Gruzija je zemlja velikih kontrasta i dobroćudnih ljudi, fantastične kuhinje, neobičnih crkava i prijatne klime. Na jednoj strani nalaze se primorski gradovi i letovališta, na drugoj su visoke planine i poznata skijališta, a na trećoj su polupustinjske oblasti i plodni vinski regioni, u kojima se vino proizvodi hiljadama godina. Glavni grad Tbilisi idealna je baza za upoznavanje ove neobične zemlje. Mesto susreta starog i modernog, pun iznenadjenja, užurban, predivne arhitekture i prava metropola.

Jermenija
je jedna od najstarijih država na svetu, koja čuva svoj identitet, slavi svoju herojsku prošlost i ispreda mitove i legende, ali ne zaboravlja stradanja koja su je često stavljala na rub egzistencije. Najstarija je država na svetu koja je prihvatila hrišćanstvo. Ovde se manastiri i crkve prostiru širom zemlje, u kanjonima, pokraj jezera, na planinama, u najnepristupačnijim terenima, što našoj poseti daje posebnu draž.

Dobrodošli u Azerbejdžan! Ovo je „zemlja vatre“ i „biser Kavkaza“, zemlja u kojoj se boje Istoka magično prepliću sa progresom Zapada. Azerbejdžan je zemlja jedinstvene prirode, neprocenjive kulture, zemlja vekovne istorije, običaja i tradicije. Azerbejdžanska kuhinja će ispuniti očekivanja i najzahtevnijih gurmana i konačno ovo je zemlja gostoprimstva i ljubaznosti. Azerbejdžan se nalazi na istorijskom „Putu svile“ i kao takav je bio raskrsnica političkih, ekonomskih i kulturnih interesa mnogih naroda i civilizacija. On je vekovima privlačio interesovanje mnogih velikih umova, naučnika, putnika i istoričara.


…u skladu sa Vašim željama Hoteli 4* & 5*

POLASCI TOKOM CELE GODINE
#mangareporterBlog o putovanjima

HEDONIZAM JAČA ORGANIZAM
Kada, gde i kako?Napomene za putovanja

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA