KOLUMBIJA 14 DANA 17.01.

BOGOTA – MEDELJIN – KARTAHENA

17.01 – 30.01.2024.

14 DANA / 12 NOĆI

Kolumbija, zemlja boje, pesme i plesa, koja je ime dobila po čuvenom Kristoferu Kolumbu raznovrstan je mozaik prirode, kulture i stanovništva. Zahvaljujući svom položaju u centralnom delu američkog kontinenta Kolumbija je zemlja prirodne raznolikosti i jedinstvene kulturne baštine; moderni gradovi sa soliterima i noćnim klubovima, predivne karipske plaže, džungle i amazonski safari, tropski pašnjaci, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, kamene kolonijalne zajednice, plantaže kafe, etnička šarenolikost usled viševekovnog mešanja domorodačkog stanovništva sa potomcima afričkih robova, Evropljanima i doseljenicima sa Bliskog Istoka. Ovde na ekvatoru, sa suncem uvek iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu pružaju se vidici koji, u kojem god pravcu da se okrenete, ostavljaju bez daha. Po prirodnim sadržajima, Kolumbija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu. Za pozadinu pejzaža zadužen je planinski lanac Anda, dok srce Kolumbije čine prašume Amazona, koje pokrivaju 35% površine ove zemlje. U Kolumbiji se nalazi veoma bogata flora i fauna, koja je tipična za ekvatorijalnu oblast, a ujedno je poznata i po biodiverzitetu ptica, od kojih je nacionalna ptica andski kondor. Autohtono stanovništvo živi u mnogim oblastima Kolumbije i teži očuvanju svojih tradicija. To se može videti kroz varijacije u gastronomiji i  tradicionalnoj muzici kroz održavanje raznih kulturnih dogadjaja i svetkovina. U vrelini karipske obale život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija.


Plan i program puta:

1.dan (17.01.): Beograd – Amsterdam – Bogota

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Amsterdam u 06:00h, broj leta KL1898. Sletanje u Amsterdam u 08:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h. Nastavak leta za Bogotu u 09:35h, broj leta KL741. Sletanje u Bogotu u 14:30h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti transfer do smeštaja i ulazak u sobe. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i isprobaćemo lokalne specijalitete. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan (18.01.): Bogota

Nakon doručka krećemo na fakultativno upoznavanje sa prestonicom i njenim istorijskim centrom. Uživamo u kolonijalnoj arhitekturi uz upoznavanje sa turbulentnom istorijom i kulturom Kolumbije: Plaza Bolivar, zgrada Predsedništva, Gradska kuća, Palata pravde, zgrada Kongresa. Za kraj dana, u dogovoru sa vodičem, možemo se popeti na Monserat, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3152 m, sa koga se cela Bogota vidi kao na dlanu! Slobodno vreme. Noćenje. 

3.dan (19.01.): Bogota – Zipakira i Guatavita 

Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo fakultativni izlet do Zipakire i Guatavite. Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi 180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od 5. veka p.n.e. Pre oko 100 godina isklesano je prvo svetilište u kojem su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992. godine, u koju može da stane do 8000 ljudi, zbog čega vernici širom Kolumbije dolaze upravo ovde na hodočašće, posebno tokom Strasne sedmice. Takodje, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita, gde ćemo saznati ko je bio El Dorado, gde je čuveni grad od zlata i šta je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, da se jedan ubije, a drugi završi pod sekirom egzekutora. Povratak u Bogotu. Slobodno vreme. Noćenje. 

4.dan (20.01.): Bogota – Medeljin

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Medeljin. Dolazak u Medeljin i transfer do smeštaja. Veče provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeha Paisa. Noćenje.

5.dan (21.01.): Medeljin

Slobodno vreme ili dan predvidjen za fakultativno upoznavanje “grada večnog proleća”. Ovaj nadimak grad je dobio zbog toga što je temperatura tokom cele godine oko 23 stepena, zbog čega je stalno bogat zelenilom i cvećem. Takodje, Medeljin je poznat i kao jedan od najinovativnijih gradova na svetu i prvi je grad koji je uveo gondole kao sredstvo javnog prevoza. Videćemo trg Fernanda Botera, koji je ovde i rodjen, Palatu kulture, crkvu Verakruz, Nacionalnu palatu itd. Slobodno vreme. Noćenje. 

6.dan (22.01.): Medeljin – Guatape

Slobodan dan u Medeljinu ili fakultativni odlazak od Guatapea (Piedra del Penol) – ogromne granitne stene nadomak istoimenog grada u oblasti Antiokia. Možete se popeti 740 stepenika do vrha koji se nalazi na 2135 m nadmorske visine, i sa kojeg se pruža nestvaran pogled na okolne gradove, jezero Penol i minijaturna ostrva koja se u njemu nalaze. U povratku do Medeljina pravimo pauzu u kolonijalnom gradu Guatape. Šetnja Guatapeom vratiće nas u doba kolonijalizma i očarati njegovom karakterističnom arhitekturom. Nakon toga nastavak putovanja do Medeljina. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje. 

7.dan (23.01.): Medeljin – La comuna 13

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do dela grada La Comuna 13. Ovo je jedno od najozloglašenijih naselja ozloglašenog Medeljina koji je jedan od najboljih primera transformacije kroz koju grad prolazi. Čućemo priče o tome kako je ovo naselje nastalo, kako se širilo, ko se tu sve sukobljavao, kako policija nije smela da ulazi ovde i kako se država ultimativno vrlo krvavo borila da napravi red. Kraj je danas bezbedniji nego ikad. Videćemo puno ulične umetnosti, kroz koju su njeni žitelji pokušavali da osmisle svoja dosta tragična iskustva. Probaćemo i lokalni sladoled koji lokalci ovde jako vole, imaćemo priliku da vidimo nastup brejkdensera, muzej 3d umetnosti, vidikovce na komunu, pećemo se eskalatorima koji su jedan od važnih elemenata u progresu ovog kraja, i kako se ova promena sa jednog dela komune sve više širi i na druge okolne zajednice. U povratku sa izleta vozićemo se gondolama koje su ovde vid javnog prevoza. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (24.01.): Medeljin – Kartahena

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se sa lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodno veče. Noćenje.

9.dan (25.01.): Kartahena

Slobodan dan za opuštanje ili vam predlažemo fakultativno upoznavanje ovog magičnog grada osnovanog još u 16. veku, čije se zidine i stari grad nalaze se na UNESCO-voj listi svetske kulturne baštine. Kartehena je u kolonijalno doba predstavljala važnu trgovačku luku i bila jedan od centara španske imperije. Šetamo uskim ulicama, fotografišemo šarene fasade, družimo se sa lokalcima i uživamo u tropskom voću i morskim plodovima. Slobodno vreme za istraživanje Kartahene. Noćenje. 

10.dan (26.01.): Kartahena – Islas del Rosario 

Slobodan dan u Kartaheni ili fakultativni izlet Islas del Rosario. Islas del Rosario je arhipelag u Kolumbiji i jedan od 46 prirodnih nacionalnih parkova u zemlji. Područje je proglašeno nacionalnim parkom kako bi se zaštitio jedan od najvažnijih koralnih grebena na obali Kariba. Posetićemo plažu Bendita. Bendita je privatno ostrvo arhipelaga na kome se nalaze tri bele peščane plaže okružene mirnom vodom što ga čini savršenim mestom za kupanje. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje ka narednom ostrvu arhipelaga i plaži Bora Bora gde ćemo nastaviti da uživamo u karipskom moru. U dogovoreno vreme transfer do Kartahene. Slobodno vreme. Noćenje.

11.dan (27.01.): Kartahena – Playa Blanca

Slobodan dan u Kartaheni ili fakultativni odlazak do Playa Blanca. Playa Blanca se nalazi na Isli Baru i najpoznatija je plaža Kolumbije zbog svoje tirkizne vode i zlatnog peska. Provodimo dan na plaži. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U dogovoreno vreme povratak za Kartahenu. Dolazak u Kartahenu i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

12.dan (28.01.): Kartahena – Bogota

Odjavljivanje iz smeštaja, transfer do aerodroma i let za Bogotu. Nakon smeštaja u hotel, slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ritmu četvrtog najvišeg grada na svetu. Noćenje. 

13.dan (29.01.): Bogota – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodan dan u Bogoti ili vam predlažemo da posetite neke od mnogobrojnih interesantnih muzeja ovoga grada, poput muzeja čuvenog kolumbijskog umetika Fernanda Botera ili Muzeja zlata i sl. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Amsterdam u 16:05h, broj leta KL745.

14.dan (30.01.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 10:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 10h. Nastavak leta za Beograd u 20:30h, broj leta KL1899. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje. 


SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagodjeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemioloških mera):

BOGOTA od 17.01 do 20.01 i od 28.01 do 29.01.2024.

HOTEL 3*

Hotel Saint Simon 3* ili sl. – nalazi se u delu grada Chapinero. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

HOTEL 4*

84 DC Bogotá 4* ili sl. – nalazi se u delu grada Chapinero. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef, tv uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MEDELJIN od 20.01 do 24.01.2024.

HOTEL 3*

La Campana Hotel Boutique 3* ili sl. – nalazi se u delu grada El Poblado. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Hotel poseduje restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


HOTEL 4*

Blues Suites Medellín 4* ili sl. – Nalazi se u delu grada El Poblado. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi sef i klima uređaj. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


KARTAHENA od  24.01 do 28.01.2024.

HOTEL 3*

Hotel Casa Tere 3* ili sl. – Nalazi se na 300 metara od centra grada.. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. U okolini smeštaja nalazi se dosta restorana i kafića. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


HOTEL 4*

Hotel Casa Canabal by Faranda Boutique 4* ili sl. – Nalazi se na 250 metara od centra grada. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


RODJENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Povodom 17. rodjendana Manga Trip-a!

Pozivamo Vas da se do 09.06.2023. prijavite za željeno putovanje po najpovoljnijoj ceni i iskoristite brojne pogodnosti promocije uz dodatne popuste na samoj destinaciji!


~ Cena aranžmana ~

HOTELI 3*
za prijavu i uplatu: – u celosti

2499€ 2099€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 2199€

– avansa od 100€ cena je 2299€


HOTELI 4*
za prijavu i uplatu: – u celosti

2699€ 2299€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 2399€

– avansa od 100€ cena je 2499€


Manga PROMO + ponuda:

Putnici koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda od MangaTrip-a tom prilikom dobijaju na poklon vaučer u iznosu od 100€ koji mogu iskoristiti prilikom prijave za naredno Mangino putovanje, a na destinaciji dobijaju gratis fakultativni izlet razgledanje Bogote  u vrednosti od 45€! 


Napomena:
U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija na tržištu, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija ne možemo uticati, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene i uvećanja cena usluga na tržištu!


~ Broj putnika po terminu je ograničen! ~

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


* Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i pravila promocije. 


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije

5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Bogota – Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim prtljagom i svim taksama
-Avio prevoz redovna linija (Bogota – Medeljin, Medeljin – Kartagena, Kartagena – Bogota – ekonomska klasa) sa uključenim prtljagom do 20kg i svim taksama
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi)
-Smeštaj u Bogoti u odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Kartageni odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Medeljinu odabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Kolumbiju (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upi
-Individualne troškove
-Hranu
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Bogota - razgledanje grada - 45€

Bogota, glavni grad Kolumbije, ranije poznat pod imenom Bakata i do skoro grad veoma ozloglašene reputacije, danas otvara svoja vrata posetiocima širom sveta. Ovo je jedan od najživljih i najharizmatičnijih gradova Južne Amerike. Prilikom razgledanja grada posetićemo čuveno brdo nad Bogotom koje se nalazi na 3152m nadmorske visine, do kojeg ćemo doći električnim vozom. Nakon toga sledi obilazak istorijske četvrti, koju krase brojne kolonijalne i tradicionalne kuće i zgrade šarenih boja, prepune savremenog street arta, kao i centar uprave čitave Kolumbije – La Candelariu. Upoznaćemo se sa heroinom rata za nezavisnost – La Polom, posetiti Trg Chorro de Quevedo, za koji se veruje da je mesto osnivanja Bogote 1538. godine, koji i danas odiše boemskim duhom i jedno je od omiljenih mesta za okupljanje studenata. Potom odlazimo do glavnog gradskog trga Simon Bolivar, na kome se nalazi spomenik ocu nacije, kao i zgrade Palate pravde, Kongresa Kolumbije, Gradske skupštine i Katedralne crkve. Nedaleko se nalazi i Predsednička palata.

Izlet uključuje: prevoz, vodiča, povratnu žičaru do Monserata.

Zapakira i Guatavita - 95€

Danas se upoznajemo sa arhitektonskim čudom kolumbijske arhitekture koje se nalazi  180 m ispod zemlje u starom rudniku soli koji je u upotrebi bio još od V veka p.n.e. Pre oko 100 godina je isklesano prvo svetilište u kome su rudari mogli da se mole, ali ćemo mi danas videti impozantnu katedralu iz 1992, sa tri oltara u koju može da stane do 8000 ljudi, te vernici širom Kolumbije dolaze ovde u hodočašće, posebno tokom Strasne Sedmice. Takođe, odlazimo na rub prelepe lagune – jezera Guatavita da saznamo ko je bio El Dorado, gde je taj grad od zlata i kako je to dovelo do toga da veliki broj ljudi strada, jedan se ubije a drugi završi pod sekirom egzekutora.

Izlet uključuje: vodiča, prevoz, ulaznice, doručak i ručak.

Kartahena i Getsemani - 35€

Kada je reč o Kartaheni de Indias, nećete biti sigurni da li ste se našli u Španiji, na Mediteranu, ili možda u Africi, međutim, nešto će vam ipak nagovestiti da je u pitanju Latinska Amerika. Zajedno ćemo otkriti šta! Upoznajući se sa gradom koji se nalazi na listi kulturne baštine UNESCO-a, saznaćemo kako je ovo mesto poslužilo kao početna tačka surove španske kolonizacije Južne Amerike. Tamo ćemo sresti i upoznati prelepe prodavačice voća afričkog porekla – Palanqueras i čuti priče o prvom „slobodnom“ gradu Novog Sveta. Prelepe ulice, kolonijalne kuće raznih boja, visoke crkve, maleni trgovi, pozorišta, galerije i univerziteti mame nas da se zavučemo u svaki mogući ćošak ovoga grada, da slikamo čak i kvake ulaznih vrata koja, naravno, iza sebe kriju svoju jedinstvenu kartahensku priču.

U drugom delu izleta čućemo ponešto i o potpisivanju primirja sa ozloglašenim FARC-om, da bismo naposletku došli i do neverovatnog dela grada u kojem je svako oduvek bio dobrodošao, nezavisno od toga koliko ima novca i odakle dolazi, što se i dan danas oseća. Plaza Trinidad je poput koncentracije čitavog Getsemanija u malom – crkva, pločnici za sedenje, ulični zabavljači, lokalci, turisti, pivo, policija, beskućnici, ulične tezge. Grafiti su jedan od jezika na kojem Getsamani priča svoju prošlost i sadašnjost, na kojem deli svoje emocije, želje i snove sa svima onima koji požele da se upoznaju sa njim. Upoznaćemo i Maria Mulatu, Las Tres Guerreras i čuti mnoge druge priče koje će nam približiti ovo neverovatno i jedinstveno mesto.

Izlet uključuje: vodiča.

Medeljin - razgledanje grada - 40€

Medeljin je dugi niz godina bio poznat kao jedan od najopasnijih gradova na planeti jer je, između ostalog, bio i sedište jednog od najvećih narko kartela. Danas je, međutim, ovaj grad okrenuo novi list. Jedini je grad u Kolumbiji koji ima metro, i jedan od retkih u kome karta za gradski prevoz uključuje i korišćenje žičara. Prošetaćemo se El Centrom – centralnim distriktom grada gde se nalazi prelepa Plaza Botero, koja nosi ime po jednom od najčuvenijih umetnika ove zemlje. Imaćemo prilike da vidimo izuzetno zanimljive i jedinstvene skulpture Fernanda Botera. Posetićemo nekoliko prelepih medeljinskih parkova i katedrala, probati neobično voće karakteristično za ovaj region i piti čuvenu kolumbijsku kafu – tinto.

Izlet uključuje: vodiča i prevoz.

Guatape i El Penol - 70€

Obuvamo udobne patike i krećemo u osvajanje veličanstvene granitne stene – La Piedra de el Penol. Penjemo se 649 stepenika, odakle se pruža neverovatan pogled na prelepo jezero Guatape i elektranu. Nakon spuštanja sa stene odlazimo u obilazak gradića Guatape, koji se nalazi na obali istoimenog jezera. Guatape je jedan od tipičnih antiokijskih puebla. Karakteriše ga stara arhitektura, paleta prelepih boja i mnoštvo fasadnih ukrasa, tzv. zocalos. Neizbežna je kupovina suvenira u najšarenijoj ulici u gradu – Plazzoleti de los Zocalos, kao i degustacija specijaliteta ovog kraja – sladoleda na štapiću sa egzotičnim ukusima kao što su kokos, marakuja, sir-karamela itd. U popodnevnim časovima vraćamo se za Medeljin.

Izlet uključuje: prevoz, vodiča, ulaznice.

La Comuna 13 - 35€

Da li ste ikada razmišljali kako je to živeti u gradu, a istovremeno biti odsečen od ostatka sveta usled nedostatka putne i saobraćajne infrastrukture? Pomešajte to sa građanskim ratom i radom narko kartela i dobićete distrikt San Huan i opštinu 13. Ovaj deo grada danas je pre svega putno povezan sa ostatkom Medeljina – postoji žičara koja omogućava da i stanovnici najviših delova grada stignu u školu, na posao itd. Današnji tinejdžeri dobro se sećaju najtežih vremena koja su obojila njihovo detinjstvo. Toj generaciji ulična umetnost poslužila je kao pomoć u velikoj tranziciji kroz koju je ovaj deo grada prošao. Svaki zid bio je moguće platno da se ispriča neka autentična priča, ali i da se oplemeni okruženje i donese optimizam, mir i prijateljstvo među stanovnicima, decom i posetiocima. Neki od najpoznatijih svetskih grafita nalaze se upravo ovde, a neki od internacionalno priznatih umetnika iz celog sveta dolaze baš ovde da stvaraju. Od najdubljeg dna, straha i užasa, preko umetnosti, pa do svetla na kraju tunela, La Comuna 13, njeni stanovnici i njihove priče nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i vraćaju nadu u bolje sutra!

Izlet uključuje: vodiča, karte za javni prevoz.

Islas del Rosario - 140€

Islas del Rosario je arhipelag u Kolumbiji i jedan od 46 prirodnih nacionalnih parkova u zemlji. Područje je proglašeno nacionalnim parkom kako bi se zaštitio jedan od najvažnijih koralnih grebena na obali Kariba. Posetićemo plažu Bendita. Bendita je privatno ostrvo arhipelaga na kome se nalaze tri bele peščane plaže okružene mirnom vodom što ga čini savršenim mestom za kupanje. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje ka narednom ostrvu arhipelaga i plaži Bora Bora gde ćemo nastaviti da uživamo u karipskom moru.

Izlet uključuje: ulaznice za plažu, transfer privatnim brodom, ležajke na plaži Bendita, ručak na plaži Bendita, vodič.

Playa Blanco - 40€

Playa Blanca se nalazi na Isli Baru i najpoznatija je plaža Kolumbije zbog svoje tirkizne vode i zlatnog peska. Provodimo dan na plaži. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje.

Izlet uključuje: predstavnika agencije, povratni transfer

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!