KOLUMBIJA 17 DANA 10.04.

KOLUMBIJA
17 DANA / 15 NOĆI
BOGOTA – MEDELJIN – KARTAHENA – AMSTERDAM
10.04 – 26.04.2024.

Kolumbija, zemlja boje, pesme i plesa, koja je ime dobila po čuvenom Kristoferu Kolumbu raznovrstan je mozaik prirode, kulture i stanovništva. Zahvaljujući svom položaju u centralnom delu američkog kontinenta Kolumbija je zemlja prirodne raznolikosti i jedinstvene kulturne baštine; moderni gradovi sa soliterima i noćnim klubovima, predivne karipske plaže, džungle i amazonski safari, tropski pašnjaci, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, kamene kolonijalne zajednice, plantaže kafe, etnička šarenolikost usled viševekovnog mešanja domorodačkog stanovništva sa potomcima afričkih robova, Evropljanima i doseljenicima sa Bliskog Istoka. Ovde na ekvatoru, sa suncem uvek iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu pružaju se vidici koji, u kojem god pravcu da se okrenete, ostavljaju bez daha. Po prirodnim sadržajima, Kolumbija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu. Za pozadinu pejzaža zadužen je planinski lanac Anda, dok srce Kolumbije čine prašume Amazona, koje pokrivaju 35% površine ove zemlje. U Kolumbiji se nalazi veoma bogata flora i fauna, koja je tipična za ekvatorijalnu oblast, a ujedno je poznata i po biodiverzitetu ptica, od kojih je nacionalna ptica andski kondor. Autohtono stanovništvo živi u mnogim oblastima Kolumbije i teži očuvanju svojih tradicija. To se može videti kroz varijacije u gastronomiji i  tradicionalnoj muzici kroz održavanje raznih kulturnih dogadjaja i svetkovina. U vrelini karipske obale život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija.PLAN I PROGRAM PUTA:

1.dan (10.04.): Beograd – Amsterdam 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Amsterdam u 12:30h, broj leta KL1984. Sletanje u Amsterdam u 15:10h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.


2.dan (11.04.): Amsterdam – Bogota

Napuštamo smeštaj i transfer do aerodroma. Nastavak leta za Bogotu u 09:50h, broj leta KL749. Sletanje u Bogotu u 13:40h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja i ulazak u sobe. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i isprobaćemo lokalne specijalitete. Slobodno vreme. Noćenje.


3.dan (12.04.): Bogota

Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje Bogota. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE BOGOTE

 Bogota, glavni grad Kolumbije, ranije poznat pod imenom Bakata i do skoro grad veoma ozloglašene reputacije, danas otvara svoja vrata posetiocima širom sveta. Ovo je jedan od najživljih i najharizmatičnijih gradova Južne Amerike. Prilikom razgledanja grada posetićemo čuveno brdo nad Bogotom koje se nalazi na 3152m nadmorske visine, do kojeg ćemo doći električnim vozom. Nakon toga sledi obilazak istorijske četvrti, koju krase brojne kolonijalne i tradicionalne kuće i zgrade šarenih boja, prepune savremenog street arta, kao i centar uprave čitave Kolumbije – La Candelariu. Upoznaćemo se sa heroinom rata za nezavisnost – La Polom, posetiti Trg Chorro de Quevedo, za koji se veruje da je mesto osnivanja Bogote 1538. godine, koji i danas odiše boemskim duhom i jedno je od omiljenih mesta za okupljanje studenata. Potom odlazimo do glavnog gradskog trga Simon Bolivar, na kome se nalazi spomenik ocu nacije, kao i zgrade Palate pravde, Kongresa Kolumbije, Gradske skupštine i Katedralne crkve. Nedaleko se nalazi i Predsednička palata.

Izlet obuhvata: Prevoz, vodiča, povratnu žičaru do Monserata.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Bogota4.dan (13.04.): Bogota

Slobodan dan ili fakultativni izlet Zapakira i Guatavita. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: ZAPAKIRA I GUATAVITA

Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi  180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od V veka p.n.e. Pre oko 100 godina je isklesano prvo svetilište u kome su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992, sa tri oltara u koju može da stane do 8000 ljudi, te vernici širom Kolumbije dolaze ovde u hodočašće, posebno tokom Strasne Sedmice. Takođe, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita da saznamo ko je bio El Dorado, gde je taj grad od zlata i kako je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, jedan se ubije a drugi završi pod sekirom egzekutora.

Izlet obuhvata: Vodiča, prevoz, ulaznice, doručak i ručak.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Bogota


5.dan (14.04.): Bogota – Medeljin

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Medeljin. Dolazak u Medeljin i transfer do smeštaja. Veče provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeha Paisa. Noćenje.


6.dan (15.04.): Medeljin

Slobodan dan ili fakultativni izlet razgledanje Medeljina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: RAZGLEDANJE MEDELJINA

Medeljin je dugi niz godina bio poznat kao jedan od najopasnijih gradova na planeti jer je, između ostalog, bio i sedište jednog od najvećih narko kartela. Danas je, međutim, ovaj grad okrenuo novi list. Jedini je grad u Kolumbiji koji ima metro, i jedan od retkih u kome karta za gradski prevoz uključuje i korišćenje žičara. Prošetaćemo se El Centrom – centralnim distriktom grada gde se nalazi prelepa Plaza Botero, koja nosi ime po jednom od najčuvenijih umetnika ove zemlje. Imaćemo prilike da vidimo izuzetno zanimljive i jedinstvene skulpture Fernanda Botera. Posetićemo nekoliko prelepih medeljinskih parkova i katedrala, probati neobično voće karakteristično za ovaj region i piti čuvenu kolumbijsku kafu – tinto.

Izlet obuhvata: Vodiča, povratni prevoz
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin7.dan (16.04.): Medeljin

Slobodan dan ili fakultativni izlet La Comuna 13. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: LA COMUNA 13

Da li ste ikada razmišljali kako je to živeti u gradu, a istovremeno biti odsečen od ostatka sveta usled nedostatka putne i saobraćajne infrastrukture? Pomešajte to sa građanskim ratom i radom narko kartela i dobićete distrikt San Huan i opštinu 13. Ovaj deo grada danas je pre svega putno povezan sa ostatkom Medeljina – postoji žičara koja omogućava da i stanovnici najviših delova grada stignu u školu, na posao itd. Današnji tinejdžeri dobro se sećaju najtežih vremena koja su obojila njihovo detinjstvo. Toj generaciji ulična umetnost poslužila je kao pomoć u velikoj tranziciji kroz koju je ovaj deo grada prošao. Svaki zid bio je moguće platno da se ispriča neka autentična priča, ali i da se oplemeni okruženje i donese optimizam, mir i prijateljstvo među stanovnicima, decom i posetiocima. Neki od najpoznatijih svetskih grafita nalaze se upravo ovde, a neki od internacionalno priznatih umetnika iz celog sveta dolaze baš ovde da stvaraju. Od najdubljeg dna, straha i užasa, preko umetnosti, pa do svetla na kraju tunela, La Comuna 13, njeni stanovnici i njihove priče nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i vraćaju nadu u bolje sutra!

Izlet obuhvata: predstavnika agencije, karte za javni gradski prevoz.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin


8.dan (17.04.): Medeljin

Slobodan dan ili fakultativni izlet Guatape i El Penol. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: GUATAPE I EL PENOL

 Obuvamo udobne patike i krećemo u osvajanje veličanstvene granitne stene – La Piedra de el Penol. Penjemo se 649 stepenika, odakle se pruža neverovatan pogled na prelepo jezero Guatape i elektranu. Nakon spuštanja sa stene odlazimo u obilazak gradića Guatape, koji se nalazi na obali istoimenog jezera. Guatape je jedan od tipičnih antiokijskih puebla. Karakteriše ga stara arhitektura, paleta prelepih boja i mnoštvo fasadnih ukrasa, tzv. zocalos. Neizbežna je kupovina suvenira u najšarenijoj ulici u gradu – Plazzoleti de los Zocalos, kao i degustacija specijaliteta ovog kraja – sladoleda na štapiću sa egzotičnim ukusima kao što su kokos, marakuja, sir-karamela itd. U popodnevnim časovima vraćamo se za Medeljin.

Izlet obuhvata: Prevoz, vodiča, ulaznice.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Medeljin9.dan (18.04.): Medeljin – Kartahena

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se sa lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodno veče. Noćenje.


10.dan (19.04.): Kartahena

Slobodan dan ili fakultativni izlet Kartahena i Getsemani. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: KARTAHENA I GETSEMANI

Kada je reč o Kartaheni de Indias, nećete biti sigurni da li ste se našli u Španiji, na Mediteranu, ili možda u Africi, međutim, nešto će vam ipak nagovestiti da je u pitanju Latinska Amerika. Zajedno ćemo otkriti šta! Upoznajući se sa gradom koji se nalazi na listi kulturne baštine UNESCO-a, saznaćemo kako je ovo mesto poslužilo kao početna tačka surove španske kolonizacije Južne Amerike. Tamo ćemo sresti i upoznati prelepe prodavačice voća afričkog porekla – Palanqueras i čuti priče o prvom „slobodnom“ gradu Novog Sveta. Prelepe ulice, kolonijalne kuće raznih boja, visoke crkve, maleni trgovi, pozorišta, galerije i univerziteti mame nas da se zavučemo u svaki mogući ćošak ovoga grada, da slikamo čak i kvake ulaznih vrata koja, naravno, iza sebe kriju svoju jedinstvenu kartahensku priču.

U drugom delu izleta čućemo ponešto i o potpisivanju primirja sa ozloglašenim FARC-om, da bismo naposletku došli i do neverovatnog dela grada u kojem je svako oduvek bio dobrodošao, nezavisno od toga koliko ima novca i odakle dolazi, što se i dan danas oseća. Plaza Trinidad je poput koncentracije čitavog Getsemanija u malom – crkva, pločnici za sedenje, ulični zabavljači, lokalci, turisti, pivo, policija, beskućnici, ulične tezge. Grafiti su jedan od jezika na kojem Getsamani priča svoju prošlost i sadašnjost, na kojem deli svoje emocije, želje i snove sa svima onima koji požele da se upoznaju sa njim. Upoznaćemo i Maria Mulatu, Las Tres Guerreras i čuti mnoge druge priče koje će nam približiti ovo neverovatno i jedinstveno mesto.

Izlet obuhvata: Vodiča, predstavnika agencije, pešačku turu
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena


11.dan (20.04.): Kartahena

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.12.dan (21.04.): Kartahena

Slobodan dan ili fakultativni izlet Islas de Rosario. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET:ISLAS DE ROSARIO

Islas del Rosario je arhipelag u Kolumbiji i jedan od 46 prirodnih nacionalnih parkova u zemlji. Područje je proglašeno nacionalnim parkom kako bi se zaštitio jedan od najvažnijih koralnih grebena na obali Kariba. Posetićemo plažu Bendita. Bendita je privatno ostrvo arhipelaga na kome se nalaze tri bele peščane plaže okružene mirnom vodom što ga čini savršenim mestom za kupanje. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje ka narednom ostrvu arhipelaga i plaži Bora Bora gde ćemo nastaviti da uživamo u karipskom moru.

Izlet obuhvata: Ulaznice za plažu, transfer privatnim brodom, ležajke na plaži Bendita, ručak na plaži Bendita, vodič.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena


13.dan (22.04.): Kartahena

Slobodan dan ili fakultativni izlet Playa Blanco. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: PLAYA BLANCO

Playa Blanca se nalazi na Isli Baru i najpoznatija je plaža Kolumbije zbog svoje tirkizne vode i zlatnog peska. Provodimo dan na plaži. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.

Izlet obuhvata: predstavnika agencije, povratni transfer,
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kartahena


14.dan (23.04.): Kartahena – Bogota

Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Bogotu. Nakon smeštaja u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ritmu četvrtog najvišeg grada na svetu. Noćenje.


15.dan (24.04.): Bogota – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo da posetite neke od mnogobrojnih interesantnih muzeja ovoga grada, poput muzeja čuvenog kolumbijskog umetika Fernanda Botera ili Muzeja zlata i sl. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 15:15h, broj leta KL7411.


16.dan (25.04.): Amsterdam

Sletanje u Amsterdam u 10:50h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.


17.dan (26.04.): Amsterdam – Beograd

Transfer do aerodroma. Nastavak leta za Beograd u 09:30h, broj leta KL1983. Sletanje u Beograd u 11:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: AMSTERDAM
AMSTERDAM, HOLANDIJA od 10.04. do 11.04. i od 25.04. do 26.04.2024.

Ibis Amsterdam airport 3* – Hotel se nalazi na oko 3km Schiphol aerodroma. Hotel poseduje bar, restoran, privatni parking,  besplatan Wi Fi. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room). Usluga: noćenje

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: BOGOTA
BOGOTA, KOLUMBIJA od 11.04. do 14.04. i od 23.04. do 24.04.2024.

Hotel Saint Simon 3* – nalazi se u delu grada Chapinero, 350m od parka Parque Leon de Greiff, 450m od Atlantis Plaza tržnog centra.  U okviru hotela nalazi se restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed) i trokrevetne(triple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: MEDELJIN
MEDELJIN, KOLUMBIJA od 14.04. do 18.04.2024.

La Campana Hotel Boutique 3* – nalazi se u delu grada El Poblado, 800m od Casa Museo Pablo Escobar. Hotel okružuje veliki broj parkova. U okviru hotela nalazi se restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne sobe sa francuskim ležajem i jednim zasebnim ležajem (triple room), četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room). Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: KARTAHENA
KARTAHENA, KOLUMBIJA od 18.04. do 23.04.2024.

Hotel Casa Tere 3* – Nalazi se u oblasti Getsemaní, 300 metara od centra grada, 400m od Cartagena’s Modern Art Museum. U okviru hotela nalazi se restoran. Sobe u hotelu su:  jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed), trokrevetne(triple room) i četvorokrevetne sobe sa dva francuska ležaja (quadruple room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okolini smeštaja nalazi se dosta restorana i kafića. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


NOVOGODIŠNJA PROMOCIJA

~ PROMOCIJA ~
Pozivamo Vas da iskoristite novogodišnju Manga promociju i da rezervacijom do 15.02.2024. po najpovoljnijoj ceni osigurate vaše mesto na željenom putovanju uz brojne pogodnosti i popuste prilikom prijave!


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi)
~ za prijavu i
za uplatu u celosti do 15.02. ~

2899€ 2499€

~ za uplatu od 500€ prilikom prijave: 2599€ ~
~ za uplatu od 100€ prilikom prijave: 2699€~


Manga PROMO + ponuda:
Putnici koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda dobijaju na poklon vaučer u iznosu od 100€ koji mogu iskoristiti prilikom prijave za naredno Manga putovanje!


~ Broj putnika po terminu je ograničen ~


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 800€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 320€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 800€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 480€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Bogota-Beograd sa presedanjem u Amsterdamu- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Bogota – Medeljin- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg 
– Avio prevoz redovna linija (Medeljin – Kartahena – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg 
– Avio prevoz redovna linija (Kartahena – Bogota – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg 
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Smeštaj u Amsterdamu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Bogoti u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Medeljinu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Smeštaj u Kartaheni u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 i 1/3 sobe)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu za Kolumbiju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

BOGOTA: BOGOTA RAZGLEDANJE GRADA – 45€
BOGOTA: ZAPAKIRA I GUATAVITA – 95€
MEDELJIN: MEDELJIN RAZGLEDANJE – 40€
MEDELJIN: LA COMUNA 13 – 35€
MEDELJIN: GUATAPE I EL PENOL – 70€
KARTAHENA: ISLAS DEL ROSARIO – 140€
KARTAHENA: PLAYA BLANCO – 40€
KARTAHENA: KARTAHENA I GETSEMANI – 35€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Viza za Kolumbiju nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Popuniti online zdravstveni formular unutar 72h pre puta. LINK

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere ulaska u zemlju vezane za Covid-19.

 

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

Vakcinacija protiv žute groznice nije obavezna za ovo putovanje. Uslovi u pogledu vakcinacije se mogu promeniti i zavise od epidemiološke situacije u svakoj od zemalja. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.


OPŠTE NAPOMENE

– Organizator putovanja je TA „SONIC – TOURS“ d.o.o. MB 20662913, sa sedištem u Beogradu,  stalna članica YUTA-e / Licenca br. OTP 193/2021 od 23.11.2021./ kategorija licence A i za putovanja važe opšti uslovi putovanja od 01.10.2023.
– Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni.
– Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
– Za sve informacije date usmenim ili telefonskim  putem koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Validan je samo pisani program putovanja koji je sastavni deo ugovora o putovanju.
– Uplatom paket aranžmana, prevoza ili ponudjene turističke usluge smatra se da je putnik pročitao navedene napomene i izvode i da prihvata sve navedeno, bez prava na naknadni prigovor i žalbu.  
– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u državu u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu pre polaska na putovanje u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili kradje pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.
– Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena kod notara.
– Potpisnik ugovora o putovanju je dužan da pismenim putem (putem maila) obavesti organizatora putovanja ukoliko dodje do promene putne isprave bilo kog putnika sa ugovora o putovanju. U suprotnom, smatraće se da je putna isprava koju agencija ima u svojoj evidenciji važeća i agencija neće snositi odgovornost izdavanja aviokarte ili vize sa pogrešnim podacima.
– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u prevoznim sredstvima i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni organizator putovanja, niti prevoznik, niti hotel odgovara za iste! U slučaju kradje (gubitka ličnih stvari), putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredvidjenih okolnosti.
– U slučaju bilo kakve incidentne situacije (kradja, tuča, saobraćajna nezgoda,….)potrebno je da se obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da Vam pomogne u posredovanju izmedju Vas i nadežnih organa.
– U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 20 dana pre datuma polaska.
– Agencija zadržava pravo da obavesti putnike o imenu hotela, opremljenosti soba i cenama fakultativnih izleta do 5 dana pred put.
– Za realizaciju bus aranžmana potrebno je minimum 45 putnika, dok je za realizaciju avioaranžmana potrebno minimum 10 putnika.
– Putnik je dužan da se raspita o tačnom vremenu i mestu polaska najranije 2 dana pre puta.
– Kod avio aranžmana moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od trenutka formiranja grupe kao i od raspoloživosti mesta na letovima.
– U slučaju promene cene avio prevoza od strane avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana. Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte. U bilo kom slučaju odustanka putnika od putovanja, a nakon potvrde rezervacije ili kupovine avionskih karata, novčani iznos uplaćen za aviokartu/e se ne vraća (avio karte su nerefundabilne).
– Putna dokumenta: Sva dokumenta aerodromski predstavnik agencije predaje putnicima 2h pre zakazanog vremena poletanja. Po preuzimanju dokumenata potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Planirajte vreme za put do aerodroma, zbog mogućih zakašnjenja (saobraćajne gužve, radova na putu i sl.). Agencija neće snositi odgovornost ukoliko putnik nije stigao zbog zakašnjenja u dolasku na aerodrom da se prijavi za let. Za te putnike primenjivaće se otkazne uzanse iz OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA – kao da su odustali na dan polaska.
– Predstavnik agencije – je obavezan da dočeka i isprati putnike i obilazi goste prema rasporedu koji se dostavlja putnicima po dolasku radi dodatnih informacija, mogućih fakultativnih izleta ili eventualne pomoći (usluge predstavnika ne podrazumevaju celodnevno ili svakodnevno prisustvo).
– Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredvidjenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvidjenog za obilazak…)
– Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, a ukoliko putnici nisu uplatili privatnu sobu (doplatu za jednokrevetnu sobu) – bez praznog kreveta u njoj. Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama, kako bi se izbegla doplata za jednokrevetnu sobu. Trudimo se da putnike spojimo u sobu, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu, ali organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. Putnik će prihvatiti da deli sobu (čak i dvokrevetnu sobu sa twin ili double krevetom) sa osobom koju mu organizator dodeli, ukoliko nije platio doplatu za jednokrevetnu – privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Kod autobuskih aranžmana predvidjene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. WC-i u turističkim autobusima nisu u upotrebi.
– U prevoznim sredstvima je zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
– Organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika u prevoznom sredstvu. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište u prevoznom sredstvu koje mu organizator dodeli. Organizator će nastojati da izadje u susret željama putnika, ali ne može garantovati ovakvu uslugu.
– Agencija organizator ili inopartner odredjuje mesta polaska i dolaska prevoznog sredstva, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uobičajena mesta za pauze u zemlji i inostranstvu su neke od pumpi sa odmorištima na maršuti, kao i motel, u trajanju od 20 – 60 minuta. Ukoliko pratilac grupe proceni da je transfer u zakašnjenju ili je gužva na graničnim prelazima veća od uobičajne, može doneti odluku, a u vezi sa Zakonom propisanim uslovima prevoza putnika u drumskom saobraćaju, da ne napravi, ili skrati, predvidjene pauze.
– Agencija prevozi putnike do objekta smeštaja onoliko koliko je to fizički moguće. Prenos prtljaga do smeštajne jedinice putnici obavljaju sami.
– Napominjemo da su u pitanju grupna putovanja, i tome je sve podredjeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se puštaju zavise isključivo od organizatora i predstavnika agencije u prevoznom sredstvu kao i atmosfere koja se želi postići, a sve zavisno od destinacije koja se posećuje (želimo vam skrenuti pažnju da su putovanja prevashodno namenjena mladima i onima koji se tako osećaju, tako da su muzika i filmovi prilagodjeni našoj ciljnoj grupi). Temperatura u vozilu ne može se podešavati individualno za svako sedište, jer ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje medju putnicima i osećaj kolektivizma.
– Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Organizator putovanja i organizator izleta na putovanju (inopartner) zadržavaju pravo izmene termina i uslova izvodjenja fakultativnih izleta predvidjenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Za realizaciju fakultativnih izleta (Daleke destinacije i avio aranžmani) je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz korekciju cene – cene mogu biti više). Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, a može doći i do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili usled nepredvidjenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije ni odgovoran za realizaciju fakultativnih izleta, kao ni za eventualnu promenu cena poslatih pre započinjanja putovanja.
– Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).
– Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da provere na internetu radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.
– Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predvidjenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
– Putnik je dužan da poštuje satnice odredjene od strane predstavnika agencije na putovanju. Ukoliko putnik ne poštuje satnicu i ne pojavi se na dogovorenom mestu polaska u dogovoreno vreme polaska,  predstavnik agencije će smatrati da je putnik svojevoljno odlučio da ostane na destinaciji, što mu daje za pravo da isključi putnika sa putovanja i nastavi sa realizacijom programa, ne snoseći nikakvu odgovornost za taj potez.
– U slučaju nedoličnog ponašanja putnika,  ometanja vodiča ili vozača u obavljanju posla ili uznemiravanja drugih putnika, vodič ili predstavnik agencije ima pravo da tog putnika isključi sa putovanja bez prava žalbe ili povraćaja novca.


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs