SEJŠELI MIX 10 DANA 25.06.

SEJŠELI MIX

PRASLIN – MAHE

25.06 – 04.07.2021.

10 DANA / 7 NOĆI

 

U sred Indijskog okeana, na 1500km od istočne obale Afrike, nalazi se Republika Sejšeli koja predstavlja zajednicu od oko 115 ostrva vulkanskog, koralnog i granitnog porekla, rasprostranjenih u beskrajnom plavetnilu okeana. Bogati netaknutim prirodnim lepotama i bujnom vegetacijom, predstavljaju parče raja na kojem masovni turizam još uvek nije rasprostranjen i koji je izolovan od sveta. Pravo su  mesto da zaboravite sve i prepustite se uživanju. Najveće ostrvo je Mahe, na kojem se nalazi glavni grad – Viktorija, jedan od najmanjih prestonica na svetu, mesto jedinstvene atmosfere i šarma.

Sejšeli su destinacija koju odlikuju živopisne plaže sa sitnim belim puderastim peskom, tirkizna boja okeana, mnoštvo koralnih grebena sa bogatim morskim svetom, veliki broj pustih plaža okruženih gustim tropskim šumama gde plodovi sejšelske palme mogu dostići težinu do 20kg i gde se džinovske kornjače nalaze u velikom broju. Pored ostrva Mahe, najpoznatija su ostrva Praslin i La Digue koja svojom lepotom i skrivenim mestima sa opuštajućom tišinom čine arhipelag nestvarno privlačnim, a Sejšele jednom od najpestižnijih svetskih destinacija. U ovim rajskim ostrvima možete uživati kad god poželite, jer se topla tropska klima pobrinula da tokom cele godine dnevne temperature budu nešto ispod 30 stepeni. U scenografiji izuzetne i očaravajuće  prirodne lepote, mira i tišine, gde je harmonija način života i gde je moguće gotovo sasvim zaboraviti na vreme-želimo vam Sejšele….


Plan i program puta:

1. dan (25.06.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Avion za Dohu poleće u 15:40h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 21:40h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 4h i 20 minuta.

2. dan (26.06.): Doha – Mahe – Praslin

Avion za Mahe poleće u 02:00h, broj leta QR678. Sletanje na Mahe u 08:15h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti sledi transfer do luke. Ukrcavanje na brod i krstarenje indijskim okeanom u trajanju od sat vremena (mogućnost doplate za avio prevoz Mahe – Praslin / Praslin – Mahe, 100 € sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga). Dolazak na Praslin i transfer do smeštaja. Check in u sobe i slobodno vreme za odmor. Praslin je ostrvo na kome se nalaze neke od najlepših plaža na svetu. Ostatak dana uživamo u slobodno vremenu i istraživanju okoline ili predlažemo fakultativni odlazak do Anse Lazio plaže koja važi za najlepšu plažu na svetu. Odmaramo se na mekom belom pesku, okruženi oblim granitnim stenama. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavoj vodi, u raju na zemlji. Slobodno vreme do polaska ka smeštaju. Noćenje.

3. dan (27.06.): Praslin – plaža Anse Georgette – Valle de Mai 

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak ostrva Praslin – plaža Anse Georgette i rezervata prirode Valle de Mai. U jutarnjim satima krećemo put netaknute, privatne plaže Anse Georgette koja se nalazi u sklopu luksuznog rizorta Lemuria. Uživamo u nestvarnim prizorima i bojama prirode koji ovu plažu čine fascinantnom. Želimo, ali ne možemo izaći iz savršenog toplog indijskog okeana. Dok nam lokalci uz nezaobilazan osmeh spremaju šarenu voćnu salatu na improvizovanim štandovima, polako se spremamo za nastavak puta i odlazak do rezervata prirode Valle De Mai koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, doma retke vrste palme Coco de Mer čije seme važi za najveće na svetu, čuvenog crnog sejšelskog papagaja i neobično lepe flore i faune. U pratnji vodiča provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo pesmu endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Nakon obilaska povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan (28.06.): Praslin – La Digue

Dan rezervisan za individualne aktivnosti ili vam možemo predložiti fakultativni obilazak ostrva La Digue. U jutarnjim časovima odlazimo do luke, ukrcavamo na brodić i krećem La Digue-a. Poput nekadašnjih istraživača divimo se istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom ostrvu La Digue, gde je duh tradicije i dalje očuvan a priroda i plaže magične. Ostrvo je okruženo koralnim grebenima, sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Po dolasku na ostrvo, sedamo na bicikle, vozimo se i istražujemo egzotične predele. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da se družimo sa džinovskim kornjačama. Nakon ovog jedinstvenog iskustva ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža u svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na zlatnom pesku i osvežavamo kupanjem u toploj, čistoj vodi Indijskog okreana. U dogovoreno vreme povratak brodićem na Praslin i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

5 – 7.dan (29.06 – 01.07.): Praslin

Slobodni dani za uživanje na Praslinu i njegovim nestvarnim plažama. Predlažemo vam kupanje i odlazak do zaliva Takamaka gde ćete sigurno pronaći vaše parče raja pod suncem. Praslin nudi puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Ukoliko ste za avanturu predlažemo vam treking ili se možete priključiti lokalcima i u ranim jutarnjim časovima krenuti sa njima na pecanje, a uveče uživati u na roštilju spremljenom ulovu. 2 noćenja.

7. dan (01.07.): Praslin – Mahe – Sunset plaža

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do luke i brodom plovimo do ostrva Mahe. Po dolasku transfer do hotela i smeštaj. Dan rezervisan za opuštanje i kupanje na plaži Beau Vallon i uživanje u egzotičnoj kreolskoj kuhinji – svežim morskim plodovima i ribi začinjenoj lokalnim sosevima, tropskim voćem uz Takamaka rum. Opuštamo se uz zvuke talasa na sitnom belom pesku. U popodnevnim satima odlazimo fakultativno na plažu Sunset, gde ćemo dočekati spektakularni zalazak sunca kakav se samo na Sejšelima može doživeti. Povratak u smeštaj. Noćenje. 

8. dan (02.07.): Mahe – Eden vidikovac – Takamaka destilerija – Anse Soleil – Anse Royale

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet na kojem ćemo obići dve prelepe plaže i pronaći naš raj pod suncem. Krećemo u vožnju po ostrvu, zastajemo kod Eden vidikovca odakle se pruža spektakularan pogled na šarmantnu Viktoriju, a zatim idemo do Takamaka destilerije gde ćemo se upoznati sa procesom pravljanje najpoznatijeg sejšelskog ruma. Po završenom obilasku nastavljamo ka plažama Anse Soleil i Anse Royale koje će vam zasigurno izmamiti osmeh na lice. Slobodno vreme za odmor i uživanje na plaži. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Noćenje.

9. dan (03.07.): Mahe – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo za kupovinu suvenira, sejšelskog ruma i šetnju plažom Beau Vallon. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i check in na let za Dohu. Let za Dohu u 20:20h, broj leta QR679. Sletanje u Dohu u 23:55h po lokalnom vremenu.

10.dan (04.07.): Doha – Beograd

Pauza izmedju letova je 7h i 30 minuta. Avion za Beograd poleće u 07:25h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

PRASLIN od 26.06. do 01.07.2021.

Hotel Palm Beach 3* ili sl. – nalazi se na Praslinu i smešten je na samoj plaži Grand Anse i sadrži bazen na otvorenom sa ležaljkama, restoran i bar. Hotel je gradjen u kolonijalnom stilu sa pogledom na Indijski okean. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, klimatizovane i imaju sopstvenu terasu/balkonski prostor. Svaka soba poseduje sef. U hotelskom restoranu možete uživati u raznovrsnim jelima kreolske i internacionalne kuhinje. U neposrednoj blizini smeštaja nalazi se veliki broj prodavnica, restorana i fast food-ova.

MAHE od 01.07. do 03.07.2021.

Sun Properties and Resort Hotel 3* ili sl. –  nalazi se na 300 metara od plaže Beau Vallon. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaki soba poseduje balkon, tv sa kablovskom, ormar. U okviru smeštaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet. U neposrednoj blizini smeštaja nalazi se veliki broj restorana, fast food-ova, lokalna pijaca sa suvenirima. Uz obalu mora nalazi se šetalište na kome možete uživati u večernjim časovima uz zvuke tradicionalne muzike i ispijanju koktela u barovima. 


MANGA PROMOCIJA

Usled velikog broja vaših zahteva
Promo period se produžava do 15.maj 2021.
Period putovanja: od 30.apr do 31.dec 2021.

Za prijave i uplate u celosti
1749€ 1549

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je 1599

Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je 1649


Manga PROMO + ponuda:
Sve Manga putnike, koji u toku promo perioda, prijavom po najnižim cenama osiguraju svoje mesto na ovom putovanju čekaju dodatne pogodnosti i popusti. Ukoliko se prilikom prijave za ovo putovanje unapred odlučite i prijavite za fakultativni izlet La Digue, odobrićemo Vam dodatni popust od 50% na cenu izleta (umesto 120€ cena iznosi 60€) i tom prilikom od Mange dobijate na poklon i fakultativni izlet Sunset plaža!  


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Prevoz brodom redovna linija na relaciji Mahe – Praslin / Praslin – Mahe
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na ostrvu Praslin u hotelu 3* na bazi 5 noćenja (1/2, 1/3, 1/4 sobe sa klimom)
-Smeštaj na ostrvu Mahe u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Sejšele (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Sejšelima)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Mogućnost doplate za avio prevoz Mahe – Praslin / Praslin – Mahe, 100 € sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)


NAPOMENA: Za putovanje na Sejšele neophodni su negativan PCR test na Covid-19 ne stariji od 72h od započinjanja putovanja i putno-zdravstvena autorizacija.FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Obilazak Praslina – Valle de Mai – Anse Georgette

Praslin je dom misterioznog Valle de Mai, prirodnom rezervatu i prvoklasnoj botaničkoj senzaciji koji je pod zaštitom UNESCO-a. Smaragdno zeleno parče raja i jedno od retkih mesta na svetu gde ćemo videti retku Coco de mer palmu koja se može naći samo na Sejšelima i poznatog sejšelskog crnog papagaja. Nakon završene posete Valle de Mai, idemo na prelepu plažu Anse Georgette. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavoj vodi. Slobodno vreme do polaska ka hotelu. 

Izlet obuhvata: povratni autobuski transfer, ulaznicu, lokalnog vodiča i vodiča.


La Digue – L’Union Estate i Anse Source d’Argent 

Poput nekadašnjih istraživača, stižemo na ostrvo, iznajmljujemo bicikle i krećemo da se divimo fantastičnim prizorima dok se vozimo kroz ostrvo La Digue. La Digue je ostrvo okruženo koralnim grebenima, sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da se družimo sa džinovskim kornjačama, koje će vama biti jedinstveno iskustvo. Nakon obilaska ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža na svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na zlatnom pesku i osvežavamo kupanjem u toploj, čistoj vodi Indijskog okreana. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

Izlet uključuje: povratni autobuski transfer, povratni brodski transfer, iznajmljivanje bicikala, ulaz u L’Union Estate, ručak i vodiča.


Sunset plaža

U popodnevnim satima fakultativni odlazak na plažu Sunset, gde ćemo uz svež kokos, koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. Kupanje i chill na belom, brašno pesku. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: transfer i vodiča.


Eden vidikovac + Nacionalni park Morne + Sauzier vodopad + plaža Port Launay 

Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne koji pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Kraću pauzu za fotografisanje pravimo na najpoznatijem vidikovcu ostrva Mahe – Eden vidikovac, nakon čega dolazi na red obilazak vodopada Sauzier gde ćemo uživati u kupanju i plivanju, prelepoj prirodi i zvucima vode. Nakon obilaska nastavljamo do plaže Port Launay. Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo fakultativno ZIP line koji se nalazi u blizini plaže Port Lounay.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu za vodopad i uslugu vodiča.
Napomena: Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo ZIP line u blizini plaže Port Lounay (uz doplatu od 60€)


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs


Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899 ; +381213825638

office.ns@mangatrip.rs


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!