KENIJA – TANZANIJA 14 DANA 02.08.

KENIJA – TANZANIJA
14 DANA / 12 NOĆI
NAJROBI – PLAŽA KENDWA
02.08 – 15.08.2024.Plan i program puta:

1. dan (02.08.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 13:20h, broj leta QR232 . Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 6h i 50 minuta.


2. dan (03.08.): Doha – Najrobi

Nastavak leta za Najrobi u 02:05h, broj leta QR1335. Sletanje u Najrobi u 07:25h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja i ulazak u sobe. Nakon odmora slobodno vreme ili vam predlažemo poludnevni fakultativni obilazak Najrobija i njegovih znamenitosti.  Slobodno vreme. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Razgledanje Najrobija

Krećemo u obilazak Najrobija, prestonice Kenije. Naša prva stanica je Nacionalni muzej sa lokalnim znamenitostima i tu se upoznati sa bogatim kulturnim i prirodnim bogatstvom Kenije. Ovo će nam pružiti odličan početak da se upoznamo sa detaljima istočne Afrike i istorijom Kenije. Videćemo zgradu Kenyatta Conference Center, simbol Najrobija kao i August 7th Memorial park koji je nastao usled tragedije koja je zadesila Najrobi a sada predstavlja simbol nade i mira. Kraći odmor pravimo u Jeevanjee bašti. Obilazak grada završavamo posetom Nacionalnom arhivu koji je stvoren aktom kenijskog parlamenta radi čuvanja značajnih javnih dokumenata kao i velike kolekcije afričke umetnosti poput košara, grnčarije, tradicionalnog oružja, maski i fotografija. Na kraju razgledanja, pravi avanturisti mogu poći u opcioni obilazak najvećeg kartonskog naselja subsaharske Afrike – Kibera.

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu i predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Najrobi


3.dan (04.08.): Najrobi

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet Najrobi Nacionalni park i Giraffe centar. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Najrobi Nacionalni park i Giraffe centar

Najrobi Nacionalni park je najstarije zaštićeno područje u državi i nalazi se na samom obodu grada. Park je dom divljih životinja Afrike i uz malo sreće ugledaćemo nosoroge. Nakon završenog razgledanja odlazimo do Giraffe centra, institucije koja brine o žirafama i drugim životinjama. U sklopu kompleksa nalazi se i jedinstveni hotel Giraffe Manor koji deli istoriju safarija, ali na jedan potpuno drugačiji način od onog kakav je safari na početku bio. Hotel je prvobitno služio bogatim Evropljanima kao bazni kamp, koji su dolazili u Afriku u surovi lov divljih životinja, sve dok sedamdesetih godina prošlog veka novi vlasnici nisu udomili prvu žirafu. Danas ovaj hotel sa imanjem od 12 hektara i Žirafa centrom pruža jedinstveno i neponovljivo iskustvo. Žirafe u centru uživaju u interakciji sa posetiocima pa ćemo imati priliku da budemo neverovatno bliski i da se upoznamo sa najvišim vrstama na svetu. Pravimo nestvarne fotografije sa neobičnim i druželjubivim drugarima.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu u Nacionalni park i Giraffe centar i predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Najrobi4.dan (05.08.): Najrobi 

Slobodan dan ili vam predlažemo trodnevni fakultativni izlet Nacionalni park Masai Mara. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Masai Mara

Nakon ranog doručka napuštamo sobe i krećemo na trodnevni izlet za nacionalni park. U safari džipovima napuštamo Nairobi i odlazimo na najpoznatiji safari na svetu. Nakon putovanja od 240 kilometara do Masai Mare ulazimo u park koji je zaštićena tek 1961. godine i prostire se na 1530 kilometara kvadratnih. Na putu pravimo pauzu kod Rift-valley za fotografisanje. Dolazak u smeštaj i ručak. Nakon kraćeg odmora krećemo na prvu safari vožnju. Park Masai Mara se naslanja na čuveni park Serengeti u Tanzaniji, a reka Mara po kojoj park nosi ime je mesto velikih migracija životinja. Do kraja popodneva uživamo u safariju nakon čega sledi povratak u smeštaj i večera


5.dan (06.08.): Najrobi

Slobodan dan ili drugi dan trodnevnog fakultativnog izleta Nacionalni park Masai Mara. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Masai Mara

Rani polazak na safari avanturu nakon doručka. Safari vožnja kroz park traje ceo dan i ovde se može videti svih velikih Afričkih 5 životinja: lav, nosorog, slon, leopard i bivo. Pored njih se vidi i veliki broj ptica, antilopa, reptila, žirafa i divljih pasa. Tokom vožnje napravićemo pauzu za ručak i piknik. Upoznaćemo se sa ekosistemom i uvideti zaštoje divlja priroda Afrike tako jedinstvena.  Nakon celodnevnog izleta povratak u smeštaj. Večera. Noćenje. 


6.dan (07.08.): Najrobi

Slobodan dan ili treći dan trodnevnog fakultativnog izleta Nacionalni park Masai Mara. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Nacionalni park Masai Mara

Doručak. Napuštanje smeštaja i vožnja kroz park ka Najrobiju. Povratak za Nairobi u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu za Nacionalni Park, smeštaj u lux kampu/lodžu, obroke i vodu, džip sa vozačem, uslugu vodiča.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Najrobi7.dan (08.08.): Nairobi – Zanzibar

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Zanzibar. Dolazak na Zanzibar. Transfer do plaže Kendwa i ulazak u sobe. Plaža Kendwa se nalazi na severozapadnom delu ostrva i upravo zbog položaja ima najmanje izraženu raziku plime i oseke što nam pruža mogućnost celodnevnog kupanja. Provodimo dane uz predivan prizor ispred sebe: šareni kokteli, ukusna hrana, egzotično voće, uz prelepe boje mora, neba, oblaka i peska koje nam opijaju čula. Šta više možemo poželeti? Slobodno vreme. Noćenje.


8.dan (09.08.): Kendwa 

Slobodan dan ili fakultativni izlet Jozani šuma i farma začina. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Jozani šuma i farma začina

Naše prvo odredište je Jozani-Chwaka Bay Nacionalni Park, koji se prostire na 50 kvadratnih kilometara. Jozani šuma je stanište crvenih kolobus majmuna, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Otići ćemo do šume mangrova, koja je bitna zbog ekosistema samog Zanzibara, jer joj je glvna uloga sprečavanje erozije obale, a prirodno je stanište velikom broju ptica, guštera, kraba… Nakon obilaska odlazimo do farme začina, gde ćemo imati priliku da vidimo i probamo različite vrste tropskog voća i začinsko bilje po kojem je Zanzibar čuven: muskantni oraščić, crni biber, kardamon, cimet, đumbir, kurkumu, vanilu i druge.  Saznaćemo ko je kraljica, a ko kralj začina. Videćemo kako se lokalni stanovnici uz pesmu penju na palmu, a potom degustiramo vodu i meso sveže ubranog, mladog kokosa i ručamo lokalni specijalitet pilau, začinjen biljem baš sa ove farme. Nakon obilaska farme kupujemo različite vrste začina, kafa i čajeva. Povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: povratni transfer, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i ostale pomoćnike sa farme, pešačku turu kroz farmu, degustaciju tropskog voća i ručak, taksu za Menai Bay zaštićenu oblast, ulaznicu i lokalnog rendžera za Jozani šumu i pratnju predstvnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kendwa9.dan (10.08.): Kendwa 

Slobodan dan ili fakultativni izlet Safari Blue Mnemba. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Safari Blue Mnemba

Iskoristite dan za odlazak na jednu od najlepših avantura na Zanzibaru! Nakon doručka na Kendwi, polazimo do mesta Mujuni gde se ukrcavamo na brodiće i krećemo u potragu za delfinima. Možete doživeti fantastično iskustvo i zaplivati sa ovim razigranim i prijateljski nastrojenim stanovnicima okeana. Nakon ovog nezaboravnog iskustva čeka nas vožnja do peščanog spruda, tokom koje ćemo uživati u povetarcu i hladnom piću. Kao pravi hedonisti, plovimo ka Mnemba koralnom grebenu, gde ćemo se prepustiti čarima snorklinga i uploviti u dubine podvodnog sveta Indijskog okeana. Društvo nam prave šarene ribice, morske kornjače, korali, morske zvezde… Naše sledeće odredište je duga plaža sa belim peskom gde ćemo ručati i uživati u pogledu na Indijski okean.

Izlet obuhvata: povratni transfer, speed boat, taksu, ručak, voće, vodu i sokove, maske i peraja, pratnju predstvnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kendwa


10.dan (11.08.): Kendwa

Slobodan dan ili fakultativni izlet Stone Town i Prison Island. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Stone Town i Prison Island

Prison island ili Changuu, kako ga lokalci još nazivaju, je malo ostrvo koje je udaljeno svega 6 km od Stone Town-a ili oko 30 min vožnje brodom. Dobilo je takvo ime jer je korišćeno kao zatvor za pobunjene robove, a Britanci su kasnije izgradili zatvorske jedinice, koje nikada nisu korišćene u tu svrhu, već su umesto toga služile kao karantin za obolele od žute groznice. Danas je ostrvo pretvoreno u turistički kompleks u vlasništvu države, ali i rezervat ugroženih Aldabra kornjača koje su Britanci doneli sa Sejšela. Nakon obilaska kupaćemo se na prelepoj peščanoj plaži ostrva i uživati u čarima Indijskog okeana. Nakon obilaska odlazimo do Stone Town-a i krećemo u razgledanje. Upoznajemo grad koji je dom mnogim kulturama: Svahili, arapskoj, indijskoj a prisutan je i uticaj zapadnih kultura. Imaćemo priliku da vidimo kuću, pretvorenu u muzej, u kojoj je živeo Fredi Merkjuri, pevač čuvene grupe Queen, Kuću Čuda, Staru tvrdjavu, nekadašnju tržnicu robova odnosno tamnice gde su čuvani robovi pre prodaje, anglikansku crkvu i centar svih dešavanja za lokalce, mesto gde se na najbolji način upoznaje mentalitet naroda, Darajani pijacu. U večernjim satima u dogovoru sa vodičem opciono odlazak u neki od restorana i uživanje u lokalnim specijalitetima poput školjki, lignji, sabljarki, hobotnica, zanzibarskih palačinki, indijskih hlebova, prženih banana

Izlet obuhvata: povratni transfer, vožnju brodom do ostrva i nazad, ulaznicu za rezervat sa džinovskim kornjačama, lokalnog vodiča, taksu, ulaznicu za pijacu Robova i anglikansku katedralu kao i pratnju predstavnika agencije.
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kendwa11.dan (12.08.): Kendwa 

Slobodan dan ili fakultativni izlet Jambiani plaža i pećina Kuza. Noćenje.

FAKULTATIVNI IZLET: Jambiani plaža i pećina Kuza

Nalazi se na samom istoku ostrva, pripada najstarijem i najautentičnijem ribarskom selu na ostrvu i poznata je po svom sitnom, belom pesku… Šarm plaže Jambiani ogleda se u tome što se nalazi na takvoj poziciji gde se kokosove palme neprekidno njišu i susreću sa azurnim vodama Indijskog okeana. Ovde se možemo družiti sa lokalnim stanovništvom, odigrati partiju fudbala sa njima ili se prosto prepustiti odmoru i uživanju… Posle vrelog tropskog dana provedenog na plaži, vreme je da se rashladimo u kristlno plavim vodama Kuza pećine. Uživaćete u kontrastima i igri svetlosti ovog neobičnog prirodnog fenomena, uz zvuke bubnjeva i dobro poznatu melodiju Hakuna Matata! 

Izlet obuhvata: povratni transfer, ulaznicu za pećinu i vodiča (predstavnika agencije).
Izlet ne obuhvata: Napojnice (bakšiš), obroke i individualne troškove.
Izlet se realizuje iz mesta: Kendwa


12.dan (13.08.): Kendwa – Dar Es Salam

Odjavljivanje iz smeštaja. Transfer do luke u Stone Townu. Nakon završenih formalnosti u luci, ukrcavamo se na brzi brod – katamaran i dvočasovna vožnja do luke u Dar Es Salamu. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme.  Noćenje.13.dan (14.08.): Dar Es Salam – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Dohu u 11:40h, broj leta QR1499. Sletanje u Dohu u 17:35h po lokalnom vremenu.  Pauza između letova je 14h. Transfer do smeštaja. Noćenje.


14.dan (15.08.): Doha – Beograd

Odjavljivanje iz smeštaja i transfer do aerodroma. Nastavak leta za Beograd u 07:35h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ

SMEŠTAJ: NAJROBI
NAJROBI, KENIJA od 03.08. do 08.08.2024.

Golden Tulip Westlands 4* – Smešteni smo u delu grada koji se naziva Westlands, 800m od Nacionalnog muzeja u Najrobiju. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room), dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (double room with extra bed). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: PLAŽA KENDWA
ZANZIBAR, TANZANIJA  od 08.08. do 13.08.2024.

Hotel Kendwa Rocks 4*  – Nalazi se na severo-zapadnoj strani ostrva Zanzibar i po nama na najlepšoj plaži na celom ostrvu – Kendwa beach. Sam resort poseduje jedan od najboljih restorana i plažnih barova na celom Zanzibaru, bazen, diving centar, uslugu pranja veša, room service. Sobe u hotelu su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room) ili trokrevetne (double room with extra bed). Sobe su dekorisane u Zanzi stilu a poslovanje hotela je prilagođeno najvišim higijenskim standardima. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo, klima uređaj i sef. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: DAR ES SALAM
DAR ES SALAM, TANZANIJA  od 13.08. do 14.08.2024.

Urban Rose Hotel&Appartments 3* – Nalazi se u centru Dar Es Salam-a, 600m udaljen od pristaništa. Hotel poseduje a la carte restoran, bar i besplatan Wi Fi. Sobe u hotelu su dvokrevetne sa francuskim ležajem(double room), dvokrevetne sa odvojenim krevetima(twin room) i dva tipa apartmana: trokrevetni apartman (francuski ležaj + sofa) i četvorokrevetni apartman(francuski ležaj + 2 odvojena ležaja). Sobe poseduju sopstveno kupatilo i klima uređaj. Usluga: noćenje.

Napomena: Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.

SMEŠTAJ: DOHA
DOHA, KATAR od 14.08. do 15.08.2024.

Ramada Encore Doha by Wyndham 4* – hotel se nalazi u centru Dohe, na 1,5 km od šetališta Dohe, Muzeja islamske umetnosti, Muzeja Katara i Souk Vakifa. Međunarodni aerodrom Hamad udaljen je 13 km. Hotel poseduje internacionalni restoran i grejni zatvoren bazen, kao i saunu i fitnes centar. Sobe u hotelu su: jednokrevetne, dvokrevetne sobe sa francuskim ležajem (double room) ili dva odvojena ležaja (twin room). Sobe poseduju sopstveno kupatilo, klima uređaj, sef i ketler. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje.


NAPOMENE ZA SMEŠTAJ
NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:
– Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta (ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja…) ne rade.
– Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrdjena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
– Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
– U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel – smeštaj iz ponude organizatora putovanja registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici. 
– Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uredjaj…).
– Usluga bežičnog interneta WIFI ne podrazumeva obavezno i dobar signal u sobama i svim delovima hotela. Moguće je da je signal odgovarajući samo u odredjenim delovima hotela, obično oko recepcije ili baru. Takodje, brzina protoka može biti brža ili sporija u zavisnosti od tehničke opremljenosti. Oznaka WiFi ne podrazumeva BESPLATAN INTERNET nego način korišćenja interneta bežično.
– Postoji mogućnost spajanja putnika u sobama i u tom slučaju organizator putovanja zadržava pravo na razmeštaj putnika po sobama, vodeći računa o uzrastu putnika, kao i o polu. Organizator ne može garantovati ovu uslugu, iako će nastojati da izadje u susret željama putnika. U slučaju spajanja, putnik deli sobu (dvokrevetnu sobu – sa (twin) zasebnim krevetima ili (double) francuskim ležajem / trokrevetnu sobu – sa tri zasebna kreveta ili sa francuskim ležajem i jednim zasebnim krevetom) sa osobom/ama koju/e mu organizator dodeli, ukoliko nije platio privatnu sobu.
– Zahtevi za twin ili double sobe, konektovane sobe, family sobe i sl., uzeće se u razmatranje, ali grupni aranžmani ne podrazumevaju potvrdu ovakve vrste smeštaja, niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, spratnost, francuski ležajevi i sl.). Agencija organizator ne može obećavati ovakve usluge.
– Proverite dostupnost željenog tipa sobe prilikom rezervacije putovanja.


CENOVNIK

~PROMOCIJA~
Povodom 18. rođendana MangaTrip-a!

Period promocije: od 15.04. do 23.05.2024.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2025.


1. Za prijave u toku promo perioda na izražene cene aranžmana odobravamo dodatni popust: od 200€ za uplate u celosti & od 100€ za uplate avansa od 500€ ili 200€!

2. Manga PROMO + ponuda: Putnicima koji se odluče i prijave za putovanje u toku promotivnog perioda odobravamo popust u iznosu od 100€ za naredno Manga putovanje!

3. Paket fakultativnih izleta (Dodatna pogodnost): Ukoliko se prilikom prijave odlučite za sve ponuđene fakultativne izlete, odobrava se popust u iznosu od 150€. Umesto 1320€ cena svih izleta u paketu je 1170€.


~ CENA ARANŽMANA ~
(po osobi u 1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
za uplatu aranžmana u celosti do 23.05. ~

2899€ 2499€ – 200€

~ za uplatu avansa od 500€ cena je: 2599€ – 100€ ~
~ za uplatu avansa od 200€ cena je: 2699€ – 100€ ~


PRIJAVI SE


Iskoristite popuste i brojne pogodnosti rodjendanske promocije koje smo pripremili za Vas!
Pridružite nam se u osvajanju sveta!


DODATNE INFORMACIJE
CENA ARANŽMANA - DODATNE INFORMACIJE

DODATNE INFORMACIJE:
Cena aranžmana po osobi u jednokrevetnoj sobi uvećava se za: 700€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa jednom odraslom osobom u dvokrevetnoj sobi, umanjuje se za: 280€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi – u ležaju sa roditeljima, umanjuje se za: 700€
Cena aranžmana za dete od 2 do 11.99 godina, sa dve odrasle osobe u sobi – u sopstvenom ležaju, umanjuje se za: 420€


NAPOMENE: 
1. Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!
2. Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!
3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!
4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije
5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;
– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;
– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Napomena: Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i dinamika plaćanja.

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
– Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
– Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
– Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
– Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
– Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA?

ARANŽMAN OBUHVATA:

– Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Najrobi / Zanzibar – Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Avio prevoz redovna linija (Najrobi – Zanzibar – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama, čekiranim prtljagom 20kg i ručnim prtljagom 7kg
– Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
– Sve obilaske po planu i programu puta
– Smeštaj u Najrobiju u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj na plaži Kendwa u hotelu 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Dar Es Salamu hotelu 3* na bazi 1 noćenja (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Smeštaj u Dohi u hotelu 3* na bazi 1 noćenja (1/2, 1/2+1 ili 1/3 sobi)
– Troškove organizacije putovanja
– Stručno vođstvo puta / predstavnika agencije


ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Vizu i uslugu viziranja za Keniju (65€)
– Vizu za Tanzaniju- plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
– Individualne troškove
– Fakultativne izlete i obilaske
– Obroke koji nisu obuhvaćeni planom i programom puta
– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
– Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

NAPOMENA: Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.

NAJROBI: RAZGLEDANJE NAJROBIJA – 70€
NAJROBI: NACIONALNI PARK NAJROBI I GIRAFFE CENTER – 200€
NAJROBI: MASAI MARA LUX SAFARI – TRODNEVNA AVANTURA – 750€
ZANZIBAR:
JOZANI ŠUMA I FARMA ZAČINA – 70€
ZANZIBAR: SAFARI BLUE MNEMBA – 90€
ZANZIBAR: STONE TOWN I PRISON ISLAND – 70€
ZANZIBAR:
JAMBIANI PLAŽA I PEĆINA KUZA – 70€

VIZE I USLOVI ZA PUTOVANJE - OBAVEZE PUTNIKA
NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

OBAVEZNA JE VAKCINACIJA PROTIV ŽUTE GROZNICE ZA SVE PUTNIKE KOJI IZ KENIJE LETE U ZANZIBAR.

KENIJA

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, vizu za Keniju moraju obezbediti pre putovanja. 

Potrebna dokumentacija za putovanje:
1) Minimum 3 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Turistička viza

Potrebna dokumentacija za viziranje:

1) Minimum 3 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Napraviti nalog za online viza aplikaciju na sledećem LINKU
4) Na istom linku popuniti aplikaciju, podići traženu dokumentaciju(fotografija pasoškog formata, skenirane spoljašnja strana pasoša i strana sa ličnim podacima, rezervacija hotela) i platnom karticom uplatiti odgovarajuću taksu. Trenutna cena: 52USD + troškovi obrade zahteva i bankarske transakcije
5) Nakon nekoliko dana, na istom linku potrebno je proveriti status svoje vize i skinudi PDF dokument u kome se potvrđuje da je viza odobrena.

ZANZIBAR

NAPOMENE U VEZI SA VIZAMA:

Državljani Republike Srbije, vlasnici crvenih biometrijskih pasoša, turističku vizu za Tanzaniju za boravak do 90 dana mogu preuzeti po sletanju na aerodrom u Zanzibaru.

 

Dokumenta potrebna za putovanje:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratka sa putovanja
3) Taksa za vizu u iznosu od 50 usd (plaća se po sletanju na aerodrom).

COVID-19 uslovi ulaska

Ukinute su sve mere za ulazak u zemlju vezane za Covid-19.

ZDRAVSTVENE OBAVEZE PUTNIKA:

OBAVEZNA JE VAKCINACIJA PROTIV ŽUTE GROZNICE ZA SVE PUTNIKE KOJI IZ KENIJE LETE U ZANZIBAR. Savetujemo da za detaljnije informacije kontaktirate Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” ili nadležni institut u vašoj zemlji.

NAPOMENE: 

  • Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave. 
  • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

PRIJAVI SE


OPŠTE NAPOMENE

Za opšte napomene klikni: OVDE


Za sve informacije možete nas kontaktirati:
Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs