ZANZIBAR MIX 12 DANA

STONE TOWN – KENDWA

24.08 – 04.09.2021. – još 20 slobodnih mesta

12 DANA  / 9 NOĆI

SMEŠTAJ U HOTELIMA SA 4*

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj Indijskog okeana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih svahili jela i gostoljubivih ljudi. Šume prepune retkih biljnih i životinjskih vrsta, lokalno stanovništvo puno života, izlaz na kilometrima duge plaže od najfinijeg belog peska, pogled ka horizontu i more raskošnih boja uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj.

Kao da smo vremenskom kapsulom stigli u prošlost, na tlu na kome se stotinama godina odvija trgovina začinima – muskantnim oraščićem, cimetom i šafranom, tlu na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, tlu koje je često bilo na udaru osvajača, gde je svako doprineo stvaranju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih sopstvenim čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata glavni životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.


Plan i program puta

1. dan (24.08.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 09:10h, broj leta TK 1082. Sletanje u Istanbul u 12:00h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 45minuta. Nastavak leta za Zanzibar u 19:45h, broj leta TK567.

2. dan (25.08.): Istanbul – Zanzibar

Sletanje na Zanzibar u 03:05h po lokalnom vremenu. Nakon završenih carinskih formalnosti na aerodromu transfer do hotela u centru Stone Town-a, gde vam je za dobrodošlicu obezbedjen doručak i osveženje. Sledi info sastanak sa vodičem. Smeštanje u sobe nakon 13h (postoji mogućnost ranog ulaska u sobe uz doplatu). Slobodno vreme za odmor od leta. U popodnevnim satima krećemo u razgledanje Sotne Town-a i upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih kultura. Imaćemo priliku da vidimo kuću, pretvorenu u muzej, u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Kuću Čuda, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima u dogovoru sa vodičem opciono odlazak u neki od restorana i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan (26.08.): Stone Town – Prison island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača 

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do Prison Island-a, koje je udaljeno 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije koje su davno korišćene kao zatvor za pobunjene robove, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina. Očekuje nas i kupanje na prelepoj peščanoj plaži ostrva i odmor u hladovini stena i prelepog rastinja. Ponesite maske ili naočare za ronjenje i istražite morske dubine koralnog grebena. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (27.08.): Stone Town – Farma začina – Kendwa 

Nakon doručka odjavljivanje iz soba i ostavljamo stvari u prostoriju za prtljag. Slobodan vreme u gradu do polaska na Kendwu ili poludnevni fakultativni izlet do farme začina gde ćemo imati priliku da vidimo različite vrste tropskog voća i začinsko bilje po kome je Zanzibar čuven: muskantni oraščić, crni biber, kardamon, cimet, djumbir, kurkumu, vanilu i dr. Saznaćemo ko je kraljica, a ko kralj začina. Videćemo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa, ručamo lokalni specijalitet pilau, začinjen biljem baš sa ove farme. Nakon obilaska farme imaćemo mogućnost kupovine različitih vrsta začina, kafe i čajeva. Povratak u Stone Town i sledi transfer do najlepše plaže na ostrvu – Kendwa. Noćenje.

5. dan(28.08.): Kendwa

Provodimo dane na najlepšoj plaži Zanzibara. Dani lenčarenja i potpunog uklapanja u moto Zanzibaraca „Hakuna Matata“ mogu da počnu. U okviru resorta uživaćemo u restoranu sa krovom od trske i nameštajem od punog drveta, ležaljkama u obliku bračnih kreveta i čamčića, belom brašnastom pesku koji se kilometrima proteže, svim nijansama plavetnila Indijskog okeana. Imamo priliku da probamo najbolje morske specijalitete, pijemo poznato pivo Kilimandžaro i koktele svih vrsta. Gledaćemo nestvarno lepe zalaske sunca, družiti se sa lokalnim plažnim prodavcima suvenira i smejati se iz duše! Noćenje.

6. dan(29.08.): Kendwa – Safari Blue North

Slobodan dan na plaži Kendwa ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet Safari Blue North. Nakon doručka ćemo se ukrcati na dhow brod i krenuti u potragu za delfinima. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa ovim razigranim i prijateljki nastrojenim stanovnicima okeana. Nakon ovog nezaboravnog iskustva čeka nas vožnja do peščanog spruda, tokom koje ćemo uživati u povetarcu, svežem voću i hladnom piću. Dok se kupamo, sunčamo i fotografišemo na ovoj neobičnoj prirodnoj tvorevini, posada će nam pripremati ručak. Kao pravi hedonisti, ručamo i odmaramo na brodu dok plovimo ka Mnemba koralnom grebenu, gde ćemo se prepustiti  čarima podvodnog sveta Indijskog okeana. U povratku, uživamo u zalasku sunca dok sumiramo utiske i prepuštamo se lokalnim ritmovima grickajući tropsko voće. Noćenje.

7. dan(30.08.): Kendwa – Jozani šuma i plaža Paje

Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet Jozani šuma i plaža Paje. Jozani šuma je stanište crvenih kolobus majmuna, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Otići ćemo do šume mangrova, koja je bitna zbog ekosistema samog Zanzibara, jer joj je glvna uloga sprečavanje erozije obale, a prirodno je stanište velikom broju ptica, guštera, kraba… Ostatak dana provodimo na istočnoj obali u mestu Paje, sa prelepom plažom, koja je pravi raj za kite surfere. Uživaćemo u sveže ceđenim sokovima od egzotičnog voća, aromatičnoj afričkoj kafi i nesvakidašnjim prizorima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

8. dan(31.08.): Kendwa – Jambiani plaža i pećina Kuza

Slobodno vreme za uživanje na plaži Kendwa ili vam predlažemo fakultativni odlazak do pećine Kuza i plaže Jambiani. Plaža pripada najstarijem i najautentičnijem ribarskom selu na ostrvu i poznata je po svom sitnom, belom pesku… Šarm plaže Jambiani ogleda se u tome što se nalazi na takvoj poziciji gde se kokosove palme neprekidno njišu i susreću sa azurnim vodama Indijskog okeana. Ovde se možemo družiti sa lokalnim stanovništvom, odigrati partiju fudbala sa njima ili se prosto prepustiti odmoru i uživanju… Posle vrelog tropskog dana provedenog na plaži, vreme je da se rashladimo u kristlno plavim vodama Kuza pećine. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9. dan(01.09.): Kendwa – Mikumi – Masai Selo

Slobodni dani na Kendwi. Ukoliko ste se odlučili za trodnevni fakultativni izlet Safari u Nacionalnom parku Mikumi, check out iz hotela u ranim jutarnjim časovima i transfer do luke u Stone Town-u, ukrcavamo se na brod kojim plovimo do luke u Dar Es Salamu. Po dolasku u Dar, ukrcavanje u mini bus ili džip i avantura može da počne! Vozimo se ka centralnom delu Tanzanije, prema nacionalnom parku Mikumi. Predveče, primećujemo promenu pejzaža i uskoro se pred nama otvara široko prostranstvo savane okružene planinskim vrhovima. Krstareći drumom, već sada možemo uživati u bajkovitim prizorima na kojima se smenjuju divlje životinje, stabla baobaba i akacije. Naše odredište je Masai selo, gde će nas domaćini dočekati uz karakteristične zvuke i tradicionalni ples. Upoznaćemo se sa istorijom i kulturom ovog autohtonog plemena, čuti neverovatne priče o ženidbi, udaji i inicijaciji ratnika. Dolazak u smeštaj u selu Mikumi. Smeštaj. Večera. Noćenje.

VIŠE O TRODNEVNOM SAFARI PAKETU MOŽETE PROČITATI OVDE

10. dan(02.09.): Kendwa/Safari Mikumi

Pre svitanja, doručkujemo, uskačemo u džipove i sa prvim zracima sunca prolazimo kroz kapiju Nacionalnog Parka Mikumi. Učestvujemo i sami u buđenju prirode, krećući se uz krda impala, antilopa i gnuova dok nam čula upijaju novo okruženje, a pažnju privlači svaki pokret. Džipovima istražujemo savanu u potrazi za slonovima, hijenama, žirafama, zebrama, nilskim konjima, divljim mačkama, babunima, gnezdima termita, mungosima i hijenama. Nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom savane – lavovima. Nakon nezaboravne prepodnevne vožnje kroz divljinu, vreme je za ručak i kratak predah, posle kojeg nastavljamo safari avanturu do sumraka, kada i napuštamo nacionalni park. Vraćamo se u smeštaj gde ćemo večerati i provesti još jednu noć pred povratak u Dar es Salam. Noćenje.

11. dan (03.09.): Kendwa/Mikumi – Dar Es Salam

Nakon doručka check out iz soba na Kendwi. Kofere ostavljamo u sobu za prtljag. Vreme do polaska na aerodrom provodimo na plaži. Transfer do aerodroma u kasnim popodnevnim satima i let za Dar Es Salam. Sletanje na aerodrom u Dar Es Salam-u.  Putnici koji su bili na izletu Safari, takodje napuštaju smeštaj u Mikumiju i sledi trasfer do Dar Es Salama. Oko ponoći, check in za let za Beograd.

12. dan (04.09.): Dar Es Salam – Istanbul – Beograd

Let za Istanbul u 03:20h, broj leta TK 604. Sletanje u Istanbul u 10:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h. Poletanje aviona za Beograd je u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:30h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagodjeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemioloških mera):

STONE TOWN od 25.08. do 27.08.2021.

Hotel Spice Palace 4* ili sl. – nalazi se u strogom istorijskom centru Stone Towna, na glavnom trgu. Hotel je nov, poseduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town, otvoreni bazen, bar, besplatni wi-fi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, toalentni pribor, bade mantil, papuče). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV, klima uredjaj, sef, wi-fi internet, ketler sa besplatnom kafom i čajevima. Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


PLAŽA KENDWA od 27.08. do 03.09.2021.

Hotel Kendwa Rocks 4* LINK ili sl. – Nalazi se na severo-zapadnoj strani ostrva i po nama na najlepšoj plaži na celom ostrvu – Kendwa beach. Sam resort poseduje jedan od najboljih restorana i plažnih barova na celom Zanzibaru, bazen, plažni bar, diving centar, uslugu pranja veša, room service. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, peškiri, toaletni pribor). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV i wi-fi internet. Poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


Pogledajte video >>> Zanzibar by MangaTrip

MANGA PROMOCIJA

Usled velikog broja vaših zahteva
Promo period se produžava do 15.maj 2021.
Period putovanja: od 30.apr do 31.dec 2021.

Za prijave i uplate u celosti
1599€ 1399€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1449€
Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1499€


Manga PROMO + ponuda:
Sve Manga putnike, koji u toku promo perioda, prijavom po najnižim cenama osiguraju svoje mesto na ovom putovanju čekaju dodatne pogodnosti i popusti. Ukoliko se prilikom prijave za ovo putovanje unapred odlučite i prijavite za trodnevni fakultativni paket – Safari u nacionalnom parku Mikumi, odobrićemo Vam dodatni popust od 111€ na cenu Safarija (umesto 350€ cena iznosi 239€) i tom prilikom od Mange dobijate na poklon i fakultativni izlet Farma začina!


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate


Aranžman obuhvata :
-Povratni avio prevoz redovna linija Beograd-Zanzibar / Dar es Salam-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Zanzibar-Dar Es Salam) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)

-Smeštaj u Stone Townu u hotelu 4* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj na plaži Kendwa u hotelu 4* na bazi 7 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata :
-Vizu za Tanzaniju – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Doplatu za raniji ulazak u sobu hotela u Stone Townu -30€ prijava 10 dana pre polaska na putovanje
– Osiguranje od otkaza putovanja


NAPOMENA: Za putovanje na Zanzibar neophodni su negativan PCR test na Covid-19 ne stariji od 72h pre ulaska na teritoriju Tanzanije i popunjen online zdravstveni formular. 


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

FAKULTATIVNI IZLETI KLIKNITE OVDE


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs


Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899 ; +381213825638

office.ns@mangatrip.rs


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE