MAROKO 13 DANA 

MARAKEŠ – ESAUIRA – RABAT

17.04 – 29.04.2020.

13 DANA / 11 NOĆI

Kraljevina Maroko – zemlja mora, planina, pustinja, začina, kamila, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca, jedinstvene tradicije, Berberskih plemena, neverovatne istorije na sudaru Evrope i Afrike, zemlja kontrasta gde u istom vidnom polju imate palme koje se njišu na pustinjskom pesku i snežne vrhove planine Atlas odvajkada predstavlja nepresušnu inspiraciju. Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prevod arapskog naziva) vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Moćne dinastije iz srednjeg veka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španije, Portugalije i severu Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod uticajem Evrope, samo su dodatno ulepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćni snegom prekriveni Atlas, mistične drevne gradove, egzotične berberske  kasabe, dine i oaze usred beskrajne Sahare, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada kolonizovan, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas  jedna od najvećih tajni turizma. Očekuje nas kraljevska prestonica Marakeš, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan, pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živeli Aristotel Onazis, Iv Sen Loran, Tenesi Vilijams, Orson Vels i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svetske zvezde, glamur Holivuda i francuski crème de la crème. Staro gradsko jezgro – Medina, opasana srednjevekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palate, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz 1001 noći, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na okeanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan shopping u Esauiri, najboljem mestu za kajt surfere u čitavoj Africi. Uzimajući u obzir da Maroko ima skoro 310 sunčanih dana godišnje i mnogo egzotičnog voća i povrća, očekuje nas  fenomenalna tradicionalna kuhinja koja je mešavina berberske, maorske, arapske i islamske kuhinje u kombinaciji sa andaluzijskim  mirisima i začinima. Zalutajte uskim uličicama, uživajte u šarenilu koje vas okružuje, opčinjeni neodoljivim bojama i ornamentima jedinstvene lepote i doživite ovu zemlju na pravi način.


Plan i program puta :

1.dan (17.04.): Beograd – Beč

Sastanak grupe u dogovoreno vreme na mestu polaska i transfer do aerodroma u Beču sa usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Nastavak noćne vožnje prema Beču….

2.dan (18.04.): Beč – Marakeš

Let za Marakeš iz Beča u 06:35h, broj leta OE2062. Sletanje u Marakeš u 10:40h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Marakeš, transfer do hotela. Slobodno vreme za odmor i pripreme za prvi dodir sa gradom. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa-El -Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost organizovanja zajedničke večere u nekom od brojnih lokalnih štandova sa hranom (po kojima je trg poznat) – svi ukusi Maroka na jednom mestu… Noćenje.

3.dan (19.04.): Marakeš – Bahia palata – Badi palata – Saadijske grobnice – Majorel bašte

Slobodno vreme ili krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti starog grada – medine: džamija Kutubija, iz XII veka, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije gradjene u Maroku; Saadinske grobnice sakrivene iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru uradjenom u otmenom kararskom mermeru; Baadi palata –  gradjena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočaraće vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; palata Bahia -najlepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kome neretko rodjendane slave zvezde iz sveta šuobiza, poput Šon Kombsa aka Paf Dedija… Sve vreme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekistil, začine, zanatlijske radnje… pauza za ručak i predah. U popodnevnim satima odlazimo u skriveni raj u novom delu grada (Gueliz) – Majorel bašte, čudesno delo pejzažne arhitekture u kojem je živeo i stvarao čuveni Iv Sen Loran. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (20.04.): Marakeš (izlet Atlas) 

Slobodan dan u Marakešu ili fakultativni odlazak do Atlasa i doline reke Urike. Krećemo u novu avanturu, naša prva stanica je tradicionalna berberska kuća, u kojoj ćemo se sa domaćinima podružiti, popiti domći berberski čaj, uz berberski hleb i med. Upoznavanje sa načinom života na Atlasu, koji krije mnoštvo tradicionalnih berberskih sela. Nakon toga nastavljamo put dalje i odlazimo do sela Sti Fatma, odakle krećemo u laganu šetnju ka vodopadima Urike. Uživamo u prelepoj prirodi i pravimo nezaboravne fotografije. Dolazimo do vodopada gde ćemo napraviti kratku pauzu. U dogovoreno vreme odlazimo do restorana gde ćemo uživati u egzotičnim ukusima marokanske kuhinje. Slobodno vreme. Polazak za Marakeš i slobodno vreme u Marakešu. Noćenje.

5.dan (21.04.): Marakeš – Esauira

Pakovanje i polazak za Esauiru. Prolazimo kroz Dolinu Argana, u kojoj ćemo posetiti jednu od mnogobrojnjih uljara u kojoj se preradjuje najpoznatija marokanska biljka, saznaćemo mnogo toga o procesu prerade, upoznati se sa svojstvima jestivog i kozmetičkog arganovog ulja i mnogim drugim preradjevinama, koje ćemo moći da kupimo. Na kraju puta nas čeka Esauira – „Biser Maroka“, beli grad i luka na obalama Atlantika očaraće nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smeštaj u riad. Odlazimo na plažu i uživamo, a u popodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Esauire je ta da se obala, usled čudnog delovanja struja tokom noći menja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vetar, alize, koji privlači veliki broj kajt i vindsurfera! Slobodno vreme za obilazak medine, galerija i umetničkih radnji, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

6.dan (22.04): Esauira

Slobodan dan za uživanje na plaži, prvi čas kajt surfinga, fantastičan ručak u nekom od mnogobrojnh ribljih restorana, pravi low budget šoping i sve ostalo u čemu su izmedju ostalih uživali: Vinston Čerčil, Džimi Hendriks i mnogi drugi, u gradu čuvenom po Gnaua festivalu svetske muzike “Marokanskom Wudstoku”. Moguć je odlazak do Sidi Kauki plaže. Odmaramo na plaži, surfujemo (opciono), uživamo u Atlantiku. Poseta i selu Diabat, u kome je navodno 60-ih godina boravio Džimi Hendriks, očaran magijom Esauire. Noćenje.

7.dan (23.04.): Esauira – Rabat

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za istraživanje grada. U dogovoreno vreme krećemo ka Rabatu. Transfer do Rabata. Rabat je prestonica Maroka, grad koji predstavlja mešavinu starog i novog. Smeštamo se u sobe. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (24.04): Rabat

Krećemo u obilazak Rabata – grada koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia uvodi nas u karakteričnu četvrt Kasbah koju nikada nećete zaboraviti, videćemo Andaluzijsku baštu iz perioda Francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi mauzoleja Kralja Muhameda V, upravo na ovom mestu se na hiljade Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hasan toranj i naravno medinu izgradjenu u Andaluzijskom stilu. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (25.04.): Rabat – Kazablanka

Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Kazablanke. Kazablanka je kosmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlatski centar, kao i najveći grad države. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama) čine Kazablanku izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. Obilazimo grad, kupujemo suvenire, pravimo fantastične fotografije… Slobodno vreme do polaska za Rabat. Dolazak u Rabat. Noćenje.

10.dan (26.04.): Rabat – Marakeš

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska za Marakeš. U dogovoreno vreme krećemo ka Marakešu. Dolazak i smeštanje u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

11.dan (27.04.): Marakeš (izlet Visoki Atlas i Sahara / 1. dan)

Slobodan dan. Vreme za šoping, šetnju po sukovima, bazarima, kupovinu začina, uživanje u hamamu, istraživanje Gueliza i medine. Mogućnost fakultativnog odlaska na dvodnevni fakultativni izlet – jahanje kamila u Sahari i obilazak Visokog Atlasa – prolaz kroz magični Visoki Atlas i najvišu putnu tačku u Maroku – Tizi n’Tička. Jahanje kamila do berberskog pustinjskog kampa, noćenje u šatorima… 

12.dan (28.04.): Marakeš (izlet Visoki Atlas i Sahara / 2. dan)

Neverovatna priroda, mesto spajanja pustinje i afričkih Alpa, u svakome će probuditi avanturistički duh. Posetićemo neke od starih gradova (ksarovi) i proći kroz mnogobrojna berberska sela. Vozimo se i kroz najdužu rečnu dolinu Maroka, koju pravi reka Draa – u mestu Agdez ćemo probati najbolje urme na svetu, koje dolaze baš iz ovog kraja. Posetićemo i ksar Ait Benhadu, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mesto snimanja čuvenih filmova poput Lorens od Arabije, Isus Nazarećanin, Gladijator itd… živopisni krajolici smenjivaće se munjevitom brzinom pred našim očima. Povratak u Marakeš u večernjim satima. Noćenje.

13.dan (29.04.): Marakeš – Beč – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma. Let za Beč u 11:05h, broj leta OE2063. Sletanje u Beč u 15:05h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda. Dolazak u Beograd. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

MARAKEŠ od 18.04. do 21.04.2020. i 26.04. do 29.04.2020.

Hotel Lawrence D’Arabia 3* ili sl. – nalazi se na 20 minuta pešice od trga Jemaa-El -Fnaa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi klima uredjaj, sef, tv uredjaj. U okviru hotela nalazi se kafić, bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan Wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

ESAUIRA od 21.04. do 23.04.2020.

Riad Wind Palace ili sl. – nalazi se u širem centru Esauire, na 10 minuta peške (800m) od plaže i boemskog centra grada. Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom. U neposrednoj blizini nalaze se kafići i restorani u kojima možete uživati.Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

RABAT od 23.04. do 26.04.2020.

Riad  – Riad nalazi se u blizini medine. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba ima sopstveno kupatilo. U blizini smeštaja nalazi se dosta kafića i restorana.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


999€ 949€- Promocija!

Za prijave i uplate avansa do 07.12. od min. 500€ cena je 899€
Za prijave i uplate u celosti do 07.12. cena je 849€


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beč-Marakeš-Beč-ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i ručnim prtljagom do 10kg
-Povratni transfer na relaciji Beograd – Beč – Beograd
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Marakešu u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Esauiri u rijadu na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Rabatu u rijadu na bazi 3 noćenja (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu i uslugu viziranja za Maroko ( državljani Srbije – 25€ )
-Doplatu za prtljag (oko 80€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Bahia palata – Saadijske grobnice – Majorel bašte

Ovom celodnevnom pešačkom turom upoznaćemo Marakeš i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetaćemo uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do velelepnih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lepih palata mavarske arhitekture. Posle pauze za ručak (ručak nije uključen u cenu izleta) posetićemo magične Majorel bašte (bus transfer) i upoznati se sa životom i delom modnog maga Iv Sen Lorana. Sve ulaznice po programu ulaze u cenu.

Izlet obuhvata: pratnju predstavnika agencije-vodje puta, lokalnog vodiča (na engleskom jeziku, sa prevodom na srpski), privatni transfer iz hotela do centra grada, spoljni obilazak džamije Kutubije, privatni transfer iz centra grada do Kasbe, ulaznicu za Sajadinske grobnice, ulaznicu za palatu Bahia, privatni transfer iz centra grada do Mažorel bašti, ulaznicu u Mažorel bašte i privatni transfer od Mažorel bašte do hotela.


Atlas 

Krećemo u novu avanturu, naša prva stanica su uljare Argana i prirodne apoteke. Imaćemo prilike da se upoznamo sa biljkama koje su karakteristične za ovo podneblje, kao i sa njihovim svojstvima. Videćemo kako se pravi kozmetičko i jestivo ulje Argana. Nakon toga nastavljamo put dalje i odlazimo do potoka, odakle krećemo pešaka u laganu šetnju. Uživamo u prelepoj prirodi i pravimo nezaboravne fotografije. Dolazimo do vodopada gde ćemo napraviti pauzu kratku pauzu. U odredjeno vreme odlazimo do restorana gde ćemo uživati u egzotičnim ukusima marokanske kuhinje. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak za Marakeš.

Izlet obuhvata: privatni transfer na relaciji Marakeš-Uzud-Marakeš, pratnju predstavnika agencije-vodje puta, pratnju lokalnog vodiča na vodopadima, vožnju turističkim čamcima na dnu vodopada.


Kazablanka 

Kosmopolitsko srce Maroka. Elegantne prodavnice i živahni kafići zajedno sa Art Deko vilama i starim svetskim marketima čine Kazablanku glamuroznim gradom. Moderna Kazablanka je mesto gde se zapad sastaje i koegzistira sa arapskim tradicijama. U cenu izleta ulazi lokalni vodič , razgled grada i prevoz mini busom.

Izlet uključuje: privatni transfer na relaciji Marakeš (ili Rabat)-Kaza-Marakeš (ili Rabat), pratnja vodiča-predstavnika agencije, ulaznicu u džamiju Hasana II, obilazak medine u Kazablanci.


Atlas i Sahara / 2 dana 

Izlet za prave avanturiste i ljubitelje prirode. Prilika da se vide netaknuti predeli, prirodne retkosti i jedinstveni gradovi na obroncima prelepog Atlasa. Iz daleka ćemo posmatrati najviše vrhove Afrike, probaćemo razne berberske specijalitete, jahati kamile i spavati u berberskim šatorima, i posmatrati predivno zvezdano nebo nad Saharom… dvodnevna ekskurzija podrazumeva transfere, program posete: Atlas (prevoj Tizi n’Tička, paqnoramsko razgledanje i usputne pauze), Urzazat (pauza za ručak – ručak – nije uključen u cenu izleta), berberski kamp (večere+noćenje+doručak+jahanje kamile), dolina reke Dra (panorama), Ait Benhadu (pauza i poseta čuvenoj kasbi + ručak – nije uključen u cenu izleta.

Izlet obuhvata: privatni transfer na relaciji Marakeš-Zagora-Marakeš, pratnju predstavnika agencije-vodje puta, posetu Uarzazatu (duža usputna pauza), vožnju kamilama do i od berberskog kampa pod dinama, noćenje u kampu na bazi polu-pansiona (večera+doručak uključeni), poseta Agdezu i razgledanje panorame palmerije reke Dra, poseta tradicionalnom selu Ait Benhadu.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE