DOMINIKANSKA REPUBLIKA 13 DANA

SANTO DOMINGO – LAS GALERAS – BAVARO

04.12 – 16.12.2020.

13 DANA / 11 NOĆI

Dominikansku Republiku otkrio je Kristofer Kolumbo 1492. godine, kada se prvi put iskrcao u današnji glavni grad  ove egzotične zemlje. Dominikanska Republika je zemlja bogate kulture i gradova na čijim je ulicama ispisana istorija, zemlja na čiju se neverovatnu lakoću življenja svi posetioci vrlo brzo naviknu.

Zauzima istočni deo ostrva Hispanjola. Pored fantastičnih peščanih plaža sa kokosovim palmama koje se nižu duž obale Dominikanske Republike, unutrašnjost je ispunjena neverovatnim planinskim vencima. Četiri od pet najviših vrhova Kariba se nalaze upravo u Dominikanskoj Republici. Planinske reke, na čijim tokovima se nalaze fascinantni vodopadi, protiču kroz živopisnu i bujnu džunglu. U Dominikanskoj Republici se nalazi čak 10 potpuno različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki očarati.  Nemojte propustiti priliku da zaigrate tradicionalni dominikanski ples merengu uz njihove lokalne specijalitete: cigare, rum, čokoladu i kafu. Obradujte sebe nakitom od larimara, jedinstvenog vulkanskog minerala, koji postoji samo na ovom ostrvu. Jednostavno se prepustite atmosferi i uživajte.


Plan i program putovanja:

1. dan (04.12.): Beograd – Pariz – Punta Kana – Santo Domingo

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u 04:40h (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let do Pariza u 06:40h, broj leta AF6291. Sletanje u Pariz u 09:20h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 5h i 5min. Nastavak leta za Punta Kanu u 14:25h, broj leta AF968. Dolazak u Punta Kanu u 18:45h po lokalnom vremenu i transfer do Santo Dominga. Noćenje.

2. dan (05.12.): Santo Domingo

Santo Domingo je prestonica Dominikanske republike i najveći je grad u celom karipskom regionu. Može se slobodno reći da je Santo Domingo najživlji grad na Karibima, kosmopolistka prestonica koja predstavlja mozaik različitih kultura. Ovde je boravio Kolumbo i prva katedrala na američkom tlu sagradjena je upravo ovde. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (06.12.): Santo Domingo

Slobodno vreme ili vam preporučujemo fakultativni obilazak starog gradakolonijalnu zonu Santo Dominga, prefinjeni deo grada prošaran arhitektonskim draguljima, kaldrmisanim ulicama, istorijskim muzejima, crkvama i palatama. Videćemo najstariju katedralu Primar de America koju je izgradio Dijego Kolumbo sin istraživača Kolumba, oltar otadžbine gde su sahranjeni slavni dominikanski borci i revolucionari i čuveni Kolumbov trg. Slobodno vreme. Preporučujemo posetu nekom od muzeja koja se nalaze u ovom gradu. U večernjim časovima u dogovoru sa vodičem možemo posetiti neki od mnogobrojnih klubova i barova u Santo Domingu. Noćenje.

4. dan (07.12.): Santo Domingo – La Romana

Slobodan dan ili fakultativni celodnevni odlazak do La Romane, gde ćemo najpre posetiti kompleks pećina Cueva De Las Maravilas. Ovde ćemo videti crteže mističnih Taino Indijanaca koji su nekada naseljavali ovo ostrvo. Nastavljamo dalje ka seocetu Altos de Chavon gde se može naći mnoštvo galerija, suvenirnica i restorana. Pravimo pauzu kako bi uživali u prelepom pogledu na reku Chavon. Naš obilazak završavamo odmorom na jednoj od najpoznatijih plaža Boca Chica. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (08.12.): Santo Domingo – Las Galeras

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Napuštamo glavni grad Dominikane i idemo na severozapad do prelepog poluostrva Samana. Samana je neverovatno zelena, razudjena i šarenolika sa najvećom gustinom palmi na svetu. Neke od najlepših plaža ove države nalaze se upravo ovde, kao i najveći vodopad. Dolazak u Las Galeras. Ovo je nekadašnje ribarsko selo koje se nalazi na krajnjem zapadu poluostrva. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (09.12.): Las Galeras

Kupanje i uživanje u belom pesku i azurno plavim vodama Las Galerasa. Ovde ćemo videti plaže kakve se mogu videti na razglednicama. Mesto Las Galeras skriva najlepše plaže kako Dominikane tako i karipskih ostrva koje jedva čekaju da ih istražite. Večernji časovi rezervisani su za druženje uz čuvene dominikanske ritmove bachate, merengue i druge prepoznatljive latino zvukove. Ovde počinju naše nove Manga avanture… Noćenje.

7. dan (10.12.): Las Galeras – Nacionalni Park Los Haitses

Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni obilazak nacionalnog parka Los Haitises sa bajkovitim pejzažima i čuvenog tropskog ostrva Bakaradi poznatog po istoimenom rumu. U povratku šetnja po primorskom gradiću Samana, centru istoimenog poluostrva. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

8. dan (11.12.): Las Galeras – El Limon

Slobodno vreme u Las Galerasu ili fakultativni odlazak do najvećeg vodopada Dominikane El Limona gde ćemo se osvežiti u hladnoj i čistoj rečnoj vodi. Nakon toga, posećujemo prelepe, male plaže koje se nalaze nadomak letovališta Las Terranas. Povratak u Las Galeras. Noćenje.

9 – 11. dan (12.12. – 14.12.): Las Galeras

Slobodno vreme za opuštanje u Las Galerasu. Fakultativno, možemo obići nestvarno lepe plaže Fronton i Madam do kojih je moguće doći samo čamcima i divlju, gotovo netaknutu plažu El Rincon koja se svrstava u najlepše na svetu. Kokteli, sunčanje, kupanje, zalazak karipskog Sunca i latino zvuci u barovima čine naš odmor na Dominikani nestvarnim i savršenim. 2 noćenja.

11. dan (14.12.): Las Galeras – Bavaro

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do mesta Bavaro, mesto nekada namenjeno radnicima rizorta u Punta Kani, Bavaro je i sam postao turističko mesto. Bavaro ima 10 kilometara morske obale. Pored brojnih hotela u Bavaru se nalaze i golf tereni, šoping centri, barovi i restorani. Smeštamo se u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

12. dan (15.12.): Bavaro – Punta Kana – Pariz 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma u Punta Kani i let za Pariz u 21:05h, broj leta AF969.

13. dan (16.12.): Pariz – Beograd

Sletanje u Pariz u 10:30h po lokalnom vremenu, pauza izmedju letova 10h i 5min. Nastavak leta za Beograd u 20:35h, broj leta AF6292. Sletanje u Beograd u 22:55h po lokalnom vremenu. Dolazak na mesto polaska i sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

SANTO DOMINGO od 04.12. do 08.12.2020.

Tau Casa Conde hotel 3* ili sl. – Nalazi se u kolonijalnoj zoni Santo Dominga. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U blizini smeštaja nalazi se dosta restorana i prodavnica. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

LAS GALERAS od 08.12. do 14.12.2020.

Villa La Plantacion hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 5 minuta od plaže i u samom centru grada. Sobe poseduju sopstveno kupatilo. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne. U okviru smeštaja nalazi se bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

BAVARO od 14.12. do 15.12.2020.

Art Villa Dominicana hotel 3* ili sl. – Nalazi se na 12 minuta od plaže i 8km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima smeštaja dostupana je besplatan wifi internet. U okviru smeštaja nalazi se restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1799€ 1699€

Za prijave i uplate avansa do 14.12. od min. 500€ cena je 1649€


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja) 


Aranžaman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Punta Kana – Beograd sa presedanjem u Parizu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Santo Domingu u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Las Galerasu u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Smeštaj u Bavaru u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe) 
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Dominikansku republiku (dobija se na samoj granici – cena 10 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


KOLONIJALNI SANTO DOMINGO 

Na ovoj turi upoznaćemo se sa istorijom najstarijeg grada Amerike! Posetićemo Kolonijalnu zonu koja je pod zaštitiom UNESCO-a i najstariju katedralu na kontinentu, izgradjenu po otkrivanju Amerike i dolasku Španaca. Videćemo prvu gradsku kuću i Kolumbov park u kome se nalazi spomenik čuvenog moreplovca Kristifora Kolumba. Posetićemo prvo evropsko vojno utvrdjenje Ozamu, prošetati najstarijom ulicom Las Damas i obići Nacionalni panteon u kome su počasno sahranjeni nacionalni heroji ove karipske zemlje. Nakon toga, odlazimo do mauzoleja Kristifora Kolumba gde se čuvaju njegovi posmrtni ostaci. Masivna gradjevina koja se naziva Svetionik sama po sebi predstavlja neobično arhitektonsko delo. Naš obilazak završavamo na promenadi Malecon koja je puna hotela, kockarnica i sinonim je noćnog života ovog grada.

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča i ulaznice.


CUEVA DE LAS MARAVILLAS i LA ROMANA 

Najpre obilazimo Cueva de las maravillas (Pećina čuda) gde ćemo videti brojne crteže starosedelaca ovog ostrva – Taino Indijanaca. Oni su bili ti koji su dočekali prve Evropljane kada su doplovili na ostrvo na čelu sa Kristiforom Kolumbom. Posle Pećine čuda, odlazimo do grada La Romane, poznatog po industriji šećerne trske i duvana, gde ćemo posetiti filmsko selo Altos de Chavon. Ovo je replika evropskog srednjovekovnog sela sa lepom crkvom, velikim amfiteatrom i prelepim pogledom na reku Chavon. Nakon obilaska, u povratku za Santo Domingo pravimo pauzu za opuštanje na popularnoj plaži koja se zove Boca Chica.

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča i ulaznice.


LOS HAITSES i BACARDI 

Nestvarni predeli prirode i ostrvo sa plažama iz snova! Los Haitses je magično mesto koje nas vraća u vreme dinosaurusa, jer su važne scene filma Park iz doba jure snimane baš ovde. Los Haitses je jedna od glavnih eko-destinacija Dominikanske Republike. Nacionalni park sačinjavaju krš, tropski krečnjak i pejzaži karakteristični za ove klimatske zone. U jutarnjim časovima imamo transfer do luke a zatim nastavljamo ploveći kroz nacionalni park Haitses koji ima gustu vegetaciju, brojne pećine, slike Taino Indijanaca, kišne šume i brojne vrste ptica. Videćemo reproduktivna područja ptica, formacije stalaktita, tipičnu tropsku vegetaciju mangrova i prirodne pećine. Nakon istraživanja nacionalnog parka nastavljamo ka ostrvu Cayo Levantado, poznatijem kao Bacardi. Na ovom tropskom raju ćemo imati ručak (uključen u cenu) i uživati na plaži belog peska i tirkizno plave vode. Nakon krstarenja, dan završavamo laganom šetnjom kroz Samanu, glavni grad istoimenog poluostrva. Upoznaćemo se sa istorijom ovog primorskog gradića koji je osnovan sredinom 18. veka i prošetati promenadom Malecon, uživajući u pogledu na čuveni gvozdeni most koji povezuje ostrvca sa poluostrvom.

Izlet obuhvata: prevoz, usluge vodiča, ulaznice, ručak na ostrvu, konzumaciju sokova, vode i ruma na brodu.


EL LIMON I LAS TERRENAS 

U prepodnevnim časovima krećemo ka unutrašnjosti poluostrva Samana da bismo posetili najviši i najlepši vodopad Dominikane – El Limon, koji je visok 45 metara. Najpre ćemo prošetati kroz dominikansku džunglu a zatim se osvežiti u prirodnom bazenu koji stvaraju slapovi ovog prelepog vodopada. Sledi odlazak u Las Terrenas koji se nalazi na drugom kraju poluostrva i istraživanje lepih plaža u okolini ovog letovališta, gde ćemo imati i ručak (uključen u cenu). Nakon uživanja i opuštanja na plaži, povratak u Las Galeras.

Izlet obuhvata :prevoz, usluge vodiča, ulaznice, ručak.


EL RINCON 

Odlazak na plažu koja se svrstava u najlepše na svetu! Oko 5 kilometara netaknute, gotovo divlje plaže belog peska i zaliva tirkizno plave vode sa kokosovim palmama u zaledju – savršen tropski scenario sa razglednica samo za nas! Tu se nalazi i rečica Cayo Frio sa prozirnom osvežavajućom vodom i riblji restoran sa koktelima.

Izlet obuvata : transfer i usluge vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE