MAURICIJUS 12 DANA 05.09.

MAURICIJUS 12 DANA

05.09 – 16.09.2022. – još 4 slobodna mesta

12 DANA / 9 NOĆI

Na samom jugu Indijskog okeana, opasan koralnim grebenom i prekriven gustom vegetacijom nalazi se Mauricijus. Ovo rajsko ostrvo, nakadašnja kolonija 5 različitih sila, predstavlja svet za sebe. Ostrvo su otkrili Portugalci 1505. godine. Danas se na ostrvu oseti veliki uticaj Afrike i Indije-Afrike jer je u neposrednoj blizini a Indije kroz kulturu, religiju, gastronomiju i načinu življenja. Mauricijus je svetski poznat kao proizvodjač i izvoznik šećera, stoga plantaže šećerne trske zauzimaju veliku površinu ovog ostrva. Hrana bogato začinjena karijem, često poslužena na listu ploda banane i rum, obavezno lokalno piće bilo u koktelu ili  kao aperitiv, su nešto što svakako ne biste trebali da propustite. Rajske plaže sa belim peskom, voda Indijskog okeana tirkizno zelene boje, savršene providnosti i takve temperature da ne poželite da izadjete iz nje pre sumraka, botaničke bašte, endemske vrste biljaka i životinja, legendarna ptica dodo, koja je danas, uz kornjaču, jedan od simbola Mauricijusa iako je nažalost istrebljena još davne 1681. godine, samo su neki od razloga koji Mauricijus čine jedinstvenim biserom Indijskog okeana.



Plan i program puta:

1.dan (05.09.): Beograd – Pariz – Mauricijus

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Pariz u 12:30h, broj leta AF1661. Sletanje u Pariz u 15:05h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 8h i 15 minuta. Nastavak leta za Mauricijus u 23:20h, broj leta AF470.

2.dan (06.09.) : Mauricijus 

Sletanje na Mauricijus u 12:30h po lokalnom vremenu. Po regulisanju graničnih i carinskih formalnosti transfer do smeštaja. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom, odmor od putovanja i uživanje u specijalitetima domaće kuhinje u nekom od barova ili restorana. Noćenje.



3.dan (07.09.) : Mauricijus – Sever

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet. Naša prva stanca je Pamplemousses Botanical Garden. Ovaj prirodni kutak napravljen je u 18. veku i predstavlja najstariju botaničku baštu na južnoj Zemljinoj hemisferi. Čuvena je po svom jezeru prekrivenom džinovskim lokvanjima. Bašta se prostire na preko 37 hektara obiluje sa preko 70 različitih vrsta palmi, jezerom lokvanja, rezervatom kornjača i mnogim drugim biljnim i životinjskim vrstama. Mnogi svetski lideri i članovi kraljevske porodice zasadili su ovde mnoga drveća. Nastavljamo dalje do stare fabrike šećera L’Aventure du Sucre, gde ćemo se uveriti zašto je ovaj proizvod jedan od stubova lokalne ekonomije i saznati sve o njegovoj proizvodnji. Odlazimo do Chateau De Labourdonnais, prelepe renovirane kolonijalne vile iz 1859. godine gde ćemo posetiti očaravajuću tropsku baštu. Prošetaćemo voćnjakom i ptičijim vrtom, videćemo džinovske kornjače i obići ćemo destileriju ruma koja se nalazi na ovom posedu. Obilazak severa nije potpun ukoliko se ne poseti i glavni grad Port Luis koji predstavlja spoj starog i novog. Sa jedne strane mogu se naći stare užurbane gradske, istorijske pijace koje datiraju iz 1828. godine gde se možete cenkati za različite začine i suvenire i probati mavricijsku uličnu lokalnu kuhinju, dok sa druge strane nalazi se moderan Caudan Waterfront sa poznatim brendiranim prodavnicama. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem možemo otići do Citadele odakle se pruža nestvaran pogled. U dogovoreno vreme transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje

4.dan (08.09.): Maurijicus – Ille aux Cerfs

Budimo se i pijemo prvu jutarnju kafu dok nam se pogled gubi izmedju kristalno čistog Indijskog okeana sa jedne i kupa ugašenih vulkana prekrivenih gustom vegetacijom, sa druge strane. Odvajamo ceo dan za kupanje i odmor ili vas možemo povesti u fakultativnu avanturu gde ćemo se upoznati sa istočnim delom ostrva. Odlazimo do mesta Blue Bay gde se ukrcavamo na čamac i krećemo u plovidbu kroz istoimeni zaštićeni nacionalni park. Dok krstarimo izmedju koralnih grebena i mini ostrva, napravićemo pauzu za snorkling i sami se uveriti u bogatstvo podvodnog sveta Mauricijusa. U ovim vodama, početkom 19. veka odigrala se bitka izmedju Britanije i Francuske, a uspeh Francuske armije ovekovečen je zapisom na Trijumfalnoj kapiji u Parizu. Dan završavamo plovidbom do vodopada i mesta gde se Velika jugoistočna reka Mauriciusa uliva u Indijski okean i kupanjem na plaži nestvarnog ostrva Ille aux Cerfs (ostrvo jelena). Povratak u smeštaj. Noćenje.



5.dan (09.09.) : Mauricijus – Jugozapad

Slobodan dan ili fakultativni izlet. Odlazimo do Rochester vodopada, koji se nalazi u neravnom, divljem i bujnom zelenilu. Vodopadi su nekada bili u velikom centru pažnje jer su predstavljani u mnogim bolivudskim filmovima. Jedna od njihovih glavnih karakteristika su litice koje su transformisane u nazubljene pravougane blokove silom moćne vode tokom poslednjih stotina godina. Kaskadne vode spuštaju se sa visine od 10 metara kroz stenovita korita. Nakon toga odlazimo dalje do Souillac odakle se pruža prelepi pogled na Gris – Gris, visoke litice koje se naglo spuštaju u more. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje ka Ganga Talao, kraterskom jezeru. Na obali se nalazi hram zajedno sa kolekcijom malih svetilišta posvećenih Šivi i drugim bogovima. Ovde se takođe nalazi i statua Šive koja je visoka 33 metara. Nastavljamo dalje ka vodopadu Aleksandra koji se nalazi na 700 metara nadmorske visine i jedan je od najpoznatijih vodopada na Mauricijusu. Poznat ne samo po svojoj lepoti koja oduzima dah, vodopad Aleksandra takođe nudi posetiocima priliku da dožive jedinstveno iskustvo. Ne propustite priliku da se divite i snimite svojom kamerom panoramski pogled na jugoistočnu obalu i njenim tirkiznim okeanom. Za potpuni pogled popećemo se na drvenu platformu. Sa vaše desne strane je vodopad Aleksandra. Sa mesta na kome se nalazite, vodopad izgleda kao tihi beli potok koji kaskadom pada preko stenovitih izdanaka. Takođe ćete imati pogled na netaknutu zelenu dolinu Mauricijusa koja je dom mnogih endemskih vrsta ptica i flore. Nastavljamo dalje i silazimo sa puta kako bismo posetili Black River Gorges National Park. Vidikovac je samo 3-5 minuta hoda od puta i zaista je prilično spektakularan. Usred netaknute prašume Mauricijusa, postoji skoro 17.000 hektara valovitih brda, dubokih dolina, spektakularnih vodopada i neuporedive lepote flore i faune u jugozapadnom regionu. Bićete zapanjeni na kojoj visini se nalazite iznad klisure. Nacionalni park je poznat po svom nizu endemske flore i faune, a vidikovac vam omogućava da imate pregled od čega je zaista napravljen. Nacionalni park Black River Gorges štiti većinu preostalih prašuma na ostrvu i dom je mnogim vrstama divljih životinja i ptica. Put nastavljamo do još jednog prirodnog fenomena – zemlje 7 boja. Ova vulkanska kamena formacija predstavlja brežuljke obojene u različite nijanse crvene boje koji su nastali usled hladjenja vulkanske lave pre oko 5 miliona godina. Nastavljamo dalje ka vodopadu Chamarel koji je visok 100 metara. Naša poslednja stanica je Maconde Viewpoint, vidikovac odakle se pruža nezaboravan pogled na okean. Osećaćete se kao da ste „usred okeana“. Vidikovcu se može pristupiti penjanjem niz uske stepenice. Ovde ćete moći da se divite izuzetnom okeanu, obližnjem primorskom selu i povremenim ribarima na obali. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (10.09.): Mauricijus – plivanje sa delfinima i posmatranje kitova

Slobodan dan ili fakultativni izlet. Ukrcavamo se na gliser i odlazimo do Tamarin zaliva gde ćemo se uspustiti u neverovatnu avanturu, plivanje sa delfinima. Nakon toga ukoliko nam vreme dozvoljava odlazimo do Akvarijuma, poznatog mesta za ronjenje sa prelepim koralima i tropskim ribama. Nakon toga krećemo u posmatranje kitova. Nastavljamo dalje ka otvorenom moru da biste videli ove veličanstvene morske sisare u njihovom prirodnom staništu. Grbavi kitovi se mogu videti kod obale Mauricijusa između jula i septembra/oktobra kada se kreću sa južnog pola u toplija mora blizu ekvatora, dok se kitovi ulješura mogu posmatrati tokom cele godine. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.



7.dan (11.09.): Mauricijus – hiking  Le Morn Brabant i plaža Le Morn

Slobodan dan ili fakultativni izlet. Le Morn Brabant je planina na jugozapadu Mauricijusa, na poluostrvu Le Morne. UNESCO je planinu proglasio svetskom baštinom od 2008. godine. Ovo mesto je nekada bilo utočište odbeglih robova koji bi izvršili samoubistvo skočivši sa litice planine. Le Morne Brabant je jedna od najočuvanijih i najdivljih planina na ostrvu. To je stanište za veliki broj endemičnih i uskoendemičnih vrsta, kao što je retka Trochetia Boutoniana, koja je naš cvetni amblem. Na samom vrhu ispred nas pružiće se neverovatan pogled na zapadnu i jugozapadnu lagunu kao i deo ostrva. Nakon završenog trekinga odlazimo do plaže Le Morne. Beli, mekani pesak i kristalno čista voda su jedan od razloga zašto mnogi smatraju da je ovo jedna od najlepših plaža na svetu. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (12.09.) : Mauricijus – Ile aux Benitiers – Crystal Rock

Slobodan dan ili fakultativni izlet. Ostrvo Benitiers, formirano od koralnog grebena, je popularna turistička atrakcija koja se nalazi 500 metara ispred La Gaulettea. Ile aux Benitiers je dugačko dva kilometra duž ose sever-jug sa maksimalnom širinom od 500 metara. Njegova površina je 500 hektara. Odmaramo na plaži i uživamo u lepom vremenu. U dogovoreno vreme povratak za Mauricijus. Na putu do ostrva prolazimo pored Crystal Rock-a. Formacija stene veličanstveno se nalazi usred okeana, otprilike 200 metara od obale i nudi prekrasan prizor dok okolne planine bacaju senke na okolinu. Dolazak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.



9.dan (13.09.): Mauricijus – najlepše plaže Mauricijusa

Slobodan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet. Odlazimo do Trou aux Biches plaže koja je nekoliko puta izabrana za jednu od najlepših plaža na afričkom kontinentu. Plaža je duga 3 kilometra i obrubljena kokosovim drvećem. Beli pesak i kristalno čista tirkizna voda predstavlja raj za kupanje. Trou aux Biches je savršeno mesto za ljubitelje mora. Nakon slobodnog vremena odlazimo do plaže Mont Choisi, koja se nalazi na severozapadu Mauricijusa i jedna je od najpopularnijih plaža na Mauricijusu. Odiše savršenom harmonijom kristalne vode i beličastog peska. Prošarana drvećem Casuarina, plaža Mont Choisi privlači ljude iz celog sveta. To nije samo jedna od najlepših plaža na Mauricijusu, već i najduža i samim tim pruža udobnost svima. Zalazak Sunca dočekaćemo na plaži Pointe aux Piment. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (14.09.): Mauricijus – najlepše plaže Mauricijusa 2

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet. Odlazimo do Trou d’Eau Douce. To je ribarsko selo koje se nalazi na istočnoj strani ostrva. Lepe mali ulice, kolibe od valovitog gvožđa, plaža i lokalno stanovništvo čine Trou d’Eau Douce zadiviljujuće mesto. Nakon slobodnog vremena odlazimo do plaže Poste Lafaiette, prelepe plaža okružena vulkanskim stenama. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme transfer do smeštaja. Noćenje. 



11.dan (15.09.) : Mauricijus – Pariz

Odjavljivanje iz smeštaja i slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo za kupovinu suvenira, finalni šoping i sabiranje utisaka na nekoj od plaža. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Pariz u 20:10h, broj leta AF473.  

12.dan (16.09.) : Pariz – Beograd

Sletanje u Pariz u 05:50h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 3h i 40 minuta. Polazak aviona za Beograd u 09:30, broj leta AF1660. Sletanje u Beograd u 11:45h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo sledeće Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

MAURICIJUS (Flik and Flak) od 06.09 do 15.09.2022.

Hotel SeaStar 3* ili sl. – hotel se nalazi na 300 metara od plaže. U okviru hotela nalaze se bazen, bar i restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze klima uređaj, sef i ketler. Usluga noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Hotel Anelia Resort and spa 4* ili sl – hotel se nalazi na samoj plaži. U okviru hotela nalazi se spa i fitnes centar, restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze klima uređaj, sef, ketler i mini bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


ROĐENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Promocija važi do 13.08. Zbog čestih promena cena aviokarata  i usluga inopartnera, savetujemo da putovanje rezervišete što pre, kako biste zadržali aktuelne promo cene.


Za prijave i uplate u celosti cena je

Hotel 3*

1699€ 1499€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€  cena je 1599€

Za prijave i uplate avansa od min. 100€  cena je 1649€

Hotel 4*

1899€ 1699€

Za prijave i uplate avansa od min. 500€  cena je 1799€

Za prijave i uplate avansa od min. 100€  cena je 1849€



USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Mauricijus – Beograd sa presedanjem u Parizu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj na Mauricijusu (Flik and Flak) u odabranom hotelu na bazi 9 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Mauricijus (Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, besplatnu turističku vizu za Mauricijus za boravak do 30 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje



FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Najlepše plaže Mauricijusa

 

Izlet uključuje: 

Najlepše plaže Mauricijusa 2

Izlet uključuje: 

Ille aux Cerfs

Izlet uključuje: 

Jugozapad Mauricijusa

Izlet uključuje: 

Plivanje sa delfinima i posmatranje kitova

Izlet uključuje: 

Sever Mauricijusa

Izlet uključuje: 

hiking Le Morn Brabant i plaža Le Morn 

Izlet uključuje: 

Ile aux Benitiers – Crystal Rock 

Izlet uključuje: 


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!