izlet uključuje: povratni transfer sa mesta zajedničkog polaska za sve grupe (tura nije privatna), ulaznice za oba parka, vožnja gondolom, ulaz na Mrtvo more, lokalni vodič na engleskom i vodič.


Nazaret, Galilejsko jezero, sveta reka Jordan – Tragovima ranog hrišćanstva – celodnevna tura

Nazaret, rodni grad Isusa Hrista, gde ćemo posetiti uže gradsko jezgro, crkvu Prograšenja, crkvu sv. Gabrijela, a zatim poći put ka Galilejskom jezeru koje hrani sveta reka Jordan. Potrebna je lagana garderoba, pristojno odeveni za Nazaret, kupaći, zaštita od Sunca.  

Izlet uključuje: povratni transfer, lokalnog vodiča na engleskom, ulaznice na lokalitete predvidjene programom i vodiča.

Važna napomena: u cenu izleta nije uključen ručak, ali je predvidjena pauza u toku izleta i na svakom mestu možete pojesti obrok za 8-10€. Bakšiš za lokalnog vodiča se podrazumeva i u proseku je 5€ po osobi.


Petra

U ranim jutarnjim časovima krecemo na izlet u Petru, da bismo izbegli gužvu i vrućinu. Vozimo se oko 2.5h sa jednom kratkom pauzom odakle se pruza predivan pogled na dolinu Wadi Musa u kojoj se nalazi velicanstvena Petra. U istoimenom gradicu nalazi se i polazna tačka za otkrivanje veličanstvene i mistične nabatijanske civilizacije. Polazimo ispred vizitorskog centra i krecemo peške kroz splet usečenih puteva, koji su nastali usled jakih zemljotresa i omogućili stvaranje i radjanje moćne trgovacke kulture na ruti od antickog egipta ka civilizacijama na prostoru Mesopotamije. Nakon nekih 45 min dolazimo ispred najfascinantnije gradjevine po kojoj i prepoznajemo ovaj kompleks – Riznice. Usečena u crvenom peščaru, spektakularne lepote svakoga ko je ugleda ostavlja bez daha. Prilika za nezaboravne fotografije i kratko jahanje kamila uz obaveznu napojnicu. Postoji mogucnost da se popnemo i na velicanstveni vidikovac iznad same Riznice, na sopstvenu odgovornost uz pratnju lokalca. Put nas dalje vodi ka grobnicama velikih nabatejskih vladara i do rimskog dela grada koji je postao deo rimskog carstva u 1.veku nove ere. Obići cemo veliki rimski hram i ostatke rimskih palata nakon čega cemo imati slobodno vreme do ručka. Povratak u Akabu.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaz u Petru, lokalnog vodiča na engleskom, ručak i vodiča.


Wadi Rum

Polazak za Wadi Rum u popodnevnim satima. Vožnja kroz jordansku pustinju do nacionlnog parka. Uživamo u jednistvenim pejzažima, visokim peščanim planinama i stenama neobičnog obilka i boja.  U ovoj dolinu su tokom Prvog svetskog rata vodile borbe beduina, arheologa predvodjeni Lovrencom od Arabije protiv Otomanskih Turaka. Po dolasku u Nacionalni parku, vožnju nastavljamo 4×4 džipovima proz pustinju, prolazimo pored beduinskih kampova, pijemo lokalne čajeve, uzivamo u zalasku sunca u pustinjskoj dolini. Uveče povratak u Akabu. 

Izlet uključuje: povratni transfer, prevoz džipovima, ulaz u park, večeru u kampu i vodiča.Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE