ZANZIBAR AVANTURA 12 DANA 17.08.

ZANZIBAR AVANTURA 12 DANA

STONE TOWN

SMEŠTAJ U HOTELU SA 4*

17.08 – 28.08.2021. – nema slobodnih mesta

12 DANA / 9 NOĆI

Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sija dragulj Indijskog okeana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate istorije, kulture i tradicije, netaknutih belih peščanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih svahili jela i gostoljubivih ljudi. Šume prepune retkih vrsta biljnog i životinjskog sveta, sela puna života lokalnog stanovništva,  izlaz na kilometarsko dugačke plaže od najfinijeg belog peska, pogled u horizont i more raskošne boje uz belinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo vremenskom kapsulom došli u prošlost, na tlo na kome se  stotinama godina odvijala trgovina začinima – muskantnog oraščića, cimeta i šafrana, tlo na koje su monsunski vetrovi dovodili mnoge putujuće trgovce iz daleke Evrope, Bliskog Istoka i Kine, tlo koje je često bilo na udaru osvajača, gde je svako doprineo stvaranju kulturnih ukusa ostrva. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi i dozvolite sebi luksuz da ih samo čulima upoznate! Izgubite se u svetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža ostrvo začina. Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.


Plan i program puta

1. dan (17.08.): Beograd – Istanbul

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Istanbul u 09:00h, broj leta TK 1082. Sletanje u Istanbul u 11:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 45minuta. Nastavak leta za Zanzibar u 18:35h, broj leta TK567.

2. dan (18.08.): Istanbul – Zanzibar

Sletanje na Zanzibar u 03:05h po lokalnom vremenu. Nakon završenih carinskih formalnosti na aerodromu transfer do hotela u centru Stone Town-a, gde vam je za dobrodošlicu obezbedjen doručak i osveženje. Sledi info sastanak sa vodičem. Smeštanje u sobe nakon 13h (postoji mogućnost ranog ulaska u sobe uz doplatu). Slobodno vreme za odmor od leta. U popodnevnim satima krećemo u razgledanje Sotne Town-a i upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih kultura. Imaćemo priliku da vidimo kuću, pretvorenu u muzej, u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Kuću Čuda, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, Anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima u dogovoru sa vodičem opciono odlazak u neki od restorana i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana…Povratak u smeštaj. Noćenje.

3. dan (19.08.): Stone Town – Prison Island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača 

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do Prison Island-a, koje je udaljeno 6 km od Stone Town-a. Na idiličnom ostrvu nalaze se prostorije koje su davno korišćene kao zatvor za pobunjene robove, a kasnije pretvorene u prostorije za karantin obolelim od žute groznice. Ostrvo je dom džinovskim kornjačama koje mogu da porastu i do jednog metra i žive duže od sto godina. Očekuje nas i kupanje na prelepoj peščanoj plaži ostrva i uživanju čarima Indijskog okeana.  Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (20.08.): Stone Town – Stone Town – Farma začina

Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet do farme začina, gde ćemo imati priliku da vidimo i probamo različite vrste tropskog voća i začinsko bilje po kojem je Zanzibar čuven: muskantni oraščić, crni biber, kardamon, cimet, đumbir, kurkumu, vanilu i druge.  Saznaćemo ko je kraljica, a ko kralj začina. Videćemo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa i ručamo lokalni specijalitet pilau, začinjen biljem baš sa ove farme. Nakon obilaska farme imaćemo priliko u da kupimo različite vrste začina, kafe i čajeva. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje.

5. dan (21.08.): Stone Town – Kizimkazi / plivanje sa delfinima, Jozani šuma i plaža Paje

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili dan rezervisan za celodnevni fakultativni izlet do ribarskog mesta Kizimkazi, na jugu ostrva. Pre zore polazimo ka mestu Kizimkazi, gde se ukrcavamo na brodiće i krećemo u potragu za jatima delfina. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Nakon plivanja i druženja sa delfinima vraćamo se na kopno i krećemo put Jozani šume. Tropska šuma crvenog mahagonija i mangrova, prostire se na preko 2500 hektara i  dom je retke životinjske vrste – crvenih kolobus majmuna, koji se mogu videti još samo na Zanzibaru. Šuma je stanište i za preko 50 vrsta leptira i 40 vrsta ptica. Nakon obilaska nastavljamo put ka Paje plaži – raju za kite surfere. Jedna je od lepših plaža Zanzibara, za provesti na njoj jedno popodne uz kafu i cedjene sokove. U dogovoreno vreme povratak u Stone Town. U večernjim satima sledi zajednički izlazak u neki od kafića ovog egzotičnog mesta. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan.(22.08.): Stone Town – Safari Blue

Slobodno vreme u Stone Town-u ili predlažemo fakultativni izlet Safari blue, koji nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumba, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo odredište je peščana ada odnosno Nakupenda, kako lokalci nazivaju to ostrvce, gde ćemo se kupati, osvežiti uz banane, ananas, lubenice, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatraćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijskim okeanom. Koristimo priliku da istražimo koralni greben gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom podvodnom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema ostrvu Kwale. Imaćemo mogućnost da istražimo lagunu ostrva okruženu stablima mangrova i plivati u prelepom prirodnom okruženju. Iskrcavamo se na ostravu gde će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: pirinač sa sosom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge i krabe. Imaćete priliku da probate spice coffee, kupite suvenire na šarenim tezgicama. Na ostrvu se nalazi Baobab drvo, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina, koje ćemo tom prilikom posetiti. U dogovoreno vreme ukrcavamo se na brod i krećemo prema Fumbi, ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa, jedreći indijskim okeanom. Povratak u Stone Town. Slobodno vreme. Noćenje. 

7. dan (23.08.): Stone Town – Plaža Kendwa

Dan predvidjen za individualne aktivnosti ili vam predlažemo faklultativni odlazak na najlepšu plažu ostrva – Kendwa. Plaža se nalazi na severozapadnom delu ostrva i upravo zbog položaja ima najmanje izraženu raziku plime i oseke što nam pruža mogućnost celodnevnog kupanja. Provodimo dan uz predivan prizor ispred sebe: šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće, uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nam opijaju čula. Uživajte na plaži uz zrake zalazećeg sunca, dok ispijate hladnu kokosovu vodu koja je pravi melem posle vrelog dana. Tada se na plaži pojavljuju i plesači, prodavci tkanina i Masai koji su uvek raspoloženi za razgovor i druženje. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (24.08.): Stone Town – Plaža Jambiani i pećina Kuza

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet do plaže Jambiani i pećine Kuza. Plaža se nalazi na samom istoku ostrva, pripada najstarijem i najautentičnijem ribarskom selu na ostrvu i poznata je po svom sitnom, belom pesku. Šarm plaže Jambiani ogleda se u tome što se nalazi na takvoj poziciji gde se kokosove palme neprekidno njišu i susreću sa azurnim vodama Indijskog okeana. Ovde se možemo družiti sa lokalnim stanovništvom, odigrati partiju fudbala sa njima ili se prosto prepustiti odmoru i uživanju. Posle vrelog tropskog dana provedenog na plaži, vreme je da se rashladimo u kristlno plavim vodama Kuza pećine. Uživaćete u kontrastima i igri svetlosti ovog neobičnog prirodnog fenomena, uz zvuke bubnjeva i dobro poznatu melodiju Hakuna Matata! Nakon obilaska pećine sledi transfer i povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

9-11. dan (25.08-27.08.): Stone Town – Mikumi

Uživanje u čarima Stone Town-a, a za prave avanturiste smo pripremili pravu poslasticu! Trodnevni fakultativni izlet SAFARI U MIKUMI NACIONALNOM PARKU. 2 noćenja.

11. dan (27.08.): Stone Town – Dar Es Salam – Istanbul

Nakon doručka, check out iz soba. Kofere ostavljamo u sobu za prtljag. Slobodno vreme do polaska za Srbiju koristimo za finalnu kupovinu suvenira. Transfer do aerodroma u kasnim popodnevnim satima i let za Dar Es Salam. Sletanje na aerodrom u Dar Es Salam-u i oko ponoći i check in za let za Beograd.  Transfer do aerodroma i čekiramo se na let za Beograd. 

12. dan (28.08.): Istanbul – Beograd

Let za Istanbul u 04:45h, broj leta TK 604. Sletanje u Istanbul u 12:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h45min. Poletanje aviona za Beograd je u 18:45h, broj leta TK 1083. Sletanje u Beograd u 19:25h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.


SMEŠTAJ:

STONE TOWN od 18.08. do 27.08.2021.

Hotel Spice Palace 4* ili sl. – nalazi se u strogom istorijskom centru Stone Towna, na glavnom trgu. Hotel je nov, poseduje restoran i terasu na krovu sa koje se pruža panoranski pogled na Stone Town, otvoreni bazen, bar, besplatni wi-fi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa kupatilom (fen za kosu, toalentni pribor, bade mantil, papuče). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu i poseduju sat TV, klima uredjaj, sef, wi-fi internet, ketler sa besplatnom kafom i čajevima. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MANGA PROMOCIJA

PERIOD PROMOCIJE: 05.07.2021. – 01.08.2021.

Za prijave i uplate u celosti
1349€ 1149€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1199€
Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1249€


Manga PROMO + ponuda:
Sve Manga putnike, koji u toku promo perioda, prijavom po najnižim cenama osiguraju svoje mesto na ovom putovanju čekaju dodatne pogodnosti i popusti. Ukoliko se prilikom prijave za ovo putovanje unapred odlučite i prijavite za trodnevni fakultativni paket – Safari u nacionalnom parku Mikumi, odobrićemo Vam dodatni popust od 111€ na cenu Safarija (umesto 350€ cena iznosi 239€) i tom prilikom od Mange dobijate na poklon i fakultativni izlet Farma začina!


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Zanzibar / Dar Es Salam-Beograd sa presedanjem u Istanbulu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Zanzibar-Dar Es Salam) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Stone Townu u hotelu 4* na bazi 9 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Doplatu za raniji ulazak u sobu hotela u Stone Townu -30€ prijava 10 dana pre polaska na putovanje
-Osiguranje od otkaza putovanja


NAPOMENA: Za putovanje na Zanzibar neophodni su negativan PCR test na Covid-19 ne stariji od 72h pre ulaska na teritoriju Tanzanije i popunjen online zdravstveni formular.


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Prison island i rezervat džinovskih Aldabra kornjača – 25€

Prison island ili Changuu, kako ga lokalci još nazivaju, je malo ostrvo koje je udaljeno svega 6 km od Stone Town-a ili oko 30 min vožnje brodom. Dobilo je takvo ime jer je korišćeno kao zatvor za pobunjene robove, a Britanci su kasnije izgradili zatvorske jedinice, koje nikada nisu korišćene u tu svrhu, već su umesto toga služile kao karantin za obolele od žute groznice. Danas je ostrvo pretvoreno u turistički kompleks u vlasništvu države, ali i rezervat ugroženih Aldabra kornjača koje su Britanci doneli sa Sejšela. Nakon obilaska kupaćemo se na prelepoj peščanoj plaži ostrva i uživati u čarima Indijskog okeana.

Ovaj poludnevni izlet obuhvata: vožnju brodom do ostrva i nazad, ulaznicu za rezervat sa džinovskim kornjačama, kao i pratnju predstavnika agencije.

Farama začina – 25€

Čarolija zvana Zanzibar ne bi bila kompletna bez priča o karanfiliću, muskatnom oraščiću, cimetu, biberu, đumbiru, kurkumi, vanili i mnogim drugim začinima, koji su značajan sastojak svakodnevnog života na ostrvu. Zanzibar i začini su povezani još od 16. veka, kada su ih na ostrvo doneli Arapi, ali i portugalski trgovci iz svojih kolonija u Južnoj Americi i Indiji. Tokom posete farmi začina, lokalni vodič će nas upoznati sa začinima, voćem i biljkama koje se uzgajaju na ostrvu. Saznajemo koji začini su dobri za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, koji se najčešće koriste u pripremljanju lokalnih jela, a koje se biljke koriste u tradicionalnoj medicini… Imaćemo priliku da vidimo tehniku branja kokosa, uživamo u ukusima mladih plodova, kao i da se okušamo sami u toj tehnici branja… Posle ture ćemo uživati u Svahili ručku, koji nam pripremaju ljubazni domaćini na farmi. Probaćete pilau kao i druga lokalna jela, degustirati sezonsko voće i na taj način se upoznati sa različitim ukusima karakterističnim za ovo ostrvo. Našu turu završavamo kod tezgi sa sveže upakovanim začinima, ali tu takodje možete kupiti i kafu, čaj, sapune, razna ulja…

Ovaj poludnevni izlet obuhvata: povratni transfer do farme začina, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i ostale pomoćnike sa farme, pešačku turu kroz farmu, degustaciju tropskog voća i ručak, kao i pratnju predstavnika agencije

Kizimkazi (potraga za delfinima), Jozani šuma i plaža Paje  – 60€

Ova tura Vam omogućava jedno nesvakidašnje iskustvo, jer ćete imati priliku da plivate sa delfinima u njihovom prirodnom  staništu. Obala ribarskog sela Kizimkazi je dom nekoliko različitih vrsta ovog sisara. U potragu za delfinima uputićemo se brodom iz ribarskog mesta Kizimkazi ( do 6 putnika po brodu) prema pučini tirkizno plavog Indijskog okeana. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa delfinima, koji su uvek prijateljski nastrojeni i razigrani. Posle plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani-Chwaka Bay Nacionalnog Parka koji se prostire na 50 kvadratnih kilometara. Jozani šuma je stanište crvenih kolobus majmuna, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Otići ćemo do šume mangrova, koja je bitna zbog ekosistema samog Zanzibara, jer joj je glvna uloga sprečavanje erozije obale, a prirodno je stanište velikom broju ptica, guštera, kraba… Ostatak dana provodimo na istočnoj obali u mestu Paje, sa prelepom plažom, koja je pravi raj za kite surfere.

Ovaj izlet obuhvata: povratni transfer do mesta Kizimkazi, Jozani šume, Paje plaže, brod/čamac sa posadom, taksu za Menai Bay zaštićenu oblast, maske i peraja za one koji budu želeli da plivaju sa delfinima, ulaznicu i lokalnog rendžera za Jozani šumu i pratnju predstvnika agencije.

Safari blue South – 60€

Izlet Safari Blue nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo sa jugo-zapada ostrva, iz mesta Fumba, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na peščanoj adi odnosno Nakupenda ostrvu, kako ga lokalci nazivaju. Tu ćemo se kupati, osvežiti uz banane, ananas, lubenice, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Koristimo priliku da obiđemo koralni greben, gde ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom podvodnom svetu Indijskog okena. Nastavljamo prema ostrvu Kwale gde imamo mogućnost da istražimo plavu lagunu, okruženu mangrovama i plivamo u prelepom prirodnom okruženju. Zatim se iskrcavamo na samo ostrvo Kwale, gde nas čeka ručak: pirinač sa sosom od povrća, riba, gambori, lignje, hobotnica, jastozi, krabe… Sledi odmor, kupovina tradicionalnih suvenira, pareo marama… kao i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko hiljadu godina. Krećemo nazad prema kopnu, ali ovoga puta umesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vetra i talasa jedreći okeanom.

Ovaj izlet obuhvata: povratni transfer do mesta Fumba, dhow brod sa posadom, ručak, voće, vodu i sokove, maske i peraja za one koji žele da istražuju koralni greben, taksu za Menai Bay zaštićenu oblast i vodiča.

Plaža Kendwa – 25 

Plaža Kendwa se nalazi na severozapadnom delu ostrva i jedna je od najlepših na Zanzibaru. Ova plaža ima najpovoljniji položaj na ostrvu i najmanje izraženu raziku plime i oseke što nam pruža mogućnost celodnevnog kupanja. Provodimo dan uz predivan prizor ispred sebe: šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće, uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nam opijaju čula. Uživajte na plaži uz zrake zalazećeg sunca, dok ispijate hladnu kokosovu vodu koja je pravi melem posle vrelog dana. Tada se na plaži pojavljuju i plesači, prodavci tkanina i Masai koji su uvek raspoloženi za razgovor i druženje.

Ovaj izlet obuhvata: povratni transfer od Stone Town-a do plaže Kendwa i pratnju predstavnika agencije.

Plaža Nungwi i rezervat morskih kornjača – 40  

Plaža Nungwi se nalazi na samom severu ostrva. Celodnevni izlet na fotogeničnu plažu Nungwi, poznatu po nestvarnoj boji mora, sa mnoštvom restorana i kafića koje će nesumnjivo upotpuniti egzotični doživljaj ovog mesta. Ovde postoje brojne prodavnice i tezge sa velikim asortimanom suvenira tipičnih za Zanzibar… Posetićemo i Mnarani rezervat u kojem predani lokalci i volonteri iz inostranstva vode računa o velikom broju morskih kornjača. U vodama oko Zanzibara žive 4 od ukupno 8 vrsta ovih praistorijskih životinja. Imaćete priliku da ih hranite, mazite, plivate sa njima, a i da vidite jaslice za bebe-kornjače kao i bolnicu. Jednom godišnje male kornjače, koje su odrasle u rezervatu, kao i one koje su bile na lečenju, bivaju puštane nazad u okean.

Ovaj izlet obuhvata: povratni transfer do plaže Nungwi, ulaznicu za Mnarani rezervat i vodiča (predstavnika agencije)

Plaža Jambiani i pećina Kuza – 40 

Nalazi se na samom istoku ostrva, pripada najstarijem i najautentičnijem ribarskom selu na ostrvu i poznata je po svom sitnom, belom pesku… Šarm plaže Jambiani ogleda se u tome što se nalazi na takvoj poziciji gde se kokosove palme neprekidno njišu i susreću sa azurnim vodama Indijskog okeana. Ovde se možemo družiti sa lokalnim stanovništvom, odigrati partiju fudbala sa njima ili se prosto prepustiti odmoru i uživanju… Posle vrelog tropskog dana provedenog na plaži, vreme je da se rashladimo u kristlno plavim vodama Kuza pećine. Uživaćete u kontrastima i igri svetlosti ovog neobičnog prirodnog fenomena, uz zvuke bubnjeva i dobro poznatu melodiju Hakuna Matata! 

Ovaj izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu za pećinu i vodiča (predstavnika agencije).

SAFARI U MIKUMI NACIONALNOM PARKU – 350 

Safari paket objedinjuje sve ono što jedan pustolov može da poželi. Doživite pravu Afriku, na putu od najvećeg grada zemlje – Dar es Salama, preko centralnog dela Tanzanije do Mikumija. Upoznajte se sa kulturom plemena Masai, njihovim običajima, ritualima i hranom. Uskočite u džipove i krenite sa nama na avanturu kroz savanu, gde nas čekaju krda gnuova, antilopa i impala. Krenimo zajedno u potragu za slonovima, žirafama, zebrama, hijenama, nilskim konjima, divljim mačkama, babunima, gnezdima termita, mungosima i hijenama, a nadamo se i susretu sa kraljem i kraljicom savane – lavovima. Safari preporučujemo svim avanturistima od 7 do 77 godina 🙂

ZA VIŠE INFORMACIJA O TRODNEVNOM SAFARIJU KLIKNITE OVDE

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

Za vas možemo organizovati i privatne izlete* kao što su: Deep Sea Fishing, Diving, Tandem Parachuting, Water-skiing, Kite-Surfing, Buggy adventure

*za sve informacije, možete se obratiti vodiču ili se informisati u agenciji pre polaska na putovanje.

Za spisak svih fakultativnih izleta koje organizujemo na Zanzibaru KLIKNITE OVDE

 


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!