ZAPADNA OBALA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA 13 DANA 14.03.

ZAPADNA OBALA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA

LAS VEGAS – SAN FRANCISKO – LOS ANĐELES

14.03 – 26.03.2024.

13 DANA / 11 NOĆI

Veliki broj umetnika preko filmova i fotografija pokušavali su da dočaraju veličinu, lepotu i raznolikost Kalifornije. Donekle su i uspeli, medjutim Zapadnu obalu Amerike morate lično iskusiti. Prava je riznica neverovatnih prirodnih lepota, fascinantne istorije i dinamičnih gradova. Ova dvonedeljna turneja Zapadnom obalom Amerike uključuje najbitnije tačke i destinacije koje morate posetiti bar jednom u životu. Doživite Vegas u punom sjaju i kiču, sjaj i glamur Los Andjelesa, vožnju bajkovitim ulicama San Franciska, uživajte u vrhunskoj meksičkoj hrani San Diega, osetite život na plažama Kalifornije, opustite se medju sekvojama u nacionalnom parku Muir, iskusite kanjon reke Kolorado – Grand Canyon i šetajte obodom kanjona, posetite najozloglašeniji zatvor Alkatraz, provozajte se biciklom preko čuvenog mosta Golden Gate… Ovo dvonedeljno putovanje praznik je za dušu. Ovo dobro izbalansirano i uzbudljivo putovanje će vas napuniti energijom i znanjem. Budite spremni na to da ćete poželeti da se vratite po još. Dozvolite nam da Vam pokažemo najbolje od zapadne Amerike!Plan i program puta:

1.dan (14.03.): Beograd – Amsterdam – San Francisko

Polazak grupe sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu u 06:00h, za Amsterdam, broj leta KL1898. Dolazak u Amsterdam u 08:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 25 minuta. Nastavak leta za San Francisko u  10:00h, broj leta KL605. Sletanje u San Francisko u 13:00h po lokalnom vremenu. Po sletanju predvidjen je transfer do hotela koji se nalazi na Union Square-u, turistima omiljenom kvartu San Franciska. San Francisko je metropola ponikla na negostoljubivom reljef.  U ne tako davnoj prošlosti celo područje grada, usled dramatičnih klimatskih uslova, krasile su visoke peščane dine nastale nanosima vetra. Ovim prostranstvima lutala su plemena Indijanaca nomada u skladu sa prirodom, sve do perioda zlatne groznice. Počelo se sa traženjem zlata u pesku, a završilo gradnjom na hiljadu kuća na peščanim dinama. Od prvobitno malog naselja, sa nekoliko stotina meksičkih ribara, u toku “zlatne groznice” za kratko vreme nastao je grad od 30.000 duša (bilo je manje od hiljadu žena). U to vreme, bilo je daleko više bordela nego crkava. To su bili sami počeci San Franciska, danas kosmopolitskog grada koji je isuviše svoj da bi se mogao uporedjivati sa bilo kojim drugim gradom u svetu. San Francisko je poznat kao grad sa najvećom koncentracijom organizacija kulture i umetnosti, ali i kao hram gastronomije. Danas San Francisko ima oko 850 000 stanovnika i podeljen je u desetine urbanih kvartova od kojih su najpoznatiji: Union skver – srce San Franciska. Nad trgom dominira obelisk trideset metara visok sa spomenikom admiralu Dewey (pobednik u ratu Amerike sa Meksikom). Trg je okružen luksuznim hotelima, trgovčkim radnjama, galerijama, kafićima i odličnim restoranima svih svetskih kuhinja, Mission distrikt – sa luksuznim kućama sa po dva ili tri sprata, gradjene u viktorijanskom stilu. Mnoge su preživele čuveni zemljotres 1906. god s obzirom da su drvene konstrukcije, Sunset distrikt – strambeni kvart u blizini okeana sa dugim nizovima jednospratnih zgrada podignutih na peščanim dinama.  U toku leta umotan u poznatu gustu maglu,  koja nastaje zbog velike razlike u temperaturi mora i kopna, Chinatown – najveća i najpoznatija kineska kolonija van azijskog kontinenta formirana za vrijeme “zlatne groznice” kada je više desetina hiljada Kineza pohrlilo u San Francisko, Market strit – glavna arterija grada. Ovo je mesto gde treba biti kad god se nešto važno i bitno dešava u gradu (parade, karnevali, povorke i proslave jubileja i praznika) itd. Smeštaj u hotel. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje.

2.dan (15.03.): San Francisko

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo celodnevni fakultativni izlet razgledanje San Franciska – gradska tura.  Turu započinjemo vožnjom čuvenim Cable Car vozilom koje je nastalo davne 1873. god (nešto kao naš tramvaj). Vozimo se živopisnim ulivama San Franciska i zastajemo kako bismo izašli iz vozila i napravili fotografije sa najlepšeg gradskog vidikovca. Cable car nas dovozi do kvarta Fishermans Wharfustari deo grada, nekada poznat kao Mala Italija San Franciska. Ovde je smešteno više atrakcija, medju kojima su Muzej Madam Tiso, Musée Mécanique, Riplijev muzej Verovali ili ne i Trg Ghirardelli. Turu nastavljamo pešaka ka Molu 39 i uživamo u šetnji uz obalu Pacifika. Mol 39 nudi veliki broj restorana, kafića, unikatnih prodavnica i butika, kao i dešavanja poput uličnih performansa mladih umetnika koji akrobacijama mame osmehe prolaznika. Ovde se nalazi i veliki broj suvenirnica i šarenih tezgi sa raznoraznom hranom, te savetujemo da se počastite home made sladoledima, krofnicama ili američkim hot dogom. Videćete i mesto pokraj mola 39 poznatog po velikom broju foka koje su iz samo njima znanih razloga odabrale baš to mesto za svoj odmor i izležavanje na suncu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping u kvartu Fishermans Wharf. U dogovoreno vreme u popodnevnim satima sastanak grupe i zajednički povratak do hotela. U medjuvremenu, ukoliko je neko raspoložen i voljan da produži i nastavi obilazak atrakcija možemo dodatno ponuditi i fakultativnu posetu jednom od najčuvenijih zatvora na svetu – Alkatraz, u trajanju od 2h. Smešten je na istoimenom ostrvu u Zalivu San Franciska. Funkciju zatvora imao je punih trideset godina nakon čega je zatvoren. Godine 1973.  ponovo je otvoren, ali ovog puta kao nezaobilazna turistička atrakcija ovog kosmopolitskog grada. Alkatraz je poznat po svojim čuvenim zatvorenicima, od kojih je najpoznatiji bio Al Kapone. Nakon obilaska povratak na mesto sastanka grupe odakle svi zajedno krećemo put hotela. Dolazak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče. Noćenje.3.dan (16.03.): San Francisko – Nacionalni park Muir Woods

Dan predvidjen za fakultativni odlazak do nacionalnog parka Muir Woods gde ćete imati priliku da vidite čuvene Sekvoje (najviše drveće na svetu) i otrovni hrast. Ovo je jedinstvena prilika da vidite najviše drveće na svetu u ovom neverovatnom parku San Franciska. Deo Nacionalne rekreacione zone Golden Gate, Muir Woods je nadaleko poznat po visokim stablima sekvoje. Ova više od 2000 god stara biljna vrsta, najviše je drvo na svetu i rasprostranjena je duž cele obale Kalifornije. Uz brojne pešačke staze duž potoka Redwood, uz nestvarne poglede na Pacifik, svako će poželeti da provede par sati u miru i tišini okružen gigantskom šumom sekvoje. Vreme za sebe. Poslepodnevni povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (17.03.): San Francisko – Golden Gejt park

Slobodan dan za individualne aktivnosti i šoping. Preporučujemo fakultativni obilazak Golden Gejt parka – ogromna zelena površina u srcu San Franciska i smatra se plućima grada. Izgrađen je 1871. godina na oblasti nekadašnjih peščanih dina i dom je fenomenalnim muzejima i vrtovima. Najfotografisanija atrakcija San Franciska i jedan od gradskih simbola je most Golden Gate u Zalivu San Franciska, koji se upravo iz ovog parka nabolje fotografiše. „Zlatna kapija“ narandžaste je boje i predstavlja fascinantni prizor tokom dana, ali i noću kada se upali osvetljenje. Most je za pešake i bicikliste otvoren tokom dana. Povratak u hotel. Noćenje.5.dan (18.03.): San Francisko – Las Vegas

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Las Vegas. Sletanje u Las Vegas. Transfer do hotela i smeštaj. Las Vegas – grad kocke, greha i provoda za odrasle. Po dolasku u Las Vegas transfer do hotela i smeštaj u sobe. Las Vegas je nastao tek 1905. godine, a zvanje grada je dobio 1911. Najpoznatija ulica u gradu danas je Las Vegas bulevar, poznatiji kao „Strip“, dug 6,4 km. U ovoj ulici se nalazi najveći broj kazina, hotela, diskoteka i restorana. Las Vegas je postao grad gde vrhunski svetski kuvari otvaraju svoje restorane: Joel Robuchon u MGM-u, Sirio Maccioni u Le Cirque u Bellagiu, Andre Rochat u Alize at the Palms…Noćenje.

6.dan (19.03.): Las Vegas – Kanjon reke Kolorado

Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet do Kanjona reke Kolorado, jednog od Sedam svetskih čuda i jednog od najdubljih kanjona na svetu. Ekskurzija obuhvata i obilazak Huverove brane koja je proglašena za jedno od pet najvećih dostignuća u oblasti gradjevine u 20. tom veku. Mogućnost helikopterske vožnje do korita same reke Kolorado kao i šetnju po Grand canyon Skywalk-konstrukciji lociranoj na skoro 1500m iznad kanjona sa koje se pruža najlepši pogled na kanjon. Povratak u hotel u poslepodnevnim časovima. Noćenje.

7.dan (20.03.): Las Vegas – Kaliko

Dan predvidjen za individualne aktivnosti i šoping. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Kaliko – Grad duhova gde možete videti i oživeti prošlost rudarskog gradića krajem 19. veka sa autentičnim ambijentom poput onog iz kaubojskih filmova. U samom Vegasu preporučujemo da posetite neki mjuzikl šou ili cirkusku predstavu (Jersey Boys ili Cirque de Soleil) koji se održavaju u brojnim hotelskim dvoranama. Slobodno vreme. Noćenje.8.dan (21.03.): Las Vegas – Los Anđeles

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Los Anđeles. Sletanje u Los Anđeles. Transfer do hotela i smeštaj. Transfer do hotela i smeštaj. Los Andjeles je jedan od najpoznatijih gradova na svetu  i jedan od najvažnijih globalnih centara poduzetništva, medjunarodne trgovine, zabave, kulture, medija, mode, nauke, tehnologije i obrazovanja. LA ima nekoliko nadimaka. Najpoznatiji je “City of Angels”. Manje poznati su “Big Orange”,  “City of Flowers and Sunshine” i “LA LA Land”. Slobodno vreme za odmor i privikavanje na urbanu džunglu. Noćenje.

9.dan (22.03.): Los Anđeles

Dan rezervisan za fakultativni obilazak „Grada Anđela“ u pratnji vodiča (pešačka tura) i to: Beverly Hills dom mnogih poznatih ličnosti, nalazi se između Los Anđelesa i Zapadnog Holivuda, poznat i po tome što se u njemu nalazi ulica Rodeo Drajv sa luksuznim radnjama, zatim Hollywood – rodno mesto američke filmske industrije u kome se nalaze najpoznatiji filmski studiji, prepoznatljiv po velikom belom natpisu Hollywood, Walk of Fame – poznat po preko 2600 zvezda posvećenih istaknutim umetnicima za doprinos industriji zabave, koje se nalaze na 2km dugačkom trotoaru Holivud bulevara, itd… Noćenje.

10.dan (23.03.): Los Anđeles – Univerzal studio

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Vam predlažemo fakultativnu posetu Univerzal studiju – jednog od najčuvenijih filmskih studija na svetu, a gde ćete se upoznati sa procesom snimanja filmova i interesantnim i intrigantim pričama domaćina saznati malo poznate činjenice vezane za Holivudske zvezde i manje poznate filmske projekte. Osim posete studija, sve one koje zanima istorija kinematografije ili su pasionirani ljubitelji filma lokalni vodič će preporučiti nekoliko skrivenih atrakcija u neposrednoj blizini koje vredi posetiti. Hollywood ima mnoštvo muzeja i pozorišta posvećenih zlatnom dobu Hollywooda. Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje ovog dela grada.  Nezaobilazno je i za svaku preporuku uživanje u gastronomskim specijalitetima najpoznatijih svetskih kuhinja u nekom od brojnih restorana i obavezan šoping suvenira. U dogovoreno vreme u popodnevnim časovima povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.11.dan (24.03.): Los Anđeles – San Diego

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Vam predlažemo celodnevni fakultativni izlet do San Diega – jednog od najlepših gradova Kalifornije. Jedan je od onih gradova u koji se zaljubite samo gledajući fotografiju. Nalazi se 200km južno od Los Andjelesa na samoj granici sa Meksikom. Inače, granični prelaz izmedju San Diega i Meksika važi za jedan od najprometnijih graničnih prelaza na svetu. Ovaj grad koji je u prošlosti bio u sastavu Meksika poznat je po najvećem vodenom kompleksu posvećenom morskom svetu – Sea World, jednom od najlepših Zoloških vrtova na svetu i po najboljim meksičkim restoranima u SAD. Posetićemo gradsko jezgro San Diega sa velikim brojem obnovljenih kolonijalnih gradjevina koje oživljavaju duh prošlih vremena, zatim Balboa park u kome se nalaze muzej umetnosti San Diego, Kulturni centar La Raza, pozorište Špansko selo i prirodnjački muzej – Casa de Balboa. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme odlazak do poluostrva Koronado kako bismo uživali u prelepoj, peščanoj plaži i nestvarnom zalasku sunca. Film “Neki to vole vruće” sa Merlin Monro upravo je sniman na Koronadu nakon čega je i postalo turistička atrakcija San Diega. Uživamo u neverovatnom sprektru boja koje se kreće od roze, preko narandžaste do žute. Slušamo neizmenično tišinu i zvuk talasa… U kasnim poslepodnevnim časovima krećemo u Los Andjeles. Po dolasku u LA transfer do hotela. Slobodno veče. Noćenje.

12.dan (25.03.): Los Anđeles – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 14:50h, broj leta KL602. 

13.dan (26.03.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 09:05h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 11h i 25 minuta. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta KL1899. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SAN FRANCISKO od 14.03 do 18.03.2024.

Riu Plaza Fisherman’s Wharf 4* ili sl. – hotel se nalazi na 2.2km od centra grada u delu grada koji se naziva Fisherman’s Wharf. U okviru hotela nalazi se bazen i fitnes centar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


LAS VEGAS od 18.03 do 21.03.2024.

Best Western Plus Casino Royale – Center Strip 3* ili sl.  hotel se nalazi na 400m od centra grada, u delu grada koji se naziva Las Vegas Strip. U okviru hotela nalazi se bazen, fitnes centar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalaze sef i tv uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 


LOS ANĐELES od 21.03 do 25.03.2024.

The Biltmore Los Angeles 4* ili sl. – hotel se nalazi na 1km od centra grada. U okviru hotela nalazi se bazen, fitnes centar i bar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U sobi se nalaze sef, aparat za kafu  i tv uređaj.


RODJENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Povodom 17. rodjendana Manga Trip-a!

Pozivamo Vas da se do 09.06.2023. prijavite za željeno putovanje po najpovoljnijoj ceni i iskoristite brojne pogodnosti promocije uz dodatne popuste na samoj destinaciji!


~ Cena aranžmana ~
za prijavu i uplatu: – u celosti

3399€ 2999€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 3099€

– avansa od 100€ cena je 3199€


Napomena:
U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija na tržištu, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija ne možemo uticati, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene i uvećanja cena usluga na tržištu!


~ Broj putnika po terminu je ograničen! ~

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


* Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i pravila promocije. 


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije

5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Las Vegas / Los Anđeles – Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Las Vegas – San Francisko – Los Anđeles – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Las Vegasu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Smeštaj u San Francisku u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Los Anđelesu u hotelu 4* na bazi 4 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:

-Vizu za SAD
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Kanjon reke Kolorado

Kanjon reke Kolorado, jedan je od Sedam svetskih čuda i jedan od najdubljih kanjona na svetu. Napuštamo Las Vegas i vozimo se kroz pustinju Mohava. Zaustavićemo se na kratko u šumi Joshua Tree kako bismo napravili fotografije jedinstvenih stabala i nakon toga nastavljamo dalje ka kanjonu i rezervatu Hualapai. Provešćemo oko 4 sata u samom kanjonu i videćemo Eagle Point, Guano Point i Hualapai ranč. Uz doplatu moguća je i šetnja po Grand canyon Skywalk-konstrukciji lociranoj na skoro 1500m iznad kanjona sa koje se pruža najlepši pogled na kanjon. Nakon pauze za ručak u povratku za Las Vegas videćemo Huverovu branu. 

Kaliko - Grad duhova

Kaliko je stari rudarski grad koji se nalazi u oblasti Visoke pustinje u oblasti San Bernardino i postoji još od 1881 godine. Sa svojih 500 rudnika, Kaliko je proizveo oko 20 miliona dolara u srebrnoj rudi tokom 12 godina. Kako je sredinom 1890-ih srebro izgubilo vrednost Kaliku je opala popularnost. Rudari su se spakovali i napustili grad, te je od tada Kaliko postao i Grad duhova. Walter Knott je 1950-ih kupio Kaliko, renovirao sve osim 5 zgrada kako bi izgledale kao iz 1880-ih. Brojni filmovi snimljeni su upravo u ovom gradu. Prošetaćemo gradom, obići ćemo stari rudnik srebra i voziti starim vagonom.

Razgledanje San Franciska – gradska tura

Turu započinjemo vožnjom čuvenim Cable Car vozilom koje je nastalo davne 1873. god (nešto kao naš tramvaj). Vozimo se živopisnim ulivama San Franciska i zastajemo kako bismo izašli iz vozila i napravili fotografije sa najlepšeg gradskog vidikovca. Cable car nas dovozi do kvarta Fishermans Wharfu – stari deo grada, nekada poznat kao Mala Italija San Franciska. Ovde je smešteno više atrakcija, medju kojima su Muzej Madam Tiso, Musée Mécanique, Riplijev muzej Verovali ili ne i Trg Ghirardelli. Turu nastavljamo pešaka ka Molu 39 i uživamo u šetnji uz obalu Pacifika. Mol 39 nudi veliki broj restorana, kafića, unikatnih prodavnica i butika, kao i dešavanja poput uličnih performansa mladih umetnika koji akrobacijama mame osmehe prolaznika. Ovde se nalazi i veliki broj suvenirnica i šarenih tezgi sa raznoraznom hranom, te savetujemo da se počastite home made sladoledima, krofnicama ili američkim hot dogom. Videćete i mesto pokraj mola 39 poznatog po velikom broju foka koje su iz samo njima znanih razloga odabrale baš to mesto za svoj odmor i izležavanje na suncu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping u kvartu Fishermans Wharf. U dogovoreno vreme u popodnevnim satima sastanak grupe i zajednički povratak do hotela. U medjuvremenu, ukoliko je neko raspoložen i voljan da produži i nastavi obilazak atrakcija možemo dodatno ponuditi i fakultativnu posetu jednom od najčuvenijih zatvora na svetu – Alkatraz, u trajanju od 2h. Smešten je na istoimenom ostrvu u Zalivu San Franciska. Funkciju zatvora imao je punih trideset godina nakon čega je zatvoren. Godine 1973.  ponovo je otvoren, ali ovog puta kao nezaobilazna turistička atrakcija ovog kosmopolitskog grada. Alkatraz je poznat po svojim čuvenim zatvorenicima, od kojih je najpoznatiji bio Al Kapone. Nakon obilaska povratak na mesto sastanka grupe odakle svi zajedno krećemo put hotela.

Nacionalni park Muir Woods

Odlazak do nacionalnog parka Muir Woods gde ćete imati priliku da vidite čuvene Sekvoje (najviše drveće na svetu) i otrovni hrast. Muir Wood je savršeno mesto za povezivanje sa prirodom nakon provedenog vremena u San Franicsku. Postoji nekoliko mesta na svetu na kojima ćete se osećati sićušnim a Muir Woods je definitivno jedno od njih, sa svojim masovnim stanovnicima, čuvenim sekvojama. Neverovatna raznolikost flore i faune učiniće posetu nezaboravnom. Nakon završenog obilaska odlazimo do mesta Sausalito. Sausalito je selo u mediteranskom stilu prošarano umetničkim galerijama i restoranima na obali. U dogovoreno vreme povratak za San Francisko. 

Golden Gejt park

Fakultativni obilazak Golden Gejt parka – ogromna zelena površina u srcu San Franciska i smatra se plućima grada. Izgrađen je 1871. godina na oblasti nekadašnjih peščanih dina i dom je fenomenalnim muzejima i vrtovima. Najfotografisanija atrakcija San Franciska i jedan od gradskih simbola je most Golden Gate u Zalivu San Franciska, koji se upravo iz ovog parka nabolje fotografiše. „Zlatna kapija“ narandžaste je boje i predstavlja fascinantni prizor tokom dana, ali i noću kada se upali osvetljenje. Most je za pešake i bicikliste otvoren tokom dana.

Razgledanje Los Anđelesa

Fakultativni obilazak „Grada Anđela“ u pratnji vodiča (pešačka tura) i to: Beverly Hills – dom mnogih poznatih ličnosti, nalazi se između Los Anđelesa i Zapadnog Holivuda, poznat i po tome što se u njemu nalazi ulica Rodeo Drajv sa luksuznim radnjama, zatim Hollywood – rodno mesto američke filmske industrije u kome se nalaze najpoznatiji filmski studiji, prepoznatljiv po velikom belom natpisu Hollywood, Walk of Fame – poznat po preko 2600 zvezda posvećenih istaknutim umetnicima za doprinos industriji zabave, koje se nalaze na 2km dugačkom trotoaru Holivud bulevara

Univerzal studio

Univerzal studio – jedan od najčuvenijih filmskih studija na svetu,  gde ćete se upoznati sa procesom snimanja filmova i interesantnim i intrigantim pričama domaćina saznati malo poznate činjenice vezane za Holivudske zvezde i manje poznate filmske projekte. Osim posete studija, sve one koje zanima istorija kinematografije ili su pasionirani ljubitelji filma lokalni vodič će preporučiti nekoliko skrivenih atrakcija u neposrednoj blizini koje vredi posetiti. Hollywood ima mnoštvo muzeja i pozorišta posvećenih zlatnom dobu Hollywooda. Nakon obilaska slobodno vreme za samostalno istraživanje ovog dela grada.  Nezaobilazno je i za svaku preporuku uživanje u gastronomskim specijalitetima najpoznatijih svetskih kuhinja u nekom od brojnih restorana i obavezan šoping suvenira. 

San Diego

San Diego – jedan od najlepših gradova Kalifornije. Jedan je od onih gradova u koji se zaljubite samo gledajući fotografiju. Nalazi se 200km južno od Los Andjelesa na samoj granici sa Meksikom. Inače, granični prelaz izmedju San Diega i Meksika važi za jedan od najprometnijih graničnih prelaza na svetu. Ovaj grad koji je u prošlosti bio u sastavu Meksika poznat je po najvećem vodenom kompleksu posvećenom morskom svetu – Sea World, jednom od najlepših Zoloških vrtova na svetu i po najboljim meksičkim restoranima u SAD. Posetićemo gradsko jezgro San Diega sa velikim brojem obnovljenih kolonijalnih gradjevina koje oživljavaju duh prošlih vremena, zatim Balboa park u kome se nalaze muzej umetnosti San Diego, Kulturni centar La Raza, pozorište Špansko selo i prirodnjački muzej – Casa de Balboa. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme odlazak do poluostrva Koronado kako bismo uživali u prelepoj, peščanoj plaži i nestvarnom zalasku sunca. Film “Neki to vole vruće” sa Merlin Monro upravo je sniman na Koronadu nakon čega je i postalo turistička atrakcija San Diega. Uživamo u neverovatnom sprektru boja koje se kreće od roze, preko narandžaste do žute. Slušamo neizmenično tišinu i zvuk talasa… 

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

 

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!