INDONEZIJA 15 DANA

UBUD – GILI – NUSA DUA 

12.09 – 26.09.2020.

15 DANA / 13 NOĆI

Bali je inspiracija, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Balinežani su veoma pobožni i veruju u ,,karmu’’ ili dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma i spa terapije, ispraznite vaš um uz jogu, meditaciju, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je ostrvo koje je  odolelo modernizaciji i globalizaciji i na kome se još uvek živi po pravilima koja se decenijama nisu menjala.


Plan i program puta:

1.dan (12.09.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 22:35 h, broj leta QR 372. 

2. dan (13.09.) : Doha – Bali 

Sletanje u Dohu u 04:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je  3h i 35 minuta. Nastavak leta za Denpasar u 08:05h, broj leta QR 960. Sletanje na Bali u 23:10h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja u Ubudu. Ukoliko moramo sažeti suštinu Ubuda u jednu reč, to je svakako kultura. Prestonica balinežanske umetnosti, ušuškana u srcu Balija nikoga nije ostavlja ravnodušnim. Od čarobnih portala, tradicionalnih dvorišta, preko kamene ornamentike koja pleni poglede sa svih strana, esnafskih ulica, umetničkih radionica, ateljea, galerija, dizajnerskih butika, pa sve do najboljih šolja kafe i fenomenalnih restorana. Ubud svakome nadje slabu tačku. Dozvolite da vam pomognemo da pronadjete svoju. Noćenje

3.dan (14.09.): Ubud – Kećak

Budimo se ujutru uz mirise canang sari-ja. Današnji dan je namenjen navikavanju na novu klimu, vremenske zone, plana aktivnosti za naredne dane i početak upoznavanja čari Balija i Ubuda. U predvečernjim časovima vam predlažemo da se na jedan zanimlljiv način upustimo u upoznavanje korena kulture ovog ostrva i njegovih žitelja. Fakultativno odlazimo da se upoznamo sa Kećakom – plesom vatre, koji vuče poreklo iz drevnih rituala u kojima su plesači ulazili u stanje transa. Deo aktera na sceni izgovara u različitim frekvencijama i intenzitetom reči “ćak ćak ćak”, dok drugi odigrava neke od ključnih scena jednog od najvažnijih hinduističkih epova – Ramajana. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (15.09.): Ubud –  Razgled Ubud

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni izlet u Ubudu i njegovoj okolini. Obilazak započinjemo upoznavanjem sa starim zanatom oslikavanja tkanina – Batik. Potom odlazimo da vidimo majstore kako rezbare drvo iz različitih delova Indonezije. Prolazeći kroz sela centralnog Balija imamo priliku da zavirimo u jedno tipično, a tradicionalno balinežansko dvorište. Upoznaćemo se sa arhitekturom, univerzalnim karakteristikama svakog dvorišta, porodičnim hramovima i raznovrsim običajima. Put nas dalje vodi ka Svetoj šumi majmuna gde ćemo imati priliku da vidimo kako se makaki majmuni bište, igraju… Za ručak smo vam priredili opuštanje sa pogledom na pirinčana polja. Put nas dalje navodi ka jednom od najznačajnijih vodenih hramova – Tirta Empul, gde ćemo imati priliku da vidimo kako se hinduisti mole i počišćavaju. Izlet privodimo kraju u zanimljivom hramu gde su se susreli hinduizam i budizam. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan (16.09.): Ubud – Centar 

Današnji dan posvećujemo fakultativnom upoznavanju centralnog dela ostrva. U ranim jutarnjim časovima odlazimo do jednog od čuvenih vodopada – Tukad Ćepung, koji se vešto krije u velelepnim stenama. Uživamo u prirodi koja nas okružuje. Nastavljamo dalje ka Monkey baru, koji se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u infiniti bazenu. U popodnevnim časovima se krećemo ka Padang Bai-ju gde ćemo imati priliku da gnjurimo po jednom od najživljih delova Balija kada je podvodni svet u pitanju. Sa maskama uranjamo u drugu dimenziju raskošnih koralnih grebena i šarenog i makar po malo neobičnog morskog sveta. U dogovoreno vreme transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje

6. dan (17.09.) : Ubud – Istok

Danas vam predlažemo da zajedno pobegnemo od gradske vreve i saobraćajne gužve na istok Balija u regiju i poslednje balinežansko kraljevstvo – Karangasem. Upoznaćemo sa selom Tenganan i njegovim stanovnicima, čiji su preci nastanili ove krajeve još od pre nego što su današnji Balinežani došli na ovo ostrvo. Upoznačemo se sa viševekovnim običajima i pravilima koja su uspela da očuvaju selo i njegove meštane, ali i da im zadrži njihove posede zemlje. Zemlja u okolini vulkana Agung je više nego plodna, vegetacija intenzivne zelene boje, a pirinač u poljima samo buja. Upravo kroz njihova pirinčana polja šetamo i slušamo pikanterije lokalne kulture. Potom nas put vodi ka vodenim palatama – Taman Uđung je izgradjena u eklektičnom stilu sa upečatljivim odlikama evropske arhitekture, a druga – Tirta Ganga je izrazito Balinežanska. Oba kompleksa predstavljaju unikatne kombinacije veštačkih jezera, mostova, skulptura i pažljivo biranog ukrasnog rastinja. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan (18.09.) : Ubud – Gili

Pakujemo stvari i u jutarnjim časovima se odjavljujemo iz hotela, transfer do luke Padang Bai. Vožnja brzim brodom do ostrva Gili. Transfer do smeštaja. Nakon smeštanja u sobe, slobodno vreme za uživanje na jednoj od najlepših plaža u ovom delu sveta. Gili predstavlja indonežanski egzotični raj, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice i idealna je destinacija za odmor i uživanje. Aktivnosti na ostrvu su različite, vožnja biciklom ili duge šetnje, ronjenje do okolnih koralnih grebenase, uživanje na belim peščanim plažama i u tirkizno plavom moru. Noćenje.

8. dan (19.09.): 3 Gilija

Slobodan dan za kupanje i sunčanje ili vam možemo ponuditi fakultativni snorkeling izlet čamcem i obilazak drugih Gili ostrva. Ujutro krećemo lokalnim čamcem u obilazak tri Gili ostrva. Stajemo na najatraktivnijim mestima za ronjenje i kupanje sa kornjačama, raznovrsnim tropskim ribama i raznobojnim koralima. Pauza za ručak. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9. dan (20.09.): Gili – Lombok

Fakultativni izlet na sever Lomboka, u ranim jutarnjim časovima prevozimo se lokalnim čamcem na kopno Lomboka. U selu Senaru ćemo posetiti dva impresivna vodopada Tivu Kelep i Sendang Gile. Potom odlazimo da se upoznamo sa tradicionalnim kućama sela Senaru, u kojima žive pripadnici dominantnog naroda na ostrvu Lombok – Sasak. U okviru upoznavanja lokalne kulture, običaja i praksi upoznaćemo se sa procesom dobijanja ulja od kokosa. Izlet završavamo na nekoj od plaža ovog prelepog ostrva. Povratak na Gili lokalnim brodom. Slobodno vreme. Noćenje. 

10. dan (21.09.): Gili – Nusa Dua

U prepodnevnim časovima se odjavljujemo iz hotela i napuštamo ostrvo. Ukrcavamo se na brod i vozimo do luke na Baliju. Transfer do hotela u Nusa Dui koja je poznata po prelepoj dugačkoj plaži, koralno belom pesku, luksuznim hotelima koji se stapaju sa prirodom i odličnim restoranima indonežanske i internacionalne kuhinje. Nakon čekiranja u hotel, smeštamo se u sobe i slede hedonistički dani i uživanje u šarenim koktelima uz balinežanske melodije. Noćenje.

11. dan (22.09.): Nusa Dua – Jug

Slobodan dan ili vam predlažemo istraživanje samog južne obale Balija. Upravo ove južne obale su okovane u strme litice koje ponosno prkose strujama Indijskog okeana. Nekada bismo jedino mogli da pristupimo nedostupnim plažama samo brodom, ali danas su ove stene prokopane i možemo da zavirimo u peščane oaze. Posetićemo plaže Pandava i Melasti. Dok Pandavu krase junaci drugog najznačajnijeg hinduističkog epa – Mahabharata, Melasti je jedno od najpoznatijih mesta na Baliju za pravljenje mladenačkih fotografija. Kupamo se, sunčamo, surfujemo, ispijamo kokose ili Bintange, isprobavamo lokalne specijalitete. Dan završavamo dok se sunce polako spušta ka horizontu u hramu Uluwatu na impozantnoj litici. Povratak u smeštaj. Noćenje.

12. dan (23.09.): Nusa Dua – Zapad

Nakon dobrog odmora, predlažemo vam da se fakultativno upoznamo sa dva bisera zapadne strane Balija. Put nas vodi do  neobičnog hrama koji se nalazi na steni u Indijskom okeanu – hrama Tanah Lot. Videćemo razne hramske komplekse, neobične formacije stena i gledati kako talasi udaraju podno hrama. Pravimo prelepe fotografije. Potom se spuštamo malo južnije prema mestu Ćangu i njegovoj plaži neobičnog tamnog peska. Za ljubitelje hedonizma imamo i jednu poslasticu za vas. U dogovoreno vreme transfer do Seminjaka. Slobodno vreme. Noćenje

13. dan (24.09.) : Nusa Dua – Đimbaran

Popodne vam predlažemo fakultativni odlazak na plažu Đimbaran. Samo selo je od davnina poznato kao ribarsko selo u kome se od dnevnih ulova prave raznovrsni morski specijaliteti. Dolazak na plažu i smeštanje u jedan od restorana na samoj obali mora. Uživamo u kupanju, pravljenju fotografija i isprobavanju morskih specijaliteta. 

14. dan (25.09.) : Bali

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Kupovinu suvenira, kupanje i sunčanje, istraživanje balinežanske kuhinje. Slobodno vreme. Noćenje

15. dan (26.09.) : Bali – Doha – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Dohu u 09:20h, broj leta QR 965. Sletanje u Dohu u 13:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 3h i 20 minuta. Poletanje aviona za Beograd u 17:15h, broj leta QR 371. Sletanje u Beograd u 21:25h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

UBUD od 13.09. do 18.09.2020.

Hotel Wadari 4* u Ubudu nalazi se u neposrednoj blizini pirinčanih polja, po kojima je Bali prepoznatljiv. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uredjaj. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. Hotel se nalazi na 4 km od centra Ubuda. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

GILI od 18.09. do 21.09.2020.

Les Villa 3* ili sl. – na ostrvu Gili se nalazi na 300 metara plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima sopstveno kupatilo i klima uredjaj. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

NUSA DUA od 21.09. do 26.09.2020.

Ayodya Resort 5* je luksuzni kompleks ispred Nusa Dua plaže. Predivna palata na vodi sa kamenim skulpturama i fontanama u raskošnom tropskom krajoliku pružaju vam idealno mesto za Vaš odmor iz snova na najvišem nivou. Raznolika, internacionalna ponuda menija, zadovoljiće želje i najvećih sladokusaca. Hotelski kompleks je pozicioniran na jednom od najlepših delova plaže ovog mesta. Peščana plaža okružena velikim brojem palmi idealna je za duge šetnje. Kupanje je moguće i u plitkoj vodi tokom oseke. U okviru hotela nalaze se restorani, barovi, bazeni i spa centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sve sobe imaju balkon, balkonski prostor ili terasu, sopstveno kupatilo, klima uredjaj, TV i WiFi. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič)


1699€ 1549€

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 1499€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:

-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Denpasar – Beograd sa usputnim presedanjem – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ubudu u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na ostrvu Gili u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Nusa Dui u hotelu 5* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:

-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Kećak 

Kećak predstavlja interesantnu kombinaciju antičkih rituala i scena iz hinduističkog epa Ramajana. U starim obredima plesači bi ulazili u trans ponavljajući reč “ćak ćak ćak” – po čemu sam ples i nosi ime. Ramajana je svojevrsna hinduistička priča o Romeu i Juliji, koja je služila da se kroz spev prenose društvene vrednosti, hijerarhija i ustrojstvo, odnosi u porodici, braku, sa bogovima i tako dalje. Više desetina aktera izvodi Kećak bez muzike i reči, samo sa različitim glasovima i ritmovima – zaista impresivno! 

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznicu na ples i predstavnika agencije


Ubud

U prvom delu dana ćemo posetiti radionice u kojima se tradicionalno oslikava tkanina i rezbari drvo. Posetićemo i tipičnu balinežansku kuću i upoznati se sa načinom života. Potom odlazimo u Svetu šumu majmuna gde se upoznajemo sa vragolastim makakijima. Pauzu za ručak pravimo u pirinčanim poljima. Popodne je namenjeno upoznavanju sa balinežanskim hinduizmom, kulturološkim značajem i verskim običajima koji se ovde praktikuju i odlazimo u hramove Tirta Empul i Goa Gađa.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice i predstavnika agencije.


Centar

Rano ujutru polazimo da pozdravimo sunce na prelepom vodopadu Tukad Ćepung. Zavlačimo se kroz mali kanjon do skrivenog vodopada. Potom odlazimo da odmorimo u Monkey Bar – bar na brdu koje se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u Infinity bazenu. Nakon toga odlazimo u Padang Baj odakle ćemo brodom posetiti dve lokacije za ronjenje – Tanđung Đepun i Plava Laguna. 

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, konzumaciju u Monkey Bar-u u iznosu od oko 6.5 evra, brod za gnjurenje, opremu za snorkeling, hranu za ribice i predstavnika agencije.


Istok

Dan predviđen za posetu istočnom delu ostrva u regiju Karangasem. Dan započinjemo upoznavanjem tradicionalnog balinežanskog sela Tenganan u kome žive starosedeoci Balija. Interesantni i drugačiji običaji i pravila su uslov bez kojeg ova zajednica ne bi opstala. Idemo i na treking kroz njihova imanja – pirinčana polja. Potom idemo da istražimo vodene palate poslednje balinežanske dinastije Karangasem – Taman Uđung. Kombinujući prelepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj. Potom odlazimo do sestrinske vodene palate Tirta Gangga izraženog balinežanskog stila. Smatra se jednim od najlepših lokaliteta na Baliju.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice u palate i selo, lokalnog vodiča u selu i na imanju Tenganana i predstavnika agencije.


3 Gilija

Danas se upuštamo u vodenu avanturu upoznavanja tri Gili ostrva i raskošnog podvodnog sveta. U jutarnjim časovima ukrcavamo se na lokalni brodić. Staćemo na nekoliko mesta gde ćemo imati priliku da gnjurimo među prelepim koralima, šarenim ribicama, podvodnim statuama i kornjačama. Na jednom od ostrva ćemo napraviti pauzu za ručak. 

Cena izleta uključuje: prevoz lokalnim brodićem, opremu za gnjurenje, lokalnog vodiča i predstavnika agencije. 


Lombok

Dan je predviđen za posetu susednog velikog ostrva Lombok, koje je skoro iste veličine kao i Bali. U ovoj turi ćemo posetiti njegov severni deo. Upoznaćemo se sa dva velika vodopada Tivu Kelep i Sendang Gile. Potom odlazimo do sela Senaru, gde ćemo se upoznati sa lokalnim načinom života. Imaćemo priliku i da se upoznamo sa procesom dobijanja ulja od kokosa. Dan završavamo na jednoj od plaža Lomboka. Povratak na Gili. 

Cena izleta uključuje: transfer brodićem od Gilija do Lomboka i nazad, prevoz na Lomboku, ulaznice na lokalitete i predstavnika agencije. 


Jug

Tokom ovog izleta, posetićemo plaže na samom jugu ostrva Bali – Pandava i Melasti, uživati u celodnevnom kupanju. Na plaži Melasti ćemo se smestiti u plažni bar Palmilla koji se estetski utapa u stene južnih obronaka Bukita, a infiniti bazen deluje kao da se stapa sa okeanom. U popodnevnim časovima posećujemo veličanstveni hram Uluwatu, koji je smešten na vrhu litice sa koje se pruža pogled na zalazak sunca.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice na plaže Pandava i Melasti, ulaznicu i konzumaciju u iznosu od oko 8 eura, ulaznicu za Uluwatu hram i predstavnika agencije.


Zapad

Poseta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obeležje Balija, hram u moru kog zapljuskuju talasi. Nakon posete hramu, slobodno vreme na plaži Ćangu, uz našu preporuku da se dan provede u jednom izuzetno interesantnom plažnom baru. Popodne povratak u hotel.

Cena izleta uključuje: prevoz, ulaznice, predstavnika agencije.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE