PERU – BOLIVIJA – ČILE 19 DANA

LIMA – KUSKO – PUNO – LA PAZ – CALAMA – SANTJAGO

20.11 – 08.12.2020.

19 DANA / 15 NOĆI

 

Krenite u pustolovinu po Južnoj Americi – kontinentu preko kojeg prelazi ekvator i koji se nalazi izmedju Tihog i Atlantskog okeana, istražite misteriozne tragove civilizacije Inka i 500 godina stare ruševine, uplovite u neukrotive tajne džungli i planinskih lanaca koji prkose suncu. Magija izvire iz kontrasta ovih čarobnih pejzaža. Južna Amerika je prepoznatljiva po najukusnijoj kafi i najraskošnijem uličnom karnevalu na svetu, po planinskim vrhovima Anda, koji divovski stoje kao njeni zaštitnici, po najvišem plovnom jezeru na svetu Lago Titicaca, koje odzvanja glasovima prošlosti, kao i po mnogo čemu drugom što čeka da ga otkrijete i istražite. Dubine i blještavilo laguna zovu da uronite u oaze ovih prirodnih lepota. Priroda se nigde ne može osetiti tako intenzivno kao na ovom kontinentu, gde se još uvek može doživeti duh izgubljenog sveta. Obeležjima i kulturi današnjeg stanovništva doprineli su najpre prastanovnici Indijanci, zatim Španci i Portugalci, koji su dominirali kontinentom do početka 19. veka, zatim Afrikanci, uglavnom potomci robova i naposletku prekomorski doseljenici iz Evrope i Azije. Južna Amerika je iskustvo koje treba doživeti svim čulima – zato se prepustite i uživajte u njenoj živopisnoj kulturi i divljoj i impresivnoj prirodi.


Plan i program puta:

1. dan (20.11.): Beograd – Pariz – Lima

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa aerodroma okolnih gradova). Let za Pariz u 06:40 h, broj leta AF6291. Sletanje u 09:20 h po lokalnom vremenu. Pauza do sledećeg leta 3 h i 50 minuta. Nastavak leta za Limu u 13:10 h, broj leta AF480. Sletanje u Limu u 19:40 h po lokalnom vremenu. Transfer od aerodroma do smeštaja koji se nalazi u delu grada Miraflores (moderna četvrt u Limi s hotelima, restoranima, tržnim centrima, umetničkim galerijama i mestima za noćni život)Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (21.11.):  Lima

Slobodno vreme za odmor i privikavanje na urbanu džunglu – Limu. Upoznavanje sa peruanskim specijalitetima, običajima i kulturom, šetnja uz Pacifik. Lima je grad koji je jednostavno odoleo vremenu – dolazak modernog vremena nije uticao na prestonicu Perua. Istorijski centar koji je priznat kao svetska kulturna baština, muzeji sa mnogobrojnim umetničkim delima, arheološka nalazišta, plaže, noćni život i izuzetna kuhinja – čine Limu autentičnom i nezaboravnom. Noćenje.

3. dan (22.11.): Lima

Slobodno vreme ili krećemo u fakultativno razgledanje grada i upoznavanje gradskih znamenitosti. Obilazimo trg San Martin, gde ćemo videti raskoš i snagu nezavisnog Perua. Šarene bašte, bronzani lampioni i mermerne klupe doprinose lepoti ovog trga. Nastavljamo dalje ka Plaza Mayor – glavnom trgu u Limi, potom ka zgradi Vlade, koja predstavlja pravo arhitektonsko remek-delo, potom ka katedrali, koja je pravi primer mešavine gotičkog, baroknog i renesansnog arhitektonskog stila, a potom ka nadbiskupskoj palati, gradskoj skupštini i crkvi Santo Domingo. Prolazimo pored mnogih prelepih zgrada i otkrivamo staru kolonijalnu Limu. Istražujemo crkvu San Fransisko, najspektakularniju kolonijalnu crkvu u Limi. Nakon pauze za užinu i uživanje u peruanskim specijalitetima krećemo u detaljni obilazak rezidencijalne četvrti Miraflores. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (23.11.): Lima – Kusko

Budjenje i transfer do aerodroma. Let za Kusko. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za jelo i privikavanje na klimu. Preporučujemo tradicionalni čaj protiv visinske bolesti, koji je dostupan u svakom kafiću ili restoranu. U popodnevnim časovima sledi laganja šetnja, razgledanje i upoznavanje Kuska – drevne prestonice carstva Inka iz 15. veka. Kusko je zavodljiv grad prepun kontrasta od autohtonih stilova do savremenog zapadnog sveta. Upravo ovi kontrasti Kusku daju retku i autentičnu lepotu. Čist planinski vazduh želi nam dobrodošlicu u drevni Kusko – kolevku sveta. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5. dan (24.11.): Kusko

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Kuska i okoline grada. Obilazimo Plaza Mayor – glavni trg na kojem se nalaze znamenitosti koje su od značaja kako za špansku istoriju tako i za istoriju Anda. Potom obilazimo baroknu katedralu, koju krasi zlatni i srebrni oltar, a zatim i Korikanchu, odnosno čuveni Hram sunca i najvažniji hram carstva Inka, koji nam pruža pravi uvid u raskoš nekadašnjeg carstva. Sledi obilazak najvažnijih utvrdjenja i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Kuska – hram Kenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena tvrdjava Puka Pukara, utvrdjenje Sacsayhuaman, koje predstavlja jedan od najlepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska sledi povratak u smeštaj. Uveče možemo posetiti par barova i klubova i probati raznorazna peruanska vina i piva. Noćenje.

6. dan (25.11.): Kusko – sveta dolina Inka – Aguas Calientes

Budjenje i polazak na dvodnevni fakultativni izlet u svetu dolinu Urubamba i izgubljeni grad Inka – MAČU PIKČU. U prepodnevnim satima posetićemo lokalnu indijansku pijacu Pisac, gde i danas možete kupiti rukotvorine izradjene na tradicionalni način. Slobodno vreme za ručak. U poslepodnevnim časovima posetićemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tokom vladavine Inka, a ujedno i odbrambena tvrdjava. Iako su španski osvajači uništili četiri petine ovog gradjevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti njegovi blokovi težine do 300 tona, koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 uglova i koji se kao savršena trodimenzionalna slagalica uklapaju jedan u drugi. Nakon obilaska i fotografisanja sledi odlazak do železničke stanice, gde se ukrcavamo na voz. Vožnja vozom kroz svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smeštaj. Slobodano vreme za odmor. Predlažemo kupanje u termalnim izvorima, kojima ovo nestvarno seoce obiluje ili odlazak na jednočasovnu masažu. Noćenje.

7. dan (26.11.): Maču Pikču – Kusko

Budjenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“ poznatijeg pod nazivom Maču Pikču, koji se nalazi na 2350 metara nadmorske visine i predstavlja najpoznatiji simbol moćne imperije Inka, a otkriven je 1911. godine od strane američkog arheologa Hiram Binghama. Do današnjih dana nije utvrdjena tačna svrha ovog grada, smeštenog u spektakularnom ambijentu Anda koji doprinosi mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa peške se krećemo put Maču Pikčua i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu). Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje ovog izgubljenog grada. Preporučujemo penjanje na prelepi vidikovac Huayana Pikču. Veruje se da silueta planinskog masiva iza Makču Pikčua predstavlja lice Inka koji gleda prema nebu, sa najvećim vrhom Huajna Pikču (mladi vrh) koji predstavlja njegov nos. U popodnevnim časovima povratak za Aquas Calientes i slobodno vreme za jelo i razgledanje grada do polaska voza u Kusko. Dolazak u Kusko i povratak u smeštaj. Noćenje. 

8. dan (27.11.): Kusko – Puno

Pakovanje i slobodan dan za individualne aktivnosti (predlažemo izlet za Maras y Moray, Caballos en el valle) do polaska autobusa za Puno, grad na jezeru Titikaka, u večernjim satima. Noćna vožnja.

9. dan (28.11.): Puno – Jezero Titikaka, ostrva Uros i Takile

Dolazak u Puno u ranim jutarnjim satima i transfer do smeštaja. U dogovoreno vreme polazak na fakultativni celodnevni izlet brodićem po jezeru Titikaka uz posetu jedinstvenim plovećim ostrvima Uros i Taquile i  uz prisustvovanje mističnim obredima lokalnog stanovništva. Uros čini grupa od oko 40 plutajućih ostrva smeštenih na jezeru Titikaka, koja naseljavaju narodi prethodnici Inka, poznati kao ’’vodeno pleme’’. Ostrvo Taquile bio je deo carstva Inka i danas sadrži nekoliko ruševina Inka. Stanovnici ovog ostrva temelje svoj društveni život na kodeksu ,,ama sua, ama llulla, ama qhella’’, što u prevodu znači – ne kradi, ne laži, ne budi lenj. Nestvarne slike jezera Titikaka i ostrva Taquile u kombinaciji sa oblacima Anda i zracima sunca, poslaće vas u drugu dimenziju. U popodnevnim časovima sledi povratak u Puno i transfer do smeštaja. Slobodno veče za upoznavanje centralnog dela grada sa mnoštvom barova i restorana. Predlažemo posetu pijaci i kupovinu svežeg voća i grickalica, kako bi se energetski spremili za nastavak avanture. Noćenje.

10. dan (29.11.): Puno – Copacabana – La Paz

Budjenje i polazak autobusom za Copacabanu – očaravajući, mali i miran gradić smešten izmedju dva brda na južnoj obali Titikake. Sledi prvi susret sa Bolivijom (prelazak granice i nastavak vožnje do Copacabane). Krećemo u istraživanje Copacabane – obilazimo katedralu iz 17. veka, šetamo se uskim uličicama i razgledamo ulične štandove sa raznoraznim suvenirima. Nastavljamo dalje ka Muzeju Del Poncho, gde ćemo otkriti misterije lokalnog tekstila. Pravimo pauzu za ručak. Penjemo se na Cerro Calvario – brdo iznad grada sa kog ćemo napraviti najlepše fotografije Copacabane, zaliva sa brodićima i fotografisati fantastičan zalazak sunca. Slobodno vreme do polaska autobusa za La Paz. Po dolasku u La Paz transfer do smeštaja. Slobodno veče. Noćenje.

11. dan (30.11.): La Paz – Moon Valley

Od La Paza će vam se sigurno zavrteti u glavi, i to ne samo zbog nadmorske visine od 3660 m, nego i zbog njegove neobične lepote. Pri prvom pogledu na ovaj grad bukvalno ćete ostati bez daha. Zgrade jarkih boja, načičkane na obroncima okolnih planina, strmoglavo se spuštaju i šire po čitavoj dolini. Po vedrom danu spektakularna snežna gromada – planina Limani nadvija se i stražari nad čitavim gradom. Potrebno je vreme da biste doživeli sva lica La Paza. Spokojno lutajte njegovim uličicama i živopisnim pijacama, divite se njegovim muzejima, razgovarajte sa lokalcima ili se opustite uz kafu u nekom od kafića. Nakon doručka sledi polazak na fakultativno razgledanje grada i upoznavanje sa istorijskim spomenicima, kulturom, ljudima i tradicijom glavnog grada Bolivije: Plaza Murillo, The Witch market (veštičija pijaca), Mercados, katedrala San Francisco, park Mirador Killy Killy, Valley of the Moon –  dolina koja predstavlja neverovatnu reljefnu formaciju. Za kraj dolazimo do vidikovca odakle se pruža nestvaran pogled na La Paz. Noćenje.

Čakaltaja

 12. dan (01.12.): La Paz – Tiwanaku – Puma Punku

Slobodan dan za individualne aktivnosti i uživanje ili vam predlažemo fakultativni izlet Tiwanaku i Puma Punku. Na samo 70 km od La Paza i na skoro 4000 metara nadmorske visine i dan-danas leži jedna od najvećih misterija sveta – davno izgubljeni grad Tiwanaku civilizacije. Pod velom tajne i misterije leže ruševine grada koji se prostirao na preko 6 km², grada koji je imao snažan uticaj na Južne i Srednje Ande, imajući trgovačke veze koje su spajale zapadne obale sa džunglama današnje Bolivije, Perua i Čilea. Tiwanaku civilizacija se smatra jednom od najvažnijih kultura koje su prethodile Inkama, a njeni monumentalni ostaci svedoče o epohi koja je ostavila veliki pečat na ostale pretkolumbovske kulture Amerike. Ovaj neobičan grad, predstavljen kao središte sveta, privlačio je brojne hodočasnike i bio sama spona izmedju neba i zemlje, kako kažu predanja. Misteriozno arheološko nalazište Puma Punku je jedno od mesta koja zadaju najveće glavobolje arheolozima i arhitektama širom sveta, koji i dalje nisu u stanju da objasne kako su drevne civilizacije laserskom preciznošću rezale i oblikovale ogromne granitne blokove, nekada teške i po stotinu tona, prevozile ih i sklapale u svojevrsne puzle, tako da nijedan list papira ne bi mogao da se nadje izmedju njih. Medjutim, ni to nije sve. Prolazeći kroz Puma Punku u okviru ovog izleta, moći ćete i sami da se uverite da odredjeni kameni blokovi u okviru ovog lokaliteta pokazuju neobjašnjive magnetne anomalije, potvrdjujući specifičnu električnu provodljivost i pojavu elektromagnetnog polja koje deluje silom, pritom pomerajući iglu kompasa (što će i biti demonstrirano od strane lokalnog vodiča ). Noćenje ili predlažemo uzbudljivu trodnevnu avanturu za sve one koji su ljubitelji prirode i koji su spremni da se na kratko odreknu komfora kako bi doživeli pravu Južnu Ameriku, divlju i prelepu, punu fascinantnih prirodnih fenomena kojih nema nigde drugde na svetu – Salar de Uyuni, šarene lagune i pustinja Atakama (fakultativno). Noćna vožnja izuzetno udobnim autobusom. Noćenja za one koji ostaju u La Pazu i prilika da se u naredna 3 dana malo bolje upoznaju sa ovim gradom.

13. dan (02.12.): La Paz – Salar de Uyuni

Dolazak u Uyuni u jutarnjim satima. Polazak iz Uyuni-ja oko 10:30h. Put nas vodi prema Colchani gde ćete videti kako se obradjuje so. Vozićemo se neverovatnim i nadrealnim predelima najveće slane pustinje Uyuni čiji pejzaž uliva strahopoštovanje. Posetićemo „Ojos de Sal“ i videti hladnu vodu kako ključa iz rupe i hotel napravljen od soli. Nastavljano u Isla Incahuasi, koji je dom gigantskog kaktusa, čija pojava daje neverovatne fotografske mogućnosti i predstavlja odlično mesto za pauzu za ručak. Posle ručka nastavljamo vožnju na Salar gde ćemo napraviti nestvarne fotografije i posmatrati najlepši zalazak Sunca. Zaustavićemo se u povratku na železničkom groblju gde ćemo takodje imati priliku za fotografisanje predela. Povratak u Uyuni oko 19h. Noćenje.

14. dan (03.12.): Uyuni – Šarene Lagune – San Pedro de Atacama

Slobodno vreme do polaska u Calamu (noćna vožnja do Calame) ili fakultativni izlet. U ranim jutarnjim časovima polazak za krajnji jug Bolivije ka granici sa Čileom. Na putu ka Atakami obilazimo nestvarne predele nacionalnog parka Eduardo Avaroa, staništa andske flore i faune i najvećih jata flamingosa. Ušuškan visoko u Andima, na jugozapadu  Bolivije, najposećeniji je nacionalni park u zemlji. Medju zaštićenim vrstama su pume, lisice, zečevi i kondori. Njegova slatkovodna  jezera i morske lagune su gnezda za tri vrste flamingosa – čileanski, andski  i James flamingos. Flamingos, andske guske, sokolovi, patke, nojevi, samo su neke od 80 vrsta ptica koje žive ovde. Najmanje 190 vrsta biljaka i drveća raste u ovom okruženju. Oni su prilagodjeni surovim uslovima saliniteta, nedostataku  sveže vode, niskim  temperaturama i deficitu  hranljivih materija. Pruža nam se prilika da uživamo u čarima gejzira i šarenih laguna. Prvo nam se ukazuje Laguna Colorada, naziva se i crvena laguna, odaje utisak prilično  čudnog  prizora  sa svojom  narandžasto crvenom  vodom, neobičnim oblicima  u mulju  i planinskim vencima u pozadini, a zatim Blanca i Verde. Mineralno jezero, Laguna Blanca je dobilo ime po svojoj neobičnoj beloj boji poput mleka, medjutim, kada vetar duva, ​​podiže se  bakar sa dna ravnog jezera, i voda postaje smaragdno-zelena. Laguna Verde, tirkizno zelenu boju i nestvarnu  lepotu  duguje visokoj  koncentraciji bakra, arsenika i kalcijuma i mineralnim sirovinama  u vodi. Boje, svetlost, svež vazduh, opijaju nas i očaravaju. Nakon pauze za ručak nastavak vožnje ka Čileu. Dolazak u večernjim satima u San Pedro de Atacamu. Noćenje.

15. dan (04.12.): Calama ili Tatio gejziri i Moon Valley & Cordillera del sal

Dolazak u Calamu u večernjim časovima i noćenje u Calami ili nastavak fakultativnog izleta. Drugi dan izleta otkrićemo jednu od najviših oblasti gejzira na svetu, gde ćemo na visini od reko 4000m biti okruženi sa preko 100 gejzira. Na ovom mestu se u jutarnjim časovima tokom izlaska Sunca mešaju ledeni vazduh i vreli termalni izvori stvarajući neverovatne prizore. Putovaćemo kroz predele snegom pokrivenih aktivnih i ugašenih vulkana. Magma koja se nalazi ispod površine te eksplozije ovih gejzira predstavljaju oslobadjanje pritiska…imaćemo utisak da smo na drugoj planeti. Drugi deo dana posvećujemo uživanju u predelima poput onih na Mesecu ili Marsu. Najlepše pejzaže videćemo prilikom zalaska sunca, neverovatne prirodne formacije peščara i ogoljenih stena i igru senki. Povratak u smeštaj. Noćenje. Postoji mogućnost organizovanja večernjeg odlaska do čuvenog opservatorija i posmatranja nebeskih prilika, po kojima je Čile izuzetno poznat u celom svetu.

16. dan (05.12.)San Pedro – Santjago

U jutarnjim časovima transfer do obližnjeg aerodroma i let za prestonicu Čilea, Santiago. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Upoznavanje sa ovom kosmopolitskom prestonicom i jednim od najrazvijenijih gradova južne hemisfere uz uživanje u Čileanskim specijalitetima. Noćenje.

17. dan (06.12.)Santjago

Celodnevni fakultativni obilazak Santjaga – La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru Santjaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santjaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se Katedrala Santjaga, izgradnja je završena 1775. godine, medjutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu, i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santjaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

Santiago

18. dan (07.12.)Santjago – Pariz

Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vreme do polaska na aerodrom za kupovinu suvenira i finalni šoping. Transfer do aerodroma. Let za Pariz u 16:30h, broj leta AF401.

19. dan (08.12.): Pariz – Beograd

Dolazak u Pariz u 10:35h po lokalnom vremenu. Pauza do sledećeg leta 10h. Nastavak puta ka Beogradu u 20:35h, broj leta: AF6292. Dolazak u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje. Kraj programa.


SMEŠTAJ:

LIMA od 20.11. do 23.11.2020.

Hotel Ducado 3* ili sl. – smešteni smo u hotelu koji se nalazi u poznatoj četvrti Miraflores, u blizini plaže Zelena obala i svih važnijih trgovinskih, finansijskih i turističkih centara. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

KUSKO od 23.11. do 27.11.2020.

Hosteria de Anita ili sl. – smešteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Kuska, nedaleko od Glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

PUNO od 28.11. do 29.11.2020.

Condes de Lemos hotel 3* ili sl. – smešteni smo u hotelu koji se nalazi u samom centru Puna, preko puta parka Pino. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).

LA PAZ od 29.11. do 03.12.2020.

Hotel Sagarnaga 2* ili sl. – smešteni smo u hotelu koji se nalazi u samom centru La Paza, nedaleko od glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne sa posebnim kupatilom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

CALAMA od 04.12. do 05.12.2020.

Ibis budget hotel 3* ili sl. – smešteni smo u hotelu koji se nalazi na 700 metara od centra grada. Sobe su trokrevetne i dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni)

SANTJAGO od 05.12. do 07.12.2020.

San Pablo hotel 3* ili sl. – hotel se nalazi na 800 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni)


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 100€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.
Za putovanja: od 01.08. do 01.06.2021.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

MANGA PROMOCIJA

Cene na koje se primenjuje popust:


2349€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


2299€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 500€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Lima / Santjago -Beograd sa presedanjem u Parizu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Lima – Kusko – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Calama – Santjago – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Autobuski prevozi (Kusko-Puno / Puno-Copacabana / Copacabana-La Paz / La Paz – Ujuni – Calama)
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Limi u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/3 ili 1/4 sobe sa klimom) 
-Smeštaj u Kusku u hostelu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/3 ili 1/4 sobe sa klimom) 
-Smeštaj u Punu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom(1/3 ili 1/4 sobe sa klimom) 
-Smeštaj u La Pazu u hotelu 2* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/3 i 1/4 sobama)
-Smeštaj u Calami u hotelu 3*na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/3  i 1/4 sobe)
-Smeštaj u Santjagu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/3  i 1/4 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Doplatu za 1/2 sobu – 100 eur po osobi za sve vreme boravka
-Vizu za Peru (Državljanima Republike Srbije  vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Peruu)
-Vizu za Boliviju (100 usd)
-Vizu za Čile (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Čileu)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


RAZGLED LIME

Obilazimo Trg San Martin, gde ćemo videti raskoš i snagu nezavisnog Perua. Šarene bašte, bronzani lampioni i mermerne klupe čine lepotu ovog trga. Nastavljamo dalje ka Plaza Mayor glavnom trgu u Limi, Palati Vlade koja predstavlja pravo arhitektonsko remek-delo, Katedrali koja je pravi primer mešavine gotičkog, baroknog i renesansnog arhitektonskog stila, Nadbiskupskoj palati, Gradskoj skupštini i Crkvi Santo Domingo. Prolazimo pored mnogih prelepih zgrada i terasa i otkrivamo staru kolonijalnu Limu. Istražujemo crkvu San Fransisko, najspektakularniju kolonijalnu crkvu u Limi. Nakon pauze za užinu i uživanju u peruanskim specijalitetima krećemo u detaljni obilazak rezidencijalne četvrti Miraflores.

Izlet obuhvata: autobuski prevoz, kartu i vodiča.


RAZGLED KUSKA I OKOLINE 

Obilazimo Plaza Mayor, glavni trg gde se nalaze znamenitosti koje su od značaja kako za Špansku tako i istoriju Anda, Korikancha ili Hram Sunca, najvažniji hram carstva Inka koji nam pruža pravi uvid u raskoš nekadašnjeg carstva. Sledi nezaboravan obilazak najvažnijih utvrđenja i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Kuska: hram Kenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena tvrđava Puka Pukara, utvrđenje Sacsayhuaman, jedan od najlepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: Pešačku turu Kusko, Bus prevoz od Kuska do Kenko-Tambomachay-Puka Pukara- Sacsayhuaman i nazad, ulaznice za lokalitete, vodiča/pratioca grupe. Ne uključuje: napojnice (bakšiš) i obroke.


SECRET VALLEY + MAČU PIKČU (DVODNEVNA TURA) 

U prepodnevnim satima posetićemo indijansku tradicionalnu pijacu Pisac, gde i danas možete kupiti rukotvorine izrađene na tradicionalni način. Slobodno vreme za ručak. U poslepodnevnim časovima posetićemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tokom vladavine Inka, a ujedno i odbrambena tvrđava. Iako su španski osvajači uništili četiri petine ovog građevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti blokovi težine do 300 tona koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 uglova i kao savršena trodimenzionalna slagalica uklapaju se jedan u drugi. Nakon obilaska i fotkanja odlazak do železničke stanice gde se ukrcavamo na voz. Vožnja vozom kroz Svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smeštaj.  Slobodno vreme za odmor. Sledećeg jutra buđenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“, poznatijeg pod nazivom Maču Pikču, na 2350 m.n.v.. inače najpoznatijim simbolom imperije Inka, otkrivenog 1911. godine od stane američkog arheologa Hiram Binghama. Do današnjih dana nije utvrđena tačna svrha ovog grada smeštenog u spektakularnom ambijentu Anda koji doprinosi veoma mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa pešaka krećemo se put Maču Pikču-a i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu). Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje «izgubljenog grada». Preporučujemo penjanje na Huayana Pikču prelepog vidikovca.

Izlet obuhvata: Bus prevoz od Kuska do Ollantaytambo-a (povratna karta), posetu indijanske tradicionalne pijace i lokaliteta Pisac sa ulaznicama, posetu odbrambene tvrdjave i lokaliteta Ollantatambo sa ulaznicama, povratnu voznu kartu Ollantaytambo – Aqua Calientes (Maču Pikču) i smeštaj, ulaznicu za Maču Pikču, vodič/pratilac grupe. Izlet ne obuhvata: Bus prevoz od Aqua Calientes-a do Maču Pikču (ukoliko ne želite da pešačite/treking) – 10$ po pravcu, hranu i piće, ulaznicu za Huayana Pikču (vrh iznad Maču Pikču) – Doplata od 20$ i napojnice/bakšiš.


UROS I TAQUILE  

Celodnevni izlet brodićem po jezeru Titikaka uz posetu jedinstvenim plovećim ostrvima Uros i Taquile i prisustvovanju mističnih obreda lokalnog stanovništva. Uros čini grupa od oko 40 plutajućih ostrva smeštenih na jezeru Titikaka koja naseljavaju narodi prethodnici Inka, poznati kao ’’vodeno pleme’’. Ostrvo Taquile bio je deo carstva Inka i danas sadrži nekoliko ruševina Inka. Stanovnici ovog ostrva temelje svoj društveni život na kodeksu ,,ama sua, ama llulla, ama qhella’’ (,,ne kradi, ne laži, ne budi lenj’’). Nestvarne slike jezera Titikaka i ostrva Taquile u kombinaciji sa oblacima Anda i zracima sunca, poslaće vas u drugu dimenziju.  U popodnevnim časovima povratak u Puno i transfer do hostela.

Izlet obuhvata: Transfer od hotela do marine/luke i nazad, vožnju brodićem do ostrva Uros i Taquile programom, ulaznice za lokalitete, vodiča/pratioca grupe. Izlet ne obuhvata: napojnice (bakšiš) i hranu i piće.


RAZGLED LA PAZA  – VALLEY OF THE MOON

Nakon doručka polazak na fakultativni razgled grada i upoznavanje sa istorijskim spomenicima, kulturom, ljudima i tradicijom glavnog gradom Bolivije: Plaza Murillo, The Witch market (veštičija pijaca), Mercados, katedrala San Francisco, park Mirador Killy Killy.  Nakon obilaska grada slobodno vreme za šoping po neverovatno niskim cenama. Valley of the Moon – koja predstavlja neverovatnu reljefnu formaciju. Kraća šetnja „mesecom“ koji jedom i za nekoliko vrsta kaktusa začiniće fotografije sa ovog mesta i kao šlag na torti dolazimo do vidikovca odakle se pruža pogled na La Paz.

Izlet uključuje kartu za autobus i vodiča.


CHACALTAYA + VALLEY OF THE MOON  

Fakultativni izlet za planinu (glečer) Chacaltaya i osvajanje vrha – 5500 mnv. Videćete nestvarne predele, lame na ispaši, vrhove Bolivijskih Anda… Vrh se nalazi na preko 1700mnv iznad La Paza. Chacaltaya je poznata po najvišem planinskom ski centru na svetu. Međutim topljenjem glečera usled globalnog zagrejavanja ski centar je izgubio funkciju i sada predstavlja tačku odmora prilikom trekinga.  Nakon osvajanja vrha spuštamo se u Valley of the Moon – koja predstavlja neverovatnu reljefnu formaciju. Kraća šetnja „mesecom“ koji je dom i za nekoliko vrsta kaktusa začiniće fotografije sa ovog mesta i kao šlag na torti dolazimo do vidikovca odakle se pruža pogled na La Paz.

Izlet uključuje: bus prevoz od La Paza do Chacaltaya-e i Valley of the Moon i nazad, ulaznice za lokalitete, lokalnog vodiča na Engleskom, Vodiča/pratioca grupe. Ne uključuje: napojnice/bakšiš i hranu i piće.


SALAR DE UYUNI, ŠARENE LAGUNE I ATAKAMA 

Predviđen dolazak u Uyuni iz La Paza je oko 6:00 ujutru. Na autobuskoj stanici sačekaće nas džipovi i prevesti do agencije gde ćemo sačekati da se džipovi pripreme za polazak na našu dugo iščekivanu avanturu. Oko 9:30 predvidjen je polazak na groblje vozova, mesto od koga zastaje dah savršeno za fotografisanje i deo nekada jedinstvene pruge kojom se so prevozila do Anyofagaste, glavne luke na Tihom okeanu. Nakon toga polazimo ka mestu Colchani gde je započela proizvodnja soli i u kojem se danas nalazi mali muzej istorije industrije soli i obilje šarenih suvenira i predmeta izradjenih od ove značajne sirovine. Zatim konačno prelazimo na Salar, najveću slanu pustinju na svetu i prozor koji ničemu ni približno nije sličan. Vozimo se prema Ojos de salar mestu odakle izbilja hladna voda puna minerala, zatim pravimo foto pauzu kod Čuvene skulpture od soli posvećene dakar reliju. Vozimo se kroz salar, a taman kad ogladnimo, pravimo pauzu za ručak u prvom slanom hotelu. Nasmejani i siti krećemo na Inca Huasi ostrvu kaktusa koje Salar cini jos neobičnijim mestom. Zadivljujuci gigantski kaktusi rastu na tako neobičnom ostrvu usled ogromne slane pustinje. Poslednji deo izleta odlazimo na predivni zalazak sunca i pravimo nezaboravne fotografije. Noćenje je predvidjeno u skromnom smestaju lokalnog karaktera na obodu salara na putu ka Čileu.Rano ujutru krećemo dalje u avanturu, a ono sto ćemo usput videti možda je još lepše i neobičnije nego prethodnog dana. U pitanju je južni deo Bolivije koji predstavlja zonu andske flore i faune jedinstven prostor u kojem dominiraju vulkani, gejziri, jezera i lagune i neobične životinje poput gvanaka i nandua. Ne smemo zaboraviti ni flamingose koji se ovde razmnožavaju i u velikim jatima borave početkom leta na južnoj hemisferi. Obilazimo predele na visini preko 5000m, vozeći se džipovima kod jedinstveni nacionalni park Eduardo Avaroa. Šarena, Zelena i Bela laguna svakako su posebno lepe, svaka na svoj način. Imaćemo i dve pauze za obroke, prvu nakon 2h vožnje od polaska i drugu pauzu za ručak nakon Šarene lagune. Nedaleko od njih nalazi se i granica sa Čileom na koju se mora stići u 16h. Nakon graničnih formalnosti prelazimo Čile, a do mesta San Pedro deli nas još sat vremena vožnje. Smeštaj u hostel, slobodno vreme, noćenje.

Izlet obuhvata: jednodnevnu turu / Salar de Uyuni – po planu i programu za 16.dan sa lokalnim vodičem na Engleskom jeziku, takse i ulaznice za lokalitete, 2 noćenja.


TATIO GEJZIRI 

Otkrićemo jednu od najviših oblasti gejzira na svetu, gde ćemo na visini od preko 4000m biti okruženi sa preko 100 gejzira. Na ovom mestu se u jutarnjim časovima tokom izlaska Sunca mešaju ledeni vazduh i vreli termalni izvori stvarajući neverovatne prizore. Ovi gejziri su najviši na svetu i samo se vide u jutarnjim časovima.

Izlet obuhvata: povratni transfer, doručak, ulaznicu i lokalnog vodiča


MOON VALLEY 

Deo dana posvećujemo uživanju u predelima poput onih na Mesecu ili Marsu. Najlepše pejsaže videćemo prilikom zalaska sunca, neverovatne prirodne formacije peščara i ogoljenih stena i igru senki. Sa ovog mesta se pruža najlepši pogled na Atakama pustinju.

Izlet uključuje: povratni transfer, lokalnog vodiča i ulaznicu. 


SANTJAGO DE ČILE RAZGLED GRADA 

La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru Santjaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santjaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se Katedrala Santjaga, izgradnja je završena 1775. godine, međutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu, i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santjaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj, ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumboskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. Slobodno vreme.

Izlet obuhvata: vožnju metroom, vožnju uspinjačom i vodiča.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +38121382563

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE