ARGENTINA  ČILE 16 DANA

BUENOS AIRES – PATAGONIJA – SANTIAGO DE CHILE

22.11 – 07.12.2020.

16 DANA / 13 NOĆI

Krenite sa nama u avanturu kroz zapanjujuću, netaknutu prirodu magične Patagonije. Upoznajte planetu Zemlju u svom najboljem svetlu. Budite zadivljeni glečerima, nacionalnim parkovima, vodopadima, urbanim kolonijalnim metropolama, uživajte u najboljim svetskim vinima, izvrsnoj hrani i energiji kakvu pruža samo Južna Amerika! Od divljine ledenih Anda do uzavrelog ritma Valparaisa, ovo je avantura koja se pamti čitavog života!


Plan i program puta:

1. dan (22.11.): Beograd – Rim

Sastanak grupe u Beogradu u 09:40h na aerodromu Nikola Tesla. Let do Rima u 11:40h, broj leta AZ591. Sletanje u Rim u 13:15h. Pauza do sledećeg leta 5h. Let za Buenos Aires u 18:15h, broj leta AZ7960. 

2. dan (23.11.): Rim – Buenos Aires

Sletanje u Buenos Aires u 04:40h ujutru po lokalnom vremenu. Dolazimo u glavni grad Argentine, odlazimo do smeštaja i krećemo u otkrivanje grada poznatog kao prestonici tanga, romatike, ludog noćnog provoda i prelepe arhitekture. Buenos Aires svoju razigranu atraktivnost duguje uzvišenoj arhitekturi, svetski poznatim pozorištima, ekskluzivnim  prodavnicama i kafićima u gradu. Tango plesači, lokalci koji čitaju knjige u finim bistroima, pasionirani navijači fudbala koji glasno bodre svoj klub, mirisi Mate čaja doprinose jedinstvenoj suštini ove prestonice i predstavljaju njen šarm i duh. Vreme za odmor i slobodne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (24.11.): Buenos Aires

Nakon prve ispijene jutarnje kafe krećemo u istraživanje glavnog grada Argentine, u bukvalnom prevodu sa španskog Buenos Ajres znači “dobar vazduh”. Struktura grada je kao mozaik, raznovrsna i raznolika, kao i kultura. Buenos Ajres sastavljen je od malih mesta, dogadjaja i interakcija, sa neznatno različitim bojama, oblicima i karakterima. Stakleni neboderi bacaju svoje senke na viktorijanske kuće iz 19. veka, barovi tanga koji svojim oštrim zvukom, i duvanskim dimom seku antikvarnice. Obilazimo Plaza de Mayo, najvažniji trg u gradu, Katedralu, Rekoleta istorijski kvart, Palacios de las Aquas, Palacio Barolo i mnoge druge znamenitosti. U večernjim časovima posetićemo neki od mnogobrojnih tango barova. Noćenje.

4. dan (25.11.): Buenos Aires – Urugvaj – Montevideo

Slobodni dani u Buenos Airesu ili predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaliv Rio de la Plata, brodom do Colonial de Sacramento. Po dolasku, slobodno vreme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mesta deo je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju kaldrmisanim ulicama. Družimo se sa lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posetu svetioniku iz 19. veka. Slobodno vreme do polaska autobusa za Montevideo, nama poznatog po čuvenoj seriji i filmu ”Montevideo, Bog te video” i mestu održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu. Po dolasku, transfer do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (26.11.): Montevideo – Buenos Aires

Nakon čekiranja iz soba, krećemo u obilazak starog jezgra grada i jedne od mnogobrojnih pijaca poput Mercado del Puerto ili ćemo uživati na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaža. Slobodno vreme do polaska za Buenos Aires. Povratak u smeštaj. Noćenje.

6. dan (27.11.): Buenos Aires – El Calafate

Ustajanje i odjavljivanje iz hostela. Transfer do aerodroma i let za El Calafate – grad u srcu Patagonije, ušuškan izmedju moćnih glečera u blizini granice sa Čileom. Smeštamo se u hostel, uživamo u svežem vazduhu pored jezera Argentino dok nam moćni Andi oduzimaju dah izdižući se iznad nas. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan (28.11.): El Calafate – Glečer Perito Moreno 

Dan rezervisan za fakultativni izlet do nacionalnog parka Los Glaciares i njegovog najvećeg glečera – Perito Moreno. Penjemo se do osmatračnice i pred nama se ukazuje ovaj 60 metara visok prirodni gigant. Posmatramo kako se ogromni komadi leda odlamaju i padaju u jezero, pravimo nestvarne fotografije, a oni najhrabriji mogu se upustiti u vožnju čamcem i prići bliže glečeru. Povratak u El Calafate. Noćenje.

8. dan (29.11.): El Calafate – Puerto Natales

Budimo se, pakujemo stvari i krećemo još južnije. Idemo u Čile i grad Puerto Natales. Vožnja autobusom uz usputna stajanja zbog regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Puerto Natales. Transfer do smeštaja. Noćenje.

9. dan (30.11.): Puerto Natales – Torres del Paine

Danas se upoznajemo sa čileanskom stranom Patagonije. Preporučujemo fakultativni izlet u nacionalni park Torres del Paine. Vozimo se džipovima kroz ovaj prirodni spektakl: pećina Milodon – čileanki nacionalni prirodni spomenik u kome su krajem 19. veka pronadjeni ostaci jedne vrste dinosaurusa, kamena formacija Djavolja stolica, vodopad Salto Grande itd. Iskustvo koje se urezuje u pamćenje! Povratak u Puerto Natales. Noćenje.

10. dan (01.12.): Puerto Natales – Punta Arenas

Odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme do polaska autobusa za Punta Arenas. Dolazak u Punta Arenas. Transfer do smeštaja. Noćenje.

11. dan (02.12.): Punta Arenas – Ostrvo Magdalena 

Nalazimo se u srcu Magelanovog prolaza – mesta kroz koje je čuveni istraživač 1520. prošao na svojoj misiji traganja zapadnog puta za Indiju. Ovaj grad je i početna stanica ekspedicija za Južni Pol. Punta Arenas je možda i najpoznatiji po velikim kolonijama pingvina koji žive u nacionalnom parku Los Pinguines. Slobodan dan u gradu ili vam možemo ponuditi fakultativni  odlazak na ostrvo Magdalena gde ćemo uživati u druženju sa ovim dobroćudnim životinjama. Njihova najmnogobrojnija vrsta – Magelanov pingvin, dobila je ime po čuvenom moreplovcu. Nakon obilaska, šetamo i upoznajemo centar grada: Plaza Munoz Gameiro sa bronzanom statuom Fernanda Magelana, gradsko groblje koje nam govori o istoriji i poteškoćama koje je ovaj grad prolazio u naporima da podigne broj stanovnika. Obilazak grada nastavljamo u nekom od gradskih muzeja ili se možemo popeti na vidikovac Cerro la Cruz sa koga se grad i njegova okolina mogu videti kao na dlanu, a vedrim danima se mogu videti i visoravni Ognjene Zemlje. Noćenje. 

12. dan (03.12.): Punta Arenas – Santjago 

U jutarnjim časovima transfer do obližnjeg aerodroma i let za prestonicu Čilea, Santiago. Transfer do smeštaja i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Upoznavanje sa ovom kosmopolitskom prestonicom i jednim od najrazvijenijih gradova južne hemisfere uz uživanje u čileanskim specijalitetima. Noćenje.

Santiago

13. dan (04.12.): Santjago

Celodnevni fakultativni obilazak Santjaga – La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru Santjaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santjaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se Katedrala Santjaga, izgradnja je završena 1775. godine, medjutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santjaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. Slobodno vreme. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

14. dan (05.12.): Santjago – Valparaiso 

Slobodan dan za individualno istraživanje Santjaga ili vam možemo ponuditi fakultativni izlet na obalu Pacifika u živopisni Valparaiso. Šetamo centralnim gradskim ulicama i upoznajemo se sa istorijom ovog magičnog grada koji je nekada predstavljao glavno čvorište robne razmene Čilea. Grad se nalazi na prirodnom amfiteatru i raštrkan je na preko 45 brda, pa posebnu atrakciju predstavlja vožnja funiculargondolama kojima se možemo popeti do vrha grada i uživati u spektakularnom pogledu na obalu Pacifika. Povratak u Santjago. Noćenje.

15. dan (06.12.)Santjago – Rim

Pakujemo se i napuštamo sobe. Slobodno vreme za šetnju i poslednje fotkanje do transfera na aerodrom i ukrcavanja na povratni let za Rim u 11:30h pre podne, broj leta AZ689. 

16. dan (07.12.): Rim – Beograd

Sletanje u Rim u 06:45h ujutru, pauza izmedju letova 2h i 30min. Nastavak leta za Beograd u 09:15h, let broj FZ592. Dolazak u Beograd u 10:50h. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ:

BUENOS AIRES od 23.11. do 27.11.2020.

Epico Recoleta hotel 3* ili sl. – smešteni smo u blizini turističkog centra. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet je dostupan gostima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

EL CALAFATE od 27.11. do 29.11.2020.

Hosteria Los Gnomos ili sl. – nalazi se u blizini turističkog centra. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet je dostupan gostima.

PUERTO NATALES od 29.11. do 01.12.2020.

Hostel Andes Patagonicos ili sl.- smešteni smo u blizini centra, nalazi se na par minuta od Bustamante parka. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet je dostupan gostima.

PUNTA ARENAS od 01.12. do 03.12.2020.

Inata Casa Hostal ili sl.- smešteni smo u centru grada, u neposrednoj blizini Plaze Del Armas. Sobe su višekrevetne sa sopstvenim kupatilom. Besplatan wifi internet je dostupan gostima.

SANTJAGO od 03.12. do 06.12.2020.

San Pablo hotel 3* ili sl. – hotel se nalazi na 800 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


2499€ 2399€

Za prijave i uplate avansa do 14.10. od min. 500€ cena je 2349€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Buenos Aires / Santjago-Beograd sa presedanjem u Rimu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Buenos Ajres – El Kalafate – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Punta Arenas – Santjago – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Buenos Airesu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/3 i 1/4 sobama)
-Smeštaj u El Calafateu u hostelu na bazi 2 noćenja (1/3 i 1/4 sobama)
-Smeštaj u Puerto Natalesu u hostelu na bazi 2 noćenja (1/3 i 1/4 sobama)
-Smeštaj u Punta Arenasu u hostelu na bazi 2 noćenja (1/3 i 1/4 sobama)
-Smeštaj u Santjagu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/3 i 1/4 sobama)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Argentinu (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Argentini
-Vizu za Urugvaj (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Urugvaju)
-Vizu za Čile (Državljanima Republike Srbije  vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Čileu)
-Doplatu za 1/2 sobu – 100 eur po osobi za sve vreme boravka
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Montevideo

Dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaliv Rio de la Plata, brodom do Colonial de Sacramento. Po dolasku, slobodo vreme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mesta deo je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju kaldrmisanim ulicama. družimo se sa lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posetu svetioniku iz 19. veka. Slobodno vreme do polaska autobusa za Montevideo, nama poznatog po čuvenoj seriji i filmu Montevideo, Bog te video i mestu održavanja prvog svetskog prvenstva u fudbalu. Sutradan nakon čekiranja iz soba, krećemo u obilazak starog jezgra grada, i jedne od mnogobrojnih pijaca u gradu poput Mercado del Puerto, ili uzivati na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaza.

Izlet uključuje: povratnu kartu za brod/trajekt od Buenos Airesa do Colonial de Sacramento i od Colonial de Sacramento do Montevidea, 1 noćenje, razgled Montevidea – pešačka tura i vodiča.


Glečer Perito Moreno 

Fakultativni izlet do nacionalnog parka Los Glaciares i njegovog najvećeg glečera – Perito Moreno. Penjemo se do osmatračnice i pred nama se ukazuje ovaj 60 metara visok prirodni gigant. Posmatramo kako se ogromni komadi leda odlamaju i padaju u jezero, pravimo nestvarne fotografije, a oni najhrabriji mogu se upustiti u vožnju čamcem (plaća se dodatno) i prići bliže glečeru. Ovaj glečer je pod zaštitom UNESCO-a kao mesto posebne prirodne lepote i nešto je što ne smete propustiti kada ste u Argentini.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i vodiča.


Torres del Paine 

Vozimo se džipovima kroz ovaj prirodni spektakl: pećina Milodon – čileanki nacionalni prirodni spomenik u kome su krajem 19. veka pronađeni ostaci jedne vrste dinosaurusa, kamena formacija Djavolja stolica, vodopad Salto Grande itd. Nestvarna prirodna lepota, bogata flora i fauna i još mnogo toga. Iskustvo koje se urezuje u pamćenje!

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i vodiča.


Ostrvo Magdalena 

Poludnevni izlet na ostrvo Magdalena gde ćemo imati prilike da se upoznamo sa dobroćudnim pingvinima od kojih je najmnogobrojnija vrsta – Magelanov pingvin, koja je dobila ime po čuvenom moreplovcu. Podaci govore da na ovom ostrvu živi čitava kolonija od preko 150.000 pingvina ove vrste, a uz malo sreće imaćemo  priliku da vidimo i morske lavove, kormorane pa čak i neke vrste delfina.

Izlet uključuje: povratni transfer i vodiča.


Razgled Santjago de Čilea

La Moneda Palace, sedište predsednika Čilea, Cerro Santa Lucia malo brdo u centru Santjaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 miliona godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tokom Nerudinog života, kao i umetnička dela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra istorijskim centrom Santjaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se Katedrala Santjaga, izgradnja je završena 1775. godine, međutim 1780. arhitekta je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu, i krajem 19. veka dve kule su dodate katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i glavna pošta i narodni istorijski muzej Santjaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih objekata iz svakodnevnog života kao što je ženska odeća, šivaće mašine, nameštaj, ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumboskog doba iz Centralne i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Čileanski narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u Quinta Normal parku. Slobodno vreme.

Izlet uključuje: vožnju metroom, vožnju uspinjačom i vodiča.


Valparaiso 

Odlazak na pacifičku obalu Čilea u živopisni ValparaisoŠetamo centralnim gradskim ulicama i upoznajemo se sa istorijom ovog magičnog grada koji je nekada predstavljao glavno čvorište robne razmene Čilea. Grad se nalazi na prirodnom amfiteatru i raštrkan je na preko 45 brda, pa posebnu atrakciju predstavlja vožnja funicular gondolama kojima se možemo popeti to vrha grada i uživati u spektakularnom pogledu na obalu Pacifika. Povratak u Santjago. 

Izlet uključuje: povratni transfer i vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE