ŠRI LANKA


PORODIČNA AVANTURA

15 dana / avio

11.02 – 25.02.2018. – Popunjen termin

Porodicne avanture

Istražite mističnu Šri Lanku, biser Orijenta i prihvatite ovaj egzotični izazov! Provedite porodični odmor na tropskim plažama Indijskog okeana. Zaronite u toplo more, čija temperatura retko pada ispod 27 stepeni celzijusa i uživajte u raznolikoj flori i fauni, drevnim spomenicima, arheološkim nalazištima svetske baštine priznate od UNESCO-a, poljima čaja i začina, rudniku mesečevog kamena po kojem je čuvena, hramovima… i isprobajte neke, od preko hiljadu specijaliteta, koji će zadovoljiti svačiji ukus. Ovo živopisno čudo, karakterišu bogatstvo i lepota a utisak koji ostavlja, učiniće sve članove Vaše porodice prijatno uzbuđenim za sve vreme boravka na ostrvu. Vaše dane možete provesti i aktivno, upoznajući vašu decu sa kulturom i znamenitostima ove čarobne zemlje, ploviti lagunama, planinariti, surfovati i osetiti čari poslednje, divlje egzotike na svetu u kojoj će mališani posebno uživati. Beskrajne, tropske plaže, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, priroda i neopisivo lepe boje, divlji slonovi koji slobodno tumaraju ostrvom, narod koji je preživeo mnoge teškoće a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle god se pogled pruža, hrana koja će vam probuditi čula, talasi savršeni za surfovanje, delfini i kitovi nadomak obale, učiniće odmor Vaše porodice nezaboravnim i napuniti porodične albume spektakularnim fotografijama. Omogućite svojoj deci sticanje znanja koja nikada neće zaboraviti i priuštite im neprocenljivo životno iskustvo!

Negombo plaza

Plan i program putovanja:

1.dan: Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, mogući su polasci sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Upoznajemo se i uzbuđeno brojimo minute do polaska! Let sa presedanjem za Kolombo.

Sri Lanka trafika

 2.dan: Negombo

Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči! Transfer do smeštaja u mestu Negombo, koje se nalazi na obali okeana. Odmaramo se uz šum talasa i uživamo u mirisima ove magične zemlje. Slobodno vreme. Predlažemo zajedničku šetnju i večeru u nekom od lokalnih restorana, uživanje u svežim morskim plodovovima. Noćenje.

Rezervat za slonove

3. dan: Negombo – Kendi

Budimo se rano i krećemo u porodičnu avanturu! Napuštamo sobe i putujemo za Kendi, slikoviti gradić u srcu ostrva. Okruženi smo zelenim brdima i plantažama čaja, čija nas lepota ostavlja bez daha. Usput posećujemo rezervat slonova, gde ćemo imati priliku da upoznamo divlje slonove i sloniće u njihovom prirodnom okruženju. U popodnevnim časovima smeštamo se guest house i nakon kraćeg odmora, sledi odlazak u šetnju i obilazak grada Kendi, kulturnog bogatstva Šri Lanke. U večernjim časovima fakultativno posećujemo najznačajniji budistički hram u Šri Lanki, hram Sri Dalada Maligawa ili Hram Buding zuba, gde se možete upoznati sa budističkom kulturom i inspirativnom tradicijom ove mistične zemlje. Slobodno vreme. Noćenje.

Polja caja Sri Lanka

4.dan: Kendi

Slobodan dan ili fakultativni, poludnevni izlet u čuvenu Kraljevsku botaničku baštu, gde možete videti raznovrsno tropsko cveće iz čitavog sveta! Prilika da se mnogo toga nauči, uživa u prirodi i lepoti ovog ogromnog parka i pravi momenat za nastanak prelepih porodičnih fotografija uz šarenoliku, ezgotičnu floru. Slobodno popodne za istraživanje čudesnog Kendija. Noćenje.

Sri Lanka

5.dan: Kendi – Nuwara Eliya (Zemlja čaja)

Slobodno vreme u Kendiju ili celodnevni fakultativni izlet : Zemlja čaja! Krećemo jutarnjim vozom u višesatnu vožnju kroz jednu od najslikovitijih regija Šri Lanke i uspon na oko 1500m nadmorske visine! Još jedno lice ove magične zemlje koje treba otkriti. Dok se voz lagano penje, upijte energiju božanstvenih predela i družite se sa lokalnim stanovništvom, upoznajte decu sa novim narodom, njihovim običajima, navikama i kulturom.U okruženju polja čaja, vazduh postaje svežiji a vegetacija drugačija. Stižemo u Nuwara Eliyu. Vreme za odmor i osveženje, a zatim, kraći obilazak ovog kolonijalnog mesta u brdima. Nakon toga, sledi povratak minibusom, uz obavezna usputna zaustavljanja u poljima čaja i poseta jednoj od najvećih i najstarijih fabrika čaja u Šri Lanci, gde imate priliku da se upoznate sa procesom uzgajanja i proizvodnje ovih blagotvornih trava, kao i da kupite najkvalitetniji crni, zeleni i beli čaj, uzgajan na okolnim plantažama. Povratak u Kendi u večernjim časovima. Noćenje.

Sri Lanka priroda

6. – 14. dan: Ikaduva

Buđenje i pakovanje, polazak na obalu! Napuštanje smeštaja u jutarnjim satima i polazak prema plažama. Vožnja do Ikaduve. U popodnevnim časovima stižemo i smeštamo se u guest house, i odmah nakon kratkotrajnog odmora, istrčavamo na plažu! Huk talasa, opkoljeni palmama, miris soli u vazduhu i opuštajuća muzika iz okolnih barova, opijaju.  Prepuštanje ovom magičnom ostrvu i potpuno stapanje sa prirodom…

Ikaduva je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugozapadu ostrva, ali i dalje pomalo divlje i mirno, kao i čitava Šri Lanka. Dugačka i široka peščana plaža, obavijena talasima sa jedne strane,a palmama sa druge strane, potpuno očarava. Uzbuđenjima tokom dana nikad kraja, a dane ispraćamo uz tropski zalazak sunca i sve nijanse narandžaste boje prosute po nebu, koji čini da se sve više zaljubljujemo u ovo mesto, kome ćemo često poželeti da se vratimo.

Za vreme našeg boravka u Ikaduvi, čekaju nas mnoge aktivnosti: vožnja po lagunama,  poseta rudniku Mesečevog kamena – dragog kamena po kojem je Šri Lanka čuvena u svetu, poseta uzgajivačima cimeta (fakultativno). Svaki dan degustiramo nešto novo od specijaliteta morske hrane, egzotičnog voća i napitaka. Mališani će posebno uživati u susretima sa raznim vrstama kornjača, a ako budemo posebne sreće, možda ćemo prisustvovati njihovom izlegnuću! U blizini se nalazi još prelepih plaza, koje možemo posetiti u dnevnim izletima (fakultativno).

Jedan ceo dan posvećujemo odlasku u jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova Šri Lanke – rezervat Udalawe. Videćete zašto je ova zemlja svetski poznata po bujnom biljnom i životinjskom svetu (fakulativno)! Otkrijte zašto je Šri Lanka među poslednjom “divljom” egzotikom na svetu i ponesite puno lepih uspomena sa ovog magičnog, porodičnog putovanja.  8 noćenja.

Plaza Mirisa Sri Lanka

14.dan: Ikaduva – Beograd

Pakovanje stvari. Transfer do aerodroma u zavisnosti od vremena leta. Let za Srbiju, sa presedanjem. Sabiramo utiske koji su se nakupili u danima iza nas, dok letimo kroz noć. Uspomene za čitav život i putovanje sa kojeg se vraćamo drugačiji.

15.dan: Beograd

Slećemo u Beograd. Sa osmehom na licu se rastajemo i vraćamo svakodnevnim obavezama, uz jedan širi pogled na život oko nas. Planirajte novu Manga, porodičnu avanturu i upoznajte vašu decu, na najlepši mogući način, sa svetom koji ih okružuje!

Egzoticno voce Sri Lanka


SMEŠTAJ :

KANDY  – Hotel Kandy Supreme

Smešteni smo u jednostavnom i udobnom guesthouse-u na lokaciji pogodnoj za istraživanje ovog gradića. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom sa toplom vodom. Wi-Fi je dostupan gostina smeštaja.

IKADUVA – Guesthouse Mothers Place

Smešteni smo u udobnom guesthouse-u u neposrednoj blizini plaže a nedaleko od centra Ikaduve. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom, jednostavne i sredjene. Recepcija je otvorena 24h. Wi-Fi je dostupan gostema smeštaja.

NEGOMBO – Guesthouse Angel Inn

Guesthouse je uradjen u lokalnom stilu i nalazi se nedaleko od plaže. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom sa toplom vodom. Wi-Fi je dostupan gostima smeštaja.


USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
 

 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899

Cana aranžmana

– Odrasli: 1299€ 1199€

– Deca od 2 do 12 godina (u sopstvenom ležaju): 949€ 

– Deca od 2 do 12 godina (u ležaju sa roditeljima): 749€

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)


Jeste li za caj ? Sri Lanka

Aranžman obuhvata :

 • Avio prevoz sa taksama (Beograd-Colombo-Beograd)
 • Sve transfere prema programu
 • 1 noćenje u guesthouse-u u Negombu (1/2 sobe sa kupatilom) na bazi noćenja sa doručkom – švedski sto
 • 3 noćenja u guesthouse-u u Kandiju (1/2 sobe sa kupatilom)
 • 8 noćenja u guesthouse-u u Ikaduvi (1/2 sobe sa kupatilom)
 • Organizacija i vodjenje puta
 • Stručni vodič za sve vreme boravka u Šri Lanki

Aranžman ne obuhvata :

 • Vizu za Šri Lanku (30$)
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete i obilaske
 • Ulaznice za hramove i lokalitete

NAPOMENA: Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.

Mali istrazivac - Sri Lanka