MAROKO FULL TRIP – 19 DANA

☆ KRALJEVSKI KARAVAN ☆ TAJNE DREVNIH BERBERA

MARAKEŠ – KAZABLANKA – RABAT – TANŽIR – TETOUAN – ŠEFŠAUEN – VOLUBILIS – MEKNES – FES

17.09 – 05.10.2022.

19 DANA / 18 NOĆI

Napomena: Ukoliko želite skraćenu verziju programa obratite se našim agentima 🙂

Kraljevina Maroko – zemlja mora, planina, pustinja, začina, kamila, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca, jedinstvene tradicije, berberskih plemena, neverovatne istorije na sudaru Evrope i Afrike, zemlja kontrasta gde u istom vidnom polju imate palme koje se njišu na pustinjskom pesku i snežne vrhove planine Atlas odvajkada predstavlja nepresušnu inspiraciju. Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične drevne gradove, egzotične berberske kasabe, dine i oaze usred beskrajne Sahare, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas  jedna od najvećih tajni turizma.Očekuje nas kraljevska prestonica Marakeš, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan, pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živeli Aristotel Onazis, Iv Sen Loran, Tenesi Vilijams, Orson Vels i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svetske zvezde, glamur Holivuda i francuski crème de la crème. Staro gradsko jezgro – Medina, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz 1001 noći, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na okeanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan šoping u Esauiri, najboljem mestu za kajt surfere u čitavoj Africi. Uzimajući u obzir da Maroko ima skoro 310 sunčanih dana godišnje i mnogo egzotičnog voća i povrća, očekuje nas fenomenalna tradicionalna kuhinja koja je mešavina berberske, maorske, arapske i islamske kuhinje u kombinaciji sa andaluzijskim  mirisima i začinima. Zalutajte u uskim uličicama, uživajte u šarenilu koje vas okružuje, opčinjeni neodoljivim bojama i ornamentima jedinstvene lepote i doživite ovu zemlju na pravi način.


Plan i program putovanja :

1.dan (17.09.): Beograd – Marrakesh

Sastanak grupe na dogovorenom mestu. Let za Marakeš. Po sletanju u Marrakesh, transfer do riada/hotela. Slobodno vreme za odmor i pripreme za prvi dodir sa gradom. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa el- Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO- a. Mogućnost organizovanja zajedničke večere u nekom od brojnih lokalnih štandova sa hranom (po kojima je trg poznat) – svi ukusi Maroka na jednom mestu…Noćenje.2.dan (18.09.): Marrakesh

Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti starog grada – medine: džamija Koutoubia, iz XII veka, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije gradjene u Maroku; Saadien’s Tombs sakrivene iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru uradjenom u otmenom kararskom mermeru; Bahia Palace – najlepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kome neretko rodjendane slave zvezde iz sveta šuobiza, poput Šon Kombsa aka Paf Dedija… Sve vreme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekistil, začine, zanatlijske radnje… pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima odlazimo u skriveni raj u novom delu grada (Gueliz)- Jardin Majorelle, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Yves Saint Laurent. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (19.09.): Marrakesh – Casablanca – Rabat

Nakon doručka check out iz soba i krećemo put  Casablanca-e i Rabata. Casablanca je kosmopolitsko srce Maroka i njegov glavni ekonomski centar. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama) čine ovaj grad izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se Zapad sastaje i koegzistira sa arapskom tradicijom. Obilazimo grad i posećujemo drugu po veličini najveću džamiju u Africi Mosquée Hasaan II. USPUT Kupujemo suvenire i pravimo fantastične fotografije. Slobodno vreme do polaska za Rabat. Dolazak u večernjim satima u Rabat. Check in u hotel. Slobodno veče. Noćenje.4.dan (20.09.): Rabat

Nakon doručka krećemo u fakultativni obilazak Rabata– grada koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia glavni ulaz u kasbu Almohada uvodi nas u karakteričnu četvrt Kasbah of Oudayas koju nikada nećete zaboraviti, videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi Mausoleum of Mohamed V, upravo na ovom mestu se na hiljade Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hassan Tower i naravno medinu izgradjenu u Andaluzijskom stilu. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (21.09.): Rabat – Tangier

Nakon doručka krećemo i put nas vodi do Tangier- a. Smeštaj u hotel. Nakon kraće pauze krećemo u obilazak grada. Šetnja Tangerom, belim gradom, predstavlja jedinstveno iskustvo. Poput Matisa i Delakroa šetaćemo se ulicama grada, koje su prošarane belim kućama, divićemo se visokim zidinama Kasbe, osvežićemo se čajem od nane i izgubićemo se u medini. Oživećemo prošlost. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (22.09.): Tangier – Tetouan – Chefchaouen 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Put nas vodi do jednog šarmantnog gradića, koji se nalazi na našem putu do Šefšauena. Grad Tetouan, obučen u belo, netaknut je turizmom. Ova drevna medina, pod zaštitom UNESCO-a ima i poznat arheološki muzej. Kraća pauza za kafu i osveženje. Nastavak puta do Chefchaouen- a. Dolazimo do plavog grada i smeštaj u hotel. Kako kročite u Šefšauen, obuzeće vas osećaj mira i tišine, koji ovde vlada. Slobodno vreme. Noćenje.7.dan (23.09.): Chefchaouen

Doručak. Sledi razgledanje Šefšauena. Ovaj planinski gradić, živopisne plave boje, blistaviji nego na fotografijama, osnovan je 1471. godine. Tradicija oslikavanja zidova u nebesko  plavo potiče od jevrejske zajednice koja se tu naselila u 15. veku, nakon progona iz Španije. Tada se verovalo da će tkanine molitvenih marama obojene u plavo, podsetiti ljude na moć boga. Danas je grad naseljen Berberima i muslimanima, pored potomaka prvobitnih Jevreja. Svi žive jedinstveno i u harmoniji. Meštani redovno brinu da njegova boja uvek bude sveža i uredna, izdvajajući tako ovaj utvrđeni grad od njegove okoline i okruženja. Džamije, državne zgrade, trgovi pa čak i bandere i kante za smeće u plavoj boji, dopunjuju ovo autentično plavetnilo. Svaka ulica i aleja su veličanstvene, pozivaju na lutanje, istraživanje i fotografisanje. Slobodno vreme za uživanje. Noćenje.

8.dan (24.09.):Chefchaouen – Volubilis – Meknes – Fes

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj nakon doručka. Put nas vodi do Volubilisa i Meknesa. Otkrivamo arhitektonsko nasledje sultana Mulaj Ismaila. Posećujemo spoljni deo kompleksa bogato ukrašenog mauzoleja sultana Ismaila. Nastavljamo dalje ka Bab al-Mansour, glavnoj kapiji koja nas uvodi u samu medinu, živahnom mestu punom bazara i krivudavih ulica. Slobodno vreme za odmor i kupovinu raznih suvenira, preporučujemo vam kupovinu tradicionalnih marokanskih papuča i tekstila. U kasnim popodnevnim satima nastavak puta do Fes-a. Smeštaj u hotel. Fes je jedinstven, drevni i dopadljiv grad. Izgubiti se u Fesu je prava čarolija, slepe ulice dovešće vas do trgova sa izuzetnim fontanama i radnjama rukotvorina. Slobodno veče. Noćenje.9.dan (25.09.): Fes

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak grada: Muslimanske škole Bou Inania – jedne od retkih verskih objekata u gradu u koju mogu ući i oni koji nisu muslimanske veroispovesti. Škola je raskošan arhitektonski dragulj i jedan od najveličanstvenijhih objekata Maroka. Bab Boujiloud – najlepša kapija koja nas uvodi u Fes el Bali stari deo grada, koji nam pruža priliku da istražimo i upijemo lokalnu atmosferu. Fes el Bali je raj lokalnih zanatlija. Posetićemo i čuvene štavionice gde ćemo imati priliku da vidimo autentičnu obradu kože. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (26.09.): Fes – Marrakesh 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Čeka nas celodnevno putovanje kroz nestvarne predele Srednjeg Atlasa na putu od Fesa do Marakeša, sa usputnim pauzama za odmor, klopu, relaksaciju… Posetićemo Ouzoud vodopade koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Vodopadi su jedna od najlepših prirodnih atrakcija Maroka. Nakon obilaska nastavak puta do Marakeša. U večernjim satima stižemo u Marakeš. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. (Postoji mogućnost avio prevoza uz doplatu) Noćenje.

11.dan (27.09.): Marrakesh

Doručak. Slobodno vreme. Noćenje.12.dan (28.09.): Marrakesh – Ouarzazate – Dades Gorges

Doručak. Slobodno vreme u Marakešu ili vam predlažemo trodnevni fakultativni izlet Putevima drevnih Berbera. Za one koji se odluče za ovaj izlet sledi check out. Višak prtljaga ostavljamo u lugagge room. Naše putovanje se nastavlja do Dades Gorges. Putujemo preko prevoja Tizi-n-Tička Atlas (2260m), sa dalekosežnim pogledom na planine, do tradicionalnog visokoatlaskog berberskog sela Telouet Kasbah i idemo u obilazak Kasbe El Glaui, bivšeg gospodara rata i paše od Marakeša. Nastavljamo i posećujemo UNESCO svetsku baštinu c, spektakularno utvrđeno selo (ksour). Ručamo u Ouarzazate i nastavljamo do Dades Gorges gde ćemo dobro provesti noć u riadu/hotelu. Noćenje.

13.dan (29.09.): Dades Gorges – Merzouga

Posle doručka, idemo od Dades klisura do saharske pustinje Merzuga. Berberska sela su razbacana po putu. Proći ćemo kroz Tinjdad, Jorf i Erfoud u kojima ćemo osetiti početak saharske oaze Tafilalt, a zatim nastaviti do Merzuge. Nakon malog opuštanja, idemo po kamile koje nas čekaju da nas odvedu u avanturu po peščanim dinama. Prenoćićemo u opremljenom kampu uz muziku bubnjeva usred Sahare, što je odlična prilika da se lepo slikaju zalazak i izlazak sunca. Kada stignemo u kamp, penjemo se na visoke dine da vidimo zalazak sunca i prenoćimo u nomadskim šatorima. Noćenje.14.dan (30.09.): Merzouga -Ouarzazate – Ait Benhaddou – Marrakesh

Posle gledanja izlaska sunca vraćamo se u Merzugu. Imaćemo priliku da se istuširamo i doručkujemo. Zatim krećemo nazad u Ouarzazate. Na putu obilazimo berberske prodavnice u kojima možete kupiti suvenire poput fosila, tepiha, lampe, kože… Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd… U dogovoreno vreme vraćamo u Marrakesh. Noćenje.

15.dan (01.10.): Marrakesh 

Doručak. Predlažemo posetu Hamamu, gde ćemo osetiti sve čari orijentalnog opuštanja. Zaslužili smo! Slobodno vreme za indovidualne aktivnosti i nezaobilazni šoping. Noćenje.16.dan (02.10.): Marrakesh – Essaouira

Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam predlažemo trodnevni fakultativni izlet Essauira. Za one koji se odluče za ovaj izlet sledi check out. Višak prtljaga ostavljamo u lugagge room. Nakon doručka polazak za Esauiru. Prolazimo kroz Dolinu Argana, u kojoj ćemo posetiti jednu od mnogobrojnjih uljara u kojoj se preradjuje najpoznatija marokanska biljka, saznaćemo mnogo toga o procesu prerade, upoznati se sa svojstvima jestivog i kozmetičkog arganovog ulja i mnogim drugim preradjevinama, koje ćemo moći da kupimo. Na kraju puta nas čeka Esauira – „Biser Maroka“, beli grad i luka na obalama Atlantika koja će nas očarati posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u riad. Odlazimo na plažu i uživamo, a u popodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera! Slobodno vreme za obilazak medine, galerija i umetničkih radnji, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

17.dan (03.10.): Essaouira

Slobodan dan za uživanje na plaži, prvi čas kajt surfinga, fantastičan ručak u nekom od mnogobrojnh ribljih restorana, pravi low budget šoping i sve ostalo u čemu su izmedju ostalih uživali: Vinston Čerčil, Džimi Hendriks i mnogi drugi, u gradu čuvenom po Gnaua festivalu svetske muzike “Marokanskom Wudstoku”. Moguć je odlazak do Sidi Kauki plaže. Odmaramo na plaži, surfujemo (opciono), uživamo u Atlantiku. Poseta i selu Diabat, u kome je navodno 60ih godina boravio Džimi Hendriks, očaran magijom Esauire. Noćenje.18.dan (04.10.): Essaouira – Marrakesh 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za istraživanje grada. U dogovoreno vreme krećemo ka Marakešu. Dolazak u hotel i smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

19.dan (05.10.): Marakeš – Beograd

Napuštamo sobe. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj programa.


SMEŠTAJ:

MARAKEŠ od 17.09 do 19.09 i od 26.09 do 04.10.2022.

Hotel Lawrence D’Arabia 3* ili sl. – nalazi se na 20 min pešice od trga Jemaa-El-Fnaa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, sef, tv uredjaj. U okviru hotela nalazi se kafić, bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan Wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

RABAT od 19.09 do 21.09.2022.

Hotel Rabat Onomo Medina 3*  ili sl. – hotel se nalazi u distriktu Hasan. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze klima uređaj, sef i tv. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

TANŽIR od 21.09 do 22.09.2022.

Fredj hotel 4* ili sl. – nalazi se na 300 metara od centra. U okviru hotela nalazi se bazen, restoran i spa centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze sef, klima uređaj i frižider. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

ŠEFŠAUEN od 22.09 do 24.09.2022.

Riad Dar Touijar ili sl. – smešteni smo u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

FES od 24.09 do 26.09.2022.

Dar Fes Medina Riad ili sl. – smešteni smo u Medini. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze sef i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


ROĐENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Promocija važi do 13.08. Zbog čestih promena cena aviokarata  i usluga inopartnera, savetujemo da putovanje rezervišete što pre, kako biste zadržali aktuelne promo cene.


Za prijave i uplate u celosti

1699€ 1399€ – Hot!

Avans od min. 400€ cena je 1499€
Avans od min. 100€ cena je 1599€USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Marakeš – Beograd sa presedanjem  – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Marakešu u hotelu 3* na bazi 11 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
-Smeštaj u Rabatu u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 sobe)
-Smeštaj u Tanžiru u hotelu 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
-Smeštaj u Šefšauenu u riadu na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
-Smeštaj u Fesu u riadu na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Obilazak Kazablanke, Volubilisa i Meknesa (ulaznice u džamiju Mosquée Hasaan II, Meknes i Volubilis)
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Maroko 
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

MARAKEŠ / razgledanje grada - 70€

Ovom celodnevnom pešačkom turom upoznaćemo Marakeš i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetaćemo uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do velelepnih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lepih palata mavarske arhitekture. Posle pauze za ručak (ručak nije uključen u cenu izleta) posetićemo magične Majorel bašte (bus transfer) i upoznati se sa životom i delom modnog maga Iv Sen Lorana. Sve ulaznice po programu ulaze u cenu.

Izlet obuhvata: pratnju predstavnika agencije-vodje puta, lokalnog vodiča (na engleskom jeziku, sa prevodom na srpski), privatni transfer iz hotela do centra grada, spoljni obilazak džamije Kutubije, privatni transfer iz centra grada do Kasbe, ulaznicu za Sajadinske grobnice, ulaznicu za palatu Bahia, privatni transfer iz centra grada do Mažorel bašti, ulaznicu u Mažorel bašte i privatni transfer od Mažorel bašte do hotela.

SAHARA / Putevima drevnih Berbera - 150€

1.dan Naše putovanje se nastavlja do Dades Gorges. Putujemo preko prevoja Tizi-n-Tička Atlas (2260m), sa dalekosežnim pogledom na planine, do tradicionalnog visokoatlaskog berberskog sela Telouet Kasbah i idemo u obilazak Kasbe El Glaui, bivšeg gospodara rata i paše od Marakeša. Nastavljamo i posećujemo UNESCO svetsku baštinu c, spektakularno utvrđeno selo (ksour). Ručamo u Ouarzazate i nastavljamo do Dades Gorges. 

2. dan Posle doručka, idemo od Dades klisura do saharske pustinje Merzuga. Berberska sela su razbacana po putu. Proći ćemo kroz Tinjdad, Jorf i Erfoud u kojima ćemo osetiti početak saharske oaze Tafilalt, a zatim nastaviti do Merzuge. Nakon malog opuštanja, idemo po kamile koje nas čekaju da nas odvedu u avanturu po peščanim dinama. Prenoćićemo u opremljenom kampu uz muziku bubnjeva usred Sahare, što je odlična prilika da se lepo slikaju zalazak i izlazak sunca. Kada stignemo u kamp, penjemo se na visoke dine da vidimo zalazak sunca i prenoćimo u nomadskim šatorima.

3.dan Posle gledanja izlaska sunca vraćamo se u Merzugu. Imaćemo priliku da se istuširamo i doručkujemo. Zatim krećemo nazad u Ouarzazate. Na putu obilazimo berberske prodavnice u kojima možete kupiti suvenire poput fosila, tepiha, lampe, kože… Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator

Izlet obuhvata: usluge predstavnika agencije/vodič, povratni transfer, ulaznice, doručak x2, 1 noćenje  Dades Gorgesu, 1 noćenje u kampu

(Cena ovog izleta umanjena je za cenu smeštaja koji je plaćen kroz aranžman)

FES / razgledanje grada - 70€
 

Krećemo sa obilaskom Muslimanske škole Bou Inania – jedne od retkih verskih objekata u gradu u koju mogu ući i oni koji nisu muslimanske veroispovesti. Škola je raskošan arhitektonski dragulj i jedan od najveličanstvenijhih objekata Maroka. Bab Boujiloud – najlepša kapija koja nas uvodi u Fes el Bali stari deo grada, koji nam pruža priliku da istražimo i upijemo lokalnu atmosferu. Fes el Bali je raj lokalnih zanatlija. Posetićemo i čuvene štavionice gde ćemo imati priliku da vidimo autentičnu obradu kože.

Izlet obuhvata: lokalne transfere u gradu (privatni kombi/bus), lokalni vodič na engleskom jeziku (prevod na srpski), pratnja vodiča-predstavnika agencije, pešačka tura Novom i Starom medinom – Fes Ždid i Fes Bali, spoljni razgled Kraljevske palate – glavna vrata, poseta sinagogi u Jevrejskoj četvrti, panorama grada sa utvrdjenja Borž Sud, poseta tkačnici tepiha, poseta sukovima Fesa, poseta medresi u Starom Fesu, spoljno razgledanje mauzoleja Mulaj Idrisa II – osnivača grada, spoljnio razgledanje Keruanske džamije i poseta štavionicama kože.

ESSAUIRA - 100€ 

Fantastični beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u riad/hotel. U popodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera. Sutradan je predviđena poseta jednoj od mnogobrojnih lokalnih kooperativa koje proizvode arganovo ulje, u kojoj ćete imati prilike da se upoznate sa posebnim procesima obrade argana, da oprobate jestivo arganovo ulje, kupite lokalne proizvode, i vidite kako lokalno stanovništvo prerađuje biljku. Odlazimo i do surferskog sela: Sidi Kauki, u kome kuliramo pored obale, odlazimo do nekog od surferskih barova, uživamo u suncu, fotografišemo malu ribarsku citadelu… u povratku se zaustavljamo na šoljicu čaja u cafeu koji je bio omiljeno mesto Džimija Hendriksa tokom njegovog boravka u Esauiri.

Izlet uključuje: privatni transfer na relaciji Marakeš-Esauira-Marakeš, pratnja vodiča-predstavnika agencije, poseta kooperativi za preradu argana i proizvodnju arganovog ulja, obilazak medine u Esauiri. (Cena ovog izleta umanjena je za cenu smeštaja koji je plaćen kroz aranžman)

RABAT / Razgledanje grada - 40€ 

Krećemo u panoramski obilazak Rabata – grada koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia glavni ulaz u kasbu Almohada uvodi nas u karakteričnu četvrt Kasbah of Oudayas koju nikada nećete zaboraviti, videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi Mausoleum of Mohamed V, upravo na ovom mestu se na hiljade Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hassan Tower i naravno medinu izgradjenu u Andaluzijskom stilu. 

Izlet uključuje:  pratnja vodiča-predstavnika agencije obilazak Rabata.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!