SEJŠELI 10 DANA 20.08.

SEJŠELI 10 DANA

PRASLIN

20.08 – 29.08.2021.

10 DANA / 7 NOĆI

U sred Indijskog okeana, na 1500km od istočne obale Afrike, Republika Sejšeli predstavlja zajednicu od oko 115 ostrva vulkanskog, koralnog i granitnog porekla, od kojih su 33 naseljena, rasprostranjenih u beskrajnom plavetnilu okeana. Sejšeli, bogati netaknutim prirodnim lepotama, lideri u oblasti održivog turizma, predstavljaju parče raja na kojem  masovni  turizam još uvek nije rasprostranjen i koji kao da su izolovani od sveta-pravo mesto da zaboravite sve i prepustite se uživanju. Prvi zapis o Sejšelima potiče od Portugalaca iz 1505. godine, a ostrva su koristili i arapski trgovci, ali i pirati. Najveće ostrvo je Mahe, na kojem se nalazi glavni grad Sejšela – Viktorija, jedan od najmanjih glavnih gradova na svetu, mesto jedinstvene atmosfere i šarma. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama sa sitnim belim puderastim peskom, tirkiznom bojom okeana, koralnim grebenima, velikim brojem pustih plaža, gustim tropskim šumama gde plodovi sejšelske palme mogu dostići težinu do 20kg i gde se džinovske kornjače nalaze u velikom broju i opuštajućom tišinom,  što sve zajedno čini arhipelag ovaj vanredno lepim i privlačnim. Pored ostrva Mahe, najpoznatija su ostrva Praslin i La Digue. U ovim rajskim ostrvima možete uživati kad god poželite, jer topla tropska klima se pobrinula da cele godine dnevne temperaturame budu nešto ispod 30 stepeni. U scenografiji izuzetne i očaravajuće prirodne lepote, mira i tišine, gde je harmonija način života i gde je moguće gotovo sasvim zaboraviti na vreme – želimo Vam Sejšele….


Plan i program puta:

1. dan (20.08.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Avion za Dohu poleće u 15:40h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 21:40h  po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 4h i 20 minuta.

2. dan (21.08.): Doha – Mahe – Praslin

Avion za Mahe poleće u 02:00h, broj leta QR678. Sletanje na Mahe u 08:15h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti sledi transfer do luke. Ukrcavanje na brod i krstarenje indijskim okeanom u trajanju od sat vremena (mogućnost doplate za avio prevoz Mahe – Praslin / Praslin – Mahe, 100 € sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga). Dolazak na Praslin i transfer do smeštaja. Check in u sobe i slobodno vreme za odmor. Praslin je ostrvo na kome se nalaze neke od najlepših plaža na svetu. Ostatak dana uživamo u slobodno vremenu i istraživanju okoline ili predlažemo fakultativni odlazak do Anse Lazio plaže koja važi za najlepšu plažu na svetu. Odmaramo se na mekom belom pesku, okruženi oblim granitnim stenama. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavoj vodi, u raju na zemlji. Slobodno vreme do polaska ka smeštaju. Noćenje.

3. dan (22.08.): Praslin – plaža Anse Georgette – Valle de Mai 

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak ostrva Praslin – plaža Anse Georgette i rezervata prirode Valle de Mai. U jutarnjim satima krećemo put netaknute, privatne plaže Anse Georgette koja se nalazi u sklopu luksuznog rizorta Lemuria. Uživamo u nestvarnim prizorima i bojama prirode koji ovu plažu čine fascinantnom. Želimo, ali ne možemo izaći iz savršenog toplog indijskog okeana. Dok nam lokalci uz nezaobilazan osmeh spremaju šarenu voćnu salatu na improvizovanim štandovima, polako se spremamo za nastavak puta i odlazak do rezervata prirode Valle De Mai koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, doma retke vrste palme Coco de Mer čije seme važi za najveće na svetu, čuvenog crnog sejšelskog papagaja i neobično lepe flore i faune. U pratnji vodiča provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo pesmu endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Nakon obilaska povratak u smeštaj. Noćenje.

4. dan (23.08.): PraslinLa Digue

Dan rezervisan za individualne aktivnosti ili vam možemo predložiti fakultativni obilazak ostrva La Digue. U jutarnjim časovima odlazimo do luke, ukrcavamo na brodić i krećem La Digue-a. Poput nekadašnjih istraživača divimo se istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom ostrvu La Digue, gde je duh tradicije i dalje očuvan a priroda i plaže magične. Ostrvo je okruženo koralnim grebenima, sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Po dolasku na ostrvo, sedamo na bicikle, vozimo se i istražujemo egzotične predele. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da se družimo sa džinovskim kornjačama. Nakon ovog jedinstvenog iskustva ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža u svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na zlatnom pesku i osvežavamo kupanjem u toploj, čistoj vodi Indijskog okreana. U dogovoreno vreme povratak brodićem na Praslin i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

5-8. dan (24.08 – 27.08.): Praslin 

Slobodni dani za uživanje na Praslinu i njegovim nestvarnim plažama. Predlažemo vam kupanje i odlazak do zaliva Takamaka gde ćete sigurno pronaći vaše parče raja pod suncem. Praslin nudi puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Ukoliko ste za avanturu predlažemo vam treking ili se možete priključiti lokalcima i u ranim jutarnjim časovima krenuti sa njima na pecanje, a uveče uživati u na roštilju spremljenom ulovu. 3 noćenja.

8. dan (27.08.): Praslin

Slobodan dan. Predlažemo vam da iznajmimo automobile i krenemo u obilazak najlepših plaža Sejšela i pronadjemo naš raj pod suncem. Sejšeli nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Police Bay i Baie Lazare izmamiće Vam zasigurno osmeh na lice. Ukoliko ste pak za avanturu predlažemo vam trekinge Cassedent, Copolia ili Vacoa, iznajmite bicikle ili se priključite lokalcima i u ranim jutarnjim časovima krenite na pecanje. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (28.08.): Praslin – Mahe – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do luke i ukrcavanje na brod i plovimo do Mahea. Po dolasku krećemo u obilazak najmanje prestonice na svetu – šarmantne Viktorije. Ostatak slobodnog vremena do polska na aerodrom koristimo za odalzak na jednu od najlepših plaža. Kupanje u kristalno čistoj vodi i sunčanje na plaži nestvarne lepote. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i čekiranje na let za Dohu.

10. dan (29.08.): Doha – Beograd

Let za Dohu u 01:45h, broj leta QR679. Sletanje u Dohu u 05:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 1h i 40 minuta. Avion za Beograd poleće u 07:25h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

PRASLIN od 21.08. do 28.08.2021.

Hotel Palm Beach 3* ili sl. – nalazi se na Praslinu i smešten je na samoj plaži Grand Anse i sadrži bazen na otvorenom sa ležaljkama, restoran i bar. Hotel je gradjen u kolonijalnom stilu sa pogledom na Indijski okean. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne, klimatizovane i imaju sopstvenu terasu/balkonski prostor. Svaka soba poseduje sef. U hotelskom restoranu možete uživati u raznovrsnim jelima kreolske i internacionalne kuhinje. U neposrednoj blizini smeštaja nalazi se veliki broj prodavnica, restorana i fast food-ova.


MANGA PROMOCIJA

Usled velikog broja vaših zahteva
Promo period se produžava do 15.maj 2021.
Period putovanja: od 30.apr do 31.dec 2021.

Za prijave i uplate u celosti
1649€ 1449

Za prijave i uplate avansa od min. 500€ cena je €1499
Za prijave i uplate avansa od 100€ cena je €1549


Manga PROMO + ponuda:
Sve Manga putnike, koji u toku promo perioda, prijavom po najnižim cenama osiguraju svoje mesto na ovom putovanju čekaju dodatne pogodnosti i popusti. Ukoliko se prilikom prijave za ovo putovanje unapred odlučite i prijavite za fakultativni izlet La Digue, odobrićemo Vam dodatni popust od 50% na cenu izleta (umesto 120€ cena iznosi 60€)!


Krenite sa nama u nove Manga egzotične avanture i osvajanje sveta!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Prevoz brodom redovna linija na relaciji Mahe – Praslin / Praslin – Mahe
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na ostrvu Praslin u hotelu 3* na bazi 7 noćenja (1/2, 1/3 i 1/4 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Sejšele (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Sejšelima)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Mogućnost doplate za avio prevoz Mahe – Praslin / Praslin – Mahe, 100 € sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja


NAPOMENA: Za putovanje na Sejšele neophodan je negativan PCR test na Covid-19 ne stariji od 72h od započinjanja putovanja i putno-zdravstvena autorizacija.
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCInisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Obilazak Praslina – Valle de Mai – Anse Georgette

Praslin je dom misterioznog Valle de Mai, prirodnom rezervatu i prvoklasnoj botaničkoj senzaciji koji je pod zaštitom UNESCO-a. Smaragdno zeleno parče raja i jedno od retkih mesta na svetu gde ćemo videti retku Coco de mer palmu koja se može naći samo na Sejšelima i poznatog sejšelskog crnog papagaja. Nakon završene posete Valle de Mai, idemo na prelepu plažu Anse Georgette. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavoj vodi. Slobodno vreme do polaska ka hotelu. 

Izlet obuhvata: povratni autobuski transfer, ulaznicu, lokalnog vodiča i vodiča.


La Digue – L’Union Estate i Anse Source d’Argent 

Poput nekadašnjih istraživača, stižemo na ostrvo, iznajmljujemo bicikle i krećemo da se divimo fantastičnim prizorima dok se vozimo kroz ostrvo La Digue. La Digue je ostrvo okruženo koralnim grebenima, sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da se družimo sa džinovskim kornjačama, koje će vama biti jedinstveno iskustvo. Nakon obilaska ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža na svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na zlatnom pesku i osvežavamo kupanjem u toploj, čistoj vodi Indijskog okreana. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

Izlet uključuje: povratni autobuski transfer, povratni brodski transfer, iznajmljivanje bicikala, ulaz u L’Union Estate, ručak i vodiča.


 

Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs


Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899 ; +381213825638

office.ns@mangatrip.rs


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!