EKVADOR 15 DANA 

KITO – GVAJAKIL – MONTANITA

23.10 – 06.11.2020.

15 DANA / 11 NOĆI

Dobrodošli u zemlju vulkana, dobrodošli u Ekvador. Nalazi se na „sredini sveta“ i proglašen je za zemlju sa najvećim biodiverzitetom. Ekvador odlikuju šareni kolonijalni gradovi, aktivni vulkani, prašume Amazona i ukusna hrana. Naša avantura počinje u Kitu, kolonijalnom gradu smeštenom medju Andima. Ova šarmantna prestonica ima najbolje očuvane istorijske delove grada, raznovrsnu i preukusnu kuhinju, živahan noćni život i jedinstvene prirodne atrakcije. 

Divimo se lepoti vulkana, uživamo u izvrsnoj lokalnoj kuhinji, šetamo pored jezera i stojimo na sredini sveta. Puni utisaka krećemo u novu avanturu i istraživanje prašuma Amazona. Vozimo se kanuima u potrazi za divljim životinjama i učimo o šamanizmu. Nasmejani napuštamo džunglu i krećemo u istraživanje Gvajakila, glavne luke u Ekvadoru gde ćemo imati prilike da uživamo ukusima morskih plodova. Obala je naša poslednja stanica i mesto Montanita, nekadašnje ribarsko selo. Odmaramo na plaži uz zvuke talasa i ptica. 


1. dan (23.10.): Beograd – Budimpešta

Sastanak grupe na dogovorenom mestu. Polazak za Budimpeštu. Noćna vožnja.

2.dan (24.10. ): Budimpešta – Amsterdam – Kito

Dolazak u Budimpeštu u ranim jutarnjim časovima. Let za Amsterdam u 06:30h, broj leta KL1792. Sletanje u Amsterdam u 08:45h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 30 minuta. Avion poleće za Kito u 10:15h, broj leta KL755. Sletanje u Kito u 16:15h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Nakon odmora prošetaćemo gradom sa vodičem. Noćenje.

3. dan (25.10.): Kito

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada. Obilazimo stari deo grada koji ujedno predstavlja i istorijsku četvrt. Ovaj deo grada je pod UNESCO-vom zaštitom zbog relativno nepromenjene kolonijalne arhitekture, lokalnih prodavnica, restorana i šarenih kuća koje krase kaldrme. Dolazimo do Plaza Grande, glavnog trga u Kitu, videćemo predsedničku palatu, katedralu i Palacio Arzobispal, nekadašnju arhiepiskopsku palatu. Nastavljamo dalje do Calle de la Ronda, ulice gde ćemo napraviti prelepe fotografije i gde se nalaze zanatske radnje, kafići i umetničke galerije. Odlazimo do Kito marketa gde ćemo napraviti pauzu za ručak. Videćemo kako žive lokalci i uživati u ukusima koje nudi Ekvador. Nakon pauze za ručak odlazimo do „sredine sveta“, spomenika Mitad del Mundo koji predstavlja podelu hemisfera. Našu turu završavamo na brdu Panecillo odakle se pruža nezaboravna panorama na grad. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (26.10.): Kito – Kotopaksi nacionalni park

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Kotopaksi nacionalnog parka. Napuštamo Kito i krećemo ka parku. Prolazimo pored prekrasnih pejzaža dok se pored nas smenjuju ekvadorska sela koja se nalaze na zapanjujućim visinama. Na putu do nacionalnog parka posećujemo muzej gde ćemo saznati više o jedinstvenom biodiverzitetu u parku i posetićemo Limpiopungo lagunu. Ukoliko nam vreme dozvoli prošetaćemo do Kotopaski aktivnog vulkana koji se nalazi na 5900 metara nadmorske visine. U dogovoreno vreme povratak u Kito. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (27.10.): Kito – Kilotoa 

Slobodan dan u Kitu ili fakultativni odlazak do jezera Kilotoa koje ispunjuje krater vulkana. Prolazimo duž spektakularne „Avenije vulkana“ i zaustavljamo se kako bi posetili lokalnu Andsku zajednicu gde ćemo imati prilike da se upoznamo sa lokalcima i saznamo o njihovom načinu života. Nastavljamo dalje ka vulkanu gde ćemo se spustiti do jezera koje se nalazi u samom krateru. Divimo se prelepim planinskim pejzažima koji nas okružuju. Slobodno vreme do polaska za Kito. Povratak u Kito. Noćenje.

6. dan (28.10.): Kito – Lago Agrio

Slobodni dani u Kitu ili fakultativna četvorodnevna tura do prašuma Amazona. Slobodno vreme u gradu do polaska autobusa za Lago Agrio. Noćna vožnja

7. dan (29.10.): Lago Agrio – Cuyabeno rezervat prirode

U jutarnjim časovima dolazimo u Lago Agrio i krećemo u avanturu. Ulazimo u park i nastavljamo dalje niz reku Cuyabeno motorizovanim kanuom do koliba. Tokom vožnje kanuom uživaćemo u scenografiji i videćemo divlje životinje. Naša avantura u džungli tek počinje. Dolazimo do koliba, smeštamo se i pravimo pauzu za ručak. Popodne ćemo posetiti jezero gde ćemo se odmoriti od puta, kupati i uživati u zalasku sunca. U večernjim časovima u pratnji lokalnog vodiča krećemo u šetnju džunglom u potrazi za noćnim divljim životinjima. Povratak u kamp i večera. Noćenje.

8. dan (30.10.): Cuyabeno rezervat prirode

Nakon doručka krećemo u šetnju i obilazimo kišnu šumu uz pratnju lokalnog vodiča. Tokom ove šetnje saznaćemo kako se preživljava u džungli i kako se biljke koja šuma nudi koriste u medicinske svrhe. Pravimo nezaboravne fotografije i uživamo u miru koji nam džungla nudi. Pravimo pauzu za ručak u kampu i nakon ručka nastavljamo dalje putovanje kanuom kroz šumu u potrazi za divljim životinjama poput ptica, majmuna i rečnih delfina. Nakon zalaska sunca nastavljamo našu potragu za noćnim divljim životinjama. Povratak u kamp, večera. Noćenje.

9. dan (31.10.): Cuyabeno rezervat prirode

Nakon doručka vozimo se čamcem i tražimo lepe i egzotične ptice i druge divlje životinje. Nakon vožnje brodom dolazimo do zajednice Siona gde ćemo zajedno sa lokalnom porodicom napraviti kasavu (hleb). Pravimo pauzu za ručak u zajednici. Nakon ručka odlazimo do šamana koji će podeliti nama svoje znanje o šamanizmu i pokazati nam rituale. Povratak u kamp i večera. Noćenje.

10. dan (01.11.): Cuyabeno rezervat prirode – Lago Agrio – Gvajakil

Ustajemo rano kako bi videli budjenje džungle. Uživamo u izlasku sunca i zvuk ptica. Nakon doručka odlazimo do Lago Agrio čamcem. U Lagu Agriu sačekaćemo autobus koji nas vozi do Gvajakil. Noćna vožnja.

11. dan (02.11.): Gvajakil

Dolazimo u Gvajakil. Transfer do smeštaja i slobodno vreme. U dogovoreno vreme fakultativni obilazak grada. Istražićemo Malekon, istorijski deo grada koji se nalazi na obali reke, nakon toga nastavljamo dalje ka delu grada Las Penas koji je proglašen kulturnim nasledjem. Odavde se pruža neverovatni panoramski pogled na grad i reku Gvajas. Naselje podseća na kolonijalni Gvajakil iz 16. veka i ovo je najtradicionalnije okruženje jer svaka kuća ima svoju istoriju. Obilazimo park Seminario koji predstavlja srce kolonijalnog Gvajakila, koji je poznat i kao park iguana zbog velikog broja guštera. Odlazimo do istorijskog parka koji je podeljen po sektorima kako bi se posetioci edukovali i upoznali sa ekvadorskom istorijom. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (03.11.): Gvajakil – Montanita

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do autobuske stanice i odlazimo do gradića Montanita. Montanita je poznato mesto u Ekvadoru, nekadašnje ribarsko selo. Dolazimo i smeštamo se u sobe. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do obližnje mirne plaže Olon. Slobodno vreme na plaži i u dogovoreno vreme povratak u Montanitu. Noćenje.

13. dan (04.11.): Montanita – Isla de la Plata

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Isla de la Plata, ostrva poznatog kao „Mali Galapagos“. Ostrvo je poznato jer predstavlja prirodno stanište mnogih morskih ptica, albatrosa i morskih lavova. Krećemo u jutarnjim časovima i odlazimo do Puerta Lopeza odakle ćemo se ukrcati na brod do ostrva. Šetamo po ostrvu i uživamo u prirodi koja nas okružuje. Slobodno vreme do polaska za Montanitu. Noćenje.

14. dan (05.11.): Montanita – Gvajakil – Amsterdam 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Gvajakil. Transfer do aerodroma i čekiranje za let za Budimpeštu. Let za Amsterdam u 19:55h, broj leta KL755. 

15. dan (06.11.): Amsterdam – Budimpešta – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 13:20h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 55minuta. Nastavak leta za Budimpeštu u 14:15h, broj leta KL1977. Sletanje u Budimpeštu u 16:15h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ: 

KITO od 24.10. do 01.11.2020.

Friends Hostel ili sl. – nalazi se na 500 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U okviru smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Hostel poseduje restoran, zajedničku kuhinju i bar. 

GVAJAKIL od 02.11. do 03.11.2020.

Hotel Doral 3* ili sl. – nalazi se na 2 kilometara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. 

MONTANITA od 03.11. do 05.11.2020.

Hotel Kundalini 3* ili sl. – nalazi se na 600 metara od centra grada i na 6 minuta od plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U okviru smeštaja nalazi se bar i restoran, gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 

1749€ 1699€

Za prijave i uplate avansa do 25.03 od min. 500€ cena je 1649€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Budimpešta – Kito / Gvajakil – Budimpešta sa presedanjem u Amsterdamu-ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Kito – Gvajakil – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Prevoz autobusom na relaciji Gvajakil – Montaniti
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Smeštaj u Kitu u hostelu na bazi 8 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Gvajakilu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Montaniti u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Ekvador (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za Ekvador  za boravak do 90 dana)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

PRIJAVI SE