ŠRI LANKA - Nova godina 2018.


ŠRI LANKA

Nova Godina 2018.

 17 dana / avio 

 23.12 – 08.01.2018. Još 2 slobodna mesta!

30.12 – 07.01.2018- Novi termin!

Kažu da kako započnete Novu godinu – cela će vam biti takva… Mi planiramo da je započnemo na tropskoj plaži, uz neki šareni koktel u ruci, sa najširim mogućim osmehom na licu! Pridružite nam se u novogodišnjoj avanturi u Šri Lanki !!!

Beskrajne tropske plaže, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, priroda sa bojama koje su neopisive, divlji slonovi koji slobodno tumaraju ostrvom, narod koji je preživeo mnoge teškoće a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle se pogled pruža, hrana koja će vam probuditi čula, talasi savršeni za surfovanje, delfini i kitovi nadomak obale… Dobrodošli u ŠRI LANKU !


Plan i program puta:

1. dan (23.12): Beograd

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Upoznajemo se i uzbudjeno brojimo minute do polaska! Let sa presedanjem za Kolombo…

2. dan (24.12.): Kolombo – Kendi

Slećemo na internacionalni aerodrom Bandaranaike. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te reči… Kratak transfer do smeštaja u Kandiju koji se nalazi u brdovitoj centralnoj regiji. Odmaramo se od puta uz zelenilo koje nas okružuje i upijamo prve utiske ove magične zemlje. Slobodno vreme… Možemo zajedno prošetati i večerati u nekom od lokalnih restorančića… Noćenje.

3. dan (25.12.): Kendi

Budimo se puni energije i spremni za nova iskustva koja nas čekaju! Kendi, slikoviti gradić u srcu ostrva, okružen je brdima i plantažama čaja… Odlazimo u šetnju i obilazak grada. Fakultativni obilazak: upoznajemo hram Sri Dalada Maligawa koji je poznatiji pod nazivom Hram Budinog zuba – jedan od najznačajnijih budističkih hamova u Šri Lanki, a nakon toga posećujemo Elephant orphanage (Rezervat slonova) nedaleko od Kendija gde imamo priliku da se izbliza upoznamo sa desetinama divljih slonova i slonića kojima je ovde pruženo utočište. Tu je i botanička bašta gde se upoznajemo sa raznovrsnim biljnim svetom koji krasi ovo podneblje… Slobodno veče. Noćenje.

4. dan (26.12.): Kendi – Sigirija

Budjenje. Slobodan dan ili fakultativni izlet : Pećinski hramovi u Dambuli jedni su od najstarijih budističkih hramova Azije i datiraju iz I veka pre nove ere.  Sigirija (Lavlja Stena) – palata-tvrdjava napravljena na ogromnoj vulkanskoj steni koja se strmo izdiže 200 metara visoko iznad džungle. U njenom podnožiju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palata i hramova. Dok osvajamo ovo svetsko čudo, ne prestajemo da uživamo u prirodi koja nas okružuje, kao i u pogledu koji se pruža sa samog vrha… Povratak u Kandi. Slobodno veče… Noćenje.

5. dan (27.12.): Kendi – Nuwara Eliya (Zemlja čaja)

Slobodno vreme u Kendiju ili fakultativni izlet : Zemlja čaja! Krećemo jutarnjim vozom u višesatnu vožnju kroz jednu od najslikovitijih regija Šri Lanke i uspon na oko 1500m nadmorske visine! Još jedno lice ove magične zemlje koje morate da upoznate! Dok se voz lagano penje mi upijamo predele i mešamo se sa lokalnim stanovništvom… Polja čaja su svuda oko nas, vazduh postaje svežiji a vegetacija drugačija… Stižemo u Nuwara Eliyu. Vreme za odmor i osveženje, nakon čega krećemo u povratak minibusom uz obavezna usputna zaustavljanja u poljima čaja i posetu jednoj od najvećih i najstarijih fabrika čaja u Šri Lanci gde ćemo imati priliku da se upoznamo sa procesom uzgajanja i proizvodnje čaja, kao i da kupimo najkvalitetniji crni, zeleni i beli čaj uzgajan na okolnim plantažama. Povratak u Kendi u večernjim časovima. Noćenje.

6. – 16. dan (28.12. -07.01) : Ikaduva

Budimo se i pakujemo stvari… Idemo na obalu! Napuštamo smeštaj u jutarnjim satima i krećemo prema plažama… Transfer do Ikaduve… U popodnevnim časovima stižemo i smeštamo se u guesthouse a odmah nakon toga istrčavamo na plažu! Huk talasa, palme svuda oko nas, miris soli u vazduhu i opuštajuća muzika iz okolnih barova nas opijaju… Prepuštamo se i puštamo da nas ovo magično mesto uzme pod svoje.

Ikaduva je jedno od najpoznatijih turističkih mesta na jugozapadu ostrva. Spoj peščane plaže koja je obavijena sa jedne strane talasima, a sa druge palmama čini idealan fenomen koji vas dovodi do toga da hoćete da iskočite iz svoje kože. Koralni grebeni u okeanu a zelene i plave lagune na kopnu čine pravi kontrast velikih sličnosti! Uzbuđenjima tokom dana nikad kraja, a na njihovom kraju smirivanje duha uz zalazak sunca zavodničkog izgleda koje nas navodi da se još više zaljubimo u ovo mesto…

Spremite se i za nezaboravan doživljaj – DOČEK NOVE GODINE NA PLAŽI! Čekamo da otkuca ponoć sa nogama u pesku i mirisom mora koji dopire sa pučine… Uživamo u svežim plodovima mora… Nazdravljamo sa tradicionalnim pićem Šri Lanke – arakom i djuskamo sa stotinama nasmejanih ljudi koji su na plaži oko nas!

Za vreme našeg boravka u Ikaduvi čeka nas: vožnja katamaranom po lagunama (fakultativno), obilazak lokalnih hramova, poseta rudniku Mesečevog kamena – dragog kamena po kojem je Šri Lanka čuvena u svetu (fakultativno)… Svaki dan probamo nove specijalitete morske hrane, egzotične voćke… Videćemo i razne vrste kornjača, a ako budemo posebne sreće i prisustvovati njihovom izlegnuću. Oni koji ne žele da se odvajaju od plaže i slanog okeana  mogu da se oprobaju u surfovanju ili ronjenju kraj koralnih grebena – naravno uvek uz dobre fotografije. Možemo otići na safari u najčuveniji nacionalni park Šri Lanke (fakultativno) gde nas čekaju divlji slonovi, leopardi, majmuni, mnoštvo ptica i drugih divljih životinja…


U blizini se nalazi još nekoliko prelepih plaža koje su isto tako specifične kao i Ikaduva. Videćete zašto je Šri Lanka možda i poslednja “divlja” egzotika. Nećemo vam otkrivati detalje sada, istražićemo ih zajedno… Svako će naći svoj kutak na njima, svoju palmu, svoj duševni mir…  

16. dan (07.01.): Ikaduva – Kolombo – Beograd

Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Imamo slobodno vreme do večernjeg leta za Srbiju. U večernjim časovima transfer do aerodroma..

17. dan (08.01.): Beograd

Let za Beograd sa usputnim presedanjem. Slećemo u Srbiju. Sa osmehom na licu se rastajemo i vraćamo svakodnevnim obavezama sa nekim novim pogledom na stvari. Počinjemo planiranje nove Manga avanture… 🙂


SMEŠTAJ :
 
KENDIHotel Kandy Supreme
Smešteni smo u jednostavnom i udobnom guesthouse-u na lokaciji pogodnoj za istraživanje ovog gradića. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom sa toplom vodom.
 
IKADUVAGuesthouse Mother˙s Place
Smešteni smo u udobnom guesthouse-u u neposrednoj blizini plaže a nedaleko od centra Ikaduve. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojim kupatilom, jednostavne i sredjene. Recepcija je otvorena 24h.

CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA

1399€

(za uplate u celosti do 01.12. cena je 1349€)

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

 

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu po promo uslovima potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu za putovanje nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžmana obuhvata :

  • Avio prevoz sa taksama (Beograd-Colombo-Beograd)
  • Sve transfere prema programu
  • Smeštaj po planu i programu puta u guesthouse-u u Kandiju (1/2 sobe sa kupatilom) i u guesthouse-u u Ikaduvi (1/2 sobe sa kupatilom)
  • Organizacija i vodjenje puta
  • Stručni vodič za sve vreme boravka u Šri Lanki

Aranžman ne obuhvata :

  • Vizu za Šri Lanku (35$)
  • Individualne troškove
  • Fakultativne izlete i obilaske
  • Ulaznice za hramove i lokalitete
  • Hranu

NAPOMENE:

U slučaju promene cene avio prevoza od strane Avio kompanije, agencija zadržava pravo da promeni cenu aranžmana.

Cena je garantovana samo kada se uplati celokupan iznos cene avio karte.

Moguće je blago pomeranje datuma putovanja u zavisnosti od raspoloživosti mesta na letovima.

Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.