INDONEZIJA 13 DANA

UBUD – SEMINJAK

27.02 – 11.03.2021.

13 DANA / 10 NOĆI

 

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, meditaciju, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je  odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program puta:

1.dan (27.02.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je  8h i 15 minuta. 

2. dan (28.02.): Doha – Bali 

Nastavak leta za Denpasar u 02:45h, broj leta QR 962. Sletanje na Bali u 17:30h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja u Ubudu. Ukoliko moramo sažeti suštinu Ubuda u jednu reč, to je svakako kultura. Prestonica balinežanske umetnosti, ušuškana u srcu Balija nikoga nije ostavlja ravnodušnim. Od čarobnih portala, tradicionalnih dvorišta, preko kamene ornamentike koja pleni poglede sa svih strana, esnafskih ulica, umetničkih radionica, ateljea, galerija, dizajnerskih butika, pa sve do najboljih šolja kafe i fenomenalnih restorana. Ubud svakome nadje slabu tačku. Dozvolite da vam pomognemo da pronadjete svoju. Noćenje.

3.dan (01.03.): Ubud – Kećak

Budimo se ujutru uz mirise canang sari-ja. Današnji dan je namenjen navikavanju na novu klimu, vremensku zonu i početak upoznavanja sa čarima Balija i Ubuda. U predvečernjim časovima vam predlažemo da se na jedan zanimlljiv način upustimo u upoznavanje korena kulture ovog ostrva i njegovih žitelja. Fakultativno odlazimo da se upoznamo sa Kećakom – plesom vatre, koji vodi poreklo iz drevnih rituala u kojima su plesači ulazili u stanje transa. Deo aktera na sceni izgovara u različitim frekvencijama i intenzitetom reči “ćak ćak ćak”, dok drugi izvodi neke od ključnih scena jednog od najvažnijih hinduističkih epova – Ramajana. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (02.03.): Ubud –  Monkey forest – Pirinčana polja Tengalalang – Hram Tirta Empul

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativno upoznavanje Ubuda. Ušuškan u srcu Balija, Ubud nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Krase ga umetničke radionice, ateljei, galerije, dizajnerski butici, okruženi pirinčanim poljima u kojima ćemo uživati uz šoljicu najbolje kafe. Upoznaćemo se sa starim zanatom oslikavanja tkanina – batik i imaćemo priliku da čujemo interesantne priče o veštim balinežanskim duborescima i uveriti se u njihove majstorske sposobnosti. Prolazeći kroz nestvarne pejzaže centralnog Balija pažnju će nam odvući tradicionalno balinežansko selo. Svako selo ima tri hrama, a svaka kuća u selu ima svoj (porodični) hram, koji krasi svako dvorište. Put nas dalje vodi ka Svetoj šumi majmuna.  Šetnja parkom uz fotografisanje makaki majmuna dok se igraju ili bište upotpuniće celokupni doživljaj. Nakon obilaska vreme je za ručak u skrivenom Manga kutku koji garantuje ekstazu svih čula. Hedonizam sa pogledom na pirinčana polja. Nakon opuštanja put nas dalje vodi ka jednom od najznačajnijih vodenih hramova – Tirta Empul, gde pravimo pauzu za razgledanje hrama. Povratak u smeštaj.  Noćenje.

5.dan (03.03.): Ubud – Vodopad Tukad Ćepung – Monkey bar – Snorkeling Padang Bai

Današnji dan posvećujemo fakultativnom upoznavanju centralnog dela ostrva. U ranim jutarnjim časovima odlazimo do jednog od čuvenih vodopada – Tukad Ćepung, koji se vešto krije u velelepnim stenama. Uživamo u prirodi koja nas okružuje. Nastavljamo dalje ka Monkey baru, koji se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u infiniti bazenu. U popodnevnim časovima se krećemo ka Padang Bai-ju najpoznatijem snorkeling iskustvu na Baliju. Sa maskama uranjamo u podvodni svet raskošnih koralnih grebena, šarenog i neobičnog morskog sveta. U dogovoreno vreme povratak u smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (04.03.): Ubud – Selo Tenganan – Vodene palate Taman Udjung i Tirta Ganga

Dan predvidjen za odmor i individulane akrivnosti ili vam predlažemo da sa nama krenete na fakultativni izlet na istok Balija Posetom selu Tenganan i njegovim žiteljima – starosedeocima Balija, upoznajemo se sa viševekovnim običajima i pravilima koja su uspela da očuvaju identitet i integritet sela podno Agunga. Zemlja u okolini vulkana Agung je više nego plodna, vegetacija intenzivne zelene boje, a pirinač u poljima buja. Upravo kroz pirinčana polja šetamo i slušamo prirodu. Put nas vodi ka vodenim palatama poslednje balinežanske dinastije Karangasem po kojoj ovaj kraj i nosi ime. Taman Udjung je prva palata koju ćemo posetiti. Izgradjena je u eklektičnom stilu sa upečatljivim odlikama evropske arhitekture. Druga je Tirta Ganga klasično balinežanskog stila. Oba kompleksa predstavljaju unikatne kombinacije veštačkih jezera, mostova, skulptura i pažljivo biranog ukrasnog rastinja. Nakon razgledanja povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (05.03.): Ubud – Seminjak

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do smeštaja u Seminjaku. Dolazak u Seminjak i ulazak u sobe. odlazak na najpopularniju plažu u Seminjaku gde ćemo dan provesti u kupanju, sučanju, surfovanju i ispijanju kokosa… U popodnevnim satima uživaćemo u zalasku sunca i koktelima. Veliki broj klubova, barova i diskoteka obećavaju dobar provod, a dijapazon restorana će zadovoljiti svačiji ukus. Od lokalnih varunga, gde se mogu probati lokalna – balinežanska i indonežanska jela, preko odličnih australijskih burgera, tuna stejkova do raskošnih vegetarijanskih opcija – očekuje vas prava kulinarska turneja. Veče možemo da zaključimo sa lokalnim pivom – Bintang.  Noćenje.

8.dan (06.03.): Seminjak – Plaža Pandava – Plaža Melasti – Hram Uluvatu

Slobodan dan ili fakultativni obilazak najlepših plaža na južnoj obali Balija – poluostrvu Bukit. U pitanju su plaže Pandava i Melasti. Kupamo se, sunčamo, ispijamo kokose i koktele. Plažni bar/restoran na Melasti mesto je koje postavlja standarde uživanja na Baliju i nezaobilazna je Instagram lokacija. Slobodno vreme. Dan završavamo dok se sunce polako spušta ka horizontu u hramu Uluwatu na impozantnoj litici. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9.dan (07.03.): Seminjak – Hram Tanah Lot – Ćangu plaža (La Brisa)

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet zapadne obale Balija. Put nas vodi do neobičnog hrama koji se nalazi na steni u Indijskom okeanu – hram Tanah Lot. Videćemo neobične formacije stena, kako talasi udaraju podno hrama… Pravimo prelepe fotografije. Nakon obilaska nastavljamo prema mestu Ćangu i plaži tamnog peska. Vreme do povratka u Seminjak provodimo na plaži i u baru La Brisa, kojem se Manga putnici rado vraćaju. Kokteli, bazeni, palme, lejzi begovi, specijaliteti i poslastice čine ovo mesto idealnim izborom za uživanjem u zalasku sunca. U dogovoreno vreme transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (08.03.): Seminjak – Gili 

Slobodno vreme na Baliju ili vam predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Gili ostrva – belih peščanih plaža i raskošnih koralnih grebena. Ovo je idealna destinacija za tropski beg. U jutarnjim časovima transfer od hotela do luke. Vožnja brodom do ostrva i čekiranje u hotel. Smeštamo se u sobe i imamo slobodno vreme za uživanje u jednom od najlepših ostrva u ovom delu sveta. Noćenje.

11. dan (09.03.): Gili – Seminjak

Koristimo jutro kako bismo uživali u tirkizno plavom moru, palmama i šoljici tople lokalne kafe. Pakujemo stvari i u dogovoreno vreme napuštamo ostrvo. Brodom stižemo do luke na Baliju, gde nas čeka transfer do hotela u Seminjaku. Slobodno vreme. Noćenje.

12.dan (10.03.): Bali – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Srbiju koristimo za finalnih shopping i kupovinu suvenira. Transfer do aerodroma i čekiramo se na let za Beograd. Poletanje aviona za Dohu u 19:00h, broj leta QR 963. Sletanje u Dohu u 23:59h po lokalnom vremenu. 

13. dan (11.03.): Doha – Beograd

Pauza izmedju letova je 7h. Poletanje aviona za Beograd u 07:00h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 10:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

UBUD od 28.02. do 05.03.2021.

Hotel Ananda Ubud Resort 4* ili sl. – resort se nalazi medju pirinčanim poljima na 1,8 km od centra Ubuda. Izgradjen je u tradicionalnom balinežanskom stilu. U okviru smeštaja nalazi se restoran, bar, spa i wellnes centar i bazen. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, ketler i frižider. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

BALI od  05.03. do 10.03.2021.

Hotel Harris Seminjak 4* ili sl. – hotel se nalazi u Seminjaku. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klimu. U okviru smeštaja nalazi se bazen, restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela nalazi se veliki broj kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 100€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.
Za putovanja: od 01.08. do 01.06.2021.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

MANGA PROMOCIJA

Cene na koje se primenjuje popust:


1399€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


1349€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 500€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Denpasar – Beograd sa usputnim presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ubudu u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Seminjaku u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
Vizu za Indoneziju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Indoneziju  za boravak do 30 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Kećak 

Kećak predstavlja interesantnu kombinaciju antičkih rituala i scena iz hinduističkog epa Ramajana. U starim obredima plesači bi ulazili u trans ponavljajući reč “ćak ćak ćak” – po čemu sam ples i nosi ime. Ramajana je svojevrsna hinduistička priča o Romeu i Juliji, koja je služila da se kroz spev prenose društvene vrednosti, hijerarhija i ustrojstvo, odnosi u porodici, braku, sa bogovima i tako dalje. Više desetina aktera izvodi Kećak bez muzike i reči, samo sa različitim glasovima i ritmovima – zaista impresivno! 

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznicu na ples i predstavnika agencije


Monkey forest – Pirinčana polja Tengalalang – Hram Tirta Empul

U prvom delu dana ćemo posetiti radionice u kojima se tradicionalno oslikava tkanina i rezbari drvo. Posetićemo i tipičnu balinežansku kuću i upoznati se sa načinom života. Potom odlazimo u Svetu šumu majmuna gde se upoznajemo sa vragolastim makakijima. Pauzu za ručak pravimo u pirinčanim poljima. Popodne je namenjeno upoznavanju sa balinežanskim hinduizmom, kulturološkim značajem i verskim običajima koji se ovde praktikuju.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i predstavnika agencije.


Vodopad Tukad Ćepung – Monkey bar – Snorkeling Padang Bai

Rano ujutru polazimo da pozdravimo sunce na prelepom vodopadu Tukad Ćepung. Zavlačimo se kroz mali kanjon do skrivenog vodopada. Potom odlazimo da odmorimo u Monkey Bar – bar na brdu koje se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u Infinity bazenu. Nakon toga odlazimo u Padang Bai odakle ćemo brodom posetiti dve lokacije za ronjenje – Tandjung Djepun i Plava Laguna. 

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, konzumaciju u Monkey Bar-u u iznosu od oko 6.5 evra, brod za gnjurenje, opremu za snorkeling, hranu za ribice i predstavnika agencije.


Selo Tenganan – Vodene palate Taman Udjung i Tirta Ganga

Dan predvidjen za posetu istočnom delu ostrva u regiju Karangasem. Dan započinjemo upoznavanjem tradicionalnog balinežanskog sela Tenganan u kome žive starosedeoci Balija. Interesantni i drugačiji običaji i pravila su uslov bez kojeg ova zajednica ne bi opstala. Idemo i na treking kroz njihova imanja – pirinčana polja. Potom idemo da istražimo vodene palate poslednje balinežanske dinastije Karangasem – Taman Udjung. Kombinujući prelepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj. Potom odlazimo do sestrinske vodene palate Tirta Gangga izraženog balinežanskog stila. Smatra se jednim od najlepših lokaliteta na Baliju.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice u palate i selo, lokalnog vodiča u selu i na imanju Tenganana i predstavnika agencije.


Plaža Pandava – Plaža Melasti – Hram Uluvatu

Tokom ovog izleta, posetićemo plaže na samom jugu ostrva Bali – Pandava i Melasti, uživati u celodnevnom kupanju. Na plaži Melasti ćemo se smestiti u plažni bar Palmilla koji se estetski utapa u stene južnih obronaka Bukita, a infiniti bazen deluje kao da se stapa sa okeanom. U popodnevnim časovima posećujemo veličanstveni hram Uluwatu, koji je smešten na vrhu litice sa koje se pruža pogled na zalazak sunca.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice na plaže Pandava i Melasti, ulaznicu i konzumaciju u iznosu od oko 8 eura, ulaznicu za Uluwatu hram i predstavnika agencije.


Hram Tanah Lot – Ćangu plaža

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru kog zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Ćangu, uz našu preporuku da se dan provede u jednom izuzetno interesantnom plažnom baru. Popodne povratak u smeštaj.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, predstavnika agencije.


Gili Ostrva – 2 dnevni izlet 

Arhipelag od 3 ostrva koja se nalaze severo-zapadno od ostva Lombok. Poznata su po koralnim belim plažama, šarenom podvodnom svetu, bez motornog saobraćaja, žurkama. Transfer iz hotela do luke u 7h ujutru. Polazak broda u 10h. Dolazak na Gili, check in posle 13h. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, šetnju, snorkeling. Uveče možemo otići u neki od barova na plaži, noćenje. Nakon doručka, check out, slobodno vreme do polaska broda za Bali. Po dolasku u luku na Baliju, transfer do hotela. Slobodno vreme.

Cena izleta uključuje: povratni transfer kombijem ibrzim brodom do Gilija, 1 noćenje u dvokrevetnom bungalovu i predstavnika agencije.


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE