JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA 13 DANA 04.05.

JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA 

JOHANESBURG – KEJPTAUN

04.05 – 16.05.2024.

13 DANA / 10 NOĆI

 Smeštena na krajnjem jugu afričkog kontinenta, ova ogromna zemlja je po mnogo čemu jedinstvena. Njenu 3000 kilometara dugu obalu zapljuskuju dva okeana – Atlantski  i Indijski. Ima tri glavna grada – Pretoriju, Kejptaun i Blumfontejn, a prirodna bogatstva i prostranstva su nesaglediva. Južnoafrička Republika će vas oduševiti svojim prirodnim lepotama. Gde god da krenete sačekaće vas neverovatna raznolikost. Kulture Afrike, Evrope i Azije ovde se prožimaju kao nigde na svetu, a rezultat toga je bogatstvo jezika, kuhinje i tradicije. Kejptaun je drugi po veličini grad u Južnoafričkoj Republici i mnogi ga smatraju jednim od najlepših na svetu. Planine koje ga okružuju gledaju na luku, bele peščane plaže i ostrvo Roben. Njegova strateška pozicija na samom jugu Afrike čini ga, od 15. veka, mestom koje su posećivali mnogi stranci.


Plan i program putovanja:

1.dan (04.05.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 13:20h, let broj: QR232. Sletanje u Dohu u 19:15h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 7h i 5 min. 

2.dan (05.05.): Doha – Johanesburg

Nastavak leta za Johanesburg u 02:15h, broj leta QR1363. Sletanje u Johanesburg u 09:55h po lokalnom vremenu. Transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom i upoznaćemo se sa lokalnom kulturom. Noćenje.3.dan (06.05.): Johanesburg 

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada. Odlazimo do naselja Soweto. U Sovetu se održala masovna pobuna učenika nakon uvođenja afrikanerskog jezika u svim crnačkim školama na kojem je trebalo da se odvija pola nastave. Pošto je afrikanerski bio jezik vladajuće manjine belaca u JAR, ovo je posmatrano kao još jedan instrument otuđivanja lokalnog stanovništva i politika aparthejda. Učestovalo je oko 20.000 učenika i ustanak u Sovetu završio se policijskom pucnjavom po nenaoružanim civilima. Naša prva stanica je Hector Pieterson memorijalni centar i muzej koji je podignut u znak sećanja na ulogu studenata u borbi protiv aparthejda u Južnoj Africi. U muzeju se nalazi zbirka usmenih svedočanstava, fotografija, audiovizuelnih ekrana i istorijskih dokumenata koji opisuju mračno vreme Soveta. Nastavljamo dalje ka ulici Vilakazi i broju 8115, koji će zauvek ostati ukorenjen kao jedna od najznačajnijih lokacija južnoafričke baštine jer se na ovom broju nalazi nekadašnja kuća Nelsona Mandele, bivšeg predsednika, poznatom po uspešnom pružanju otpora aparthejdu zbog čega je i bio zatvoru na ostrvu Roben. Ulica Vilakazi poznata je po tome što je jedina ulica na svetu u kojoj su živela dva dobitnika Nobelove nagrade, pored Nelsona Mandele ovde je živeo i Desmond Tutu, arhiepiskop i borac za ljudska prava i dobitnik Nobelove nagrada za mir. Nakon obilaska nastavljamo ka Johanesburgu i prolazimo pored FNB stadiona, najvećeg stadiona u Africi, čiji je dizajn cenjen na međunarodnom nivou i u kome se održalo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Odlazimo do Maboneng urbane četvrti, što znači „Mesto svetlosti“. Ova četvrt je napredna i razvijena, prošarana restoranima, kafićima i umetničkim galerijama. Na putu ka muzeju Mining District gde ćemo imati prilike da istražimo ranu istoriju rudarstva grada prolazimo pored Carlton centra, centralnog poslovnog distrikta koji se još naziva i Johanesburg CBD i koji predstavlja najgušću zbirku nebodera u Africi, i trga Gandi na kome se nalazi statua Mahatme Gandija, pacifiste i borca za nezavisnost Indije. Nastavljamo dalje ka delu grada Newtown koji je bogat istorijom biodiverziteta i kulture, koja datira još od 1880-ih. Odlazimo do muzeja Constitution Hill. Constitution Hill je živi muzej koji priča priču o putu Južne Afrike ka demokratiji. Ovo mesto je bivši zatvor i vojna tvrđava koja svedoči o turbulentnoj prošlosti Južne Afrike, a danas je dom Ustavnog suda zemlje, koji podržava prava svih građana. Po završenom obilasku odlazimo do Houghton imanja, druge kuće Nelsona Mandele u koju se uselio pred kraj svog predsedničkog mandata. Imanje je prelepa zelena oaza. Turu završavamo na trgu Nelsona Mandele. Slobodno vreme. Noćenje.4.dan (07.05.): Johanesburg – Nacionalni park Kruger

Slobodni dani ili dvodnevni fakultativni izlet Nacionalni park Kruger. Ovo je najveći rezervat divljači u Južnoj Africi, Nacionalni park Kruger je u osnovi sinonim za reč „safari“. Dom za preko 500 vrsta ptica, 100 gmizavaca, skoro 150 sisara, više arheoloških nalazišta i zapanjujuće raznolikog cveća i drveća, Kruger je vodeći nacionalni park u zemlji. Na ovoj avanturi imaćemo popodnevni i jutarnji safari kao i priliku da vidimo veliku petorku. U ranim jutarnjim časovima napuštamo smeštaj i krećemo ka jednom od najcenjenijem Nacionalnom parku. Dolazimo do oboda parka i smeštamo se. Nakon ručka krećemo u popodnevni safari. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (08.05.): Johanesburg / Nacionalni park Kruger – Johanesburg

Naš izlet će početi rano ujutru kako bismo dočekali izlazak sunca u Africi, to je trenutak koji se ne sme propustiti, takođe jutro je najbolje vreme za posmatranje divljih životinja. Po završenom obilasku i nakon pauze za ručak dolazak u Johanesburg. Slobodno vreme. Noćenje.6.dan (09.05.): Johanesburg – Kejptaun

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Kejptaun. Sletanje i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. U dogovoreno vreme prošetaćemo gradom sa vodičem. Noćenje.

7.dan (10.05.): Kejptaun

Slobodno vreme ili pešačka tura – obilazak grada. Lutaćemo ulicama gde se nalaze intenzivno, šarene kuće koje krase deo grada Bo Kap, obilazićemo znamenitosti iz kolonijalnog doba i popećemo se na vrh Stone planine odakle se pruža prelepa panorama. Odlazimo do najpoznatijeg parka u Kejptaunu, koji potiče još iz kolonijalnog doba. Nastavljamo dalje ka zamku Dobre nade. Šetaćemo pored glavnog gradskog trga gde ćemo videti istorijski muzej, zgradu parlamenta i stablo robova – mesto gde su se nekada prodavali robovi. Slobodno vreme. Noćenje.

8.dan (11.05.): Kejptaun – Rt dobre nade i Boulder plaža

Slobodno vreme  ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak Kejp poluostrva. Odlazimo do Kejp Pointa, rezervata prirode u okviru nacionalnog parka Stone planine. Lutamo i uživamo u očaravajućoj flori i fauni. Na rtu Dobre nade šetamo se pored fascinantnih stena i divimo moćnim talasima Atlantskog okeana koji zapljuskuju jugozapad Afrike. Odlazimo do najpoznatije plaže u Kejptaunu, Boulder plaže. Na Boulder plaži se nalazi kolonija afričkih pinvgina, imaćemo prilike da se susretnemo sa ovim fascinatnim životinjama. U dogovoreno vreme povratak u Kejptaun. Slobodno vreme. Noćenje.9.dan (12.05.): Kejptaun – Roben ostrvo

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Roben ostrva. Vraćamo se u tešku prošlost Južne Afrike i obilazimo Kejptaun i Roben ostrvo gde je Nelson Mandela proveo 18 godina zatvora. Posetićemo disktrikt 6 muzeja gde ćemo naučiti problematičnu istoriju aparthejda u Južnoj Africi i videćemo kako taj sistem još uvek utiče na savremeni život u mnogim gradovima. Nakon toga odlazimo do Roben ostrva gde ćemo obići nekadašnji zatvor za političke zatvorenike. Videćemo Mandelinu zatvorsku ćeliju koja je otprilike 0,6 kvadratnih metara. U dogovoreno vreme povratak u Kejptaun. Slobodno vreme ili fakultativni izlet ronjenje sa ajkulama. Samo za najhrabrije! Da li možete da se suočite licem u lice sa ajkulama? Odlazimo do obale Gansabai gde će nam morski biolog držati predavanja o velikim belim ajkulama. Gledaćemo kako ajkule plivaju oko čamca, i nakon toga ući u veliki kavez i zaplivati sa njima. Jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Povratak u Kejptaun. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (13.05.): Kejptaun – Kirstenvosch botanička bašta i Groot Constantia vinarija

Slobodo vreme ili fakultativni odlazak u botaničku baštu Kirstenbosch i najstariju vinariju Groot Constatia. Kirstenbosch botanička bašta udaljena je svega 13 kilometara od centra grada, nalazi se na obroncima Stone planine i svetski je poznata po lepoti i raznolikosti flore rta. Botanička bašta pokriva 528 hektara i u njoj se uzgajaju samo autohtone južnoafričke biljke. Izlet dalje nastavljamo odlaskom u najstariju vinariju Groot gde ćemo se upoznati sa tradicijom proizvodnje čuvenog južnoafričkog vina i naravno uživati u njegovoj degustaciji. Noćenje.11.dan (14.05.): Kejptaun – Stona planina i Kemps zaliv

Slobodno vreme ili fakultativni izlet – odlazak na Stonu planinu. Stona planina je simbol Kejptauna i dominira pejzažom Kejptauna. Žičara nas vodi na ravan vrh planine, 1086 metara nadmorske visine odakle se pruža neverovatan pogled na čitavo poluostrvo. Nakon uživanja na samom vrhu vraćamo se žičarom u podnožije i odlazimo do Kemps zaliva plaže gde uživamo u nekom od najboljih restorana uz  neverovatan zalazak sunca. Noćenje.

12.dan (15.05.): Kejptaun – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma. Let za Dohu u 19:40h, broj leta QR1372. 

13.dan (16.05.): Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u 06:25h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 10 minuta. Nastavak leta za Beograd u 07:35h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 12:20h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


SMEŠTAJ:

JOHANESBURG od 05.05 do 09.05.2024.

Protea Hotel by Marriott Johannesburg Wanderers 4*  ili sl. – nalazi se u delu grada koji se naziva Melrouse, na 8 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U okviru hotela nalazi se bazen, fitnes centar i bar. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Svaka soba poseduje sef, fen za kosu i ketler. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


KEJPTAUN od 09.05 do 15.05.2024.

The Rockefeller Hotel by NEWMARK 4* ili sl. – nalazi se na 1.5km od centra grada. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U okviru hotela nalazi se bazen, fitnes centar. Svaka soba poseduje sef, tv uređaj i ketler. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).


RODJENDANSKA PROMO AKCIJA

~Promocija~
Povodom 17. rodjendana Manga Trip-a!

Pozivamo Vas da se do 09.06.2023. prijavite za željeno putovanje po najpovoljnijoj ceni i iskoristite brojne pogodnosti promocije uz dodatne popuste na samoj destinaciji!


~ Cena aranžmana ~
za prijavu i uplatu: – u celosti

2599€ 2099€ – Hot!

– avansa od 500€ cena je 2199€

– avansa od 100€ cena je 2299€


Napomena:
U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija na tržištu, kao i cena smeštaja na destinacijama i usluga ino partnera, na koje mi kao agencija ne možemo uticati, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene i uvećanja cena usluga na tržištu!


~ Broj putnika po terminu je ograničen! ~

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine, o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo


* Postoji mogućnost da za odredjene objavljene ponude, a u zavisnosti od sezone i uslova ino partnera, visina avansne uplate prilikom prijave bude viša u odnosu na onu na koju se i primenjuju uslovi i pravila promocije. 


NAPOMENE:

1.  Za stalne Manga putnike obračunava se najniža cena aranžmana bez obzira na visinu uplaćenog avansa za putovanje!

2.  Neki od termina su skoro popunjeni i zbog komfora naših putnika i same organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširimo grupe!

3. U narednom periodu sve izvesnije je da će doći do poskupljenja cena usluga u avio sektoru, prema najavama vodećih avio kompanija, kao i cena smeštaja na destinacijama i samnih usluga ino partnera, na koje mi kao agencija nemamo uticaj, te Vas savetujemo da iskoristite ovaj promo period i uplatom aranžmana u celosti, osigurate Vaše mesto za željeni termin putovanja po najnižoj ceni, bez obzira na promene cena usluga na tržištu!

4. Savetujemo Vam da za putovanje obezbedite:
– Putno zdravstveno osiguranje / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Putno zdravstveno osiguranje sa dodatnim pokrićem u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ ili 30000€ (cena: – raspitati se kod agenta agencije)
– Osiguranje od otkaza aranžmana – od strane putnika/ osigurana suma do 1000€ (cena: zavisi od broja dana na putovanju itd. – raspitati se kod agenta agencije)
*Napomena: važi za državljane R. Srbije koji poseduju pasoš R. Srbije

5. Svi programi prilagodjeni su aktuelnim uslovima putovanja, uz najviše bezbednosne standarde, kako biste tokom puta bili sigurni i bezbrižni!


Za sve informacije možete nas kontaktirati:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296 ; viber: +381653444600
office@mangatrip.rs


VAŽNE INFORMACIJE I PRIJAVA
PRIJAVI SE
DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

1. Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
2. Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
3. Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati.

NAČINI PLAĆANJA:
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)

Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Za detaljnije kliknite OVDE


Aranžman obuhvata:

-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Johanesbug / Kejptaun – Beograd sa presedanjem u Dohi- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Johanesburgu u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Kejptaunu u hotelu 4* na bazi 6 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Južnoafričku Republiku (Državljanima Republike Srbije vlasnicima  crvenog biometrijskog pasoša neophodna je viza)
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Osiguranje od otkaza putovanja
-Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€ / 30000€FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI

Razgledanje Johanesburga

Odlazimo do naselja Soweto. U Sovetu se održala masovna pobuna učenika nakon uvođenja afrikanerskog jezika u svim crnačkim školama na kojem je trebalo da se odvija pola nastave. Pošto je afrikanerski bio jezik vladajuće manjine belaca u JAR, ovo je posmatrano kao još jedan instrument otuđivanja lokalnog stanovništva i politika aparthejda. Učestovalo je oko 20.000 učenika i ustanak u Sovetu završio se policijskom pucnjavom po nenaoružanim civilima. Naša prva stanica je Hector Pieterson memorijalni centar i muzej koji je podignut u znak sećanja na ulogu studenata u borbi protiv aparthejda u Južnoj Africi. U muzeju se nalazi zbirka usmenih svedočanstava, fotografija, audiovizuelnih ekrana i istorijskih dokumenata koji opisuju mračno vreme Soveta. Nastavljamo dalje ka ulici Vilakazi i broju 8115, koji će zauvek ostati ukorenjen kao jedna od najznačajnijih lokacija južnoafričke baštine jer se na ovom broju nalazi nekadašnja kuća Nelsona Mandele, bivšeg predsednika, poznatom po uspešnom pružanju otpora aparthejdu zbog čega je i bio zatvoru na ostrvu Roben. Ulica Vilakazi poznata je po tome što je jedina ulica na svetu u kojoj su živela dva dobitnika Nobelove nagrade, pored Nelsona Mandele ovde je živeo i Desmond Tutu, arhiepiskop i borac za ljudska prava i dobitnik Nobelove nagrada za mir. Nakon obilaska nastavljamo ka Johanesburgu i prolazimo pored FNB stadiona, najvećeg stadiona u Africi, čiji je dizajn cenjen na međunarodnom nivou i u kome se održalo Svetsko prvenstvo u fudbalu. Odlazimo do Maboneng urbane četvrti, što znači „Mesto svetlosti“. Ova četvrt je napredna i razvijena, prošarana restoranima, kafićima i umetničkim galerijama. Na putu ka muzeju Mining District gde ćemo imati prilike da istražimo ranu istoriju rudarstva grada prolazimo pored Carlton centra, centralnog poslovnog distrikta koji se još naziva i Johanesburg CBD i koji predstavlja najgušću zbirku nebodera u Africi, i trga Gandi na kome se nalazi statua Mahatme Gandija, pacifiste i borca za nezavisnost Indije. Nastavljamo dalje ka delu grada Newtown koji je bogat istorijom biodiverziteta i kulture, koja datira još od 1880-ih. Odlazimo do muzeja Constitution Hill. Constitution Hill je živi muzej koji priča priču o putu Južne Afrike ka demokratiji. Ovo mesto je bivši zatvor i vojna tvrđava koja svedoči o turbulentnoj prošlosti Južne Afrike, a danas je dom Ustavnog suda zemlje, koji podržava prava svih građana. Po završenom obilasku odlazimo do Houghton imanja, druge kuće Nelsona Mandele u koju se uselio pred kraj svog predsedničkog mandata. Imanje je prelepa zelena oaza. Turu završavamo na trgu Nelsona Mandele

Izlet obuhvata: Povratni transfer, pratnju vodiča, ulaznice.

Nacionalni park Kruger

Ovo je najveći rezervat divljači u Južnoj Africi, Nacionalni park Kruger je u osnovi sinonim za reč „safari“. Dom za preko 500 vrsta ptica, 100 gmizavaca, skoro 150 sisara, više arheoloških nalazišta i zapanjujuće raznolikog cveća i drveća, Kruger je vodeći nacionalni park u zemlji. Na ovoj avanturi imaćemo popodnevni i jutarnji safari kao i priliku da vidimo veliku petorku.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu u Nacionalni park, pratnju vodiča, 2 doručka, 1 ručak i 1 večeru.

Rt Dobre Nade i Bolders plaža

Na svega 70-ak kilometara od Kejptauna nalazi se Rt dobre nade, na krajnjem jugozapadnom delu Afričkog kontineta. Prvi istraživač koji je oplovio Rt dobre nade je bio portugalski istraživač Bartolomeo Dijaz 1488. godine i dao mu je ime Olujni rt. Nešto kasnije, portugalski kralj Džon II mu je promenio ime u Rt dobre nade. Može se reći da Rt dobre nade zapljuskuju dva okeana – Atlanski i Indijski, iako njihova granica nije precizno definisana i kreće se od Rta dobre nade do Iglenog rta, koji se nalazi na najjužnijoj tački Afrike. Tokom naše posete nacionalnom rezervatu Rt dobre nada, koji je u sklopu nacionalnog parka Stone planine,  posetićemo i Rt Point sa svetionikom. Do novog svetionika na Rt point, koji se nalazi svega na 87 metara iznad nivoa mora, a ujedno je i najjači svetionik na Afričkoj obali, dolazimo uspinjačom – Leteći Holandjanin. Sa njenog vrha ćemo uživati u spektakularnom pogledu. Posle Rta dobre nade naš dan ćemo upotpuniti posetom koloniji afričkih pingvina na Bolders plaži.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, vodiča, ulaznicu za nacionalni rezervat Rt dobre nade, kartu za povratnu vožnju uspinjačom Leteći Holandjanin i ulaznicu za Bolders plažu gde se nalaze kolonija afričkih pingvina. Nije uključena hrana.

Kirstenbosch botanička bašta i Groot Constantia vinarija

Kirstenbosch botanička bašta je osnovana 1913. godine da zaštiti i unapredi floru Južne Africe i danas je proglašena za jednu od najboljih botaničkih bašta u svetu. Smeštena na istočnim padinama Stone planine pokriva 528 hektara, uključujući obradjene bašte i prirodni rezervat. Obradjene bašte (36 hektara) sadrže i mnoge retke i ugrožene vrste biljaka. Tematske bašte uključuju Fynbos baštu sa karakterističnim tipom vegetacije pronadjenom samo na južnom kraju Afrike; Mirisne bašte sa mirisnim cvećem, aromatičnim lišćem ili biljke neobične teksture; Arboretum – deo gde se nalazi preko 450 Južnoafričkih različitih vrsta drveća i preko tog dela postoji panoramski most koji pruža neverovatan pogled na celu botaničku baštu; Poluostrvo (Peninsula) bašta gde se nalazi preko 2500 različitih vrsta biljaka pronadjenih na poluostrvu Rt; Bašta izumiranja koja prikazuje oko 1500 Južnoafičkih biljaka kojima u narednom periodu preti izumiranje, ali takodje i razlozi koji dovode do tog izumiranja i šta mi kao pojedinci možemo preduzeti da to sprečimo itd. Groot Constantia vinarija, najstarija vinarija osnovana je 1685. godine i predstavlja rodno mesto Južnoafričkih vina, u kojima su uživali Pruski kralj Frederik Veliki, Francuski kralj Luji Filip i čuveni Napoleon Bonaparte. Dodjite i budite i Vi na toj listi posetilaca! Ime Constantia za vinariju je izabrano jer na latinskom ima značenje konstantnost ili postojanost. Tokom posete imaćemo priliku da posetimo plemićku kuću i muzej sa postavkom nameštaja, slika, keramike, tekstila… koja će nam pružiti uvid u uspešan život farmera tokom XVIII i XIX veka. Obilazak ćemo nastaviti posetom podrumima gde nastaju sva ta čuvena vina, saznati više o načinima proizvodnje, sortama groždja koja se koriste, periodu sazrevanja u bačvama itd, a na kraju posete uživati  u degustaciji vina koje se i danas tu proizode.

Izlet uključuje: Povratni transfer, vodiča, ulaznicu za botaničku baštu, ulazncu za Groot Constantia vinariju sa degustacijom 5 vina. Nije uključena hrana.

Stona planina i Kemps zaliv

Da li znate novih sedam čuda prirode? Stona planina proglašena je za jedno od novih sedam čuda prirode 2011. godine! Da li je Stona planina najstarija planina na svetu? Sastavljena od slojeva peščanika i granita, Stona planina je nastala erupcijama i glacijacijam pre 520 miliona godina i  najmanje je šest puta starija od Himalaja, što je čini jednom od najstarijih planina na svetu. Njen vrh je često prekriven oblacima kao stolnjak i to je meterološki fenomen koji izaziva pad oblaka na njene padine kao talasasta tkanina. Do njenog ravnog vrha dolazimo žičarom koja je u funkciji još od 1929. godine i koja se okreće oko svoje ose za 360 stepeni tokom tog uspona, kako bi svako od nas imao priliku da uživa u fantastičnom pogledu. Kad stignemo na vrh, obeleženim stazama ćemo se uputiti prema najvišoj tački planine, Meklirs Bikonu kako bi ga simbolično osvojili. Posle prepodnevnih aktivnosti istraživanja i uživanja na Stonoj planini vraćamo se žičarom u podnožije planine i odlazimo na najpoznatiju plažu i zaliv Kejptauna, Kemps zaliv gde uživamo u pogledu na Atlanski okean i gastronomiji mnogobrojnih restorana na samoj plaži.

Izlet uključuje: Povratni transfer, vodiča, ulaz i kartu za povratnu vožnju žičarom i odlazak do Kemps zaliva.

NAPOMENE

Fakultativni izleti i obilasci nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!