INDIJA – NEPAL 15 DANA

NEW DELHI – DŽAJPUR – KATHMANDU 

12.09 – 26.09.2020.

15 DANA / 12 NOĆI

Svet pun zvukova, boja i mirisa. Indija je zemlja čuda, mistike i duhovnosti, zemlja začina i večite misterije… Zemlja ekstrema koja zaprepašćuje svojom veličinom i nepredvidljivošću. Jedino što je u Indiji predvidljivo jeste da vas neće ostaviti ravnodušnima.  Krenite na put u Indiju i pripremite se za iskustvo koje je teško zamisliti. Izmedju mita, legende, snova i stvarnosti, sledi susret sa svetom iz bajki… Kolevka civilizacije, neverovatna, egzotična, šarena i jedinstvena, Indija je zemlja u kojoj romantične palate i neosvojive pustinjske tvrdjave čine impresivno kulturno istorijsko nasledje. Spiritualno, religijsko i istorijsko bogatstvo je neverovatno.

Zvanično najviša država na svetu, Nepal je opšte poznat kao “krov sveta”. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gde visoke, snegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mesto rodjenja Bude, Nepal je važno mesto hodočašća za milione budista koji dolaze sa raznih strana sveta. Gde god da krenete dočekaće vas širokim osmesima. Nepalci spadaju u najdruželjubivije ljude na svetu i nemojte se iznenaditi ukoliko vas pozovu u svoj dom na šoljicu čaja. Smešten na vrhu sveta, Nepal je na samom koraku od raja, a oni koji su otkrili njegove čari sigurno se tako i osećaju.
Katmandu, prestonica Nepala, okružena je lancima visokih planina. Ovaj prelepi užurbani grad nalazi se na kulturnoj raskrnici izmedju Indije i Kine, a njihove uticaje videćete u arhitekturi i osetiti u lokalnoj kuhinji. Spremite se za avanturu u džungli nacionalnog parka Čitvan. U njemu su svoje utočište pronašli jednorogi nosorozi, krokodili i mnoštvo ptica. Pokhara je avanturistički grad sa spektakularnim prizorima, ogledalo Himalaja. Savršeno mesto za “punjenje baterija”.  U Pokhari možete iskusiti najbolji treking, paraglajding ili jednostavno se odmarati pored jezera u blizini grada odakle se pruža prelep pogled na planinu Anapurna


Plan i program puta:

1. dan (12.09.): Beograd – Doha – New Delhi

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 12:05h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 40 minuta. Nastavak leta za New Delhi u 19:40h, broj leta QR578.

2.dan (13.09.): New Delhi

Dolazak u Delhi u 01:55h po lokalnom vremenu. Delhi je grad koji povezuje 2 različita sveta. Stari Delhi koji je bio glavni grad islamske Indije, izgleda kao lavirint sa uskim favelama i džamijama, a nasuprot tome Novi Delhi koji su stvorili britanski kolonisti, sastoji se od prostranih bulevara, vladinih zgrada, parkova. Delhi je bio sedište mnogih dinastija. Mnogo puta gradjen i rušen. Danas predstavlja glavni grad Indije, kulturni i politički centar države. Transfer do smeštaja. Nakon smeštanja i  odmora krećemo u šetnju i prvi kontakt sa indijskim specijalitetima, običajima, kulturom. Noćenje.

Lotus hram New Delhi
3. dan (14.09.):  New Delhi

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: Red Fort – crvena tvrdjava koja koja je dva veka služila kao sedište Mogulskog vladara Šah Jahana, a danas je mesto obraćanja narodu premijera Indije. Nastavljamo provlačenjem kroz uske i izuzetno živopisne ulice i neverovatan saobraćaj kakav postoji samo u Indiji. Videćemo Chandi Chowk i Jama Masjid jednu od najstarijih džamija na Svetu sagradjenu u 17, veku. India Gate – spomenik Indijskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu, Predsednička rezidencija, Lotus Hram. Slobodno vreme. Noćenje.

Richikesh india
4. dan (15.09.): New Delhi – Agra

Fakultativni izlet u Agru i poseta Tadž Mahal-u i Agra Fort-u. Najčuveni spomenik ljubavi i jedno od sedam svetskih čuda. Sagradio ga je mogulski princ Shah Jahan kao mauzolej za suprugu čuvenu Mumtaz Mahal. Izgradnja je trajala 22 godine, a 22 000 ljudi je učestvovalo u izgradnji ovog velelepnog hrama. Nakon obilaska, sledi  poseta impresivnoj tvrdjavi u Agra Fort koja je na UNESCO listi spomenika od svetskog značaja još od davne 1983. Tvrdjavu su sagradili Moguli u 16. veku i od tada ona nije menjala svoj izgled. Povratak u Delhi u večernjim satima. Noćenje.

5. dan (16.09.): New Delhi – Džajpur

Odjavljivanje iz smeštaja i polazak za Džajpur rano ujutru. Smeštaj i fakultativno razgledanje grada. Džajpur je glavni grad Radžastana. Zovu ga i pink grad zbog roze boje koja preovladjuje na fasadama mnogih gradjevina. Fakultativno razgledanje grada – Gradska palata, Hawa Mahal – palata vetrova, bazar, opservatorija Jantar Mantar. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (17.09.): Džajpur – Puškar

Slobodan dan u Džajpuru ili fakultativni izlet za Puškar – sveti grad u indijskoj državi Radžastan, koji se nalazi na obali jezera Puškar. Ime grada u prevodu znači lotosov cvet. Puškar je Bramin grad, a prema hinduističkom verovanju Brama je tvorac Sveta. Poseta Braminom hramu, Novom Hramu, fakultativni safari kamilama i još mnogo toga. Slobodno vreme za uživanje u restoranima i kafeima uz lokalne specijalitete. Povratak u Džajpur. Noćenje.

pushkar-lake
7. dan (18.09.): Džajpur – New Delhi

Odjavljivanje iz smeštaja i poseta Vodenoj palati i Amer fortu. Ova prelepa tvrdjava urezana u planine iznad jezera Maota predstavlja glavnu turističku atrakciju Džajpura, a nekada je služila kao sedište Rajput Maharadža i njihovih porodica. Popločani hodnici, hindu arhitektura i visoke zidine koje je okružuju  samo su neke od stvari koje će vas fascinirati. Nastavak puta za New Delhi. Smeštanje u hotel. Noćenje.

8. dan (19.09.):  New Delhi – Kathmandu

Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Katmandu. Dolazak u Kathmandu, glavni grad Nepala. Nakon dobijanja vize na aerodromu i pasoške kontrole, transfer do smeštaja u Thamelu, turističkom delu Kathmandua. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret sa uzavrelim ulicama ovog grada. Noćenje.

Kathmandu

9. dan (20.09.): Kathmandu

Kathmandu se nalazi u Kathmandu dolini okruženoj Himalajima na severu i visokim brdima sa ostale tri strane. U njoj se nalaze ostaci još dve prestonice srednjevekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palate, budistički manastiri i stupe… Većina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: Durbar square – centralni trg Kathmandu-a sa mnogim hramovima i velikom palatom iz srednjeg veka u sred gradske gužve, bez šminke, za prvo upoznavanje sa duhom ovog grada. Ako budemo imali sreće, videćemo i živu boginju Kumari, devojčicu koja se bira na svakih nekoliko godina kao otelotvorenje boginje iz Hindu mitologije. Zatim obilazimo Boudhanath stupu, drugu najveću budističku stupu na svetu i centar tibetanske zajednice Katmandua.  Nakon toga spuštamo se do svete reke Bagmati i posećujemo Pashupatinath – najznačajniji hinduistički hram u Nepalu, gde se na gatovima obavljaju ceremonijalne kremacije. Možda sretnemo i slikovite Sadhu-e, svete hindu ljude koji su se odlučili na asketski život zarad vere. Povratak u Thamel. Slobodno vreme. Noćenje.

Nepal

10. dan (21.09.): Kathmandu

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje: Swayambhunath stupa (popularno nazvan Hram majmuna) nalazi se na brdu iznad Katmandu-a, a pored nje nalazi se nekolicina hindu hramova. U gužvi budističkih hodočasnika, koji ritualno obilaze oko stupe, i hinduističkih vernika, koji izvode ritual odmah u hramu pored, gde se može videti savršen sklad hindu i budističke religije i kulture koji vlada u Nepalu. Nakon toga obilazimo Patan i Baktahpur, male gradove koji su nekada bili prestonice zaraćenih kraljevstava u Kathmandu Dolini. Danas, oni su gradovi-muzeji, centri zanatstva i umetnosti, svaki unikatan i specifičan na svoj način. Slobodno veče. Noćenje.

sarangkot nepal

11. dan (22.09.): Katmandu – Chisapani

Slobodni dani u Katmandu ili fakultativni trodnevni treking. Nakon doručka krećemo na izlet. Vozimo se do mesta Sundarijal, koje predstavlja glavno mesto za snabdevanje vodom u Katmandu-u. Iz Sundarijala krećemo uzlaznom putanjom, prolazimo kroz nacionalni park Shivapuri i uživamo u spektakularnom pogledu na Himalaje, šume, sela i na prelepa pirinčana polja. Nastavljamo dalje prema selu Chisapani koje se nalazi na nadmorskoj visini od 2,194 metara i odakle se pruža neverovatan pogled na planinski lanac Ganeš i Langtang. Noćenje.

12. dan (23.09.): Chisapani – Nagarkot

Nakon doručka nastavljamo put dalje. Naša sledeća stanica je Nagarkot. Krećemo nizbrdo niz novoizgrađeni i neasfaltirani put koji nas dovodi do nacionalnog parka Shivapuri. Prolazimo kroz park, okružuju nas ptice i čuju se zvuci potoka. Pauzu za ručak pravimo u selu Jhule. Nakon odmora i ručka nastavljamo dalje, prolazimo kroz lokalna sela i krećemo da se penjemo strmom uzbrdicom do Nagarkota. Nagarkot je mirno, malo selo i jedno od najboljih mesta u Nepalu odakle se pruža nezaboravan pogled na Himalaje. Noćenje.

13. dan (24.09.): Nagarkot – Dhulikhel – Katmandu

Budimo se rano ujutru kako bismo dočekali izlazak sunca. Nakon doručka nastavljamo dalje ka Dhulikhelu. Prolazimo stazama gde smenjuju prelepi pejzaži i pogledi na planine. Imaćemo prilike i da vidimo kulturno- lokalna sela kao i životni stil lokalnog stanovništva. Ulazimo u vozila i vraćamo se nazad za Katmandu. Dolazak u Katmandu i slobodno vreme. Noćenje.

14.dan (25.09.): Katmandu – Doha

Budjenje i napuštanje soba. Slobodno vreme do leta za Srbiju. Polazak na aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 20:45h, broj leta QR651. Sletanje u Dohu u 22:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 05 minuta.

15. dan (26.09.): Doha – Beograd

Poletanje aviona iz Dohe u 06:55h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

NEW DELHI od 13.09 do 16.09. i od 18.09 do 19.09.2020.

Hotel City Star 3* ili sl. – hotel se nalazi u centru turističkog dela New Delhija (kvart Paharganj). Poseduje jednostavne i čiste dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i toplom vodom. Hotel je idealno lociran za sve koji žele šetnjom da istraže uži centar Delhija.

DŽAJPUR od 16.09. do 18.09.2020.

Hotel Comort Inn Sapphire 3* ili sl. – hotel se nalazi u samom centru Džajpura na pešačkoj udaljenosti od centralnih gradskih znamenitosti – City Palace, Wind Palace. Poseduje čiste dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i toplom vodom. 

KATHMANDU od 19.09. do 25.09.2020.

Hotel Ruza 3* ili sl. – hotel se nalazi u centru turističkog dela Kathmandu-a (kvart Thamel). U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1599€ 1449€

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 1399€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-New Delhi / Katmandu -Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (New Delhi – Katmandu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
Smeštaj u Delhiju u hotelu 3* na bazi 4 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe)
Smeštaj u Džajpuru u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe)
Smeštaj u Kathmandu u hotelu 3* na bazi 6 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Nepal (35$ – podložno promeni) – dobija se na granici
-Vizu za Indiju i uslugu viziranja (90€)
Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
Individualne troškove
Fakultativne izlete i obilaske
Hranu
Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCInisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Delhi – razgledanje grada 

Nakon odmora, krećemo u obilaza grada. Prvo obilazimo Red Fort – crvena tvrdjava koja koja je dva veka služila kao sedište Mogulskog vladara Šah Jahana, a danas je mesto obraćanja narodu premijera Indije. Nastavljamo provlačenjem kroz uske i izuzetno živopisne ulice i neverovatan saobraćaj kakav postoji samo u Indiji. Videćemo Chandi Chowk i Jama Masjid jednu od najstarijih džamija na Svetu sagrađenu u 17, veku. India Gate – spomenik Indijskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu, Predsednička rezidencija, Lotus Hram

Izlet uključuje: transfer, ulaznice i vodič/pratilac grupe.


Agra, Agra Fort i poseta Tadž Mahalu

Fakultativni izlet u Agru i poseta Taj Mahal-u i Agra Fort-u. Najčuveni spomenik ljubavi i jedno od sedam svetskih čuda. Sagradio ga je mogulski princ Shah Jahan kao mauzolej za suprugu čuvenu Mumtaz Mahal. Izgradanja je trajala 22 godine, a 22000 ljudi je učestvovalo u izgradnji ovog velelepnog hrama. Nakon obilaska, sledi  poseta impresivnoj tvrdjavi u Agra Fort koja je na UNESKO-voj listi spomenika od svetskog značaja još od davne 1983. Tvrđavu su sagradili Moguli u 16. veku i od tada ona nije menjala svoj izgled.  Povratak u Delhi u večernjim satima.

Izlet uključuje: transfer, ulaznice i vodič/pratilac grupe.


Džajpur – razgledanje grada

Ujutru stižemo do Jaipura i nakon kraćeg odmora krećemo u fakultativno razgledanje grada. Obilazimo velelepnu Gradsku palatu, potom Hawa Mahal – čuvenu palatu vetrova, šareni Bazar i opservatoriju Jantar Mantar

Izlet uključuje: transfer, ulaznice i vodič/pratilac grupe.


Puškar – razgledanje grada

Krećemo za Puškar – sveti grad u indijskoj državi Radžastan, koji se nalazi na obali jezera Pushkar. Ime grada u prevodu znači lotosov cvet. Puškar je Bramin grad, a prema hinduističkom verovanju Brama je tvorac Sveta. Poseta Braminom hramu, Novom Rangji Hramu, kao i fakultativni safari kamilama (u zavisnosti od broja ljudi). Slobodno vreme za uživanje u restoranma i kafeima uz lokalnu klopu. Povratak u Jaipur. 

Izlet uključuje: transfer, ulaznice i vodič/pratilac grupe.


Durbar square, Pashupinat temple, Boudhanat stupa 

Palate iz srednjeg veka u sred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svetu, Budanat stupi, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice tibetanaca u egzilu. Za kraj tu je Pashunpati, glavni hindu hram Nepala. Odmah pored, na svetoj reci Bagmati, nalaze se gatovi gde se i danas po starom običaju vrše ceremonijalne kremacije. U blizini srešćemo i sadhu-e, hindu askete koji su svoj život posvetili veri. Neverovatni i jedinstveni prizori.

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.


Swayambu stupa (Monkey temple), Patan i Bhaktapur

Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prestonice drugih dveju starih kraljevina u Katmandu dolini, Patan i Baktapur, odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vreme predstavljaju centre zanatstva i umetnosti!  

Izlet uključuje: povratni transfer kombijem/autobusom, ulaznice za lokalitete, lokalni vodič, pratilac grupe.


Trodnevni treking

1.dan: Vozimo se do mesta Sundarijal, koje predstavlja glavno mesto za snabdevanje vodom u Katmandu-u. Iz Sundarijala krećemo uzlaznom putanjom, prolazimo kroz nacionalni park Shivapuri i uživamo u spektakularnom pogledu na Himalaje, šume, sela i na prelepa pirinčana polja. Nastavljamo dalje prema selu Chisapani koje se nalazi na nadmorskoj visini od 2,194 metara i odakle se pruža neverovatan pogled na planinski lanac Ganeš i Langtang. 

2.dan: Naša sledeća stanica je Nagarkot. Krećemo nizbrdo niz novoizgrađeni i neasfaltirani put koji nas dovodi do nacionalnog parka Shivapuri. Prolazimo kroz park, okružuju nas ptice i čuju se zvuci potoka. Pauzu za ručak pravimo u selu Jhule. Nakon odmora i ručka nastavljamo dalje, prolazimo kroz lokalna sela i krećemo da se penjemo strmom uzbrdicom do Nagarkota. Nagarkot je mirno, malo selo i jedno od najboljih mesta u Nepalu odakle se pruža nezaboravan pogled na Himalaje.

3.dan: Nastavljamo dalje ka Dhulikhelu. Prolazimo stazama gde smenjuju prelepi pejzaži i pogledi na planine. Imaćemo prilike i da vidimo kulturno- lokalna sela kao i životni stil lokalnog stanovništva. Ulazimo u vozila i vraćamo se nazad za Katmandu.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice, lokalnog vodiča, smeštaj, doručak, ručak i večeru tokom izleta.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE