KENIJA 15 DANA

NAJROBI – LAMU – DIANI – MOMBASA

19.02 – 05.03.2021.

15 DANA / 12 NOĆI


Plan i program puta:

1. dan (19.02.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Moguć je polazak sa drugih aerodroma iz okolnih gradova ukoliko vam to više odgovora (Sofija, Zagreb, Budimpešta). Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 40 minuta.

2. dan (20.02.): Doha – Najrobi

Nastavak leta za Najrobi u 02:10h, broj leta QR 1345. Sletanje u Najrobi u 08:10h po lokalnom vremenu. Posle kraćeg odmora, predlažemo celodnevni fakultativni obilazak centralnog Najrobija i njegovih znamenitosti. Posebnu pažnju ovog dana posvetićemo okruženju samog grada odnosno parkovima koji ga okružuju. Obići ćemo Nairobi nacionalni park gde ćemo se po prvi put susresti sa divljim životinjama Afrike. Potom ćemo posetiti Giraffe sanctuary i elephant orphanage dve važne gradske institucije koje brinu o žirafama i slonovima. Imaćemo priliku da izbliza posmatramo ove gorostase da se divimo njihovoj gracioznosti i da pomognemo njihovom zbrinjavanju i izdržavanju. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (21.02.): Najrobi – Masai Mara

Slobodni dani u Najrobiju ili dvodnevni fakultativni izlet Masai Mara. U ranim jutarnjim časovima odlazimo do lokalnog aerodroma u Najrobiju odakle krećemo na najvažniju avanturu ovog putovanja – Safari u nacionalnom parku Masai Mara. Malim turističkim avionom prelećemo preko predivnih pejsaža Kenije i slećemo na jednu od nekoliko lokalnih pista usred savane gde nas čekaju džipovi za takozvani Animals hunting games. Provešćemo ceo dan u potrazi za “velikom afričkom petorkom” (lav, nosorog, slon, bivo, leopard) i ostalim zverima iz savane. Napravićemo pauzu za ručak na nekom od mnogobrojnih proplanaka i osluškivati prirodu i zvuke divljine. U kasnim popodnevnim časovima stižemo u kamp gde ćemo provesti noć. Noćenje.

4.dan (22.02.): Masai Mara – Najrobi

Nakon doručka ubacujemo stvari u džipove i nastavljamo avanturu po afričkoj savani do predvđenog transfera na aerodrome i povratka u Najrobi. Lokalni povratni let do prestonice Kenije i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5.dan (23.02.): Najrobi – Lamu

Nakon doručka napuštamo smeštaj. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Lamu. Sletanje u Lamu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe i slobodno vreme za otkrivanje ovog bisera istočne Afrike. Noćenje.

6 – 8. dan (24.02 – 26.02.): Lamu

Lamu je predivni, tajanstveni, romantični gradić na obali indijskog okeana. Poznat je po začinima, kolonijalnoj arhitekturi, ljubaznim i nasmejanim ljudima i predivnim plažama.  Ovde ćemo imati priliku da se odmorimo, osunčamo i uživamo u čarima toplog okeana. 2 noćenja.

8.dan (26.02.): Lamu – Mombasa – Diani

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Nakon nekoliko dana provedenih u odmaranju, uživanju, kupanju i istraživanju oblasti Lamu i istoimenog grada, vreme je da se avantura nastavi prema jugu zemlje i drugom po veličini gradu Kenije, Mombasi, odnosno letovalištu Diani. Transfer do aerodroma i let za Mombasu. Nakon kraćeg lokalnog leta dolazimo u ovu važnu luku, i nakon kraćeg razgleda Mombase krećemo prema plaži Diani, koja se nalazi južno od grada na nekih 2h vožnje. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9.dan (27.02.): Diani – African pool i Shimba hills

Slobodno vreme ili dva fakultativna poludnevna izleta. Jutarnji izlet vodi nas do jedne prirodne atrakcije – formacijama u krečnjaku koje lokalno stanovništvo naziva African pools. Ovo će nam biti prilika da uživamo u kupanju u prirodnim bazenima i da se opuštamo dok ispijamo sveži kokos ili neki od mnogih prirodnih sokova iz ovog kraja. Popodnevni izlet je fantastična prilika da uzivamo u jednom od najlepših prizora u Keniji, spektakularnim zalascima sunca u rezervatu koji sadrži preko 50% retkih biljnih vrsta ove zemlje, kao i mnogobrojnim pticama, leptirima i slonovima kojih ima preko 700 u samom rezervatu. Povratak u smeštaj u večernjim časovima. Noćenje

10.dan (28.02.): Diani – lokalna sela

Ovaj dan posvećen je fakultativnom obilasku lokalnih zajednica i upoznavanju sa njihovom kulturom, običajima, ishranom, proizvodnjom. Ovo nam je prilika da makar malo zavirimo u svakodnevni život jedne lokalne zajednice u Africi i da shvatimo sve lepote, ali i loše strane crnog kontinenta. Dozvolite sebi da otvorite svoje srce i svoja čula i učestvujete u nekoj od njihovih svakodnevnih aktivnosti. Slobodno popodne U večernjim satima, oko 19h odlazimo do obližnjeg hranilišta posebne vrste primata – Bush Babies. Uživaćemo u druženju sa ovim veoma interesantnim stvorenjima. Posmatraćemo njihove potrebe, njihovo medjusobno druženje i navike u ishrani. Povratak u smeštaj. Noćenje.

11.dan (01.03.): Diani – Shimoni

Ovaj fakultativni izlet je prilika da se upozamo sa podvodnim svetom Indijskog okeana i koralnim grebenom koji se proteže duž njene istočne obale. Posmatraćemo bogatstvo vodenih dubina i uživati u vožnji brodićem uz šumu mangrova koja se nalazi uz samu obalu. Videćemo i mnogobrojne pećine u kojima su čuvani robovi koji su bili spremni za transport u druge države sve dok britanski parlament nije ovo zabranio 1857. godine. Povratak u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

12.dan (02.03.): Mombasa – Doha

Dan predviđen za uživanje u kupanju i sunčanju na obali čarobnog Indijskog okeana. Egzotično voće uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nas hrane i odmaraju. Noćenje.

13.dan (03.03.): Mombasa – Doha

Slobodan dan koristimo za odmor, kupovinu suvenira i suminaranje utisaka. Uživamo u zalasku sunca uz ukuse lokalnih specijaliteta. Noćenje.

14.dan (04.03.): Mombasa – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Dohu u 16:50h, broj leta QR 1334. Sletanje u Dohu u 23:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 55 minuta.

15.dan (05.03.): Doha – Beograd

Nastavak leta za Beograd u 07:00h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 10:40h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

NAJROBI od 20.02. do 23.02.2021.

Ibis Styles Hotel 3* ili sl. – hotel se nalazi u distriktu Westlands. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalazi tv uredjaj, sef i ketler.

LAMU  od 23.02. do 26.02.2021.

Beyutul Guesthouse ili sl. – smeštaj se nalazi pored obale. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U sobi se nalazi tv uredjaj, ketler i sef.

DIANI od 26.02. do 04.03.2021.

Flamboyant Hotel 4* ili sl. – smeštaj se nalazi na samoj plaži. U okviru hotela nalazi se restoran, bar i bazen. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalazi tv uredjaj, frižider, ketler i sef.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


1799€ 1649

Za prijave i uplate avansa do 01.09. od min. 500€ cena je 1599€
Za prijave i uplate u celosti do 01.09. cena je 1549€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Najrobi / Mombasa – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Avio kartu redovna linija (Najrobi – Lama – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom do 15kg
-Avio kartu redovna linija (Lama – Mombasa – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom do 15kg
-Smeštaj u Najrobiju u hotelu 3* na bazi 3 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Lamu-u u guesthouse-u na bazi 3 noćenja (1/2 sobe sa sopstvenim kupatilom i klimom)
-Smeštaj na plaži Diana u hotelu 4* na bazi 6 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu i uslugu viziranja za Keniju (65€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE