ZANZIBAR MIX 13 DANA

STONE TOWN – KENDWA

02.05 – 14.05.2021. – još 7 slobodnih mesta

13 DANA  / 10 NOĆI 

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj Indijskog okeana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih svahili jela i gostoljubivih ljudi. Šume prepune retkih biljnih i životinjskih vrsta, lokalno stanovništvo puno života, izlaz na kilometrima duge plaže od najfinijeg belog peska, pogled ka horizontu i more raskošnih boja uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj.

Kao da smo vremenskom kapsulom stigli u prošlost, na tlo na kojem se stotinama godina odvija trgovina začinima – muskantnim oraščićem, cimetom i šafranom, tlo na koje su monsunski vetrovi vekovima dovodili mnoge trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine. Zanzibar – tlo koje je često bilo na udaru osvajača, koji su sa sobom donosili svoju kulturu, gastronomiju i mentalitet. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih sopstvenim čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata glavni životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.


Plan i program puta

1. dan (02.05.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 09:00h, broj leta TK 1082. Sletanje u Istanbul u 11:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 45minuta. Nastavak leta za Zanzibar u 18:35h, broj leta TK568.

2. dan (03.05.): Istanbul – Zanzibar

Sletanje na Zanzibar u 01:55h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u centru Stone Town-a. Smeštanje u hotel i slobodno vreme za odmor. U popodnevnim satima upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih. Imaćemo priliku da vidimo kuću u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Palatu Čuda, Sultanovu palatu, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda – Darajani pijacu. U večernjim satima sledi odlazak na Fordohani pijacu i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan (04.05.): Stone Town – Prison island (Changuu ostrvo)

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do Prison island-a, koje je udaljeno nekih 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije koje su davno korišćene kao zatvor za kriminalce, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija medju njima ima 192 godine! Očekuje nas i kupanje na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmor u hladovini stena i prelepog rastinja. Ponesite maske ili naočare za ronjenje i istražite morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (05.05.): Stone Town – Kizimkazi / plivanje sa delfinima, Jozani šuma i plaža Paje

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do ribarskog mesta Kizimkazi, na jugu ostrva. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo videti delfine, prijateljski nastrojene i razigrane. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, prepune crvenog mahagonija i mangroa, koja se prostire na preko 2500 hektara i  dom je retke vrste, endemskih crvenih Kolobus majmuna, koji se mogu videti još samo na Zanzibaru. U šumskom okruženju je i preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica. U povratku posećujemo fantastičnu Paje plažu, raj za kite surfere, mesto na kojem možete uživati u odličnoj kafi i cedjenim sokovima u debeloj hladovini. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (06.05.): Stone Town Farma začina

Slobodno vreme ili poludnevni fakultativni izlet do farme začina gde ćemo imati priliku da vidimo kako lokalci uzgajaju tropsko voće, orašaste plodove i začinsko bilje po kojem su čuveni: muskantni oraščić, crni biber, korijander, cimet, djumbir, kurkumu, vanilu i druge, saznamo ko je kraljica, a ko kralj začina, vidimo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu neverovatnom brzinom, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa, ručamo nacionalni specijalitet Pilau, začinjen raznim biljem koji će vam se dopasti. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (07.05.): Stone Town – Safari blue

Slobodno vreme u ili predlažemo fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, pomorandže, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijskim okeanom. Koristimo priliku da obidjemo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom podvodnom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema Kwale ostrvu i ukoliko nas plima posluži, imaćemo mogućnost da istražimo prirodnu lagunu ostrva okruženu stablima mangrova i plivati u prelepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kwale, gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Sledi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim radnjama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema Fumbi, ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći indijskim okeanom. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

7-11. dan (08.05 – 13.05.): Stone Town – Kendwa plaža

Nakon doručka pakujemo stvari i napuštamo hotel. Sledi transfer do najlepše plaže na ostrvu – Kendwa. Dolazak i smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosi. Uživanje na plaži u poslednjim zracima sunca, dok ispijate hladnu kokosovu vodu koja je pravi melem posle vrelog dana. Tada se na plaži pojavljuju i plesači, prodavci tkanina i masai koji su uvek raspoloženi za razgovor i druženje. Predlažemo odlazak do plaže Nungwi, koja se nalazi na svega 10 minuta vožnje. Na Nungwiju možete pronaći veliki izbor  restorana raznih svetskih kuhinja. Nungwi je plaža sa razvijenom turističkom infrastrukturom gde ćete, sigurni smo, naći neki od lokalnih suvenira, koji će vas podsećati na ovo čarobno mesto. Slobodno vreme. 5 noćenja.

ZA PUTNIKE KOJI SU SE ODLUČILI ZA FAKULTATIVNI IZLET – SAFARI U NACIONALNOM PARKU MIKUMI, TRODNEVNA AVANTURA IZGLEDAĆE OVAKO:

10. dan (11.05. ): Kendwa plaža – Mikumi – Masai Selo

Ukoliko ste se odlučili za trodnevni fakultativni izlet Safari u Nacionalnom parku Mikumi, check out iz hotela u ranim jutarnjim časovima i transfer do luke u Stone Town-u, ukrcavamo se na brod kojim plovimo do luke u Dar Es Salamu. Po dolasku u Dar, ukrcavanje u mini bus ili džip i avantura može da počne! Vozimo se ka centralnom delu Tanzanije, prema nacionalnom parku Mikumi. Predveče, primećujemo promenu pejzaža i uskoro se pred nama otvara široko prostranstvo savane okružene planinskim vrhovima. Krstareći drumom, već sada možemo uživati u bajkovitim prizorima na kojima se smenjuju divlje životinje, stabla baobaba i akacije. Naše odredište je Masai selo, gde će nas domaćini dočekati uz karakteristične zvuke i tradicionalni ples. Pokazaće nam samo njima znanu veštinu pravljenja kuće od blata i naučiti nas brzom paljenju vatre uz pomoć drveta i svrdla. Upoznaćemo se sa istorijom i kulturom ovog autohtonog plemena, čuti neverovatne priče o ženidbi, udaji i inicijaciji ratnika. Dolazak u smeštaj u selu Mikumi. Smeštaj. Večera. Noćenje.

11. dan (12.05.): Safari Mikumi

Pre svitanja, doručkujemo, uskačemo u džipove i sa prvim zracima sunca prolazimo kroz kapiju Nacionalnog Parka Mikumi. Učestvujemo i sami u buđenju prirode, krećući se uz krda impala, antilopa i gnuova dok nam čula upijaju novo okruženje, a pažnju privlači svaki pokret. Džipovima istražujemo savanu u potrazi za slonovima, hijenama, žirafama, zebrama, nilskim konjima, divljim mačkama, babunima, gnezdima termita, mungosima i hijenama. Nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom savane – lavovima. Nakon nezaboravne prepodnevne vožnje kroz divljinu, vreme je za ručak i kratak predah, posle kojeg nastavljamo safari avanturu do sumraka, kada i napuštamo nacionalni park. Vraćamo se u smeštaj gde ćemo večerati i provesti još jednu noć pred povratak. Noćenje.

VIŠE O TRODNEVNOM SAFARI PAKETU MOŽETE PROČITATI OVDE

12. dan (13.05.): Kendwa / Mikumi – Stone Town

U jutarnjim časovima sledi doručak i check out iz hotela na Kendwi, transfer do aerodroma u dogovoreno vreme. Putnici koji su bili na izletu Safari, takodje napuštaju smeštaj u Mikumiju i sledi trasfer do Dar Es Salama i ukrcavanje na trajekt do Stone Town-a. Dolazak u Stone Town u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme i check in za let za Beograd.

13. dan (14.05.): Stone Town – Istanbul – Beograd

Let za Istanbul u 02:55h, broj leta TK 568. Sletanje u Istanbul u 12:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 40minuta. Poletanje aviona za Beograd je u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemiolških mera):

STONE TOWN od 03.05. do 08.05.2021.

Hotel Spice Palace 4* ili sl. – nalazi se u strogom istorijskom centru Stone Towna, na glavnom trgu. Hotel je nov, poseduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town, otvoreni bazen, bar, besplatni wi-fi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, toalentni pribor, bade mantil, papuče). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV, klima uredjaj, sef, wi-fi internet, ketler sa besplatnom kafom i čajevima. Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


PLAŽA KENDWA od 08.05. do 13.05.2021.

Hotel Kendwa Rocks 4* ili sl. – Nalazi se na severo-zapadnoj strani ostrva i po nama na najlepšoj plaži na celom ostrvu – Kendwa beach. Sam resort poseduje jedan od najboljih restorana i plažnih barova na celom Zanzibaru, bazen, plažni bar, diving centar, uslugu pranja veša, room service. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV i wi-fi internet. Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


Pogledajte video >>> Zanzibar by MangaTrip


MANGA PROMOCIJA

Period promocije: od 06.apr do 01.maj 2021.
Period putovanja: od 30.apr do 31.dec 2021.

Za prijave i uplate u celosti
1499€ 1299€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1349€
Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1399€


Manga PROMO + ponuda:
Sve Manga putnike, koji u toku promo perioda, prijavom po najnižim cenama osiguraju svoje mesto na ovom putovanju čekaju dodatne pogodnosti i popusti. Ukoliko se prilikom prijave za ovo putovanje unapred odlučite i prijavite za trodnevni fakultativni paket – Safari u nacionalnom parku Mikumi, odobrićemo Vam dodatni popust od 111€ na cenu Safarija (umesto 350€ cena iznosi 239€) i tom prilikom od Mange dobijate na poklon i fakultativni izlet Farma začina!


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata :
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Zanzibar-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, automobil)

-Smeštaj u Stone Townu u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na plaži Kendwa u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
-Osiguranje od otkaza putovanja (Dunav osiguranje), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Tanzaniju – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti) 


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

FAKULTATIVNI IZLETI KLIKNITE OVDE


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs


Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899 ; +381213825638

office.ns@mangatrip.rs


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE