BALI 15 DANA 08.10.

UBUD – NUSA DUA 

Promo Trip – 1399€

08.10. – 22.10.2022. – još 3 slobodna mesta

15 DANA / 12 NOĆI


Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je potpuno odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program puta:

1.dan (08.10.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 15:40h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 21:40h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 4h i 25 minuta.

2. dan (09.10.): Doha – Denpasar – Ubud

Nastavak leta za Denpasar u 02:05h, broj leta QR 962. Sletanje na Bali u 16:45h po lokalnom vremenu. Nakon PCR testiranja i pasoško-carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smeštanje i odmor. Slobodno vreme za privikavanje. Bujno vulkansko ostrvo Bali, ukrašeno je netaknutim plažama, rekama, smaragdnim pirinčanim poljima i sjajnom arhitekturom. Plaže su idealne i za aktivnosti i za relaksaciju. Noćenje.

3.dan (10.10.): Ubud : Kećak

Budimo se ujutru uz mirise canang sari-ja. Današnji dan je namenjen navikavanju na novu klimu, vremensku zonu,  i početak upoznavanja sa čarima Balija i Ubuda. U predvečernjim časovima vam predlažemo da se na jedan zanimlljiv način upustimo u upoznavanje korena kulture ovog ostrva i njegovih žitelja. Fakultativno odlazimo da se upoznamo sa Kećakom – plesom vatre, koji vodi poreklo iz drevnih rituala u kojima su plesači ulazili u stanje transa. Deo aktera na sceni izgovara u različitim frekvencijama i intenzitetom reči “ćak ćak ćak”, dok drugi izvodi neke od ključnih scena jednog od najvažnijih hinduističkih epova – Ramajana. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (11.10.): Ubud: Monkey forest – Pirinčana polja Tengalalang – Hram Tirta Empul

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativno upoznavanje Ubuda. Ušuškan u srcu Balija, Ubud nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Krase ga umetničke radionice, ateljei, galerije, dizajnerski butici, okruženi pirinčanim poljima u kojima ćemo uživati uz šoljicu najbolje kafe. Upoznaćemo se sa starim zanatom oslikavanja tkanina – batik i imaćemo priliku da čujemo interesantne priče o veštim balinežanskim duborescima i uveriti se u njihove majstorske sposobnosti. Prolazeći kroz nestvarne pejzaže centralnog Balija pažnju će nam odvući tradicionalno balinežansko selo. Svako selo ima tri hrama, a svaka kuća u selu ima svoj (porodični) hram, koji krasi svako dvorište. Put nas dalje vodi ka Svetoj šumi majmuna.  Šetnja parkom uz fotografisanje makaki majmuna dok se igraju ili bište upotpuniće celokupni doživljaj. Nakon obilaska vreme je za ručak u skrivenom Manga kutku koji garantuje ekstazu svih čula. Hedonizam sa pogledom na pirinčana polja. Nakon opuštanja put nas dalje vodi ka jednom od najznačajnijih vodenih hramova – Tirta Empul, gde pravimo pauzu za razgledanje hrama. Povratak u smeštaj.  Noćenje.5. dan (12.10.): Ubud: Selo Tenganan – Vodene palate Taman Udjung i Tirta Ganga

Dan predvidjen za odmor i individulane akrivnosti ili vam predlažemo da sa nama krenete na fakultativni izlet na istok Balija Posetom selu Tenganan i njegovim žiteljima – starosedeocima Balija, upoznajemo se sa viševekovnim običajima i pravilima koja su uspela da očuvaju identitet i integritet sela podno Agunga. Zemlja u okolini vulkana Agung je više nego plodna, vegetacija intenzivne zelene boje, a pirinač u poljima buja. Upravo kroz pirinčana polja šetamo i slušamo prirodu. Put nas vodi ka vodenim palatama poslednje balinežanske dinastije Karangasem po kojoj ovaj kraj i nosi ime. Taman Udjung je prva palata koju ćemo posetiti. Izgradjena je u eklektičnom stilu sa upečatljivim odlikama evropske arhitekture. Druga je Tirta Ganga klasično balinežanskog stila. Oba kompleksa predstavljaju unikatne kombinacije veštačkih jezera, mostova, skulptura i pažljivo biranog ukrasnog rastinja. Nakon razgledanja povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (13.10.): Ubud – Nusa Dua

U prepodnevnim časovima se odjavljujemo iz smeštaja u Ubudu. Transfer do hotela u Nusa Dui koja je poznata po prelepoj, dugačkoj plaži, koralno belom pesku, luksuznim hotelima i golf terenima. U večernjim časovima možete uživati u internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. Noćenje.

7. dan (14.10.): Nusa Dua: Plaža Pandava – Plaža Melasti – Hram Uluvatu

Slobodan dan ili fakultativni obilazak najlepših plaža na južnoj obali Balija – poluostrvu Bukit. U pitanju su plaže Pandava i Melasti. Kupamo se, sunčamo, ispijamo kokose i koktele. Plažni bar/restoran na Melasti mesto je koje postavlja standarde uživanja na Baliju i nezaobilazna je Instagram lokacija. Slobodno vreme. Dan završavamo dok se sunce polako spušta ka horizontu u hramu Uluwatu na impozantnoj litici. Povratak u smeštaj. Noćenje.8. dan (15.10.): Nusa Dua: Hram Tanah Lot – Ćangu plaža

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet i upoznavanje zapadne obale Balija. Put nas vodi do neobičnog hrama koji se nalazi na steni u Indijskom okeanu – hram Tanah Lot. Videćemo neobične formacije stena, kako talasi udaraju podno hrama… Pravimo prelepe fotografije. Nakon obilaska nastavljamo prema mestu Ćangu i plaži tamnog peska. Za ljubitelje hedonizma imamo i jednu poslasticu za vas. U dogovoreno vreme transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (16.10.): Nusa Dua: Djimbaran

Sloboda dan za odmor i uživaje na plaži, a u popodnevim časovima možete krenuti sa nama u  fakultativni odlazak na plažu Djimbaran. Samo selo je od davnina poznato kao ribarsko selo u kome se od dnevnih ulova prave raznovrsni morski specijaliteti. Dolazak na plažu i smeštanje u jedan od restorana na samoj obali mora. Uživamo u kupanju, pravljenju fotografija i isprobavanju morskih specijaliteta. Povratak u smeštaj. Noćenje.10.dan (17.10.): Nusa Dua: Nusa Penida

Dani predvidjeni za kupanje i sunčanje, uživanje u balinežanskim specijalitetima ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet na susedno ostrvo Nusa Penida. Istražite zadivljujući pejzaž Nusa Penide, uživajte u stenovitim liticama i čistim vodama ostrva, prošetajte do vidikovca Hiljadu ostrva i opustite se na belom pesku Dijamantske plaže. U večernjim satima povratak u hotel na Baliju. Noćenje.

11 – 14. dan (18.10 – 21.10.): Nusa Dua

Slobodni dani predvidjeni za kupanje i sunčanje, uživanje u balinežanskim specijalitetima, individualne aktivnosti i odmor. 3 noćenja.

14. dan (21.10.): Nusa Dua – Denpasar

Nakon doručka pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo za finalni shopping i kupovinu suvenira. U kasnim večernjim časovima sledi transfer do aerodroma. Check in za let za Dohu.

15. dan (22.10.): Bali – Doha – Beograd

Poletanje aviona za Dohu u 01:15h, broj leta QR 961. Sletanje u Dohu u 05:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 50 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 07:25h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 11:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

UBUD od 09.10. do 13.10.2022.

Bliss Ubud 4* ili sli. – nalazi se u neposrednoj blizini pirinčanih polja, po kojima je Bali prepoznatljiv. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uredjaj. U okviru hotela nalazi se restoran i spa centar. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. Hotel se nalazi na 4 km od centra Ubuda. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

NUSA DUA od 13.10. do 21.10.2022.

Ibis Style 3* – nalazi se na plaži Nusa Dua. U okviru restorana nalazi se bazen, restoran, spa i fitnes centar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom.  U sobi se nalazi sef, klima uređaj, ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 

Bali Relaxing Resort and Spa 4* ili sl –  nalazi se duž plaže Nusa Dua i nudi otvoreni bazen i 2 restorana. Ovaj objekat na plaži nudi besplatan prevoz do oblasti Tanjung Benoa i Nusa Dua. Elegantne sobe imaju moderan enterijer i velike prozore, koji omogućavaju mnogo prirodnog svetla. Okružen kokosovim drvećem, luksuzni hotel nudi pogled na okean.  Gosti se mogu prošetati uređenim baštama ili se opustiti u spa & vellness centru. Ostava za prtljag i sef dostupni su na recepciji koja radi 24 sata. Indonežanski i internacionalni specijaliteti služe se u restoranu i kafiću u okviru objekta.  Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo, klima uredjaj, TV i WiFi. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Sol by Melia Benoa 5* ili sl. – je luksuzni kompleks ispred Nusa Dua plaže. Raznolika, internacionalna ponuda menija, zadovoljiće želje i najvećih sladokusaca. Hotelski kompleks je pozicioniran na jednom od najlepših delova plaže ovog mesta. Peščana plaža okružena velikim brojem palmi idealna je za duge šetnje. Kupanje je moguće i u plitkoj vodi tokom oseke. U okviru hotela nalaze se restorani, barovi, bazeni i spa centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sopstveno kupatilo, klima uredjaj, TV i WiFi. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


ROĐENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Promocija važi do 23.09. Zbog čestih promena cena aviokarata  i usluga inopartnera, savetujemo da putovanje rezervišete što pre, kako biste zadržali aktuelne promo cene.

Bliss Bali Ubud 4* + Ibis Style*

Za prijave i uplate u celosti

1599€ 1399€ – Hot!

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1499€

Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1549€


Bliss Bali Ubud 4* + Relaxing Resort and Spa 4*

Za prijave i uplate u celosti

1699€ 1499€ – Hot!

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1599€

Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1649€


Bliss Bali Ubud 4* + Sol by Melia Benoa 5*

1999€ 1799€ – Hot!

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1899€

Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1949€


USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100% ukupne cene aranžmana dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. 

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Denpasar – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ubudu u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Nusa Dui u odabranom hotelu na bazi 8 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Indoneziju dobija se po sletanju na aerodrom na Baliju, okvirna cena 33€ – podložno promeni.
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
Medjunarodno putno osiguranje sa Covid 19 pokrićem (osigurana suma minimum 30.000€) – obavezno
-Osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Kećak - 50€

Kećak predstavlja interesantnu kombinaciju antičkih rituala i scena iz hinduističkog epa Ramajana. U starim obredima plesači bi ulazili u trans ponavljajući reč “ćak ćak ćak” – po čemu sam ples i nosi ime. Ramajana je svojevrsna hinduistička priča o Romeu i Juliji, koja je služila da se kroz spev prenose društvene vrednosti, hijerarhija i ustrojstvo, odnosi u porodici, braku, sa bogovima i tako dalje. Više desetina aktera izvodi Kećak bez muzike i reči, samo sa različitim glasovima i ritmovima – zaista impresivno! 

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznicu na ples i predstavnika agencije

Monkey forest - Pirinčana polja Tengalalang - Hram Tirta Empul - 50€

U prvom delu dana ćemo posetiti radionice u kojima se tradicionalno oslikava tkanina i rezbari drvo. Posetićemo i tipičnu balinežansku kuću i upoznati se sa načinom života. Potom odlazimo u Svetu šumu majmuna gde se upoznajemo sa vragolastim makakijima. Pauzu za ručak pravimo u pirinčanim poljima. Popodne je namenjeno upoznavanju sa balinežanskim hinduizmom, kulturološkim značajem i verskim običajima koji se ovde praktikuju.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i predstavnika agencije.

Selo Tenganan - Vodene palate Taman Udjung i Tirta Ganga - 50€

Dan predvidjen za posetu istočnom delu ostrva u regiju Karangasem. Dan započinjemo upoznavanjem tradicionalnog balinežanskog sela Tenganan u kome žive starosedeoci Balija. Interesantni i drugačiji običaji i pravila su uslov bez kojeg ova zajednica ne bi opstala. Idemo i na treking kroz njihova imanja – pirinčana polja. Potom idemo da istražimo vodene palate poslednje balinežanske dinastije Karangasem – Taman Udjung. Kombinujući prelepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj. Potom odlazimo do sestrinske vodene palate Tirta Gangga izraženog balinežanskog stila. Smatra se jednim od najlepših lokaliteta na Baliju.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice u palate i selo, lokalnog vodiča u selu i na imanju Tenganana i predstavnika agencije.

Plaža Pandava - Plaža Melasti - Hram Uluvatu - 50€

Tokom ovog izleta, posetićemo plaže na samom jugu ostrva Bali – Pandava i Melasti, uživati u celodnevnom kupanju. Na plaži Melasti ćemo se smestiti u plažni bar Palmilla koji se estetski utapa u stene južnih obronaka Bukita, a infiniti bazen deluje kao da se stapa sa okeanom. U popodnevnim časovima posećujemo veličanstveni hram Uluwatu, koji je smešten na vrhu litice sa koje se pruža pogled na zalazak sunca.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice na plaže Pandava i Melasti, ulaznicu i konzumaciju u iznosu od oko 8 eura, ulaznicu za Uluwatu hram i predstavnika agencije.

Hram Tanah Lot - Ćangu plaža - 40€

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru kog zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Ćangu, uz našu preporuku da se dan provede u jednom izuzetno interesantnom plažnom baru. Popodne povratak u smeštaj.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, predstavnika agencije.

Djimbaran - 25€

Popodne vam predlažemo odlazak na plažu Djimbaran. Samo selo je od davnina poznato kao ribarsko selo u kome se od dnevnih ulova prave raznovrsni morski specijaliteti. Dolazak na plažu i smeštanje u jedan od restorana na samoj obali mora. Uživamo u kupanju, pravljenju fotografija i isprobavanju morskih specijaliteta.

Cena izleta uključuje: prevoz, predstavnika agencije.

Nusa Penida - 55€

Predlažemo odlazak na susedno ostrvo Nusa Penida, gde ćemo uživati u nestvarnim pejzažima, pogledu na stenovite litice, plivati u kristalno čistoj vodi i opustiti se na belom pesku Dijamantske plaže. Prošetajte do vidikovca Hiljadu ostrva i uverite se zašto se baš ovo mesto smatra za jedno sa najlepšim pogledom u Indoneziji. Istražujemo ostrvo, kupamo se i sunčamo.

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru kog zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Ćangu, uz našu preporuku da se dan provede u jednom izuzetno interesantnom plažnom baru. Popodne povratak u smeštaj.

Cena izleta uključuje: Povratni transfer brodom, prevoz, predstavnika agencije.

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

*za sve informacije, možete se obratiti vodiču ili se informisati u agenciji pre polaska na putovanje.

 


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!