NAMIBIJA 13 DANA

VINDHUK – SOSUSVEI – SESFONTEIN – ETOŠA (OKAUKUEJO) – SVAKOPMUND 

24.04 – 06.05.2021.

13 DANA / 10 NOĆI

Ako je Namibija „Afrika za početnike”, kako se često kaže, mi kažemo: kakvo divno mesto za početak! Svega nekoliko zemalja u Africi može se pohvaliti prirodnim lepotama kakve ima Namibija. Ime zemlje dovodi se u vezu sa čuvenom pustinjom Namib, jednom od najstarijih pustinja na svetu i jedinom pustinjom koja izlazi na more. Osim pustinje Namib, upečatljiva imena poput Obale skeleta i pustinje Kalahari opisuju neobične predele Namibije, koji se uglavnom sastoje od peščanih prostranstava, slanih ravnica i nepristupačne obale. Zaista, Namibija je zemlja neverovatnih geoloških predela i spektakularnih pejzaža, ali i mnogo neistraženih oblasti takođe, što je nesumnjivo čini jednom od najegzotičnijih destinacija južne Afrike.

Priča o ljudima Namibije je isto toliko zanimljiva koliko i priča koja je ispisana u stenama, zemljištu i pesku ove neverovatne zemlje. Kroz svoju arhitekturu i muzeje, Svakopmund i Vindhuk govore o komplikovanoj priči o kolonijalnom naseljavanju i teškom položaju i životu lokalnog stanovništa, dok će vam upoznavanje sa raznim tradicionalnim plemenima koja Namibiju nazivaju svojim domom verovatno pružiti neke od najlepših trenutaka na ovom putovanju.

Glavni grad Namibije je Vindhuk, mesto koje deli putnike na one koji ga vole zbog toga što nudi predah od rigoroznog života na afričkoj cesti i na one koji ga smatraju previše „zapadnjačkim” za svoj ukus. Kada stavimo na stranu te prividne neusaglašenosti, Vindhuk je sjajno mesto i za početak putovanja kroz Namibiju, kao i za predah i odmor na kraju tog putovanja. Smešten između Južnog atlantskog okeana i pustinje Namib, Svakopmund je jedna od onih velikih putničkih stanica duž putovanja kroz Afriku. Ovaj grad je delom privlačna destinacija i sam po sebi, ali delom i početna tačka za istraživanje obližnjih čuda prirode, čuvene Obale skeleta i pustinje Namib. Usled svoje kolonijalne arhitekture i značajnog procenta nemačkog stanovništva, Svakopmund se može učiniti kao grad smešten duž nemačke obale Severnog ili Baltičkog mora presađene na afričko tlo. Međutim, ovaj grad je istovremeno u potpunosti prožet afričkim duhom, a upravo zbog te njegove nejednoličnosti većina ljudi ovde često ostane duže nego što je planirala.

Smešten u najvećem zaštićenom području u Africi, u Nacionalnom parku Namib-Naukluft, Sossusvlei je verovatno najspektakularnija i najpoznatija atrakcija Namibije. Karakterišu ga velike crvene peščane dine koje ga okružuju, a koje dosežu i do skoro 400 m i deo su jednog od najstarijih i najsušnijih ekosistema na svetu. Međutim, uprkos teškim pustinjskim uslovima u okolini, ovde se ipak može naći širok izbor biljaka i životinja, koje su uspele da se prilagodile i izbore za svoj opstanak. Ono što je zanimljivo jeste da se ovaj pustinjski pejzaž neprestano menja, jer vetar često menja oblik i teksturu dina, a njihove boje se stalno menjaju sa promenom svetlosti, dostižući vrhunac svog sjaja neposredno nakon izlaska sunca.


Plan i program puta:

1.dan(24.04.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 12:05h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 8h i 15 minuta.

2.dan (25.04.): Doha – Vindhuk

Nastavak leta za Vindhuk u 02:15h, broj leta QR 1373. Sletanje u Vindhuk u 10:40h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Nakon odmora krenućemo u fakultativno razgledanje grada gde ćemo se upoznati sa istorijom i kulturno – istorijskim spomenicima i zaostavštinom nemačke kolonijalne vlasti, zatim deo grada Katutura, gde ćemo se upoznati sa Južnoafričkom vladavinom. Nakon gradske ture odlazimo na večeru u čuveni restoran Joes beerhouse, gde ćemo uživati u ambijentu i lokalnoj hrani. Noćenje.

3 i 4.dan (26.04 i 27.04.): Vindhuk – Sosusvei

Slobodno vreme ili dvodnevni fakultativni izlet u Sossusvlei. Sossusvlei u pevodu znači “put bez povratka” i najpoznatija je atrakcija Namibije. Smeštena je u južnim delovima Namib pustinje i krije najlepše prirodne lepote Namibije: Deadvlei – je glinena kotlina sa tamnim, mrtvim stabilima Akacije, koja su stara oko 900 godina. Kotlina je nastala kada je bilo obilja vode i kada su drveća mogla da rastu, ali kako se klima promenila, peščane dine su okružile kotlinu i blokirale reku da stigne do tog područija; Big Daddy je najviša dina na svetu sa čijeg vrha se pruža pogled na lepote Namib pustinje koje će vas očarati i fascinirati; Dina 45 – najslikanija dina na svetu, ime je dobila po tome jer se nalazi na 45. kilometru od ulazne kapije Sesriem. Sa svojom visinom od 170 metara, sastavljena je od 5 miliona godina starog peska iz pustinje Kalahari koji je vetar doneo ovde. Prvog dana krećemo oko 10h iz smeštaja u Vindhuku i put nas vodi preko Naukluft planina do Namib pustinje gde se smeštamo u lodge i uživamo u zalasku sunca u pustinji. Posle večere rani odlazak na spavanje jer sledećeg dana krećemo u ranim jutarnjim satima prema Sossusvlei gde ćemo se prvo popeti na Dinu 45 kao neku vrstu treninga pred Big Daddy dinu i prošetati Deadvlei. Pre nego što krenemo nazad za Vindhuk upoznajemo se sa lepotama Sesriem kanjona i dolazimo u večernjim satima u glavni grad Namibije. 2 noćenja.

5.dan (28.04.): Vindhuk – Svakopmund

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do Svakopmunda. Dolazak i ulazak u sobe. Swakopmud je  grad na Atlanskom okeanu u zapadnoj Namibiji, koji je najbolji primer Nemačke kolonijalne arihtekture. Osnovan je krajem XIX veka kao glavna luka Nemačke jugo-zapadne Afrike, gde i danas jedan deo stanovništva čine Nemci. Njegovu kolonijalnu zaostavštinu čine svetionik i mol, Swakopmund muzej, koji sadrži dokumentovanu istoriju Namibije i nekadašnja železnička stanica koja je danas hotel, takodje iz tog kolonijalnog perioda. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan(29.04.): Svakopmund – Sandwich Harbour

Slobodno vreme ili fakultativni izlet – Sandwich harbour. Prvi deo dana je rezervisan za krstarnje brodom kako bi uživali u Atlanskom okeanu i kako bi videli foke, delfine i ukoliko budemo imali sreće i kitove. Posle ručka, odlazimo da upoznamo jedino mesto na svetu gde se dine susreću sa morem, Sandwich harbour. Glavna atrakcija je neverovatan kontrast mora i dina kao i kolonija ptica pre svega flamingosa, pelikana, kormorana… Noćenje.

7.dan (30.04.): Svakopmund – Sesfontein

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do Sesfonteina. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (01.05.): Sesfontein – pleme Himba

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do plemena Himba. Pleme Himba odbija savremeni napredak i zapadnu kulturu i još uvek žive u skladu sa drevnim tradicijama. Društvo Himba je matrijarhalno i žene igraju ključnu ulogu u društvu i vrše većinu poslova poput prikupljanja vode, izgradnje seoskih imanja i brige o deci. Himba pleme važi za jedno od najlepših afričkih plemena, žene svoje telo premazuju mešavinom maslaca i pigmentom oker boje te na taj način dobijaju crvenkastu nijansu koja predstavlja krv kao simbol života. Posetićemo pleme i naučiti sve o njihovoj kulturi, tradiciji i kako se odvija život nomadskog naroda u Namibiji. U dogovoreno vreme povratak u Sesfontein. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (02.05.): Sesfontein – Etoša Nacionalni park (Okaukuejo)

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do smeštaja u Okaukueju kampu. Smeštamo se. Etoša je utočište divljih životinja poput lavova, slonova, žirafa, leoparda i geparda, ali je i upravo ovde  najveća koncentracija crnog nosoroga na afričkom kontinentu. U ovom parku je takodje zabeleženo 340 vrsta ptica. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (03.05.): Etoša Nacionalni park safari

Nakon doručka slobodan dan ili fakultativni obilazak Nacionalnog parka. Park je dobio ime po velikom slanom jezeru koje se nalazi na sredini, Etoša – velika bela površina. Ulazimo u vozila i krećemo u obilazak parka, naša prva stanica je slano jezero gde ćemo imati priliku da vidimo slonove, zebre, antilope i žirafe u njihovoj prirodnoj sredini. Nakon pauze za ručak obilazimo istok parka. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

11.dan (04.05.): Etoša Nacionalni park – Vindhuk

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do Vindhuka. Dolazak u Vindhuk i ulazak u sobe. Slobodno vreme za kupovinu suvenira i individualne aktivnosti. Noćenje.

12.dan (05.05.): Vindhuk – Doha

Pakujemo stvari i nakon doručka napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Dohu u 12:55h, broj leta QR 1374. Sletanje u Dohu u 23:10h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 45 minuta.

13.dan (06.05.): Doha – Beograd

Nastavak leta za Beograd u 06:55h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

VINDHUK od 25.04. do 28.04. i od 04.05. do 05.05.2021.

Hilton Windhoek Hotel 5* ili sl. – smeštaj se nalazi u blizini centra. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. U sobi se nalazi klima uredjaj i sef. Gostima je dostupan besplatan wifi internet u zajedničkim prostorijama.

SVAKOMPUND od 28.04. do 30.04.2021.

Desert Sands Boutique Hotel 3* ili  sl. – nalazi se u blizini centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. U sobama se nalazi televizor i klima uredjaj. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. U okviru smeštaja nalazi se restoran.

SESFONTEIN od 30.04. do 02.05.2021.

Fort Sesfontein lodge ili sl. – Unutrašnje dvorište lodža prekriveno je palmama. U okviru lodža nalazi se restoran i bazen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom.

OKAUKUEJO od 02.05. do 04.05.2021.

Okaukuejo lodže ili sl. – nalazi se na 20km od ulaza u Nacionalni park Etoša. U okviru smeštaja nalazi se restoran, prodavnica i bazen. Bungalovi su dvokrevetni sa sosptvenim kupatilom.


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 100€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.
Za putovanja: od 01.08. do 01.06.2021.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

MANGA PROMOCIJA

Cene na koje se primenjuje popust:


1599€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


1549€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 500€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Vindhuk – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Svakopmundu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Vindhuku u hotelu 5* na bazi 4 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Sesfonteinu u lodžu na bazi 2 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Okaukueju u lodžu na bazi 2 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
Troškove organizacije putovanja
Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu i uslugu viziranja za Namibiju (državljani Srbije – 130€ )
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje



FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Marina dune avantura 

Marina dune avantura je kombinacija opuštenog krstarenja Atlanskim okeanom i vožnje 4×4 vozilima u oblasti Sandwich Harboura u sklopu Namib Naukluft parka.  Naš izlet započinjemo u jutarnjim satima, isplovljavamo iz Valvis zaliva i tokom krstarenje imaćemo priliku da vidimo delfine, foke, a u zavisnosti od perioda godine čak i kitove, sanfiš i morske kornjače! Po povratku sa krstarenja na šetalištu u Valvis zalivu će nas čekati naša 4×4 vozila kojima ćemo se uputiti prema Sandwich Harbouru. Na tom putu ćemo se zaustaviti u Valvis laguni kako bi uživali u posmatranju flamingosa, a dalje nas put dovodi do isušenog korita reke Kuiseb gde se nekada može videti retka i neobična vrsta južnoafričke antilope. Ukoliko vreme i plima dozvole,  odlazimo direktno u Sandwich Harbour lagunu, sa jedinstvenim močvarnim područijem u Namibiji, koje je smešteno izmedju mora i Namib dina i dom je ugroženim pticama močvaricama. Ako naša vozila ne mogu voziti po celoj plaži zbog plime, dobićete priliku da područije lagune vidite sa jednog od vidikovaca‚ gde ćete imati vremena za šetnju i istraživanje. Sendwich Harbour je jedino mesto na svetu gde se dine susreću sa morem! Povratak u Swakopmund u kasnim popodnevnim satima.

Izlet obuhvata: prevoz, vodiča, krstarenje,  4×4 vozila i sve ulaze.


Sossusvlei dvodnevna avantura 

Sossusvlei u pevodu znači “put bez povratka” i najpoznatija je atrakcija Namibije. Smeštena je u južnim delovima Namib pustinje i krije najlepše prirodne lepote Namibije: Deadvlei – je glinena kotlina sa tamnim, mrtvim stablima Akacije, koja su stara oko 900 godina. Kotlina je nastala kada je bilo obilja vode i kada su drveća mogla da rastu, ali kako se klima promenila, peščane dine su okružile kotlinu i blokirale reku da stigne do tog područija; Big Daddy je najviša dina na svetu sa čijeg vrha se pruža pogled na lepote Namib pustinje koje će vas očarati i fascinirati; Dina 45 – najslikanija dina na svetu, ime je dobila po tome jer se nalazi na 45. kilometru od ulazne kapije Sesriem. Sa svojom visinom od 170 metara, sastavljena je od 5 miliona godina starog peska iz pustinje Kalahari koji je vetar doneo ovde. Prvog dana krećemo oko 10h iz smeštaja u Vindhuku i put nas vodi preko Naukluft planina do Namib pustinje gde se smeštamo u lodge i uživamo u zalasku sunca u pustinji. Posle večere rani odlazak na spavanje jer sledećeg dana krećemo u ranim jutarnjim satima prema Sossusvlei gde ćemo se prvo popeti na Dinu 45 kao neku vrstu treninga pred Big Daddy dinu i prošetati Deadvlei. Pre nego što krenemo nazad za Vindhuk upoznajemo se sa lepotama Sesriem kanjona i dolazimo u večernjim satima u glavni grad Namibije.

Izlet obuhvata: prevoz Vindhuk-Sossusvlei-Vindhuk, lokalnog vodiča, smeštaj u sobama luksuznom kampu (lodge) unutar pustinje , ulaznicu za park, 4×4 šatl  unutar parka, večeru prvog dana, doručak i ručak drugog dana. Za ovaj izlet se preporučuje da ponesete laganu garderobu, šešir, naočare za sunce, kremu sa zaštitnim faktorom, udobnu obuća za uspon po dinama i sandale.

Napomena : Polazak na izlet nakon doručka (check out iz soba i ostavljanje stvari u prostoriji za prtljag u hotelu). Po dolasku u Vindhuk ponovo čekiranje u sobe.


Obilazak glavnog grada Namibije – Vindhuk 

Vindhuk, glavni grad Namibije je mozaik Nemačkih kolonijalnih zgrada, modernih šoping centara i visokih zgrada. Tokom ture imaćemo priliku da posetimo Hristovu crkvu, koja je izgradjena početkom XX veka nakon ratova izmedju Nemaca i lokalnih plemena Koikoi, Herera i Ovamba i bila je poznata kao crkva Mira, zgradu Parlamenta koju nazivaju palata Mastila sa njenim vrtovima,  koja je izgradjena u neoklasicističkom stilu i u čijoj gradnji su učestvovali Herero i Nama plemena prisilnim putem, staru tvrdjavu koja je najstrija gradjevina u gradu i koja je danas pretvorena u nacionalni istorijski muzej. Naš obilazak ćemo nastaviti vožnjom prema naselju Katatura gde se upoznajemo sa Južnoafričkom vladavinom. U Kataturi danas živi oko dve trećine ukupne populacije Vindhuka i upravo tu ćemo imati priliku da upoznamo kulturu i tradiciju svih osam različitih kulturnih zajednica u Namibiji.

Izlet obuhvata: prevoz i lokalnog vodiča, bez ulaznica za kulturno istorijske spomenike.


Sve informacije možete dobiti putem telefona i maila:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

office@mangatrip.rs

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

 

PRIJAVI SE