KOSTARIKA – PANAMA 14 DANA

PANAMA SITI – LA FORTUNA – MONTEVERDE – SAN HOSE

12.12 – 25.12.2020.

14 DANA / 12 NOĆI

Ekološko bogatstvo Kostarike čini široki spektar staništa od kišnih šuma i plaža do mangrovih močvara i vulkana. Fascinanta raznovrsnost ove zemlje je zaštićena, čak 25% nacionalne teritorije čine kopneni i morski nacionalni parkovi i rezervati. Ova mala zemlja predstavlja veliko igralište za avanturiste. Doživite Kostariku i otkrijte zašto se smatra najsrećnijim mestom na svetu. 

Panama je mešavina autohtonih i imigrantskih kultura. Iako je najpoznatija po Panamskom kanalu, intenzivni biodiverzitet , nasmejani lokalci i ostrva čine Panamu nezamenljivom destinacijom. 


1. dan (12.12.): Beograd – Amsterdam – Panama Siti

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Amsterdam u 06:40h, broj leta JU360. Sletanje u Amsterdam u 09:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 3h i 45 minuta. Poletanje aviona za Panama Siti u 12:55h, broj leta KL757. Sletanje u Panama Siti u 16:45h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i ulazak u sobe. Dobro došli u zanimljivi grad modernih oblakodera, mesto na kome se dve Amerike spajaju (i razdvajaju) novi finansijski centar ovog dela sveta i ulaznu tačku u najpoznatiji morski kanal, Panamski, koji skraćuje putovanje od Pacifika do Atlantika i obratno na samo 70ak km od prethodnih desetina hiljada kilometara koliko je bilo potrebno za obilazak oko Južne Amerike…Nakon odmora prošetaćemo gradom sa vodičem. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan (13.12.): Panama City – Panamski kanal

Slobodno vreme u Panama Sitiju ili vam predlažemo fakultativni obilazak Panamskog kanala – prevodnica Miraflores. Miraflores je stara prevodnica odakle se sa paluba mogu posmatrati brodovi kako sa Pacifika ulaze u šestočasovno putovanje kroz panamski kanal. Posetićemo i muzej koji nas upoznaje sa prvim pokušajima Francuza da skrate putovanje brodova oko Ognjene zemlje, preko izgradnje kanala od strane Amerikanaca pa sve do novotovorenog Panamaxa od strane države Paname. U popodnevnim satima upoznajemo se sa Starim gradom Panama City-ja koji se nalazi na UNESCO-voj listi Svetske baštine – Katedrala i glavni trg, Bolivarov trg, Trg Francuske… uživanje u atmosferi minulih dana, istraživanje lepih ribljih restorana, rooftopova, galerija… slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (14.12.): Panama City – Playa Blanco

Slobodno vreme u Panama Cityju ili vam predlažemo fakultativni izlet na Karibsku obalu Paname. U mesto Kolon stižemo vozom uživajući u predivnim prizorima panamskog kanala i jezera Gatun. Silazimo sa voza gde nas čeka kombi kojim stižemo do mesta Portobelo. Dalje nastavljamo brodićem ka prelepoj plaži Playa Blanco gde imamo slobodno vreme za uživanje i kupanje. Povratak sa izleta u popodnevnim časovima i slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (15.12.): Panama City – Embera selo

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do sela Embera. Krećemo u jutarnjim časovima i vozimo se do obale jezera Alajuela, gde će nas stanovnici sela Embera sačekati i prevesti svojim kanuima. Ukoliko nam vreme dozvoljava napravićemo pauze kako bi se osvežili u hladnim vodama vodopada. U selu nas dočekuju uz tradicionalnu muziku i ples. Napravićemo pauzu kako bismo individualno istražili selo, nakon čega ćemo se bolje upoznati sa kulturom i tradicijom Embera kao i njihovim zanatima. Nakon ručka sledi slobodno vreme koje možemo iskoristiti za kupovinu lokalnih zanatskih proizvoda ili kratak treking kroz džunglu. Pre polaska za Panama City, stanovništvo sela Embera izvešće za nas svoj tradicionalni šamanski ples. Dolazak u Panama City. Slobodno vreme. Noćenje

5. dan (16.12.): Panama City – La Fortuna

Pakovanje stvari i odjavljivanje iz hotela. Odlazak na aerodrom i nastavak putovanja ka Kostriki. Let traje oko 1h. Sletanje na medjunarodni aerodrom u San Hoseu i direktno idemo za La Fortunu, poznato turističko mesto pod vulkanom Arenal, oko koga se nalazi veliki nacionalni park i mnoštvo termalnih izvora. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (17.12.): La Fortuna – Rio Celeste

Slobodno vreme ili fakultativni izlet u nacionalni park Tenorio – u planinskim krajevima ruralne Kostarike nailazimo na jedno prirodno čudo od kojeg zastaje dah. Šetajući kroz nacionalni park prolazimo kroz gustu kišnu šumu i dolazimo do rečnog korita Nebeske reke tako nazvane zbog svoje magične plave boje koja nastaje na mestu spajanja dve naizgled potpuno obične reke čije različite fizičke karakteristike doprinose tome da pomešana voda dobije ovu nestvarnu boju… hajking nas vodi uzbrdo i nizbrdo uz manje ili više utabane staze, te je preporučljivo propremiti udobnu i izdržljivu obuću… usput sa vodičem upoznajemo raskošni biodiverzitet Kostarike, razgledamo plavu lagunu, sumporoviti izvor i impozantni vodopad… obilazak traje oko 3h. Potom pravimo pauzu za ručak, a u povratku za La Fortunu odlazimo u neku od lokalnih toplica – kupanje u bazenima sa termalnom vodom iz vulkanskih izvora pod Arenalom… opuštanje i uživanje, sabiranje utisaka… slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (18.12.): La Fortuna – Arenal

Slobodno vreme ili vam predlažemo obilazak nacionalnog parka vulkana Arenal – šetnje putevima lave koje je poslednji put tekla 2008. godine, uspon na najbliži vidikovac podno same vulkanske kupe, uživanje u divnoj panorami najvećeg kostarikanskog jezera… nakon pauze odlazimo do poznatog vodopada La Fortuna u čijem se prirodnom bazenu možemo okupati – silazak niz oko 500 stepenica vodi nas do samog vodopada koji je više nego vredan uloženoga truda. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

8. dan (19.12.): La Fortuna – Monteverde

Pakujemo stvari i odjavljujemo se iz hotela. Polazimo u avanturistički prelazak za Monteverde. Prvo nas očekuje vožnja do jezera Arenal, a potom ćemo brodićem preći na drugu obalu i autobusom preći u gradić ušuškan u oblačne šume. Čekiranje u hotel i slobodno vreme. Za putnike željne adrenalina preporučujemo  jednu od najuzbudljivijih avantura – fakultativno, koja se krije u šumama Monteverdea. Vodimo vas na  najduži zip line u Latinskoj Americi. Imaćete priliku da vidite džunglu iz drugačije perspektive i da osetite neverovatnu slobodu letenja. Po završenim letovima povratak.  Slobodno vreme. Noćenje

9. dan (20.12.): Monteverde

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak oblačnih šuma u okolini Monteverdea – u jutarnjim satima uz pratnju lokalnog vodiča odlazimo u rezervat prirode Monteverde – obilazak neobičnih šuma – fenomen karakterističan za tropske i suptropske predele u kojima je konstantno prisustvo niskih oblaka oko krošnja drveća – šuma je katalizator kondenzacije te u njenim niskim predelima često pada kiša koja hrani bujnu floru i faunu.  Nakon pauze za ručak odlazimo i u park Selvatura – imaćemo priliku da se upoznamo sa šumom iz drugog ugla, sa vrha krošanja – stau u ovom parku spaja 8 mostova koji se nalaze na različitim visinama od šumskog poda, negde čak i do 35m, i sa njih se može sagledati najrazličitije drveće od fikusa do raznih drvenastih paprati i lijana… slobodno vreme nakon posete parku. Noćenje.

10. dan (21.12.): Monteverde – San Hose

Pakujemo stvari i krećemo ka San Hoseu – prestonici Kostarike. U popodnevnim satima se upoznajemo sa centrom San Hosea. Preporučujemo šetnju krajem Amon, poznatom po letim i zanimljivim dizajnerskim radnjama, restoranima, kafićima, mnoštvu grafita i šarenih fasada koji će izmamiti dosta fotografija. Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan (22.12.): San Hose – Poas vulkan

Slobodno vreme ili vam predlažemo fakultativni odlazak na obližnju 2700m visoku planinu koja sadrži jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova Kostarike, a čija je kruna jedan od najaktivnijih vulkana na celom svetu – Poas. Posetićemo aktivni krater (razgledanje sa bezbedne razdaljine – panoramska platforma) i razgledati takozvanu Toplu lagunu, jedno od najkiselijih jezera na svetu. Potom se vozimo oko vulkana (usputno stajanje na vodopadu La Paz) do jednog od najlepših vodopada na Kostariki – Bikov vodopad… povratak u San Hose. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (23.12.) : San Hose – Panama City

Polazak iz hotela ka internacionalnom aerodromu Huan Santamaria i transfer do Panama City-ja. Po dolasku u Panama City transfer do smeštaja. Slobodno vreme za poslednje pripreme za veliki put – kupovina suvenira, poznatih Panamskih šešira, obilazak nekih od roof top barova za sjajne fotografije Centralnoameričkog velegrada… slobodno vreme. Noćenje.

13. dan (24.12.): Panama City – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Avion za Amsterdam poleće u 18:50h, broj leta KL758. 

14. dan (25.12.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 12:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 55minuta. Poletanje aviona za Beograd u 21:10h, broj leta JU365. Sletanje u 23:25h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

PANAMA SITI od 12.12. do 16.12.2020 i od 23.12. do 24.12.2020.

Sercotel Panama Princess Hotel 3* ili sl.  – nalazi se na 600 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Besplatan wifi internet dostupan je gostima hotela. U okviru hotela nalazi se bazen, restoran i bar..

FORTUNA od 16.12. do 19.12.2020.

Hotel La Fortuna 3* ili sl. – nalazi se na 300 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran.

MONTEVERDE od 19.12. do 21.12.2020. 

Camino verde B&B Monteverde Costa Rica Hotel 3* ili sl. – nalazi se u delu Monteverdea koji se naziva Santa Elena, na 2 km od centra. U okviru smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. 

SAN HOSE od 21.12. do 23.12.2020.

Hotel Kekoldi 2* ili sl. – nalazi se na 1.5 km od centra grada. U okviru smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne.  Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja nalazi se dosta restorana i barova. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 

1999€ 1899

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 1849€
Za prijave i uplate u celosti do 25.03. cena je 1799€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata :
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Panama Siti – Beograd sa presedanjem u Amsterdamu- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Panama Siti – San Hose – Panam Siti- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Panama Sitiju u hotelu 3* na bazi 5 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u La Fortuni u hotelu 3* na bazi 3 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Monteverdeu (Santa Elena) u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa ventilatorom)
-Smeštaj u San Hoseu u hotelu 2* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa ventilatorom)
-Stručno vodjstvo puta / predstavnik agencije
-Troškove organizacije

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Panamu (Državljanima Republike Srbije  vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 180 dana u Panami)
-Vizu za Kostariku (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Kostariki)

-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Panamski kanal – prevodnica Miraflores i Muzej Panamskog kanala (IMAX film o Kanalu)

Prevodnica Miraflores najpoznatija je prevodnica Panamskog kanala, koja se nalazi nedaleko od Panama City-ja na pacifickom ulazu u Kanal. Operativna je od 1913. i predstavlja najstariji operativni objekat na Kanalu. Kroz nju dnevno protutnji desetine brodova u jutarnjim i vecernjim satima na putu kroz Kanal. Najveci medu njima nose cuvenu oznaku PANAMAMAX i ove grdosije (ali ipak ne najvece brodove u Kanalu danas) kroz prevodnice sprovode snažne lokomotive koje održavaju kriticno rastojanje od svega 50cm izmedu broda i zida prevodnice tokom citavog procesa prevodenja. Gradene od strane SAD-a pocetkom 20. veka, stare prevodnice su i dalje fantasticno dostignuce hidroinženjeringa i nezaobilazna su stanica za svakog posetioca Paname i Panama City-ja. U jutarnjim satima pickup iz hotela i transfer do prevodnice – odlazimo na najvišu platformu i razgledamo brodove i brodice na njihovom putu kroz prevodnicu, kao i novi deo kanala – NEOPANAMAMAX – prolaz za najvece brodove današnjice brodove sagraden 2016. godine. Unutar komplekasa Miraflores nalazi se i Muzej Panamskog kanala koji posetiocima približava pricu jednog od najsmelijih inženjerskih poduhvata u istoriji covecanstva. Pored Muzeja tu je i projekcija posebnog dokumentarnog filma o Kanalu (poznatog srpsko-americkog producenta Gordona Bjelonica, narator Morgan Frimen, opciono, doplata $20 na licu mesta) u IMAX bioskopu koji se nalazi u sklopu kompleksa za posetioce. 

Izlet uključuje : povratni transfer, ulaznicu u kompleks Miraflores (razgledne platforme nad prevodnicom i Muzej Panamskog kanala), lokalnog vodiča. U cenu izleta ne ulazi : projekcija filma u IMAX bioskopu (20$) i lične troškove


Playa Blanco

U ranim jutarnjim satima transfer do železnicke stanice Albrook, odakle krece panoramska vožnja vozom koja nas vodi kroz panamske šume krivudajuci kroz njih zajedno sa kanalom – sjajni prizori prirodnih pejzaža usput bice udopunjeni i novim konstrukcijama kao što su dva nova od ukupno tri visoka mosta preko kanala koji spajaju desnu sa levom obalom kanala i povezuju dve Amerike, kao i zašticenim vlažnim staništima na jezeru Gatun… voz je opremljen razglednim vagonom sa staklenim krovom, a vuce ga klasicna lokomotiva iz 50ih godina prošlog veka – povratak u zlatno doba železnice, uz neizostavni konforni ugodaj klasicnih vagona. Nakon vožnje od oko 1h stižemo u mesto Kolon, odakle se organizovano vozimo do mesta i zaliva Portobelo – najstarija carinska španska ispostava u Novom Svetu nalazila se baš ovde od 16. veka, zašticena sa 3fortifikacije… odavde isplovljavamo ka Beloj plaži – Playa Blanca. Vožnja brodicem od oko pola sata… uživanje u mirnim i cistim vodama Kariba nakon dolaska na plažu i slobodno vreme do povratka za Portobelo odakle se direktno vracamo za Panama City.

Izlet uključuje : voznu kartu na relaciji Panama Siti – Kolon, transfer do železničke stanice Albrook, transfer od Kolona do Portobela i od Portobela do Panama Sitija, povratni transfer motornim čamcima do Playa Blanca-e, lokalnog vodiča.


Rio Celeste / Nacionalni park vulkan Tenorio

U jutarnjim satima polazimo iz La Fortune prema severu, ka vulkanu Tenoriju – vozicemo se oko sat i po vremena pre nego li stignemo do ulaza u nacionalni park: ceka nas uzbudljivi treking (potrebno je imati dobru obucu za treking koji može biti srednje naporan, u nekim segmentima potrebno je posebno obratiti pažnju na stazu koja može biti blatnjava) uz pratnju lokalnog vodica/rendžera kroz kišnu šumu u srcu koje protice nebeski plava reka – odatle i dolazi i naziv Rio Celeste – prirodni fenomen koji nije vezan za hemijsku vec za fizicku reakciju prilikom spajanja dvre naizgled obicne reke koje ce spojene imati nestvarno plavu boju. Na putu kroz šumu susrecemo se sa rznim zanimljivim tropskim formama flore i faune, a možda cemo naici i na najpoznatijeg sisara Kostarike i Centralne Amerike – lenjivca, koji živi u krošnjama visokog drveca… dolazimo i do plavog vodopada, plave lagune, sumpornog izvora kao i same sastavnice dveju reka gde na licu mesta spoznajemo pocetak prirodnog fenomena Rio Celeste. Boravak u nacionalnom parku od oko 3,5-4h u zavisnosti od dinamike grupe. U popodnevnim satima pauza za rucak (nije ukljucen u cenu izleta) i povratak do zone vulkana Arenal nedaleko od La Fortune, podno koga cemo se kupati u jednom od mnogih termalnih centara – razliciti bazeni temperature od 23°C do 50°C koji se napajaju vodom iz lokalnih termalnih izvora. Povratak u hotel u vecernjim satima.

Izlet uključuje: privatni transfer, ulaznicu u Nacionalni park vulkan Tenorio / Rio Celeste, lokalnog vodiča, ulaznicu u termalni centar u okoloni La Fortune. Izlet ne uključuje ručak.


Nacionalni park vulkan Arenal / Vodopad La Fortuna

U jutranjim satima transfer  iz La Fortune do obližnjeg vizitorskog centra NP vulkan Arenal – 1968. – mesto na kome cemo imati priliku da uz lagani hajk (oko 2h) obidemo najznacajnije tokove lave koje je poslednji put tekla iz vulkana ne tako davne 2008. godine – približicemo se vulkanskoj kupi (najbliži vidikovac) i imati priliku da pored samog vulkana posmatramo i veštacko jezero Arenal – najvece u državi. Nakon posete i hajka privatnim transferom odlazimo oko vulkana u podnožije uspavane kupe (Cerro Chato) ispod koje izvire reka Fortuna koja u svom gornjem toku pravi jedan od najpoznatijih vodopada u celoj Kostariki – oko 500 redenih stepenika vode nas od baze na dole prema samom vodopadu ispod koga je moguce kupati se! Vodopad Fortuna jedan je od najposecenijih prirodnih fenomena u Kostariki i svakako njen najpoznatiji vodopad. Nakon kupanja i šetnje kroz zašticenu zonu predviden je povratak u La Fortunu, u kasnim popodnevnim satima. 

Izlet uključuje : privatni transferi tokom citavog dana na svim relacijama po programu izleta, ulaznicu u NP vulkan Arenal, lokalnog vodiča, ulaznicu u zaštićenu zonu vodopada Fortuna. Izlet ne uključuje ručak.


Monteverde – adrenalinska šuma!

Transfer iz smeštaja  u Monteverdeu do centra za ljubitelje adrenalinskih avantura, letenja, slobodnog pada i mnogih drugih doživljaja od koji ce vam se zavrteti u glavi i koje cete zasigurno pamtiti za ceo život – samo za najodvažnije… i oni koji žele da postanu odvažni. Nakon opremanja ucesnika u avanturi o instruktaže koja traje oko 15 minuta kao i ispitivanja fizickog stanja ucesnika programa – stanje skeleta/muskulature – spremni krecemo na doživljaj iz više etapa: 9 obicnih zip lajnova, 2 supermen zip lajna (od kojih jedan apsolutno najduži u celoj Latinskoj Americi – 1600m!), jedan viseci most, jedan kabl spust, vožnja terenskim bugi džipom i za najodvažnije (opciono) mega Tarzan ljuljaška – visoka oko 50 metara izazov je za one koji žele da iskuse kako izgleda skakati sa lijane na lijanu… nezaboravna avantura od koje zastaje dah! Nakon završenog programa povratak u hotel.

Izlet uključuje : povratni transfer, ulaznicu i program u avantura parku – 9 obicnih zip lajnova, 2 supermen ziplajna, 1 viseci most, 1 kabl spust, vožnja bugi terencem, 1 megatarzan ljuljaška.


Monteverde – oblačna šuma i viseći mostovi Monteverdea

U jutarnjim satima odlazak u zašticenu zonu oblacnih šuma Monteverdea – u konstantnom oblaku na oko 1500mnv ove šume se nalaze na sudaru dve vlažne vazdušne mase (atlantske i pacificke) pri vrhovima planina koje ih odvajaju i prikojima se stalno formiraju oblaci  u kojima bujaju visoka stabla konstantno zelenih šuma u kojima kako mnogi tvrde život nikada ne prestaje vec se samo transformiše iz jednog oblika u drugi… šetacemo do viših delova šume u kojima duvaju konstantni vetrovi koji lagano kotrljaju oblake preko vrhova planina Monteverdea koji svoje ime upravo dobija po ovim zelenim šumama u planini. Neobicni prizori u magli daju šumi nesvakidašnji izgled koji ce vas kompletno izmestiti iz sadašnjeg vremena i odvesti u doba kada je planeta bila znacajno mlada, kada je zelenilo vladalo nesputano od strane coveka… treking u pratnji lok. vodica/rendžera koji ce nam približiti lokalnu floru i faunu… cca. 2,5-3h trekinga, nakon koga imamo pauzu za rucak (nije ukljucen u cenu izleta). Po završenoj pauzi za rucak odlazimo do Selvatura centra – najveci kompleks visecih mostova nad šumom koji ce vam dati kompletno drugaciji pogled na vrhove stabala oblacne šume koja ce se tada naci ispod vaših nogu – u ovom vizitorskom centru opciono možete posetiti i baštu kolibrija (nije ukljuceno u cenu izleta) u kojoj možete videti izbliza mnoštvo slobodnih kolibrija na hranilicama punih socnog i slatkog nektara kome kolibriji ne mogu odoleti – jedinstveno iskustvo za sve ljubitelje ptica. Poseta Selvatura centru traje cca. 1,5-2h. Povratni transfer do hotela u popodnevnim satima.

Izlet uključuje: privatni transfer, ulaznicu u NP Monteverde, lokalnog vodiča, ulaznicu u vizitorski centar Selvatura. Izlet ne uključuje ručak.


NP vulkan Poas

U jutarnjim satima polazimo ka najpoznatijem i jedinom konstantno aktivnom vulkanu Kostarike – Poas se nalazi na oko 50km od glavnog grada Kostarike, San Hosea, a na njegovom samom vrhu (oko 2700mnv) nalaze se panoramske paltforme za razgledanje vulkana u cijem se aktivnom krateru nalazi Topla laguna – jedno od najkiselijih jezera na svetu, na cijem dnu se nalazi usijani tecni sumpor – razgledanje vulkana sa bezbedne razdaljine – maksimalni ostanak u zoni razgledanja je 20 minuta i obavezno je nošenje zaštitnih šlemova. Nakon posete vulkanu krivudamo oko planine i posecujemo dva lepa vodopada – La Paz i Bikov vodopad, za mnoge najlepši u Kostariki. U vecernjim satima povratak u San Hose.

Izlet uključuje: privatni transfer, ulaznicu i rezervacije za NP Poas, ulaznicu u zonu Bikovog vodopada. Izlet ne obuhvata ručak.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

 
 
 
PRIJAVI SE