ZANZIBAR & SAFARI

STONE TOWN – MIKUMI

02.05 – 14.05.2021. 

13 DANA  / 10 NOĆI

PROMO! SAFARI – uključen u cenu aranžmana!

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj Indijskog okeana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih svahili jela i gostoljubivih ljudi. Šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, sela puna života lokalnog stanovništva,  izlaz na kilometarsko dugačke plaže od najfinijeg belog peska, pogled u horizont i more raskošne boje uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo vremenskom kapsulom stigli u prošlost, na tlo na kojem se stotinama godina odvija trgovina začinima – muskantnim oraščićem, cimetom i šafranom, tlo na koje su monsunski vetrovi vekovima dovodili mnoge trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine. Zanzibar – tlo koje je često bilo na udaru osvajača, koji su sa sobom donosili svoju kulturu, gastronomiju i mentalitet. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.


Plan i program puta

1. dan (02.05.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 09:00h, broj leta TK 1082. Sletanje u Istanbul u 11:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 45minuta. Nastavak leta za Zanzibar u 18:35h, broj leta TK568.

2. dan (03.05.): Istanbul – Zanzibar

Sletanje na Zanzibar u 01:55h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u centru Stone Town-a. Smeštanje i slobodno vreme za odmor. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrdjavu, tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda – Darajani pijacu. U večernjim satima sledi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan (04.05.): Stone Town – Prison island (Changuu ostrvo)

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije koje su davno korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelih od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija medju njima ima 192 godine! Očekuje nas i kupanje na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmor u hladovini stena i prelepog rastinja. Ponesite maske ili naočare za ronjenje i istražite morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Noćenje.

4.dan (05.05.): Stone Town – Kizimkazi / plivanje sa delfinima, Jozani šuma i plaža Paje

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do ribarskog mesta Kizimkazi, na jugu ostrva. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo videti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, prepune crvenog mahagonija i mangroa, koja se prostire na preko 2500 hektara i  dom je retke vrste, endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu videti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica. U povratku posećujemo fantastičnu Paje plažu, raj za kite surfere. Povratak u Stone Town. U večernjim satima sledi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mesta. Predlažemo kuću čaja, restoran u arapskom stilu, sa odličnom hranom i prelepom panoramom. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (06.05.): Stone Town – Farma začina

Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet do farme začina gde ćemo imati priliku da vidimo kako lokalci uzgajaju tropsko voće, orašaste plodove i začinsko bilje po kojem su čuveni: muskantni oraščić, crni biber, korijander, cimet, djumbir, kurkumu, vanilu i druge, da saznamo ko je kraljica, a ko kralj začina, vidimo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu neverovatnom brzinom, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa, ručamo nacionalni specijalitet Pilau, začinjen raznim biljem koji će vam se dopasti. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (07.05.): Stone Town – Safari blue

Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijskim okeanom. Koristimo priliku da obidjemo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom podvodnom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži, imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu drvećem mangrova i plivati u prelepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kawale, gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi, ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći indijskim okeanom. Transfer do Stone Town-a. Noćenje.

7. dan (08.05.): Stone Town – Kendwa plaža – Nungwi plaža

Slobodno vreme u Stone Townu ili vam predlažemo fakultativni odlazak i provodjenje dana na najlepšim plažama Zanzibara, Kendwa i Nungwi. Posetićemo severo-zapad ostrva, kupati se u kristalno čistim vodama indijskog okeana gde ćeme se u potpunosti prepustiti čarima ovog komada raja na zemlji. Izlet za ne propustiti. U večernjim satima povratak u Stone Town.  Noćenje.

8. dan (09.05.): Stone Town

Dan predvidjen za odmor i finalno upoznavanje sa Stone Town-om, njegovim neposrednim i druželjubivim stanovništvom. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (10.05.): Stone Town

Slobodno vreme u Stone Town-u za individualne aktivnosti i kupovinu suvenira. Preporučujemo da lutajući ulicama starog grada pronadjete sopstveni gastronomski kutak, posetite pijacu, popijete lokalnu spice coffee. Noćenje.

10. dan (11.05.): Stone Town – Mikumi – Masai selo

U jutarnjim časovima check out iz hotela. Transfer do luke. Ukrcavamo se na brod kojim plovimo do luke u Dar Es Salamu. Po dolasku u Dar, ukrcavanje u mini bus ili džip i avantura može da počne! Vozimo se ka centralnom delu Tanzanije prema nacionalnom parku Mikumi. Predveče, primećujemo promenu pejzaža i uskoro se pred nama otvara široko prostranstvo savane okružene planinskim vrhovima. Krstareći drumom, već sada možemo uživati u bajkovitim prizorima na kojima se smenjuju divlje životinje, stabla baobaba i akacije. Naše odredište je Masai selo, gde će nas domaćini dočekati uz karakteristične zvuke i tradicionalni ples. Pokazaće nam samo njima znanu veštinu pravljenja kuće od blata i naučiti nas brzom paljenju vatre uz pomoć drveta i svrdla. Upoznaćemo se sa istorijom i kulturom ovog autohtonog plemena, čuti neverovatne priče o ženidbi, udaji i inicijaciji ratnika. Dolazak u smeštaj u selu Mikumi. Smeštaj. Večera. Noćenje.

11. dan (12.05.): Safari Mikumi

Pre svitanja, doručkujemo, uskačemo u džipove i sa prvim zracima sunca prolazimo kroz kapiju Nacionalnog Parka Mikumi. Učestvujemo i sami u buđenju prirode, krećući se uz krda impala, antilopa i gnuova dok nam čula upijaju novo okruženje, a pažnju privlači svaki pokret. Džipovima istražujemo savanu u potrazi za slonovima, hijenama, žirafama, zebrama, nilskim konjima, divljim mačkama, babunima, gnezdima termita, mungosima i hijenama. Nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom savane – lavovima. Nakon nezaboravne prepodnevne vožnje kroz divljinu, vreme je za ručak i kratak predah, posle kojeg nastavljamo safari avanturu do sumraka, kada i napuštamo nacionalni park. Vraćamo se u smeštaj gde ćemo večerati i provesti još jednu noć pred povratak. Noćenje.

12. dan (13.05.): Mikumi – Stone Town

U jutarnjim časovima sledi doručak i check out iz hotela. Povratak za Dar. Put nas vodi centralnim delom Tanzanije prema Dar Es Salamu. Na pola puta pravimo pauzu za ručak i kraći predah. Dolazak u Dar Es Salam, ukrcavanje na trajekt i transfer do Stone Town-a. Slobodno vreme u gradu. U dogovoreno vreme, transfer do aerodroma i check in za let za Beograd.

13. dan (14.05.): Stone Town – Istanbul – Beograd

Let za Istanbul u 02:55h, broj leta TK 568. Sletanje u Istanbul u 12:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 40 minuta. Poletanje aviona za Beograd je u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemiolških mera):

STONE TOWN od 03.05. do 11.05.2021.

Hotel Spice Palace 4* ili sl. – nalazi se u strogom istorijskom centru Stone Towna, na glavnom trgu. Hotel je nov, poseduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town, otvoreni bazen, bar, besplatni wi-fi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, toalentni pribor, bade mantil, papuče). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV, klima uredjaj, sef, wi-fi internet, ketler sa besplatnom kafom i čajevima. Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

Za prijave i uplate u celosti
1499€ 1299€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€

Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1399€

 

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata :
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Zanzibar-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto, brod)
-Obilaske prema programu putovanja
-Smeštaj u Stone Townu u hotelu 4* na bazi 8 noćenja sa doručkom – švedski sto (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Safari u Nacionalnom parku Mikumi (trodnevni paket)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
-Osiguranje od otkaza putovanja (Dunav osiguranje), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)


Safari u Mikumi nacionalnom parku: Mikumi nacionalni park je četvrti po veličini u Tanzaniji. Nalazi se na glavnom putu koji povezuje Dar es Salam i Iringo i nepunih 300 km je udaljen od Dar es Salama, najvećeg lučkog grada zemlje. Tokom posete parku imaćete mogućnost da u divljini vidite zebre, žirafe, impale, slonove, gnuove, bafale, leoparde, nilske konje, krokodile, gnezda termita, hijene, a nadamo se i samog kralja i kraljicu-lavove. 

TRODNEVNI SAFARI  uključuje: povratnu feri (brod) kartu na relaciji Zanzibar-Dar-Zanzibar, klimatizovani autobus/minibus na relaciji Dar-Mikumi-Dar dva polupansiona u smeštaju 3* Mikumi, 2 usputna ručka i osveženje (uglavnom 1.5l vode po putniku dnevno), off road safari džipove, game drive safari u parku po programu puta, posetu Masai selu, stručne vozače – lokalne vodiče, pratioca grupe/Manga vodiča i ulaznicu za nacionalni park.

VIŠE O TRODNEVNOM SAFARI PAKETU MOŽETE PROČITATI OVDE

 FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs


Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899 ; +381213825638

office.ns@mangatrip.rs


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE