GRUZIJA – JERMENIJA  11 DANA

TBILISI – JEREVAN

19.09 – 29.09.2020.

11 DANA / 9 NOĆI

Mističnost i nestvarni predeli, drevni manastiri, gradovi u stenama, verska šarenolikost, tri priznate i četiri nepriznate republike, brojni narodi sa svojim jezicima i dijalektima, četiri različita pisma, sve spojeno i isprepletano na jednom tako malom prostoru, koji deli Evropu i Aziju. To je Zakavkazje, ili južni Kavkaz. Već sam geografski položaj na sudaru dva kontinenta odredio je svu raznolikost i kompleksnost ovog regiona. Nekada sovjetske republike, danas nezavisne države, Jermenija i Gruzija,  nastoje da promovišu svoj posebni identitet i da se uključi u svetske privredne i geopolitičke tokove. Ovde je Crno more sa jedne, a Kaspijsko sa druge strane. Ovde se nalaze najviše planine Evrope i najstarije hrišćanske države na svetu. Specifična hrana, svetski poznata vina, dodiri kultura, prirodni fenomeni. Ovde se, na jednom mestu susreću tradicije pravoslavlja, islama, zoroastrizma. Stari Grci su region Kavkaza izabrali za scene Prometejeve mitske patnje, a Argonauti su ovde tražili zlatno runo na obali Crnog mora. Podjite sa nama na ovu nesvakidašnju turu koja objedinjuje dve neobične zemlje u jedno nezaboravno putovanje i avanturu koja se pamti celog života!

Gruzija je zemlja velikih kontrasta i dobroćudnih ljudi, fantastične kuhinje, neobičnih crkava i prijatne klime. Na jednoj strani nalaze se primorski gradovi i letovališta, na drugoj su visoke planine i poznata skijališta, a na trećoj su polupustinjske oblasti i plodni vinski regioni, u kojima se vino proizvodi hiljadama godina. Glavni grad Tbilisi idealna je baza za upoznavanje ove neobične zemlje. Mesto susreta starog i modernog, pun iznenadjenja, užurban, predivne arhitekture i prava metropola.
Jermenija je jedna od najstarijih država na svetu, koja čuva svoj identitet, slavi svoju herojsku prošlost i ispreda mitove i legende, ali ne zaboravlja stradanja koja su je često stavljala na rub egzistencije. Najstarija je država na svetu koja je prihvatila hrišćanstvo. Ovde se manastiri i crkve prostiru širom zemlje, u kanjonima, pokraj jezera, na planinama, u najnepristupačnijim terenima, što našoj poseti daje posebnu draž.


Plan i program putovanja:

1. dan (19.09.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 16:15h, broj leta PC374. Sletanje u Istanbul u 19:00h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 5 h i 5 minuta.

2. dan (20.09.): Istanbul – Tbilisi – razgledanje grada i vidikovci

Poletanje aviona iz Istanbula u 00:05h, broj leta PC 314. Sletanje u Tbilisi u 03:20h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni obilazak grada. Dan započinjemo pešačkom turom do najznačajne gruzijske pravoslavne crkve Samebe, najveće crkve u regionu, čija zlatna kupola je vidljiva iz svih delova grada. Nastavljamo ka Gruzijskom parlamentu, Rajk parku i Mostu mira vrlo neobičnog izgleda i osvetljenja. Žičarom se penjemo na tvrdjavu Narikala čiji su temelji iz IV veka, odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Odlazimo do masivnog spomenika Majke Gruzije koja u jednoj ruci drži mač za neprijatelje, a u drugoj vino za prijatelje. Na kraju ćemo prošetati elegantnim Trgom Slobode i Rustaveli avenijom do zgrade akademije nauke. Slobodno poslepodne i prilika da se upoznaju neki od mnogobrojnih barova i restorana ili iznajmi privatno tursko kupatilo i uživa u čarima tople kupke. Noćenje.

3. dan (21.09.): Tbilisi – Drevna prestonica, Sovjeti i Pećinski grad

Slobodan dan ili krećemo u jutarnjim časovima ka Mtsketi, staroj prestonici Iberijskog carstva, gde ćemo posetiti manastir Jvari (krst) koji se nalazi na brdu, odakle se pruža fascinantni pogled na ušće reka Aragvi i Ktkvari. Posećujemo katedralu Svetitskhoveli iz XI veka. Zatim nastavljamo prema centralnom delou Gruzije, ka mestu Gori – rodnom mestu i muzeju Josipa Staljina. Potom produžavamo do Uplistikheski pećinskog kompleksa, gde je su pronadjeni zasadi vinograda, koji su stari više od 5000 godina, zbog čega se i smatra da je Gruzija najstarije vinogradarsko područje. Slobodno vreme do polaska za Tbilisi. Noćenje.

4. dan (22.09.): Tbilisi – Moćni Kavkaz

Krećemo u ranim jutarnjim časovima i prolazimo nestvarno zelenim i snežnim predelima Kavkaskog planinskog lanca. Pravimo pauzu za fotografisanje i kupovinu gruzijskih rukotvorina. Odlazimo do gradića Stepantsminda, centar regije, poznat i kao Kazbegi. Prema legendama, titan Prometej je okovan baš ovde , kažnjen zato što je naučio ljude da pale vatru. Usput ćemo proći i pored najpoznatijeg skijališta u regiji Gudauri koje postaje sve popularnije medju iskusnim skijašima. Na kraju dana obilazimo impresivni Gergeti i crkvu svetog Trojstva, smeštenu na preko 2000 m.n.v. Odavde se pruža spektakularan pogled na snežni planinski masiv Kavkaza. Noćenje.

5. dan (23.09.): Tbilisi – Jerevan

Pakujemo stvari i napuštamo hotel u ranim jutarnjim satima. Nakon sat vremena vožnje dolazimo na granični prelaz, napuštamo Gruziju i nastavljamo putovanje kroz Jermeniju. Na putu ka Jerevanu obilazimo oblast Dilijan, koju zbog svoje prirodne lepote nazivaju mala Švajcarska. Put nas dalje vodi ka  Manastir Sevanavank i Tsaghkadzor. Nakon obilaska nastavljamo dalje ka Jerevanu. Dolazak u Jerevan i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (24.09.): Jerevan – Razgledanje Jerevana, mračno doba i jeremenski konjak

Slobodan dan ili fakultativna poludnevna tura kroz centar Jerevana. Jerevan je  grad koji postoji preko 2000godina. Šetnjom do Trga Republike upoznajemo se sa velelepnim gradjevinama koje ga okružuju i popularnom muzičkom fontanom. Videćemo i Gradsku operu, jezero Svam i stepenaste Kaskade iznad kojih se pruža pogled na grad. Nakon toga, odlazimo do Muzeja jermenskog genocida i saznajemo najbolnije detalje iz ne tako davne prošlosti koja obuhvata mračni period osmanlijske vlasti. Nakon slobodnog vremena za odmor, odlazimo do fabrike čuvenog jermenskog konjaka, gde ćemo se upoznati sa istorijatom i proizvodnjom ovog jermenskog brenda i imati priliku za degustaciju istog. Živeli! Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.

7. dan (25.09.): Jerevan – Drevne tradicije Jermenije

Slobodan dan ili fakultativni izlet. Istočno i zapadno od Jerevana nalaze se neka od najvrednijih ostvarenja jermenske arhitekture i duhovnosti koja su deo Svetske kulturne baštine. U jutarnjim časovima upoznajemo najpre staru jermensku prestonicu u Ečmijadzinu sa katedralnom crkvom gde je sedište Jermenske apostolske crkve. U autentičnom ambijentu upoznajemo se sa tradicijom najstarije hrišćanske zemlje na svetu. Zatim odlazimo do obližnjeg Zvartnotsa, ruševina nekada važne bazilike po čijem je uzoru verovatno gradjena i Aja Sofija. Zaustavićemo se i na mestu koje tragično svedoči o jugoslovensko-jermenskoj solidarnosti. U nastavku posećujemo paganski hram Garni, jedini očuvani rimski hram na celoj teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, gde se mogu videti i rimska kupatila sa mozaicima. Nastavljamo ka drevnom pećinskom manastiru Geghardu u kome se vekovima čuvalo Sveto Longinovo koplje kojim je proboden Isus nakon raspeća. I danas je ovo jedna od najsvetijih hrišćanskih relikvija Jermenije. Na kraju, imaćemo priliku da vidimo kako se tradicionalno pravi čuveni jermenski hleb lavaš i da ga degustiramo čim izađe iz vrele pećnice. Povratak u Jerevan u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (26.09.): Jerevan – Biblijski Ararat i najstarije vino na svetu

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Ararata. Polazak u jutarnjim časovima i vožnja ka granici sa Turskom. Kratka foto pauza zbog spektakularnog pogleda na planinu Ararat i manastir Khor Virap, nakon čega sledi poseta istoimenom kompleksu, obavijenim velom misterije i legendama sa neobičnim kraljevskim tamnicama. Ovo je tačka koja je najbliža Araratu, svetoj ali nedostižnoj planini jermenskog naroda. Nastavljamo put prema Areni – vinariji čuvenoj po lokalnim vinima. Imaćete priliku da okusite vina od nara, kajsije, trešnje ili neku od klasičnih sorti vina. Sledi poseta najstarijoj vinskoj pećini na svetu u kojoj su pronadjene i najstarije cipele na svetu. Odatle kreće put kroz nestvarne predele i crveni kanjon ka manastiru Noravank iz XIII veka. Otkrijt jedinstveni prikaz mističnog lika Boga i poslušajte mnoge tajne vezane za ovaj biser sakralne arhitekture. Nastavak puta ka Jerevanu. Dolazak u smeštaj u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (27.09.): Jerevan – Tbilisi

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Tbilisi. U dogovoreno vreme transfer do Tbilisija. Dolazak i ulazak u sobe. Slobodno vreme za kupovinu suvenira. Noćenje.

10. dan (28.09.): Tbilisi – Vinska regija i ukusi Gruzije

Krećemo u jutarnjim časovima ka istoku Gruzije da bismo posetili čuvenu vinsku regiju Kakheti, domovinu gruzijskog vina, sa najstarijom neprekinutom tradicijom vinogradarstva i pravljenja zemljanih posuda za njegovu proizvodnju. Odlazimo do manastira Bodbe posvećenog Svetoj Nini koja je donela hrišćanstvo na ove prostore. Šetnjom kroz nedavno obnovljen Sighnaghi otkrivamo zašto ovaj barokni gradić nosi epitet “grad ljubavi”. Nakon slobodnog vremena za individualne aktivnosti, posećujemo lokalnu vinariju radi degustacije vina. Upoznajemo se sa načinom proizvodnje vina koji se nalazi pod zaštitom UNESKO-a. Zajedničkim snagama pravimo tradicionalni gruzijski hleb šoti i gruzijsku poslasticu čurčhelu u okviru časova kuvanja. Povratak u Tbilisi u večernjim časovima. 

11. dan (29.09.): Tbilisi – Istanbul – Beograd

Napuštamo smeštaj i transfer do aerodroma. Let za Istanbul u 04:30h, broj leta PC315. Sletanje u Istanbul u 06:00h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 3h i 20 minuta. Avion za Beograd poleće u 09:20h, broj leta PC 371. Dolazak u Beograd u 10:05h polokalnom vremenu. Kraj putovanja. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

TBILISI od 20.09. do 23.09. i od 27.09. do 29.09.2020

Rustaveli Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 1,2km od centra grada. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. 

JEREVAN od 23.09. do 27.09.2020.

Ibis Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 500 metara od centra grada. U okviru hotela nalazi se bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


999€ 949€

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 899€
Za prijave i uplate u celosti do 25.03.  cena je 849€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Tbilisi-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Tbilisiju u hotelu 3* na bazi 5 noćenja  (1/2 i 1/3  sobe sa klimom)
-Smeštaj u Jerevanu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
Vizu za Gruziju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 360 dana u Gruziji)
Vizu za Jermeniju (6 €)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije kojom se leti – cena na upit)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (koje se preporučuje)FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Tbilisi – razgledanje grada i vidikovci  

Dan započinjemo pešačkom turom do najstarijeg dela Tbilisija. Odlazimo do srednjovekovne Meteki crke i spomenika gruzijskom kralju Vahtangu Gorgasalu koji je osnovao Tbilisi u V veku. Spomenik se nalazi na uzdignutoj litici odakle posmatramo Stari Tbilisi i najveću reku Zakavkazja – Kuru. Nastavljamo ka modernom Evropskom parku i prelazimo preko intrigantnog Mosta mira, vrlo neobičnog izgleda I osvetljenja. Visećom žičarom se penjemo na tvrdjavu Narikalu čiji su temelji iz IV veka, odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Masivni spomenik Majke Gruzije koja u jednoj ruci drži mač za neprijatelje a u drugoj vino za prijatelje govori o slavnoj prošlosti ovog grada. Nastavljamo kroz orijentalni deo sa čuvenim banjskim kupatilima i otkrivamo vodopad u maloj zelenoj oazi u samom centru grada. Nedavno obnovljenom uspinjačom vozimo se do “Svete planine”, najviše tačke grada. Uz piće ili gruzijski hačapuri adžaruli uživamo u još jednom pogledu na čitav grad iz ptičje perspektive. Celodnevni razgled završavamo u modernom delu Tbilisija, kod elegantnog Trga Slobode na početku Rustaveli avenije.

Izlet uključuje: transferi (žičara i uspinjača) i vodič.


Drevna prestonica, Sovjeti i Pećinski grad

Krećemo u jutarnjim časovima ka Mtsketi, staroj prestonici Iberijskog kraljevstva i sedištu Gruzijske pravoslavne crkve, gde su Gruzini prihvatili hrišćanstvo u IV veku. Posećujemo manastir Jvari (krst) koji se nalazi na brdu, odakle se pruža fascinantan pogled na ušće reka Aragvi i Mtkvari. Obilazimo i jednu od najvećih gruzijskih crkava – Svetitskhoveli iz XI veka, prema tradiciji mesto ukopa Hristovog plašta. Zatim nastavljamo prema centralnom delu Gruzije, ka gradu Gori – rodnom mestu i muzeju Josipa Staljina. Potom produžavamo do Uplistsikhe pećinskog kompleksa, drevnog grada u stenama, gde su pronađeni zasadi vinograda stari više hiljada godina, zbog čega se i smatra da je Gruzija najstarije vinogradarsko područje na svetu. Slobodno vreme do polaska za Tbilisi.

Izlet uključuje: transferi, lokalni vodič i ulaznice.


Moćni Kavkaz

Krećemo u ranim jutarnjim časovima i vozimo se legendarnim Gruzijskim vojnim putem koji danas povezuje ovu zemlju sa Rusijom. Prolazimo nestvarno zelenim predelima silovitog Kavkaskog planinskog lanca. Obilazimo srednjovekovnu tvrdjavu Ananuri I pravimo pauzu za fotografisanje i kupovinu gruzijskih rukotvorina. Odlazimo do gradića Stepantsminde, centra regije, poznatog i kao Kazbegi. Prema legendama, titan Prometej je okovan baš ovde, kažnjen zato što je naučio ljude da pale vatru. Usput ćemo proći i pored najpoznatijeg skijališta u regiji Gudauri koje postaje sve popularnije medju iskusnim skijašima. Na kraju dana džipovima obilazimo impresivni Gergeti i crkvu svetog Trojstva, smeštenu na preko 2000 m n.v. Odavde se pruža spektakularan pogled na snežni planinski masiv Kavkaza. Slobodno vreme do polaska za Tbilisi.

Izlet uključuje: transferi, lokalni vodič, ulaznice i vožnja džipovima.


Vinska regija i ukusi Gruzije

Krećemo u jutarnjim časovima ka istoku Gruzije da bismo posetili čuvenu vinsku regiju Kakheti, domovinu gruzijskog vina, sa najstarijom neprekinutom tradicijom vinogradarstva i pravljenja zemljanih posuda za njegovu proizvodnju. Odlazimo do manastira Bodbe posvećenog Svetoj Nini koja je donela hrišćanstvo na ove prostore. Šetnjom kroz nedavno obnovljen Sighnaghi otkrivamo zašto ovaj barokni gradić nosi epitet “grad ljubavi”. Nakon slobodnog vremena za individualne aktivnosti, posećujemo lokalnu vinariju radi degustacije vina. Upoznajemo se sa načinom proizvodnje vina koji se nalazi pod zaštitom UNESKO-a. Zajedničkim snagama pravimo tradicionalni gruzijski hleb šoti i gruzijsku poslasticu čurčhelu u okviru časova kuvanja. Povratak u Tbilisi u večernjim časovima.

Izlet uključuje: transferi, lokalni vodič, degustacija vina i kratki kulinarski kurs.


Razgledanje Jerevana, mračno doba i jeremenski konjak

Dan započinjemo poludnevnom turom kroz centar Jerevana, grada koji postoji preko 2000 godina. Šetnjom do Trga Republike upoznajemo se sa velelepnim gradjevinama koje ga okružuju i popularnom muzičkom fontanom. Videćemo i Gradsku operu, jezero Svam i stepeničaste Kaskade iznad kojih se pruža pogled na grad. Nakon toga, odlazimo do Muzeja jermenskog genocida i saznajemo najbolnije detalje iz ne tako davne prošlosti koja obuhvata mračni period osmanlijske vlasti. Nakon slobodnog vremena za odmor, odlazimo do fabrike čuvenog jermenskog konjaka, gde ćemo se upoznati sa istorijatom i proizvodnjom ovog jermenskog brenda i imati priliku za degustaciju istog. Živeli! 

Izlet uključuje: transfer, ulaznice, vodič i degustacija konjaka.


Drevne tradicije Jermenije

Istočno i zapadno od Jerevana nalaze se neka od najvrednijih ostvarenja jermenske arhitekture i duhovnosti koja su deo Svetske kulturne baštine. U jutarnjim časovima upoznajemo najpre staru jermensku prestonicu u Ečmijadzinu sa katedralnom crkvom gde je sedište Jermenske apostolske crkve. U autentičnom ambijentu upoznajemo se sa tradicijom najstarije hrišćanske zemlje na svetu. Zatim odlazimo do obližnjeg Zvartnotsa, ruševina nekada važne bazilike po čijem je uzoru verovatno gradjena i Aja Sofija. Zaustavićemo se i na mestu koje tragično svedoči o jugoslovensko-jermenskoj solidarnosti. U nastavku posećujemo paganski hram Garni, jedini očuvani rimski hram na celoj teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, gde se mogu videti i rimska kupatila sa mozaicima. Nastavljamo ka drevnom pećinskom manastiru Geghardu u kome se vekovima čuvalo Sveto Longinovo koplje kojim je proboden Isus nakon raspeća. I danas je ovo jedna od najsvetijih hrišćanskih relikvija Jermenije. Na kraju, imaćemo priliku da vidimo kako se tradicionalno pravi čuveni jermenski hleb lavaš i da ga degustiramo čim izađe iz vrele pećnice. Povratak u Jerevan u večernjim časovima.

Izlet uključuje: transferi, lokalni vodič, ulaznice, prezentacija i degustacija lavaša.


Biblijski Ararat i najstarije vino na svetu 

Polazak u jutarnjim časovima i vožnja ka granici sa Turskom. Kratka foto pauza zbog spektakularnog pogleda na planinu Ararat i manastir Khor Virap, nakon čega sledi poseta istoimenom kompleksu, obavijenim velom misterije i legendama sa neobičnim kraljevskim tamnicama. Ovo je tačka koja je najbliža Araratu, svetoj ali nedostižnoj planini jermenskog naroda. Nastavljamo put prema Areni – vinariji čuvenoj po lokalnim vinima. Imaćete priliku da okusite vina od nara, kajsije, trešnje ili neku od klasičnih sorti vina. Sledi poseta najstarijoj vinskoj pećini na svetu u kojoj su pronadjene i najstarije cipele na svetu. Odatle kreće put kroz nestvarne predele i crveni kanjon ka manastiru Noravank iz XIII veka. Otkrijte jedinstveni prikaz mističnog lika Boga i poslušajte mnoge tajne vezane za ovaj biser sakralne arhitekture. Nastavak puta ka Jerevanu. Dolazak u smeštaj u poslepodnevnim časovima. 

Izlet uključuje: transferi, lokalni vodič, ulaznice, prezentacija i degustacija vina.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE