FILIPINI – PALAVAN 15 DANA

MANILA – PALAVAN

06.04 – 20.04.2021.

15 DANA / 12 NOĆI

FILIPINI - PALAWAN

Filipini su arhipelag od 7107 ostrva, koji se proteže od juga Kine do severnog rta Bornea. Ostrva Filipinskog arhipelaga su vulkanskog porekla i uglavnom su brdovita, karakterišu ih džungle, planinska unutrašnjost, peščane obale, tirkizno zelena voda i mnoštvo koralnih grebena. Zemlja ima preko stotinu etničkih mešavina i stranih uticaja oblikovanih u jedinstvenu filipino kulturu. Filipini su prepoznatljivi po svojim smaragdnim poljima pirinča, megalopolisima, vulkanima i nasmejanim stanovnicima. Posle više od 300 godina španske vladavine, Filipini čine jedinstveni spoj jugoistočne Azije i evropskih tradicija. Tragovi španske ere obuhvataju bujne gradske fešte, jedinstvenu špansko – filipinsku arhitekturu, a široko rasprostranjeni centri brze hrane su uticaj Amerikanaca. Uprkos svim spoljnim uticajima, zemlja je i dalje jedinstveni entitet.

Manila je glavni grad Filipina i nalazi se na obali zaliva Manila. Poznat i kao biser Orijenta, jedan je od najuzbudljivijih svetskih prestonica, kosmpolitski i kameleonski grad sa  preko milion ipo stanovnika, dok  život u njemu teče 24 sata dnevno. Sa preko tri veka španske vladavine, Manila ima posebnu arhitekturu i nasledje, uključujući crkve, utvrdjenja i druge kolonijalne zgrade. Grad ima mnogo toga da ponudi, od najstarijih kineskih četvrti na svetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Danas Manila vrvi od znatiželjnih putnika koji su ovde stigli u potrazi za nesvakidašnjim iskustvima.

Pogledajte naš video sa Filipina – Banaue – Hapao – Batad  >>>


Plan i program puta:

1. dan (06.04.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let  do Dohe u 12:05h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 8h i 35 minuta.

2. dan (07.04.): Doha – Manila

Nakon pauze nastavak leta za Manilu u 02:35h, broj leta QR932. Sletanje u Manilu u 16:35h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. Tradicionalna filipinska jela su izuzetno ukusna. Veoma je slična evropskoj kuhinji. Koriste se lokalni začini i dosta mesa i morskih plodova. Noćenje. 

Manila

3. dan (08.04.): Manila – Banaue

U prepodnevnim satima u dogovoru sa vodičem fakultativna šetnja po centralnoj gradskoj zoni. Daleko od gustog saobraćaja i visokih zgrada u Manili leži stara španska četvrt Intramuros – najstariji deo grada. Intramuros ili “Unutar zidina” što i opisuje strukturu ovog kvarta, okruženog debelim, visokim zidovima i rovovima. Uski balkoni, kaldrme i zgrade odišu mediteranskim šarmom. U okviru Intramurosa videćemo kombinaciju starog i novog, konje i kočije iz prošlosti i rikše i džipnije, filipinska vozila, današnjice. Istražujemo ovaj zaboravljeni grad i oktrivamo sve njegove tajne. Videćemo tvrdjavu Santjago, u vreme kolonijalne vlasti ovde je bio zatvor, ruševine tvrdjave su obnovljene, a unutrašnje dvorište se sada koristi za zvanične prijeme, pozorišne i druge predstave. Odlazimo do San Augustin crkve koja je nekada bila poprište mnogih dramatičnih epizoda u istoriji Manile, koristila se kao kasarna od strane Britanaca i u njoj se nalaze grobovi konkvistadora. Pauzu pravimo u Luneta Parku gde je podignut spomenik Rizal u znak sećanja na filipinskog nacionalistu Hose Rizala. Slobodni dani i noćenje u Manili ili fakultativna avantura Banaue. Krećemo uveče autobusom ka Banaue pirinčanim terasama. Noćna vožnja.

Banaue - Pirinčana polja

4. dan (09.04.): Manila – Banaue – Hapao pirinčane terase

U jutarnjim časovima stižemo u Banaue. Transfer do smeštaja, doručak i avantura može da počne. Banaue pirinčane terase predstavljaju Nacionalno blago Filipina, stare su preko 2,000 godina i prate konture kordiljera planina na severnom Luzonu. Često ih nazivaju „Osmo svetsko čudo“. Ovaj živopisni pejzaž, sa komplikovanom mrežom za navodnjavanje, prikazuje jasno umeće u hidrogradnji koji su ostali skoro pa nepromenjeni više od dva milenijuma. Umetnost vodjenja terasa prenosi se sa generacije na generaciju zajedno sa tradicionalnim plemenskim ritualima. Obilazimo Hapao pirinčane terase, pravimo nezaboravne fotografije. Krećemo na treking do termalnih izvora gde ćemo napraviti pauzu za kupanje. Odlazimo do Banaue vidikovca gde ćemo oktriti novu zelenu boju, jedinstvenu filipinsku zelenu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan (10.04.): Banaue – Batad pirinčane terase – Manila

Budjenje. Džipni nas odvozi do Batada odakle krećemo na treking do Batad vidikovca gde ćemo uživati u veličanstvenoj prirodi. Odlazimo do Batad pirinčanih terasa i vodopada. Pravimo pauzu za ručak i nastavljamo sa trekingom do džipnija koji će nas odvesti do Bangaan sela. Bangan je jedna od pet pirinčanih terasa Ifugaoa koja je svrstana u svetsku baštinu UNESCO-a. Pravi sjaj i lepota prirode ostavlja nas bez daha, dok je druženje sa lokalnim plemenima nešto što ćemo uvek pamtiti. U večernjim časovima polazak za Manilu. Noćna vožnja.

6. dan (11.04.): Manila

Dolazak u Manilu u jutarnjim časovima. Transfer do smeštaja. Istraživanje se nastavlja. Predlažemo vam da posetite Nacionalni muzej Filipina, zgrada sama po sebi je odolela vremenu, dok muzej čuva i ponosno prikazuje najvrednije predmete koji predstavljaju kulturno nasledje Filipina. Istražite šarenoliku Kinesku četvrt ili posetite Casa Manila, idealno mesto ukoliko želite da osetite španski duh iz davnina. Posetite Manila Ocean park, tematski park u kome možete videti raznoliki morski svet. Noćenje.

7. dan (12.04.): Manila – Palavan

Budjenje i pakovanje. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Palavan (Puerto Princesa). Transfer do smeštaja u El Nidu i uživanje može da počne…

7 – 13. dan (12.04 – 18.04.): Palavan

Ostrvo Palawan je poznato po netaknutoj prirodi i egzotičnim plažama i sa pravom ga nazivaju pacifički tropski raj. Sve što treba da uradite, jeste da se opustite i uživate. Aktivnosti na ostrvu su različite, od  izležavanja na plaži i uživanju u vodi i suncu, ronjenja do okolnih koralnih grebena, snorkling, vožnja brodićem, kokteli, masaže i naravno island hopping…  Za prave avanturiste, poseta pećinama, podvodnim rekama i vodopadima, netaknutim plažama, istraživanje ostrva motorom… i još mnogo, mnogo toga. 6 noćenja

Ostrvo Palavan – Ovo ostrvo, koje obiluje velikom količinom predivnih peščanih plaža i neverovatnom količinom koralnih grebena, smešteno je u Južnom kineskom moru i sa svojih 2000 kilometara obala, jedno je od najvećih na Filipinima. Fantastična kombinacija flore i faune, divlje životinje koje vladaju na kopnu i u vodi, kao i predivni pogled na more sa mnogobrojnih delova ostrva, čine ovu regiju jednom od najpopularnijih na Filipinima. S obzirom da se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, na obalama Palavana možete naći veliki broj ugroženih i zaštićenih vrsta, poput retkih paunova, male pande ili ljuškastih mravojeda koji odmaraju, što ostrvu daje čar pravog raja.

Pogledajte naš video sa Filipina – Ostrvo Palavan >>>

Ukoliko želite posetiti više ostrva, isprobate ronjenje u arhipelagu Baču i Calamianesa, da se odmarate na predivnim plažama, da pronadjete idealno mesto za rekreaciju, avanturu i uživanje, onda je El Nido, pravo mesto za to. Na južnom delu ostrva, gde je topografija malo grublja, moguće je istraživati planine oivičene džunglom, što Palavan čini savršenim mestom za aktivan odmor. 

13. dan (18.04.): Palavan – Manila

Pakovanje stvari i check out. Napuštamo rajsko ostrvo u želji da ćemo se ovde ponovo vratiti. Transfer do aerodroma. Let za Manilu. Dolazak u Manilu i transfer do smeštaja. Predlažemo vam odlazak do glavnog poslovnog i finansijskog distrikta Makati – srca Metro Manile, koji je poznat po svojim glamuroznim neboderima, mnogobrojnim restoranima i šoping molovima. Upoznaćete potpuno novo lice Manile. Noćenje.

Taal vulkan

14. dan (19.04.): Manila – Taal Vulkan – Doha

Slobodan dan za istraživanje Manile ili dan rezervisan za poludnevni fakultativni izlet na Taal Vulkan koji se nalazi 60 km od Manile. Pripremite se za treking od sat vremena do ivice kratera, gde ćete napraviti nestvarne fotografije vulkana i jezera tirkizne boje u krateru. Nakon trekinga odmorićemo se i uživati u Tagaitai području. Nakon odmora povratak u Manilu. U večernjim časovima transfer do aerodroma. Let za Dohu u 23:40h, broj leta QR929.

15. dan (20.04.): Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u 04:30h po lokalnom vremenu. Nakon pauze od 2h i 25 minuta nastavak leta. Let za Beograd u 06:55h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Nasmejani planiramo novu Manga avanturu.


Filipini


Manila od 07.04. do 12.04. i od 18.04. do 19.04.2021.

Red Planet Hotel 2* ili sl. – se nalazi u turističkom delu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mesta za shopping, restorani, noćni klubovi/pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju.  Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Smeštaj sadrži: Wi-Fi, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, restoran i bar.

Palavan od 12.04. do 18.04.2021.

Inngo Tourist Inn Hotel 2* ili sl. – se nalazi u gradiću El Nido, na severnom delu ostrva, u čijoj okolini se nalaze neke od najpoznatijih plaža Palawana, prelepe lagune i uvale, i sva nestvarna ostrva koja ćemo obilaziti fakultativnim izletima. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći specijaliteti filipinske i zapadne kuhinje.


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 100€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.
Za putovanja: od 01.08. do 01.06.2021.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

MANGA PROMOCIJA

Cene na koje se primenjuje popust:


1499€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


1449€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 500€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Manila-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Povratni avio prevoz redovna linija (Manila-Palavan-Manila – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Manili u hotelu 2* na bazi 6 noćenja  (1/2 sobe sa klimom)
-Smeštaj na Palavanu u hotelu 2*  na bazi 6 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu i uslugu viziranja za Filipine  (60 eur)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujefilipini


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI  nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Manila – razgledanje grada 

Drugog dana našeg boravka  u Maniliu prepodnevnim časovima krećemo u obilazak grada. Obilazimo Citadela Intramuros, zidine stare gradske tvrdjave, izgradjene još za vreme Španske okupacije, zatim obilazimo San Agustin katoličku crkvu, izgradjenu na mestu nekadašnje crkve iz 16. veka koja je bila izgradjena od bambusa i palmi, a potom odlazimo do Luneta Parka/Rizal parka, najvećem urbanom parku u Manili gde se nalazi i spomenik Jose Rizalu – najvećem nacionalnom heroju.

Izlet uključuje: kombi, ulaznice na lokalitete i vodiča.


Pirinčana polja Banaue 

U večernjim satima krećemo iz Manile, a jutarnjim časovima stižemo u Banaue. Transfer do smeštaja, doručak i avantura može da počne. Banaue pirinčane terase predstavljaju Nacionalno blago Filipina, stare su preko 2,000 godina i prate konture kordiljera planina na severnom Luzonu. Često ih nazivaju “Osmo svetsko čudo”. Ovaj živopisni pejzaž, sa komplikovanom mrežom za navodnjavanje, prikazuje jasno umeće u hidrogradnji koji su ostali skoro pa nepromenjeni više od dva milenijuma. Umetnost vodjenja terasa prenosi se sa generacije na generaciju zajedno sa tradicionalnim plemenskim ritualima. Obilazimo Hapao pirinčane terase, pravimo nezaboravne fotografije. Krećemo na treking do termalnih izvora gde ćemo napraviti pauzu za kupanje. Odlazimo do Banaue vidikovca gde ćemo oktriti novu zelenu boju, jedinstvenu filipinsku zelenu. Sutradan nakon doručka, džipni nas odvozi do Batada odakle krećemo na treking do Batad vidikovca gde ćemo uživati u veličanstvenoj prirodi. Odlazimo do Batad pirinčanih terasa i vodopada. Pravimo pauzu za ručak i nastavljamo sa trekingom do džipnija koji će nas odvesti do Bangaan sela. Bangan je jedna od pet pirinčanih terasa Ifugaoa koja je svrstana u svetsku baštinu UNESCO-a. Pravi sjaj i lepota prirode ostavlja nas bez daha, dok je druženje sa lokalnim plemenima nešto što ćemo uvek pamtiti. U večernjim časovima polazak za Manilu – noćna vožnja. 

Izlet uključuje: prevoz, noćenje, lokalnog vodiča, ulaznice, ručak i doručak, vodič.


Cadlao kayak & snorkeling tour 

Ova se sastoji od posete ostrvu Bokal, nakon čega se duž Kadlao zida dolazi do plaže Paradise,  a zatim nastavljamo ka Ubagon laguni i ostrvu Helicopter. Provešćemo 4 sata vozeći kajak, roniti i odmarati se i sunčati na nekim od najlepših mesta ostrva Palavan. 

Izlet uključuje: brod, ručak, vodu, vodiča


 Tura 3 lagune

Obilazimo Small, Big i Secret Lagoon na ostrvu Miniloc, ronimo oko Simizu ostrva i uživamo u prelepoj peščanoj plaži na ostrvu Entulala. Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće).

Izlet uključuje: brod, ručak, vodu, vodiča
Izlet ne uključuje: kajak, napojnice za posadu broda i vodiča


Snake island 

Prelepa tura u kojoj razgledamo Snake, Lagen i Pinabuyutan ostrva, posećujemo i ronimo u Cudugnun i Cathedral pećinama. Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće). 

Izlet uključuje: brod, ručak, vodu, vodiča


Tagaytay + Tall volcano 

Tagaitai je gradić koji se nalazi na nekih 700m iznad nivoa mora i predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija na Filipinima. Najveća atrakcija grada svakako jeste Tall jezero, koje se nalazi u sklopu Tall vulkana, jednog od najmanjih aktivnih vulkana na svetu. Sa vulkana se pruža nestvaran pogled na okolinu jezera i malo jezero koje se nalazi unutar vulkanskog kratera. Trekking vulkanom traje oko 45 minuta.

Izlet uključuje: kombi, brod, jahanje konja, vodiča konja i lokalnog vodiča i ručak. 
Izlet ne uključuje: napojnice za vodiče konja i lokalnog vodiča. 


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE