JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA 9 DANA

KEJPTAUN

05.11 – 13.11.2020.

9 DANA / 6 NOĆI

Smeštena na krajnjem jugu afričkog kontinenta, ova ogromna zemlja je po mnogo čemu jedinstvena. Njenu 3000 kilometara dugu obalu zapljuskuju dva okeana – Atlantski  i Indijski. Ima tri glavna grada – Pretoriju, Kejptaun i Blumfontejn, a prirodna bogatstva i prostranstva su nesaglediva. Južnoafrička Republika će vas oduševiti svojim prirodnim lepotama. Gde god da krenete sačekaće vas neverovatna raznolikost. Kulture Afrike, Evrope i Azije ovde se prožimaju kao nigde na svetu, a rezultat toga je bogatstvo jezika, kuhinje i tradicije. Kejptaun je drugi po veličini grad u Južnoafričkoj Republici i mnogi ga smatraju jednim od najlepših na svetu. Planine koje ga okružuju gledaju na luku, bele peščane plaže i ostrvo Roben. Njegova strateška pozicija na samom jugu Afrike čini ga, od 15. veka, mestom koje su posećivali mnogi stranci. 


Plan i program putovanja:

1. dan (05.11.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 12:05h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 17:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 45 minuta.

2. dan (06.11.): Doha –  Kejptaun

Poletanje aviona iz Dohe za Kejpatun u 01:40h, broj leta QR 1369. Dolazak u Kejptaun u 11:10h po lokalnom vremenu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Slobodno vreme za privikavanje. U dogovoreno vreme prošetaćemo sa vodičem. Noćenje.

3. dan (07.11.): Kejptaun

Slobodno vreme ili pešačka tura – obilazak grada. Lutaćemo ulicama gde se nalaze intenzivno, šarene kuće koje krase deo grada Bo Kap, obilazićemo znamenitosti iz kolonijalnog doba i popećemo se na vrh Stone planine odakle se pruža prelepa panorama. Odlazimo do najpoznatijeg parka u Kejptaunu, koji potiče još iz kolonijalnog doba. Nastavljamo dalje ka zamku Dobre nade. Šetaćemo pored glavnog gradskog trga gde ćemo videti istorijski muzej, zgradu parlamenta i stablo robova – mesto gde su se nekada prodavali robovi. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (08.11.): Kejptaun – Rt dobre nade i Boulder plaža

Slobodno vreme  ili vam možemo ponuditi fakultativni obilazak Kejp poluostrva. Odlazimo do Kejp Pointa, rezervata prirode u okviru nacionalnog parka Stone planine. Lutamo i uživamo u očaravajućoj flori i fauni. Na rtu Dobre nade šetamo se pored fascinantnih stena i divimo moćnim talasima Atlantskog okeana koji zapljuskuju jugozapad Afrike. Odlazimo do najpoznatije plaže u Kejptaunu, Boulder plaže. Na Boulder plaži se nalazi kolonija afričkih pinvgina, imaćemo prilike da se susretnemo sa ovim fascinatnim životinjama. U dogovoreno vreme povratak u Kejptaun. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan (09.11.): Kejptaun – Roben ostrvo

Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Roben ostrva. Vraćamo se u tešku prošlost Južne Afrike i obilazimo Kejptaun i Roben ostrvo gde je Nelson Mandela proveo 18 godina zatvora. Posetićemo disktrikt 6 muzeja gde ćemo naučiti problematičnu istoriju aparthejda u Južnoj Africi i videćemo kako taj sistem još uvek utiče na savremeni život u mnogim gradovima. Nakon toga odlazimo do Roben ostrva gde ćemo obići nekadašnji zatvor za političke zatvorenike. Videćemo Mandelinu zatvorsku ćeliju koja je otprilike 0,6 kvadratnih metara. U dogovoreno vreme povratak u Kejptaun. Slobodno vreme ili fakultativni izlet ronjenje sa ajkulama. Samo za najhrabrije! Da li možete da se suočite licem u lice sa ajkulama? Odlazimo do obale Gansabai gde će nam morski biolog držati predavanja o velikim belim ajkulama. Gledaćemo kako ajkule plivaju oko čamca, i nakon toga ući u veliki kavez i zaplivati sa njima. Jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Povratak u Kejptaun. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan (10.11.): Kejptaun – Kirstenvosch botanička bašta i Groot Constantia vinarija

Slobodo vreme ili fakultativni odlazak u botaničku baštu Kirstenbosch i najstariju vinariju Groot Constatia. Kirstenbosch botanička bašta udaljena je svega 13 kilometara od centra grada, nalazi se na obroncima Stone planine i svetski je poznata po lepoti i raznolikosti flore rta. Botanička bašta pokriva 528 hektara i u njoj se uzgajaju samo autohtone južnoafričke biljke. Izlet dalje nastavljamo odlaskom u najstariju vinariju Groot gde ćemo se upoznati sa tradicijom proizvodnje čuvenog južnoafričkog vina i naravno uživati u njegovoj degustaciji. Noćenje.

7. dan (11.11.): Kejptaun – Stona planina i Kemps zaliv

Slobodno vreme ili fakultativni izlet – odlazak na Stonu planinu. Stona planina je simbol Kejptauna i dominira pejzažom Kejptauna. Žičara nas vodi na ravan vrh planine, 1086 metara nadmorske visine odakle se pruža neverovatan pogled na čitavo poluostrvo. Nakon uživanja na samom vrhu vraćamo se žičarom u podnožije i odlazimo do Kemps zaliva plaže gde uživamo u nekom od najboljih restorana uz  neverovatan zalazak sunca. Noćenje.

8.dan (12.11.): Kejptaun – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let za Dohu u 12:40h, broj leta QR 1370. Sletanje u Dohu u 23:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 6h i 50 minuta.

9.dan (13.11.): Doha – Beograd

Poletanje aviona za Beograd u 06:45h, broj leta QR 231. Dolazak u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Sa osmehom na licu planiramo novu Manga avanturu.


SMEŠTAJ:

KEJPTAUN od 06.11. do 12.11.2020.

CapeTown Lodge Hotel 4* ili sl. – nalazi se u blizini centra grada. Sobe su dvokrevetne. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo.  U sobi se nalazi sef i klima uredjaj. Wifi internet se dodatno naplaćuje.


USLOVI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE

Manga Trip Akcija

Oživimo svoje snove!!!

Rezervišite bilo koje daleko putovanje u našoj organizaciji do 01.09. i ostvarite popust od 100€ po osobi!

Period akcije: od 27.07. do 01.09.2020.
Za putovanja: od 01.08. do 01.06.2021.

U zavisnosti od visine avansne uplate zavisi i cena aranžmana na koju se i primenjuje ovaj popust.


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

MANGA PROMOCIJA

Cene na koje se primenjuje popust:


1399€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 50€


1349€ 100€
~za prijave i uplate avansa~
do 01.09. od min. 500€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:
Pri prijavi plaća se iznos od min. 50€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (nakon formiranja grupe) o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti.

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:
Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama Intesa moguće je plaćati do 6 mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 3 meseca nakon završetka putovanja)


Aražman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Kejptaun sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Kejptaunu u hotelu 4* na bazi 6 noćenja (1/2 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu i uslugu viziranja za JAR (državljani Srbije – 105 € )
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Kirstenbosch botanička bašta i Groot Constantia vinarija 

Kirstenbosch botanička bašta je osnovana 1913. godine da zaštiti i unapredi floru Južne Africe i danas je proglašena za jednu od najboljih botaničkih bašta u svetu. Smeštena na istočnim padinama Stone planine pokriva 528 hektara, uključujući obradjene bašte i prirodni rezervat. Obradjene bašte (36 hektara) sadrže i mnoge retke i ugrožene vrste biljaka. Tematske bašte uključuju Fynbos baštu sa karakterističnim tipom vegetacije pronadjenom samo na južnom kraju Afrike; Mirisne bašte sa mirisnim cvećem, aromatičnim lišćem ili biljke neobične teksture; Arboretum – deo gde se nalazi preko 450 Južnoafričkih različitih vrsta drveća i preko tog dela postoji panoramski most koji pruža neverovatan pogled na celu botaničku baštu; Poluostrvo (Peninsula) bašta gde se nalazi preko 2500 različitih vrsta biljaka pronadjenih na poluostrvu Rt; Bašta izumiranja koja prikazuje oko 1500 Južnoafičkih biljaka kojima u narednom periodu preti izumiranje, ali takodje i razlozi koji dovode do tog izumiranja i šta mi kao pojedinci možemo preduzeti da to sprečimo itd. Groot Constantia vinarija, najstarija vinarija osnovana je 1685. godine i predstavlja rodno mesto Južnoafričkih vina, u kojima su uživali Pruski kralj Frederik Veliki, Francuski kralj Luji Filip i čuveni Napoleon Bonaparte. Dodjite i budite i Vi na toj listi posetilaca! Ime Constantia za vinariju je izabrano jer na latinskom ima značenje konstantnost ili postojanost. Tokom posete imaćemo priliku da posetimo plemićku kuću i muzej sa postavkom nameštaja, slika, keramike, tekstila… koja će nam pružiti uvid u uspešan život farmera tokom XVIII i XIX veka. Obilazak ćemo nastaviti posetom podrumima gde nastaju sva ta čuvena vina, saznati više o načinima proizvodnje, sortama groždja koja se koriste, periodu sazrevanja u bačvama itd, a na kraju posete uživati  u degustaciji vina koje se i danas tu proizode.

Izlet obuhvata: prevoz, vodiča, ulaznicu za botaničku baštu, ulazncu za Groot Constantia vinariju sa degustacijom 5 vina. Nije uključena hrana.


Rt Dobre Nade i Bolders plaža 

Na svega 70-ak kilometara od Kejptauna nalazi se Rt dobre nade, na krajnjem jugozapadnom delu Afričkog kontineta. Prvi istraživač koji je oplovio Rt dobre nade je bio portugalski istraživač Bartolomeo Dijaz 1488. godine i dao mu je ime Olujni rt. Nešto kasnije, portugalski kralj Džon II mu je promenio ime u Rt dobre nade. Može se reći da Rt dobre nade zapljuskuju dva okeana – Atlanski i Indijski, iako njihova granica nije precizno definisana i kreće se od Rta dobre nade do Iglenog rta, koji se nalazi na najjužnijoj tački Afrike. Tokom naše posete nacionalnom rezervatu Rt dobre nada, koji je u sklopu nacionalnog parka Stone planine,  posetićemo i Rt Point sa svetionikom. Do novog svetionika na Rt point, koji se nalazi svega na 87 metara iznad nivoa mora, a ujedno je i najjači svetionik na Afričkoj obali, dolazimo uspinjačom – Leteći Holandjanin. Sa njenog vrha ćemo uživati u spektakularnom pogledu. Posle Rta dobre nade naš dan ćemo upotpuniti posetom koloniji afričkih pingvina na Bolders plaži.

Izlet obuhvata: prevoz, vodiča, ulaznicu za nacionalni rezervat Rt dobre nade, kartu za povratnu vožnju uspinjačom Leteći Holandjanin i ulaznicu za Bolders plažu gde se nalaze kolonija afričkih pingvina. Nije uključena hrana.


Stona planina i Kemps zaliv 

Da li znate novih sedam čuda prirode? Stona planina proglašena je za jedno od novih sedam čuda prirode 2011. godine! Da li je Stona planina najstarija planina na svetu? Sastavljena od slojeva peščanika i granita, Stona planina je nastala erupcijama i glacijacijam pre 520 miliona godina i  najmanje je šest puta starija od Himalaja, što je čini jednom od najstarijih planina na svetu. Njen vrh je često prekriven oblacima kao stolnjak i to je meterološki fenomen koji izaziva pad oblaka na njene padine kao talasasta tkanina. Do njenog ravnog vrha dolazimo žičarom koja je u funkciji još od 1929. godine i koja se okreće oko svoje ose za 360 stepeni tokom tog uspona, kako bi svako od nas imao priliku da uživa u fantastičnom pogledu. Kad stignemo na vrh, obeleženim stazama ćemo se uputiti prema najvišoj tački planine, Meklirs Bikonu kako bi ga simbolično osvojili. Posle prepodnevnih aktivnosti istraživanja i uživanja na Stonoj planini vraćamo se žičarom u podnožije planine i odlazimo na najpoznatiju plažu i zaliv Kejptauna, Kemps zaliv gde uživamo u pogledu na Atlanski okean i gastronomiji mnogobrojnih restorana na samoj plaži.

Izlet obuhvata prevoz, vodiča, ulaz i kartu za povratnu vožnju žičarom i odlazak do Kemps zaliva.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE