KOLUMBIJA 17 DANA

BOGOTA – MEDELJIN – KARTAHENA – SANTA MARTA 

13.11 – 29.11.2020.

17 DANA / 14 NOĆI

Kolumbija, zemlja boje, pesme i plesa, koja je ime dobila po čuvenom Kristoferu Kolumbu raznovrstan je mozaik prirode, kulture i stanovništva. Zahvaljujući svom položaju u centralnom delu američkog kontinenta Kolumbija je zemlja prirodne raznolikosti i jedinstvene kulturne baštine; moderni gradovi sa soliterima i noćnim klubovima, predivne karipske plaže, džungle i amazonski safari, tropski pašnjaci, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, kamene kolonijalne zajednice, plantaže kafe, etnička šarenolikost usled viševekovnog mešanja domorodačkog stanovništva sa potomcima afričkih robova, Evropljanima i doseljenicima sa Bliskog Istoka. Ovde na ekvatoru, sa suncem uvek iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu pružaju se vidici koji, u kojem god pravcu da se okrenete, ostavljaju bez daha. Po prirodnim sadržajima, Kolumbija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu. Za pozadinu pejzaža zadužen je planinski lanac Anda, dok srce Kolumbije čine prašume Amazona, koje pokrivaju 35% površine ove zemlje. U Kolumbiji se nalazi veoma bogata flora i fauna, koja je tipična za ekvatorijalnu oblast, a ujedno je poznata i po biodiverzitetu ptica, od kojih je nacionalna ptica andski kondor. Autohtono stanovništvo živi u mnogim oblastima Kolumbije i teži očuvanju svojih tradicija. To se može videti kroz varijacije u gastronomiji i  tradicionalnoj muzici kroz održavanje raznih kulturnih dogadjaja i svetkovina. U vrelini karipske obale život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija.


Plan i program puta:

1. dan (13.11.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 20:25h, broj leta TK1084. 

2.dan (14.11.): Istanbul – Bogota

Sletanje u Istanbul u 00:10h po lokalnom vremenu. Pauza između letova 2h i 25min. Nastavak leta za Bogotu u 02:35h, broj leta TK800. Sletanje u Bogotu u 08:05h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i smeštanje u hotel. Upoznavanje sa prestonicom i njenim istorijskim centrom. Uživamo u kolonijalnoj arhitekturi uz upoznavanje sa turbulentnom istorijom i kulturom Kolumbije: Plaza Bolivar, zgrada Predsedništva, Gradska kuća, Palata pravde, zgrada Kongresa. Za kraj dana, u dogovoru sa vodičem, možemo se popeti na Monserat, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3152 m, sa koga se cela Bogota vidi kao na dlanu! Slobodno vreme. Noćenje. 

 3. dan (15.11.): Bogota – Santa Marta 

U jutarnjim časovima pakujemo kofere i polećemo put Santa Marte, najstarijeg grada Kolumbije. Grad je okružen prelepim plažama sa jedne strane i planinskim vencom Sijera Nevada de Santa Marta sa druge. Transfer do smeštaja u distriktu El Rodadero. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. U večernjim časovima odlazak u neki od mnogobrojnih restorana. Noćenje.

4. dan (16.11.): Santa Marta 

Današnji dan namenjen je uživanju i odmaranju na karipskom moru. Da li ćete roniti, plivati ili se sunčati na plaži uz sveže tropsko voće, u potpunosti je na vama. Ne propustite da napravite pauzu za ispijanje kolumbijske kafe na kolumbijski način – crna sa puno šećera! Odmor. Slobodno vreme. Noćenje. 

5. dan (17.11.): Santa Marta – Tayrona nacionalni park

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativnu posetu čuvenom nacionalnom parku Tayrona. U jutarnjim časovima polazimo u istraživanje ovog fantastičnog nacionalnog parka, koji je prava poslastica za sve ljubitelje prirode i divljeg sveta. Taryona se nalazi na mestu gde lanac najviših kolumbijskih planina Sierra Nevada dodiruje plavetnilo Kariba. Vidik varira od tropskih plaža, preko sušnih delova, pa sve do kišnih šuma na planinskim obroncima. Treking po nacionalnom parku. Povratak u Santa Martu. Slobodno vreme. Noćenje. 

6. dan (18.11.): Santa Marta – Minka 

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativno istraživanje gradića koji se nalazi na obroncima Siera Nevade, sa pogledom na Santa Martu i Karipsko more – Minka. Minka se do pre par godina nije mogla naći na turističkim mapama i vodičima, s obzirom na to da ga je držala gerila. Od potpisivanja primirja ovo bezbedno i šarmantno mesto postaje turistički dragulj regiona. Za velike avanturiste se upravo odavde kreće u Izgubljeni grad – kolumbijski Maču Pikču, koji se nalazi na nekoliko dana hodanja od Minke. Kraj je poznat i po pticama koje se mogu naći u ovim prelepim planinama, kojih u ovom kraju ima od 162 od 300 vrsta. Uživaćemo u samom gradiću i laganoj šetnji, nakon čega stižemo do prirodnih bazena za kupanje Pozo Azul, koji se nalaze na reci koja prolazi kroz Minku. Spuštamo se sa Sijera Nevade i vraćamo se u Santa Martu. Slobodno vreme. Noćenje. 

7. dan (19.11.): Santa Marta – Kartahena

Odjavljujemo se iz smeštaja i putujemo za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i transfer do smeštaja. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se sa lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodno veče. Noćenje.

 8. dan (20.11.): Kartahena

Slobodan dan za opuštanje ili vam predlažemo fakultativno upoznavanje ovog magičnog grada osnovanog još u 16. veku, čije se zidine i stari grad nalaze se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Kartehena je u kolonijalno doba predstavljala važnu trgovačku luku i bila jedan od centara španske imperije. Šetamo uskim ulicama, fotografišemo šarene fasade, družimo se sa lokalcima i uživamo u tropskom voću i morskim plodovima. Slobodno vreme za istraživanje Kartahene. Noćenje. 

9. dan (21.11.): Kartahena

Slobodan dan u Karteheni ili celodnevni fakultativni odlazak do obližnjeg poluostrva Baru. Kupaćemo se i uživati na jednoj od najlepših plaža karipskog mora – Playa Blanca. Kristalno čista plava boja mora i lokalni restorani sa svežom ribom garantuju hedonistički užitak. U dogovoreno vreme povratak u Kartahenu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

10. dan (22.11.): Kartahena – Medeljin

Budjenje i odjavljivanje iz smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Medeljin. Dolazak u Medeljin i transfer do smeštaja. Veče provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeha Paisa. Noćenje.

11. dan (23.11.): Medeljin

Slobodno vreme ili dan predvidjen za fakultativno upoznavanje “grada večnog proleća”. Ovaj nadimak grad je dobio zbog toga što je temperatura tokom cele godine oko 23 stepena, zbog čega je stalno bogat zelenilom i cvećem. Takodje, Medeljin je poznat i kao jedan od najinovativnijih gradova na svetu i prvi je grad koji je uveo gondole kao sredstvo javnog prevoza. Videćemo trg Fernanda Botera, koji je ovde i rodjen, Palatu kulture, crkvu Verakruz, Nacionalnu palatu itd. Ljubitelji ulične umetnosti mogu posetiti i čuvenu komunu 13, koja je prošarana muralima kolumbijskih i inostranih umetnika. Slobodno vreme. Noćenje. 

12. dan (24.11.): Medeljin

Slobodan dan u Medeljinu ili fakultativni odlazak od Guatapea (Piedra del Penol) – ogromne granitne stene nadomak istoimenog grada u oblasti Antiokia. Možete se popeti 740 stepenika do vrha koji se nalazi na 2135 m nadmorske visine, i sa kojeg se pruža nestvaran pogled na okolne gradove, jezero Penol i minijaturna ostrva koja se u njemu nalaze. U povratku do Medeljina pravimo pauzu u kolonijalnom gradu Guatape. Šetnja Guatapeom vratiće nas u doba kolonijalizma i očarati njegovom karakterističnom arhitekturom. Nakon toga nastavak putovanja do Medeljina. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 

13. dan (25.11.): Medeljin – Bogota

Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Bogotu. Nakon smeštaja u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ritmu četvrtog najvišeg grada na svetu. Noćenje. 

14. dan (26.11.): Bogota – Zipakira i Guatavita 

Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo fakultativni izlet do Zipakire i Guatavite. Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi 180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od 5. veka p.n.e. Pre oko 100 godina isklesano je prvo svetilište u kojem su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992. godine, u koju može da stane do 8000 ljudi, zbog čega vernici širom Kolumbije dolaze upravo ovde na hodočašće, posebno tokom Strasne sedmice. Takodje, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita, gde ćemo saznati ko je bio El Dorado, gde je čuveni grad od zlata i šta je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, da se jedan ubije, a drugi završi pod sekirom egzekutora. Povratak u Bogotu. Slobodno vreme. Noćenje. 

15. dan (27.11.): Bogota

Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo da posetite neke od mnogobrojnih interesantnih muzeja ovoga grada, poput muzeja čuvenog kolumbijskog umetika Fernanda Botera ili Muzeja zlata i sl. Noćenje. 

16. dan (28.11.): Bogota – Istanbul

Pakujemo stvari u ranim jutarnjim časovima i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem. Let za Istanbul u 09:35h, broj leta TK800. 

17. dan (29.11.): Istanbul – Beograd

Sletanje u Istanbul u 09:05h po lokalnom vremenu. Pauza između letova 10h i 45min. Nakon pauze nastavak leta za Beograd u 19:50h, broj leta TK1083. Dolazak u Beograd 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ :

BOGOTA od 14.11. do 15.11. i od 25.11. do 28.11.2020.
Hotel L’Etoile Javeriana 3* ili sl. – nalazi se na 2km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.

SANTA MARTA od 15.11. do 19.11.2020.

Del Mar hotel 3* ili sl. – nalazi se u distriktu El Rodadero. Hotel se nalazi u blizini plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sve sobe poseduju sopstveno kupatilo. U sobi se nalazi sef i klima uredjaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

KARTAHENA od 19.11. do 22.11.2020.

Mansion Hotel Boutique 3* ili sl. – nalazi se u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. U okolini smeštaja nalazi se dosta restorana i kafića. 

MEDELJIN od 22.11. do 25.11.2020.

La Campana Hotel Boutique 3* ili sl. – nalazi se u delu grada El Poblado. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Hotel poseduje restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1699€ 1599€

Za prijave i uplate avansa do 07.12. od min. 500€ cena je 1549€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd–Bogota–Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Bogota–Santa Marta – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija  (Kartahena–Medeljin – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Medeljin–Bogota – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Bogoti u hotelu 3* na bazi 4 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe)
-Smeštaj u Santa Marti (El Rodadero) u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)  
-Smeštaj u Kartaheni u hotelu 3*  na bazi 3 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Medeljinu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Kolumbiju (Državljanima Republike Srbije, vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša, nije potrebna viza za boravak do 90 dana u Kolumbiji)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Bogota – razgledanje grada 

Bogota, glavni grad Kolumbije, ranije poznat pod imenom Bakata i do skoro grad veoma ozloglašene reputacije, danas otvara svoja vrata posetiocima širom sveta. Ovo je jedan od najživljih i najharizmatičnijih gradova Južne Amerike. Prilikom razgledanja grada posetićemo čuveno brdo nad Bogotom koje se nalazi na 3152m nadmorske visine, do kojeg ćemo doći električnim vozom. Nakon toga sledi obilazak istorijske četvrti, koju krase brojne kolonijalne i tradicionalne kuće i zgrade šarenih boja, prepune savremenog street arta, kao i centar uprave čitave Kolumbije – La Candelariu. Upoznaćemo se sa heroinom rata za nezavisnost – La Polom, posetiti Trg Chorro de Quevedo, za koji se veruje da je mesto osnivanja Bogote 1538. godine, koji i danas odiše boemskim duhom i jedno je od omiljenih mesta za okupljanje studenata. Potom odlazimo do glavnog gradskog trga Simon Bolivar, na kome se nalazi spomenik ocu nacije, kao i zgrade Palate pravde, Kongresa Kolumbije, Gradske skupštine i Katedralne crkve. Nedaleko se nalazi i Predsednička palata.

Izlet uključuje: prevoz, vodiča, povratnu žičaru do Monserata.


Tayrona nacionalni park 

U jutarnjim časovima nakon doručka krećemo u istraživanje nacionalnog parka Tayron. Ovaj biser karipske obale Kolumbije otkrivamo laganim hajkingom do čuvene plaže Kabo San Huan, gde ćemo napraviti pauzu za uživanje i pravljenje nezaboravnih uspomena i fantastičnih fotografija. Povratak za Tagangu je u kasnim popodnevnim časovima.

Izlet uključuje: prevoz, vodiča, ulaznicu, osiguranje i ručak.


Minka 

U ranim jutarnjim satima krećemo iz Kartahene za Minku. Usput uživamo u raskošnim predelima karipske obale i lagunama koje je okružuju. Po dolasku u gradić Minka ukrcavamo se u 4×4 džipove i krećemo u avanturu. Obilazimo vodopade, fantastične vidikovce i uživamo u čarima prave kolumbijske kafe.

Izlet uključuje: prevoz od Santa Marte do Minke, motor ili 4×4 džip, vodiča, ulaznice i ručak.


Kartahena i Getsemani 

Kada je reč o Kartaheni de Indias, nećete biti sigurni da li ste se našli u Španiji, na Mediteranu, ili možda u Africi, međutim, nešto će vam ipak nagovestiti da je u pitanju Latinska Amerika. Zajedno ćemo otkriti šta! Upoznajući se sa gradom koji se nalazi na listi kulturne baštine UNESCO-a, saznaćemo kako je ovo mesto poslužilo kao početna tačka surove španske kolonizacije Južne Amerike. Tamo ćemo sresti i upoznati prelepe prodavačice voća afričkog porekla – Palanqueras i čuti priče o prvom „slobodnom“ gradu Novog Sveta. Prelepe ulice, kolonijalne kuće raznih boja, visoke crkve, maleni trgovi, pozorišta, galerije i univerziteti mame nas da se zavučemo u svaki mogući ćošak ovoga grada, da slikamo čak i kvake ulaznih vrata koja, naravno, iza sebe kriju svoju jedinstvenu kartahensku priču.

U drugom delu izleta čućemo ponešto i o potpisivanju primirja sa ozloglašenim FARC-om, da bismo naposletku došli i do neverovatnog dela grada u kojem je svako oduvek bio dobrodošao, nezavisno od toga koliko ima novca i odakle dolazi, što se i dan danas oseća. Plaza Trinidad je poput koncentracije čitavog Getsemanija u malom – crkva, pločnici za sedenje, ulični zabavljači, lokalci, turisti, pivo, policija, beskućnici, ulične tezge. Grafiti su jedan od jezika na kojem Getsamani priča svoju prošlost i sadašnjost, na kojem deli svoje emocije, želje i snove sa svima onima koji požele da se upoznaju sa njim. Upoznaćemo i Maria Mulatu, Las Tres Guerreras i čuti mnoge druge priče koje će nam približiti ovo neverovatno i jedinstveno mesto.

Izlet uključuje: vodiča.


Medeljin 

Medeljin je dugi niz godina bio poznat kao jedan od najopasnijih gradova na planeti jer je, izmedju ostalog, bio i sedište jednog od najvećih narko kartela. Danas je, medjutim, ovaj grad okrenuo novi list. Jedini je grad u Kolumbiji koji ima metro, i jedan od retkih u kome karta za gradski prevoz uključuje i korišćenje žičara. Prošetaćemo se El Centrom – centralnim distriktom grada gde se nalazi prelepa Plaza Botero, koja nosi ime po jednom od najčuvenijih umetnika ove zemlje. Imaćemo prilike da vidimo izuzetno zanimljive i jedinstvene skulpture Fernanda Botera. Posetićemo nekoliko prelepih medeljinskih parkova i katedrala, probati neobično voće karakteristično za ovaj region i piti čuvenu kolumbijsku kafu – tinto.

Izlet uključuje: vodiča i prevoz.


La Comuna 13 

Da li ste ikada razmišljali kako je to živeti u gradu, a istovremeno biti odsečen od ostatka sveta usled nedostatka putne i saobraćajne infrastrukture? Pomešajte to sa gradjanskim ratom i radom narko kartela i dobićete distrikt San Huan i opštinu 13. Ovaj deo grada danas je pre svega putno povezan sa ostatkom Medeljina – postoji žičara koja omogućava da i stanovnici najviših delova grada stignu u školu, na posao itd. Današnji tinejdžeri dobro se sećaju najtežih vremena koja su obojila njihovo detinjstvo. Toj generaciji ulična umetnost poslužila je kao pomoć u velikoj tranziciji kroz koju je ovaj deo grada prošao. Svaki zid bio je moguće platno da se ispriča neka autentična priča, ali i da se oplemeni okruženje i donese optimizam, mir i prijateljstvo među stanovnicima, decom i posetiocima. Neki od najpoznatijih svetskih grafita nalaze se upravo ovde, a neki od internacionalno priznatih umetnika iz celog sveta dolaze baš ovde da stvaraju. Od najdubljeg dna, straha i užasa, preko umetnosti, pa do svetla na kraju tunela, La Comuna 13, njeni stanovnici i njihove priče nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i vraćaju nadu u bolje sutra!

Izlet uključuje: vodiča, karte za javni prevoz.


Guatape i El Penol 

Obuvamo udobne patike i krećemo u osvajanje veličanstvene granitne stene – La Piedra de el Penol. Penjemo se 649 stepenika, odakle se pruža neverovatan pogled na prelepo jezero Guatape i elektranu. Nakon spuštanja sa stene odlazimo u obilazak gradića Guatape, koji se nalazi na obali istoimenog jezera. Guatape je jedan od tipičnih antiokijskih puebla. Karakteriše ga stara arhitektura, paleta prelepih boja i mnoštvo fasadnih ukrasa, tzv. zocalos. Neizbežna je kupovina suvenira u najšarenijoj ulici u gradu – Plazzoleti de los Zocalos, kao i degustacija specijaliteta ovog kraja – sladoleda na štapiću sa egzotičnim ukusima kao što su kokos, marakuja, sir-karamela itd. U popodnevnim časovima vraćamo se za Medeljin.

Izlet uključuje: prevoz, vodiča, ulaznice.


Zipakira i Guatavita 

Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi  180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od V veka p.n.e. Pre oko 100 godina je isklesano prvo svetilište u kome su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992. godine, sa tri oltara u koju može da stane do 8000 ljudi, te vernici širom Kolumbije dolaze ovde u hodočašće, posebno tokom Strasne Sedmice. Takođe, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita da saznamo ko je bio El Dorado, gde je taj grad od zlata i kako je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, jedan se ubije a drugi završi pod sekirom egzekutora.

Izlet uključuje: vodiča, prevoz, ulaznice, doručak i ručak.


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE