ETIOPIJA  – KENIJA 12 DANA

ADIS ABEBA – JINKA – TURMI – ARBA MINČ – NAJROBI 

21.11 – 02.12.2020.

12 DANA / 9 NOĆI

Etiopija – zemlja obdarena neverovatnim prirodnim lepotama i najfascinantnijom istorijom na afričkom kontinentu. Sa jedne strane, za ovu zemlju su karakteristične prostrane savane, magična jezera, bujne visoravni i prelepi pustinjski pejzaži, dok je sa druge strane karakteriše bogatstvo istorije i tradicije koja se ne može meriti ni sa jednom drugom afričkom zemljom. Ovde se možete popeti na visoke planine, ali i istražiti najnižu oblast Afrike. Ovo je „zemlja porekla“, jer je odavde moderni čovek počeo svoj razvoj pre više miliona godina. Etiopija je jedina afrička zemlja koja je izbegla evropski kolonijalizam i zadržala svoj kulturni identitet. Drevne hrišćanske tradicije i dalje žive u zemlji biblijske kraljice od Sabe.

Zaputite sa nama u dolinu Omo u potragu za plemenima koja su očuvala vrlo neobične i autentične običaje. Zaplovimo kroz ovu dolinu dok se pored nas smenjuju najlepši pejzaži Etiopije, mala plemenska sela, jedinstveni običaji i kulturne šarenolikosti ove nestvarne zemlje na istoku Afrike.


Plan i program putovanja:

1. dan (21.11.): Beograd – Doha – Adis Abeba

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Avion za Dohu poleće u 12:05h, broj leta QR232. Sletanje u Dohu u 18:00h. po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 1h i 25 minuta. Poletanje aviona iz Dohe u 19:25h, broj leta QR1427

2. dan (22.11.): Adis Abeba 

Dolazak u Adis Abebu u 00:15h po lokalnom vremenu i transfer do smeštaja. Ulazak u sobe. Nakon odmora krećemo u obilazak grada. Našu turu počinjemo obilaskom Nacionalnog muzeja, koji se smatra jednim od boljih u ovom delu sveta. Upoznajemo se sa našim dalekim pretkom po imenu Lusi, čiji je skelet star preko 3 miliona godina! Nakon toga nastavljamo ka Etnografskom muzeju, koji se nalazi unutar kompleksa Univerziteta Adis Abebe, gde ćemo se upoznati sa različitim etničkim grupama koje žive u Etiopiji. Obilazimo katedralu Svetog Djordja, u kojoj se krunisao poslednji car Etiopije – Hajle Selasije. Našu avanturu nastavljamo u Merkatu, najvećoj pijaci u Africi. Ovde možete pronaći apsolutno sve, od igle do lokomotive. Po završenom razgledanju slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan (23.11.): Adis Abeba – Jinka

Transfer do aerodroma i let za Jinku. Slećemo na jug Etiopije, koji se teško može uporediti sa bilo kojim drugim regionom na svetu. Ovde je vreme stalo, a razna plemena žive životom svojih predaka, daleko od uticaja moderne civilizacije. Ovde ćemo imati priliku da se izbliza upoznamo sa žiteljima ovog zaboravljenog dela naše planete. Transfer do najvećeg grada u regiji Omo, koji se zove Jinka. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan (24.11.): Jinka – Mursi – Turmi

Slobodno vreme ili vam možemo ponuditi fakultativnu posetu plemenu Mursi. U ranim jutarnjim časovima vozimo se kroz nacionalni park Mago da bismo stigli do lokalnog sela u kojem živi pleme Mursi. Oni su nadaleko poznati u svetu po diskovima koje stavljaju u usne duplje i ušne školjke. Upoznajemo se sa običajima ovog jedinstvenog plemena o kome su snimani brojni dokumentarci. Našu avanturu nastavljamo odlaskom u selo gostoljubivog plemena Ari. Nakon fakultativnog izleta, put nas dalje vodi u mesto koje se zove Turmi. Prolazimo kroz Dimeku gde se održava jedna od najslikovitijih pijaca u ovoj oblasti kojoj prisustvuju brojna plemena. Konačno, stižemo u Turmi koji je dom plemena Hamer. Smeštaj. Noćenje.

5 – 6.dan (25.11 – 26.11.): Turmi – dolina Omo – Arba Minč

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam možemo predložiti dvodnevni fakultativni izlet posvećen upoznavanju plemena Omo doline. Najpre odlazimo u Omorate da bismo posetili pleme Dassenech. Omorate je mesto u južnoj Etiopiji blizu granice sa Kenijom. Preći ćemo reku Omo lokalnim čamcima i posetiti selo plemena Dassenech. Ovi ljudi naseljavaju okolinu slanog jezera Turkana i bave se zemljoradnjom i stočarstvom. Oni koji nemaju stoku love krokodile! Nakon toga, posećujemo selo plemena Hamer, čuveno po ceremoniji skakanja s bikova, kojom dečak pokazuje zrelost i postaje muškarac. Ukoliko budemo imali sreće, možda ćemo i prisustvovati jednoj ovakvoj ceremoniji. Noćenje.

U jutarnjim časovima prelazimo reku Omo i šetamo kroz seoska polja da bismo posetili selo u kome živi pleme Nyangatom. Oni su izolovani od ostalih plemena jer žive na drugoj strani reke Omo, ali su bez obzira na to jedno od najbogatijih i najprosperitetnijih plemena u regionu. Nakon posete ovog sela, prelazak preko reke i odlazak do sela Karo u kojem živi pleme Korcho, sa zadivljujućom lokacijom koja gleda na reku Omo. Selo Karo, iako brojčano najmanje, poznato je po žiteljima koji se najviše dekorišu. Nakon obilaska, u poslepodnevnim časovima krećemo ka gradu Arba Minch, jednom od najvećih na jugu Etiopije. Prolazimo kroz Weyto dolinu i mala afrička sela koja se vidjaju samo na razglednicama. Stižemo u Arba Minch. Noćenje.

7. dan (27.11.): Arba Minč – Adis Abeba

Transfer do aerodroma. Let za Adis Abebu. Dolazak u Adis Abebu i transfer do smeštaja. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i kupovinu suvenira. Noćenje.

8. dan (28.11.): Adis Abeba – Najrobi

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. Transfer do aerodroma i let za Najrobi. Sletanje u Najrobi i transfer do smeštaja. Posle kraćeg odmora, predlažemo celodnevni fakultativni obilazak centralnog Najrobija i njegovih znamenitosti. Posebnu pažnju ovog dana posvetićemo okruženju samog grada odnosno parkovima koji ga okružuju. Obići ćemo Nairobi nacionalni park gde ćemo se po prvi put susresti sa divljim životinjama Afrike. Potom ćemo posetiti Giraffe sanctuary i elephant orphanage dve važne gradske institucije koje brinu o žirafama i slonovima. Imaćemo priliku da izbliza posmatramo ove gorostase da se divimo njihovoj gracioznosti i da pomognemo njihovom zbrinjavanju i izdržavanju. U kasnim popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje

9.dan (29.11.): Najrobi – Masai Mara

Slobodni dani u Najrobiju ili dvodnevni fakultativni izlet Masai Mara. U ranim jutarnjim časovima odlazimo do lokalnog aerodroma u Najrobiju odakle krećemo na najvažniju avanturu ovog putovanja – Safari u nacionalnom parku Masai Mara. Malim turističkim avionom prelećemo preko predivnih pejsaža Kenije i slećemo na jednu od nekoliko lokalnih pista usred savane gde nas čekaju džipovi za takozvani Animals hunting games. Provešćemo ceo dan u potrazi za “velikom afričkom petorkom” (lav, nosorog, slon, bivo, leopard) i ostalim zverima iz savane. Napravićemo pauzu za ručak na nekom od mnogobrojnih proplanaka i osluškivati prirodu i zvuke divljine. U kasnim popodnevnim časovima stižemo u kamp gde ćemo provesti noć. Noćenje.

10.dan (30.11.): Masai Mara – Najrobi

Nakon doručka ubacujemo stvari u džipove i nastavljamo avanturu po afričkoj savani do predvidjenog transfera na aerodrome i povratka u Najrobi. Lokalni povratni let do prestonice Kenije i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

11.dan (01.12.): Najrobi – Doha

Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Dohu u 17:20h, broj leta QR1336. Sletanje u Dohu u 23:05h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 50 minuta.

12.dan (02.12.): Doha – Beograd

Avion poleće iz Dohe u 06:55h, broj leta QR231. Sletanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planiramo novo Manga putovanje.


Smeštaj :

ADIS ABEBA  od 22.11. do 23.11. i od 27.11. do 28.11.2020.

Marcen Addis Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 2,5 km od centra grada, u delu koji se naziva Bole. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Gostima je dostupan besplatan wifi internet. U ponudi su dvokrevetne sob sa sopstvenim kupatilom, sefom, peškirima i mini barom. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

JINKA od 23.11. do 24.11.2020.

Eco Omo Lodge ili sl. – Lodž je dizajniran u tradicionalnom stilu kako bi pružio autentičnost i jedinstvenost. Lodž je posvećen zaštiti prirode i divljih životinja kao i očuvanju autohtone kulture tog područja. Ovo je oaza u središtu grada Jinka.

TURMI od 24.11. do 26.11.2020.

Emerald Lodž ili sl. – Gostima je dostupan besplatan wifi internet. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom. U okviru lodža nalazi se restoran i bar. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

ARBA MINČ od 26.11. do 27.11.2020.

Dorze lodž ili sl. – Lodž je dizajniran u tradicionalnom stilu zajednice Dorze. Gosti mogu uživati u lokalnim i internacionalnim jelima u restoranu. Bungalovi su dvokrevetni, trokrevetni i četvorokrevetni sa sopstvenim kupatilom. Pristup internetu nije dostupan. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

NAJROBI od 28.11. do 01.12.2020.

Ibis Styles 3* ili sl. – hotel se nalazi u distriktu Westlands. Gostima hotela dostupan je besplatan wifi internet. U okviru hotela nalazi se restoran i bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. U sobi se nalazi tv uređaj, sef i ketler.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi + vodič) 


2199€ 1999

Za prijave i uplate avansa do 25.03. od min. 500€ cena je 1949€
Za prijave i uplate u celosti do 25.03. cena je 1899€

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
-Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd – Adis Abeba / Najrobi – Beograd sa presedanjem u Dohi- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
-Avio prevoz redovna linija (Adis Abeba -Jinka – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Arba Minč – Adis Abeba – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Adis Abeba – Najrobi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Adis Abebi u hotelu 3*na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2  sobe)
-Smeštaj u Jinki u lodžu na bazi 1 noćenja (1/2 bungalovi)
-Smeštaj u Turmi u lodžu na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 bungalovi)
-Smeštaj u Arba Minču u lodžu na bazi 1 noćenja sa doručkom (1/2 bungalovi)
-Smeštaj u Najrobiju u hotelu 3* na bazi 3 noćenja (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Vizu za Etiopiju i uslugu viziranja (65€)
-Vizu za Keniju
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za promene cena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uslovima ino-partnera, povraćaj novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


DISKOVI plemena MURSI i gostoljubivi ARI

Izlet započinjemo vožnjom kroz nacionalni park Mago da bismo stigli do lokalnog sela gde živi bogato ukrašeno pleme Mursi. Oni su nadaleko poznati po diskovima koje stavljaju u usne duplje i ušne školjke. Upoznajemo se sa običajima ovog jedinstvenog plemena o kome su snimane brojne dokumentarne emisije. Nakon toga, šetamo okolnim brežuljcima i posećujemo selo Ari gde žive pripadnici istomenog plemena. Selo se sastoji od koliba a sami stanovnici se bave zemljoradnjom i prodaju svoje proizvode na lokalnim pijacama.

Izlet uključuje: prevoz, ručak, takse i lokalnog vodiča.


PLEMENA OMO DOLINE (2 dana)

Dvodnevni izlet posvećen upoznavanju naroda i plemena doline reke Omo. Dolina Omo je jedan od najfascinantnijih regiona Etiopije i celog kontinenta, zbog kulturne raznovrsnosti i desetine plemena koja koegzistiraju na ovom prostoru vekovima. Upoznajmo običaje ovih nesvakidašnjih plemena uz pratnju lokalnog vodiča koji je i sam pripadnik jednog plemena! Najpre posećujemo Omorate i pleme Dassenech. Omorate je mesto u južnoj Etiopiji blizu granice sa Kenijom. Preći ćemo reku Omo lokalnim čamcima i posetiti pleme Dassenech koje naseljava okolinu slanog jezera Turkana na granici sa Kenijom. Bave se zemljoradnjom i stočarstvom, a oni koji nemaju stoku love krokodile. Nakon ručka, posećujemo selo plemena Hamer i upoznajemo se sa njihovim običajima. Ono je nadaleko čuveno po ceremoniji skakanja bikova kojom dečak pokazuje zrelost i postaje muškarac. Uveče možemo videti tradicionalni ples plemena Hamer, poznat kao “evangadi”. Noćenje – kampovanje u selu Hamer. Posle doručka, jutarnji odlazak do sela Kangatan, gde ćemo preći reku Omo i prošetati kroz seoska polja da bismo posetili selo u kome živi pleme Nyangatom. Oni su izolovani od ostalih plemena jer žive na drugoj strani reke Omo, ali su jedno od najbogatijih i najprosperitetnijih plemena u regionu. Mnogi su i dalje nomadi a naseljavaju, pored Etiopije, i delove susednog Južnog Sudana. Nakon posete, prelazak preko reke i odlazak do sela Korcho sa zadivljujućom lokacijom koja gleda na reku Omo. Ovde živi narod Karo koji, iako su brojčano najmanji, poznati su kao ljudi koji se najviše dekorišu.

Izlet uključuje: prevoz, noćenje u selu Hamera, obroke, takse i lokalnog vodiča.


Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42tel: +381213006899; +381213825638

Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE