MEKSIKO – RIVIERA MAYA 14 DANA 02.08.

MEKSIKO – RIVIERA MAYA

 PLAYA DEL CARMEN

02.08 – 15.08.2021. – još 4 slobodna mesta!

14 DANA /11 NOĆI

Meksiko je zemlja u kojoj možete doživeti, videti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoje zaveštanje ostavili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsećaju na uticaj moćne španske imperije iz 19. veka pa sve do dugačkih plaža nestvarno belog peska i tirkizno plavog mora karipske obale kao i izuzetno ukusnih salsa soseva, enčilada, takosa, fahitasa i ostalih specijaliteta koje nam nasmejani Meksikanci pripremaju.

Karipski deo Meksika prigrlile su Maje, civilizacija koja je postavila temelje astronomijei za sobom ostavila spektakularne gradjevine duboko u džunglama poluostrva Jukatan. Najpoznatija je svakako Čičen Ica – piramida boga Kukulkana koja je zaštićena od strane UNESCO – a kao spomenik od izuzetne kulturne važnosti i jedno je od 7 svetskh čuda novog sveta.
 
Playa Del Carmen je prelepo letovalište na jugu karipske obale Meksika sa pregršt restorana, kafića, beach barova, prodavnica i suvenirnica. Pozicionirana tako da se u kratkom vremenskom roku možete kupati u cenotama, ispijati koktel u Tulumu ili na Cozumelu, kupati na ostrvu Isli Mujeres ili izgubiti u džunglama skrivenog grada Cobe, svojim posetiocima nudi različite mogućnosti po svačijem ukusu. Vožnja biciklima kroz džunglu, kupanje u podzemnim pećinama, ronjenje i istraživanje koralnih grebena, ispijanje koketal do izlaska sunca ili izležavanje se na plaži? izbor je vaš. Meksiko je mesto za avanturiste i istinske hedoniste!

Plan i program puta:

1. dan (02.08.): Beograd – Istanbul 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 20:15h, broj leta TK 1084. Sletanje u Istanbul u 23:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 3h i 20 minuta. 


2. dan (03.08.): Istanbul – Kankun – Playa del Carmen

Nastavak leta za Kankun u 02:30h, broj leta TK181. Sletanje u Kankun u 12:20h, po lokalnom vremenu. Nakon sletanja u Kankun transfer do Playe Del Carmen i smeštaj u hotel. Uživanje u čarima tirkizno plavog karipskog može da počne. Dan rezervisan za istraživanje okoline i odmor na plaži. Čulna senzacija kombinovana pogledom na pejzaž ukrašen palmama, uz mirise iz okolnih restorana lokalne kuhinje i ukus osvežavajućeg pića savršen je uvod za ono što predstoji u narednim danima. Playa obiluje odličnim restoranima koji će vas oduševiti autentičnim specijalitetima i koji su savršena polazna tačka za upoznavanja lokalne kulture. Slobodno vreme. Noćenje.

Tulum Mexico

3. dan (04.08.): Playa del Carmen

Slobodan dan za odmor i uživanje. Neka vas put odvede do belih peščanih plaža Playe Del Carmen koje će vas opiti svojom lepotom i vašim čulima podariti osećaj kakav nisu doživela. Lutajte šarenim ulicama dok vas prate zvuci latino muzike i vesela atmosfera. U večernjim časovima predlažemo odlazak u neki od mnogobrojnih barova sa živom muzikom. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (05.08.): Playa del Carmen – Tulum – Coba

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam možemo ponuditi fakultativni odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svedoči o prvom susretu španskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići ćemo razrušeni grad Maja, a zatim nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle ili pešačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada sakrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz gustog rastinja. Dan završavamo na jednoj od najlepših plaža na svetu! Garantujemo da će vam prizor koji tada budete videli oduzeti dah! Potpuno neverovatna mešavina boja karipskog mora, sitnog peska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na Zemlji. Povratak u Playu del Carmen u popodnevnim satima. Noćenje.

PLAYA DEL CARMEN, MEXICO

5. dan (06.08.): Playa  del Carmen – Ostrvo Isla Mujeres / dvodnevni fakultativni izlet sa uključenim noćenjem

Slobodni dani za uživanje u lepotama Playe Del Carmen ili vam možemo ponuditi dvodnevni fakultativni izlet na ostrvo Isla Mujeres – tropski raj. Krećemo put luke u Cancunu i ukrcavamo se na brodić kojim dolazimo na ostrvo, poznato po prelepim peščanim plažama, kristalno čistoj tirkiznoj vodi, šarmantnim lokalcima i ležernom načinu života.  Noćenje.

6. dan (07.08.) : Ostrvo Isla Mujeres – Playa del Carmen

Na ovom ostrvkom biseru Majanske rivijere ljubiteljima aktivnog odmora u ponudi su brojne mogućnosti. Da li ćete plivati sa delfinima,  roneći istraživati postavku podvodnog muzeja ili provesti dan na plaži uz koktele i muziku, izbor je samo vaš. Hedonističke ugodjaje začinićemo najsvežijim morskim specijalitetima i vegeterijanskim lokalnim djakonijama. Po povratku u Playu sumiramo utisake i družimo se sa lokalcima u nekom od barova prepričavajući dosadašnje meksičke anegdote uz najiskrenije osmehe. Noćenje.


7. dan (08.08.): Playa del Carmen – Rio Lagartos

Sobodan dan ili vam predlažemo celodnevni fakultativni izlet na mesto koje priliči bajkama i pomera granice realnosti – roze jezera, parka prirode Rio Lagartos. Las Coloradas je skup slanih jezera koja svoju boju duguju algama. Na jezerima Las Coloradas videćemo i flamingose koji se radjaju kao beli, a svoju roze boju dobijaju u ovom jezeru. Čeka nas i vožnja kroz mangrovima obraslu lagunu u kojoj ćemo izbliza moći da vidimo krokodile i čujemo nešto više o ovim džinovskim reptilima. Povratak u Playu del Carmen. Noćenje.

8. dan (09.08.): Playa del Carmen – Xcaret park

Slobodan dan ili vam predlažemo fakulativni izlet u Park Xcaret. Ovo je poznati park prirode u Playi del Carmen u okviru kog se nalazi preko 50 prirodnih i antropogenih atrakcija. Ovde ćemo  imati priliku da posetimo tri podzemne reke, uživamo na plaži i prirodnim bazenima, posetimo Paviljon leptira, akvarijum koralnog grebena i još mnogo toga. Za vreme ove zanimljive avanture izdvajamo vremena i za ručak i osveženje. Šetamo stazom tropske džungle, posmatramo zanimljive performanse. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (10.08.): Playa del Carmen – Cozumel

Posle doručka, odlazimo na celodnevni fakultativni izlet do malog ostrva Cozumel, udaljenog oko 30 minuta vožnje trajektom od luke, koje predstavlja mali raj za prave hedoniste, pravo mesto za odmor i uživanje. Po dolasku na ostrvo sledi transfer taksijem do plaže (30 minuta u jednom smeru). Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, ispijanje koktela ili individualni obilazak ostrva. U dogovoreno vreme povratak u Playu Del Carmen. Noćenje.

10. dan (11.08.): Playa Del Carmen – Merida

Slobodni dani za kupanje i odmor u Playa Del Carmen ili vam predlažemo trodnevni fakultativni izlet u Meridu. Selimo se na severozapad poluostrva Jukatan, u kolonijalni gradić Meridu, jednu od omiljenih turističkih destinacija u Meksiku. Arhitektura i lepote ovog grada, bele zgrade koje se stapaju sa šarenim i pastelnim, jedan su od razloga zbog kojih je Merida jedini grad dva puta izabran za prestonicu kulture na američkom kontinentu. Šetamo i upoznajemo grad, susrećemo se sa srdačnim i ljubaznim stanovnicima, uglavnom Majanskog porekla… U večernjim časovima zajedno ćemo otići u jednu od lokalnih kantina, gde ćemo uživati u specijalitetima meksičke kuhinje. Preporučujemo ćureću supu sa limunom ili mariniranu svinjetinu sa začinima (Cochinita pibil). Slobodno vreme. Noćenje.

11. dan (12.08.): Merida – Uxmal

Iz Meride krećemo ka arheološkom nalazištu Uxmal (izgovara se oosh-mahl) u kojem se nalazi veliki broj objekata, uključujući i piramide, koje iza sebe ostavile drevne Maje. Najimpozantnija je svakako Magična piramida, a arheološka struktura i zgrade koje se nalaze širom Uxmal-a ukrašene su geometrijskim oblicima i maskama boga kiše Chaac, kojeg su Maje poštovale kao jedno od najvažnijih božanstava. Povratak u Meridu. Slobodno vreme. Noćenje.

Meksiko
12. dan (13.08.): Merida – Chichen Itza – Playa del Carmen

Nakon buđenja krećemo put Chichen Itze, još jednog drevnog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a. Upoznaćemo se sa jednom novom kulturom i nasledjem naroda sa meksičkog poluostrva Jukatan. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo i uživati u pogledu na najbolje očuvani spomenik drevnih Maja – čuvenu piramidu posvećenu bogu Kukulkanu. Posle obilaska uputićemo se ka nesvakidašnjem čudu prirode nastalom udarom velikog asteroida – podzemnim izvorima vode Cenotes, gde ćemo napraviti pauzu za kupanje, fotografisanje i odmor. Nakon neverovatnog dana u unutrašnjosti Jukatana, sledi povratak u Playu del Carmen. Noćenje.

13. dan (14.08.): Playa del Carmen – Kankun – Istanbul

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u ranim jutarnjim satima. Transfer do aerodroma u Kankunu. Avion iz Kankuna za Istanbul poleće u 13:40h, broj leta TK181. 

14. dan (15.08.): Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 09:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 9h i 10minuta. Nastavak leta za Beograd u 18:45h, broj leta TK1083. Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagodjeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemioloških mera):

PLAYA DEL CARMEN od 03.08. do 14.08.2021.

Hotel Riviera del Sol 3* ili sl. – hotel se nalazi na odličnoj lokaciji na 250 metara od plaže, a na 100 metara od hotela se nalaze brojni barovi, pabovi i restorani. Gostima hotela je na raspolaganju privatno dvorište sa bazenom i ležaljkama i restoran internacionalne kuhinje ali i meksičkih specijaliteta. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom, TV i klimom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. 


MANGA PROMOCIJA

PERIOD PROMOCIJE: 05.07.2021. – 01.08.2021.

Za prijave i uplate u celosti
1799€ 1599€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1649€
Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1699€


Manga PROMO + ponuda:
Sve Manga putnike, koji u toku promo perioda, prijavom po najnižim cenama osiguraju svoje mesto na ovom putovanju čekaju dodatne pogodnosti i popusti. Ukoliko se prilikom prijave za ovo putovanje unapred odlučite i prijavite za dvodnevni fakultativni izlet – Isla Mujeres odobrićemo Vam dodatni popust od 111€ na cenu izleta (umesto 150€ cena iznosi 39€) i tom prilikom od Mange dobijate na poklon vaučer u iznosu od 50€ koji možete iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje! 


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Kankun – Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi)
-Smeštaj u Plaji del Karmen u hotelu 3* na bazi 11 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Meksiko
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Hranu
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Tulum i Coba

Poseta mestu koje svedoči o jednom od prvih kontakata Maja i španskih osvajača – ruševinama grada Tuluma, jedinog Majanskog grada koji je izgradjen na obali mora, grada koji je služio kao luka za trgovinu dragim kamenjem i pretpostavlja se, mesta gde su  živeli i sahranjivani majanski vladari. Ispod litice na kojoj se nalazi ovaj grad pravimo pauzu za kupanje na jednoj od najlepših i najspektakularnijih plaža na Svetu. Nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle (uz doplatu od oko 4eur) ili pešačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada sakrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz guste džungle. Pauza za ručak (ručak uračunat u cenu).

Izlet uključuje: povratni transfer, vodiča na engleskom, ulaznice za lokalitete, vožnju biciklom/rikšom u Cobi, ručak i predstavnika agencije.

Xcaret park 

Xcaret park je park prirode u Playi del Carmen u okviru kog se nalazi preko 50 prirodnih i antropogenih atrakcija. Ovde ćemo  imati priliku da posetimo tri podzemne reke, uživamo na plaži i prirodnim bazenima, posetimo Paviljon leptira, akvarijum koralnog grebena I još mnogo toga. Za vreme ove zanimljive avanture izdvajamo vremena i za ručak i osveženje. Šetamo stazom tropske džungle, posmatramo zanimljive performanse.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu u park, poseta tri podzemne reke, ulaz na plažu i prirodne bazene, posetu Pavijona leptira, akvarijum koralnog grebena, izložba konja, staza tropske kišne šume, ručak-švedski sto (uključujući jedno pivo i neograničena bezalkoholna pica, vodu i kafu tokom ručka), pristup svlačionicama, ormarićima i toaletima, opremu za ronjenje, spasilačke prsluke, ležaljke, wi-fi.

Cozumel

Celodnevni fakultativni izlet do ostrva Cozumel, udaljenog oko 30 minuta vožnje trajektom od Playe del Carmen, koje predstavlja raj za prave hedoniste, ronioce ili putnike koji traže mesto za odmor i uživanje. Po dolasku na ostrvo transfer taksijem do plaže (30 mininuta u jednom smeru). Slobodno vreme za kupanje, sunčanje, ispijanje koktela ili individualni obilazak ostrva.

Izlet obuhvata: povratni transfer i uslugu vodiča.

Rio Lagartos i Las Coloradas

Odlazimo na mesto koje priliči bajkama i pomera granice stvarnosti – roze jezero. Las Coloradas je skup jezera koja svoju boju duguju algama koje potpomažu nastanak soli. Ustvari, ovo je jedna velika solana. Na jezerima Las Coloradas videćemo i flamingose koji se radjaju kao beli a svoju boju dobijaju u ovom jezeru. Ova jezera su u sklopu zaštićenog parka prirode Rio Lagartos, koji čuva lagunu krokodila pa ćemo se i njom provozati i saznati po nešto o krokodilima, flamingosima i pticama koje žive ovde. Nakon ručka (uključen je u cenu), izlet završavamo sabirajući utiske o čudu koje smo videli, na obližnjoj plaži gde imamo vremena za kupanje. (realizacija ovog izleta podložna je otkazivanju usled vremenskih prilika na lokalitetu) 

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice za lokalitete, ručak, vodiča na engleskom i predstavnika agencije.

Isla Mujeres 

Dvodnevni izlet do ostrva Isla Mujeres. Mali raj za  prave hedoniste. Ovaj ostrvski biser Majanske rivijere ljubiteljima aktivnijeg odmora nudi brojne mogućnosti fakultativnog karaktera u kojima će zasigurno uživati. Skrećemo vam pažnju na samo neke koje će vam golicati maštu i mamiti osmeh dugi niz godina: plivanje sa delfinima, snorkling ili ronjenje u poznatom muzeju koji se nalazi ispod vode.

Izlet uključuje: povratni transfer, smeštaj i uslugu vodiča.

Merida (Chichen Itza, Cenotes i  Uxmal)

Trodnevni fakultativni izlet do Meride. Merida je kolonijalni gradić, jedna od najomiljenjih turističkih destinacija u Meksiku. Šetamo i upoznajemo grad, upoznajemo se sa srdačnim i ljubaznim stanovnicima, uglavnom Majanskog porekla. Nakon obilaska Meride posetićemo Uxmal, arheološko mesto u kome se nalazi veliki broj lokaliteta i piramida, koje su Maje ostavile u nasledju kao i najpoznatije i najznačajnije mesto meksičke istorije i jedan od najbolje očuvanih spomenika svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, piramidu boga Kukulkana u Čičen Ici. Upoznaćemo se sa životom i običajima Majanskog naroda, videti kako su posmatrali svet, prognozirali vreme i predvidjali dogadjaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u neverovatnim podzemnim izvorima Cenotes nastalim još u doba Velikog Praska i svraćamo u prelepi kolonijalni grad Valjadolid.

Izlet obuhvata: povratni transfer, smeštaj ulaznice za lokalitete i vodiča.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!