KENIJA 14 DANA 04.11.

THE BEST OF KENIJA

NAIROBI – MOMBASA – WATAMU

04.11 – 18.11.2022. 

15 DANA / 13 NOĆIPlan i program puta:

1. dan (04.11.): Beograd – Amsterdam

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Amsterdam u 12:30h, broj leta KL1906 . Sletanje u Amsterdam u 15:10h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u Amsterdamu. Noćenje

2. dan (05.11.): Amsterdam – Najrobi

Tramsfer do aerodroma. Nastavak leta za Najrobi u 11:50h, broj leta KL565. Sletanje u Najrobi u 22:00h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Slobodno vreme Noćenje.

3.dan (06.11.): Najrobi 

Nakon doručka slobodno vreme ili vam predlažemo poludnevni fakultativni obilazak Najrobija i njegovih znamenitosti. Posetićemo čuveni Nacionalni muzej sa neverovatnim eksponatima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da upoznamo  sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Nakon obilaska muzeja odlazimo da posetimo Nacionalni arhiv koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija. Obilazak grada završavamo kod najpoznatijeg parka u Najrobiju – Uhuru. Park predstavlja pravu oazu za odmor i beg od gradske gužve pa zato ovaj park uglavnom posećuju porodice radi piknika kao i poslovni ljudi koji ovde provode svoje pauze za ručak. Uhuru na svahili jeziku znači sloboda i za njegovo postojanje zaslužna je Wangari Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za mir koja je sprečila buldožere da ovaj park sruše. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.4.dan (07.11.): Najrobi – Nacionalni Park Masai Mara

Slobodni dani u Najrobiju ili trodnevni fakultativni izlet Masai Mara LUX safari. Nakon ranog doručka napuštamo sobe i krećemo na trodnevni izlet za nacionalni park. U safari džipovima napuštamo Nairobi i odlazimo na najpoznatiji safari na svetu. Nakon putovanja od 240 kilometara do Masai Mare ulazimo u park koji je zaštićena tek 1961. godine i prostire se na 1530 kilometara kvadratnih. Na putu pravimo pauzu kod Rift-valley za fotografisanje. Dolazak u smeštaj i ručak. Nakon kraćeg odmora krećemo na prvu safari vožnju. Park Masai Mara se naslanja na čuveni park Serengeti u Tanzaniji, a reka Mara po kojoj park nosi ime je mesto velikih migracija životinja. Do kraja popodneva uživamo u safariju nakon čega sledi povratak u hotel i večera. Noćenje. 

5.dan (08.11.): Celodnevni safari u Nacionalnom Parku Masai Mara

Rani polazak na safari avanturu nakon doručka. Safari vožnja kroz park traje ceo dan i ovde se može videti svih velikih Afričkih 5 životinja: lav, nosorog, slon, leopard i bivo. Pored njih se vidi i veliki broj ptica, antilopa, reptila, žirafa i divljih pasa. Tokom vožnje napravićemo pauzu za ručak i piknik. Upoznaćemo se sa ekosistemom i uvideti zaštoje divlja priroda Afrike tako jedinstvena.  Nakon celodnevnog izleta povratak u smeštaj. Večera. Noćenje. 

6.dan (09.11.): Nacionalni Park Masai Mara – Nairobi

Doručak. Napuštanje smeštaja i jutarnji safari kroz Masai Mara park. Povratak za Nairobi u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.7.dan (10.11.): Najrobi – posed Karen Bliksen – Mombasa

Nakon doručka napuštamo sobe i stvari ostavljamo u prostoriju za prtljag. Slobodno vreme do polaska za Mombasu ili fakultativni odlazak do čuvenog poseda Karen Bliksen. Njenom knjigom „Moja Afrika“ (Out of Africa) dočarala je svoj život u Keniji na plantažama kafe. U holivudskoj adaptaciji napraviće se i istoimeni film 1985. gde glavnu ulogu igra čuvena Meril Srtip. Naredne godine film će pobediti u mnogo kategorijama na dodeli Oskara. U dogovoreno vreme povratak u hotel, nakon čega sledi transfer do železničke stanice odakle ćemo modernim vozom Madaraka Express proći preko 450km kroz ruralni predeo Kenije. Videćemo prelepe predele istočne Afrke i vrh planine Kilimandžaro. Prolazimo kroz Tsavo Nacionalni park koji je dom crvenih slonova i drugih divljih životinja. U večernjim satima stižemo u Mombasu. Transfer do hotela. Ulazak u sobe i slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (11.11.): Mombasa

Slobodno vreme ili možete krenuti sa nama u fakultativni obilazak Mombase. Posetićemo stari deo grada koji potiče iz kolonijalnog perioda i obići centralnu tvrdjavu Isus uz pratnju lokalnog vodiča. U sklopu tvrdjave posetićemo i muzej sa eksponatima koji će nam približiti srednjevekovnu trgovinu Putevima svile. Po završenom obilasku muzeja odlazimo do lokalne pijace gde ćemo kupiti začine i videti kako lokalno stanovništvo trguje. Pauzu za ručak pravimo u jednom od restorana koji se nalaze na obali mora. Nakon odmora odlazimo do čuvenog Haller parka u kome ćemo hraniti žirafe i videti velike kornjače, krokodile, nilske konje kao i druge zaštićene vrste. U dogovoreno vreme transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

9.dan (12.11.): Mombasa – Diani plaža

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do plaže Diani, poznatog letovališta u Keniji. Odmaramo se na prelepom, belom pesku i kupamo u vodama indijskog okeana. Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi moći ćete da se oprobate u kite-surfingu. Sa plaže krećemo u kasnim popodnevnim satima i u povratku posećujemo mesto gde dolaze preslatki primati galagiji (bush babies), koje ćemo fotografisati i hraniti voćem. Dolazak u Mombasu. Slobodno vreme. Noćenje.10.dan (13.11.): Mombasa – Watamu

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak u letovalište Watamu, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

11.dan (14.11.): Watamu

Koristimo dan za upoznavanje okruženja i uživanje na obali. Watamu se nalazi na malom poluostrvu, okružen malim uvalama, zalivima i širokim lagunam, a obala je oivičena koralnim grebenom koji održava vodu mirnom i kristalno čistom. Slobodno vreme. Noćenje.

12.dan (15.11.): Watamu – Hells kitchen & Gede ruins

Slobodno vreme ili predlažemo odlazak na jednodnevni izlet u Gede ruševine i Djavolju kuhinju. Gede ruševine su jedan od najvažnijih spomenika kulture na obali Kenije, ovo mlado arheološko nalazište je simbol burne istorije koja se formirala na putevima Svile. Djavolja kuhinja je prirodni lokalitet koji podseća na našu Djavolju varoš samo mnogo većih dimenzija. Ovaj prirodni fenomen napravljen kišom i vetrom je mesto koje očara svakog posetioca. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

13.dan (16.11.): Watamu – Najrobi 

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u dogovoreno vreme. Transfer do obližnjeg aerodroma i let za Najrobi. Dolazak u Najrobi. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

14.dan (17.11.): Najrobi – Najrobi Nacionalni park – Giraffe center / Najrobi – Amsterdam

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj u dogovoreno vreme. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Najrobi Nacionalni park. Park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Ovo je dom divljih životinja Afrike poput žirafa, zebri, lavova, nojeva, antilopa i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge i jaguare. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišom vrstom na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima. U dogovoreno vreme transfer do smeštaja u Najrobiju. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Amsterdam u 23:59h, KL566. 15.dan (18.11.): Amsterdam – Beograd

Sletanje u Amsterdam u 06:35h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 2h i 55minuta.Nastavak leta za Beograd u 09:30h, broj leta KL1905. Dolazak u Beograd u 11:55h po lokalnom vremenu. Kraj programa.


SMEŠTAJ (Poslovanje hotela je prilagodjeno najvišim higijenskim standardima i poštovanju epidemioloških mera)

NAJROBI od 05.11 do 10.11 i od 16.11 do 17.11.2022.

Best Western Plus 4* ili sl. – Smešteni smo u delu grada koji se naziva Westlands. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalazi mini bar, klima, sef, tv uređaj i ketler. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


MOMBASA od 10.11 do 13.11.2022

Severin Sea Lodge 4*  ili sl. – nalazi se na samoj plaži. U okviru hotela nalazi se bazen, fitnes centar, restoran i bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze sef, klima uređaj, ketler. Usluga: noćenje na bazi polupansiona.


WATAMU od 13.11 do 16.11.2022

Lily Palm Resort 4*ili sl. – Hotel se nalazi na samoj plaži. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U sobi se nalaze klima uređaj, sef. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran, bazen i bar. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


ROĐENDANSKA PROMO AKCIJAUSLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. Zbog novonastale situacije u svetu koja utiče na sve češća poskupljenja roba i usluga, kako u avio sektoru, smeštaja na destinacijama i uslova ino partnera, savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana / osigurana suma 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane Republike Srbije

5. Sve programe prilagodili smo novim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:

-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Najrobi – Beograd sa presedanjem u Amsterdamu – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Watamu (obližnji aerodrom) – Najrobi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom 15kg
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Amsterdamu u hotelu 3* na bazi 1 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Najrobiju u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa odabranom uslugom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Mombasi u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa odabranom uslugom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Watamu u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu i uslugu viziranja za Keniju (65€)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Obilazak Najrobija - 60

Krećemo u obilazak Najrobija, prestonice Kenije. Naša prva stanica je Nacionalni muzej sa lokalnim znamenitostima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da se upoznamo sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Nakon obilaska muzeja odlazimo do najpoznatijeg parka u Najrobiju – Uhuru. Park predstavlja pravu oazu za odmor i beg od gradske gužve pa zato ovaj park uglavnom posećuju porodice radi piknika kao i poslovni ljudi koji ovde provode svoje pauze za ručak. Uhuru na svahili jeziku znači sloboda i za njegovo postojanje zaslužna je Wangari Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za mir koja je sprečila buldožere da ovaj park sruše. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Kraći odmor pravimo u Jeevanjee bašti. Obilazak grada završavamo posetom Nacionalnom arhivu koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i uslugu vodiča.

Nacionalni park Najrobi i Giraffe center - 130

Najrobi Nacionalni park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Park je dom divljih životinja Afrike i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišim vrstama na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu u Nacionalni park i Giraffe centar, uslugu vodiča.

Masai Mara LUX safari - trodnevna avantura - 500

U safari džipovima napuštamo Nairobi i odlazimo na najpoznatiji safari na svetu. Nakon putovanja od 240 kilometara do Masai Mare ulazimo u park koji je zaštićena tek 1961. godine i prostire se na 1530 kilometara kvadratnih. Na putu pravimo pauzu kod Rift-valley za fotografisanje. Dolazak u smeštaj. Ručak. Nakon kraćeg odmora krećemo na prvu safari vožnju. Park Masai Mara se naslanja na čuveni park Serengeti u Tanzaniji, a reka Mara po kojoj park nosi ime je mesto velikih migracija životinja. Rani polazak na safari avanturu nakon doručka. Safari vožnja kroz park traje ceo dan i ovde se može videti svih velikih Afričkih 5 životinja: lav, nososrog, slon, leopard i bivo. Pored njih se vidi i veliki broj ptica, antilopa, reptila, žirafa i divljih pasa. Tokom vožnje napravićemo pauzu za ručak i piknik. Upoznaćemo se sa ekosistemom i naučiti puno o jedinstvenosti divlje prirode u Africi. Nakon celodnevnog safarija, povratak u smeštaj. Nakon jutarnjeg safarija povratak za Najrobi

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu za Nacionalni Park, smeštaj u lux Lodge-u, obroke i vodu, džip sa vozačem, uslugu vodiča

Posed Karen Bliksen - 40

Njenom knjigom „Moja Afrika“ (Out of Africa) dočarala je svoj život u Keniji na plantažama kafe. U holivudskoj adaptaciji napraviće se i istoimeni film 1985. gde glavnu ulogu igra čuvena Meril Srtip. Naredne godine film će pobediti u mnogo kategorijama na dodeli Oskara.

Izlet uključuje: transfer i uslugu vodiča.

Obilazak Mombase - 60

Posetićemo stari deo grada koji potiče iz kolonijalnog perioda i obići centralnu tvrdjavu Isus uz pratnju lokalnog vodiča. U sklopu tvrdjave posetićemo i muzej sa eksponatima koji će nam približiti srednjevekovnu trgovinu Puteva svile. Po završenom obilasku muzeja odlazimo do lokalne pijace gde ćemo kupiti začine i videti kako lokalno stanovništvo trguje. Odlazimo i do čuvenog Haller parka u kome ćemo hraniti žirafe i videti velike kornjače, krokodile, nilske konje kao i druge zaštićene vrste životinja.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i uslugu vodiča.

Diani Beach - 50

Diani plaža je najpoznatije letovalište u Keniji. Odmaramo se na prelepom, belom pesku i kupamo u vodama indijskog okeana. Ukoliko ste ljubitelji sportova na vodi moći ćete da se oprobate u kite-surfingu. Sa plaže krećemo u kasnim popodnevnim satima i u povratku posećujemo mesto gde dolaze preslatki primati galagiji (bush babies), koje ćemo fotografisati i hraniti voćem.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznicu i uslugu vodiča.

Hells kitchen & Gede ruins - 60€

Gede ruševine su jedan od najvažnijih spomenika kulture na obali Kenije, ovo mlado arheološko nalazište je simbol burne istorije koja se formirala na putevima Svile. Đavolja kuhinja je prirodni lokalitet koji podseća na našu Đavolju varoš samo mnogo većih dimenzija. Ovaj prirodni fenomen napravljen kišom i vetrom je mesto koje očara svakog posetioca.

Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i uslugu vodiča.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!