SINGAPUR -BALI- KUALA LUMPUR - NG 2018.


NOVA GODINA 2018.

Singapur + Bali + Malezija

14 dana 

26.12 – 08.01.2018. – još 2 slobodna mestabali

 Singapur je ekonomski gigant, i najmodernija je ostrvska grad-država jugoistočne Azije. Grad spaja malajsku, kinesku, arapsku, indijsku i englesku kulturu i religiju. Njegova jedinstvena etnička tapiserija pruža posetiocima širok spektar sadržaja za  razgledanje i otkrivanje. Ostrvo  leži jedan stepen severno od ekvatora,  obuhvata ostrvo Singapur  i 58  manjih ostrva. Mnoštvo ribljih restorana duž peščanih plaža na istočnoj obali, zovu na izlet, kao i ostrvo zabave, Santos. Glavni grad, koji se naziva Singapur, pokriva trećinu  glavnog ostrva.  Odlična infrastruktura ostrvske republike omogućava posetiocima da uživaju u njegovim brojnim lokacijama i atrakcijama u bezbednom, čistom i zelenom okruženju. Singapur se zove “Garden City” zbog svojih brojnih parkova i bujne vegetacije. Njegovu lepotu upotpunjuje i bogato kulturno nasleđe. Jezgro Singapura je kolonijalna  oblast. Svaka  enklava ima svoj poseban šmek, od aromatičnih prodavnica začina  Little Indije,  oronule  Kineske četvrti, gde je još uvek moguće naići na kaligrafa koji piše priču, ili arapskog distrikta , pretrpanog  radnjama finih tkanina  i svile. 

Bali je jedno od preko 17.000 ostrva Indonežanskog arhipelaga. Ostrvo je prošarano lancem od 6 vulkana od 1.350 do 3.014 mnv koji se prostiru od istoka prema zapadu, kao i bujnim tropskim šumama, prastarim kraterskim jezerima, brzim rečicama i dubokim kotlinama, živopisnim poljima pirinča i plodnim ravnicama. Sve na ovom ostrvu odiše nekom fenomenalnom i nama Evropljanima svakako nepoznatom energijom koja nas obuzima od trenutka kada avion dodirne pistu aerodroma ”Ngurah Rai”. Živopisne boje Balija, neverovatno ljubazno i gostoprimljivo stanovništvo, hrana jakih i neobičnih ukusa i tirkizno plava boja vode Indijskog okeana koji zapljuskuje ovaj mali raj na zemlji sigurno će zadovoljiti ukus i osvojiti srca i onih najizbirljivijih …

Malezija je blagoslovena plažama, šumama i svim blagodetima  prirode, na mnogo načina, živi svoju reputaciju „istinske Azije “. Multikulturalizam nije od Malezije napravio samo gastronomski raj već je napravio od nje i dom, za stotine živopisnih festivala. Ukoliko želite da upoznate Aziju, Malezija je po nama prva destinacija koju valja posetiti, baš zbog toga što predstavlja Aziju u malom. Svetlucava prestonica Kuala Lumpur odiše neboderima, kolonijalnom arhitekturom, šarenim hramovima i šarmantim lokalcima. 


Plan i program puta:

1. dan:  Beograd – Singapur

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla . Let preko Istanbula do Singapura.

singapur

2.dan : Singapur

Dolazak u Singapur . Transfer do smeštaja. Singapur je ostrvo – država, najmoderniji grad u Jugoistočnoj Aziji, čije ime u prevodu znači lavlji grad.  Slobodno vreme na privikavanje. Noćenje.

3. dan : Singapur – Bali

Check out i  slobodno vreme. Singapur je grad orhideja, grad mnoštvo parkova i bašta, grad u kojem ćete se izgubiti u reci ljudi, gde ćete otvorenih očiju upijati čudesne slike! Predlažemo vam fakultativnu šetnju gradom. Obilazimo Marina Bay, Merlion Park koji predstavljaju simbole Singapura, videćemo moderne zgrade… Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme i let to Balija. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za odmor i upoznavanje sa čarima ostrva bogova. 

Bali

4 – 11. dan ( 7 noćenja):  Bali

Bali je inspiracija, tropsko stanje uma, magično ostrvo prošarano netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno- zelenim pirinčanim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih ostrva je tradicija i duhovnost nasmejanih meštana koji ponosno slave svoju kulturu i neguju identitet. Upoznajte narod čija deca uče tri jezika: baležanski, jezik sa sveštenim licima, jezik sa prirodom i životinjama i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi.

Bali je dragulj Azije i tropsko ostrvo nasmejanih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da želite da se opustite na belim peščanim plažama ispod zelenih palmi i odmarate uz zvuke talasa koji zapljuskuju grebene, osetite blagodeti aroma terapije, ispraznite vaš um uz jogu, tai či, surfujete ili se oprobate u cenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa.

Manga avantura na Baliju počinje na plaži, uz balinežanske specijalitete, egzotičnu kombinaciju ukusa. Uživajte u idiličnoj atmosferi na mekom, zlatnom pesku i dočekajte spektakularan zalazak sunca, na potpuno spiritualnom tlu. Otkrijte autentičnosti Balija kroz tradicionalne plesove, rituale i legende. Lutanje ulicama karakterističnih malih sela, upoznavanje meštana i njihove kulture u hindo– budističkim hramovima smeštenim na živopisnim grebenima, neprocenjivo obogaćuje životno iskustvo. Stapanje sa prirodom i prepuštanje rajskom ostrvu na kojem žive mnoge egzotične ptice i majmuni, uz mnoštvo novih ukusa i mirisa, uokvireno najlepšim bojama prirode, učiniće vašu porodičnu avanturu odmorom o kakvom ste oduvek maštali. Uživajte u opijajućem mirisu aromatičnih ulja prilikom okrepljujuće indonežanske masaže i zaboravite na kratko svakodnevicu, jer vaša realnost postaje ovo rajsko mesto. Dopustite da vas Bali zavede svojim posebnim šarmom.

Postoji mogućnost odlaska i do susednog ostrva Lombok.

Dočekajte Novu godinu u nekom od mnogobrojnih klubova i restorana u Kuti i Legianu ili na predivnim plažama Balija uz zvuke talasa.

Kako bi upotpunili vaš boravak na Baliji i doživeli spritiualna, nezaboravna iskustva predlažemo vam da sa nama posetite neke od sledećih fakultativnih izleta :

Jug Balija – poseta plažama Uluwatu, Padang Padang, Bingin,Dreamland. Predveče fakultativan odlazak do hrama Uluwatu, čuveni hindu hram, gde možete uz zalazak sunca videti Kecak ples. Tradicionalni balinežanski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao deo poznatog Ramayana Epa izvodi se u amfiteatru sa preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo sa različitim glasovima i ritmovima.

Plaža Kuta – Kuta je najpopularnija plaža na Baliju. Puna je surfera iz celog sveta. Ovde možete naučiti osnove surfa po povoljnim cenama. U popodnevnim satima uživaćemo u zalazaku sunca, koktelima. Kuta i Legian su centri noćnog života na Baliju. Veliki broj klubova, barova i diskoteka obećavaju dobar provod. Tu je i veliki broj restorana, od svetski poznatih lanaca fastfood-ova, pa do mnogo interesantnijih tradicionalnih takozvanih Warung-a, gde možete probati veoma ukusnu balinežansku hranu.

Ubud – Obilazimo centralni Bali. Posetićemo centar umetnosti Ubud, gde možete kupiti tradicionalne balinežanske suvenire: predmete od drveta (balinežanske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umetničke predmete, slike na svili. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Naravno svuda je cenkanje neizbežno. U Ubudu ćemo posetiti Monky Forest. Uveče odlazak do hrama Tanah Lot koji je nalazi na steni i do koga se može doći u popodnevnim satima kada je oseka. Za mnoge je odatle najlepši zalazak sunca na ostrvu.

Vulkan Batur – Fakultativni treking do vulkana Batur. Treeking  traje  2 sata na visini oko 1700 m. Tokom treekinga videćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalni izlazak sunca. Vulkan pušta dim na sve strane. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur na čijoj istočnoj obali se nalazi selo Trunyan, izolovano od civilizacije, gde je tradicija da se pokojni ne zakopavaju. Zatim poseta selu Kintamani odakle se vidi vulkan, kaldera i jezero Batur. Poseta hramu Ulun Danu Batur.

Plaže Sanur i  Jimbaran – odlazak na plažu Sanur koja predstavlja idealno mesto kupanje, jer nema talasa i okružena je  koralnim grebenima, pa je idealna za ronjenje. Kupamo se, sunčamo i sabiramo utiske od prethodne noći. Uveče odlazak na plažu Jimbaran, gde se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca.

Plaže Nusa Dua i Tanjung Benoa – odlazak do Nusa Dua plaže, koja je poznata po belom pesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pesku. Zatim odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovde možete probati razne sportove po povoljnim cenama poput skijanja na vodi, paraselinga,vožnje skutera.

bali-indonesia

11. dan : Bali – Kuala Lumpur

Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Let do Kuala Lumpura. Dolazak u Kuala Lumpur, transfer do hotela. Smeštaj. Nakon kraćeg odmora krećemo u obilazak grada: Central Market – Pasar Seni, Chinatown, Masjid Jamek – džamija, Old market… Slobodno vreme za razgledanje i uživanje u gradu punom kontrasta. U Kuala Lumpuru videćete na jednom mestu Indijce, Kineze, Tajlandjanine, Malajce, Indonežane i veliki broj turista koji svojom kulturom daju neverovatnu čar i energiju koja se oseća na svakom ćošku ovog šarenog grada. U večernjim satima odlazak do dela grada gde se nalaze Petronas Tower, najveće kule bliznakinje na svetu, visoke 452 metra. 88 spratova betona ukrašenog čeličnom i staklenom fasadom oduzima dah. Možete se popeti na 42 sprat (fakultativno) i na mostu koji spaja dve kule napraviti fantastične fotografije grada. Noćenje.

Kuala lumpur

12. dan : Kuala Lumpur

Dobro jutro, nastavljamo sa razgledanjem znamenitosti grada: Fakultativna poseta BATU CAVES – Najstarijem hindu hramu u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelepoj panorami KL (palme, parkovi, neverovatan miks arhitekture istoka i zapada…). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji poseti preko milion hindu vernika. Hram je posvećen Murugan-u – Indijskom bogu rata, gde se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenika nas vode do ulaza u batu caves. Čuvajte svoju hranu ili piće, jer u suprotnom će vam ih majmunčići veštim pokretima oteti. Nakon razgledanja Batu caves slobodno vreme za razgledanje ili individualnu – fakultativnu posetu Dark Cave – pećine koja je dom preko 200 000 slepih miševa i raznih insekata – kojima se slepi miševi hrane. Nakon razgleda povratak u centar KL i fakulativni odlazak do Bird parka, najvećeg parka te vrste u Aziji. Slobodno vreme. U večernjim satima odlazak do Bukit Bitang-a u kome se nalazi veliki broj barova i klubova i naravno restorana brze hrane. Noćenje.

13. dan : Kuala Lumpur – Beograd

Nakon budjenja odlazak do Indijskog kvarta koji je poznat po nazivu Little India gde možete naći veliki broj prodavnica indijske robe i veliki broj restorana. Imaćete utisak da ste na tren otputovali u Indiju. Nakon obilaska poseta Nacionalnom muzeju Malezije (fakultativno) gde se bliže možete upoznati sa Malezijskom kulturom i istorijom i vratiti u period engleske kolonizacije. Slobodno vreme za šoping. Preporučićemo vam najbolje tržne centre u KL-u gde možete kupiti robu (elektronika, tekstil, začini…) po najpovoljnijim svetskim cenama. Slobodno vreme. U večernjim časovima transfer do aeorodroma. Let do Beograda sa usputnim presedanjem.

14. dan : Beograd

Dolazak u Beogradu jutarnjim časovima i sa osmehom na licu planiramo novo Manga egzotično putovanje.


Smeštaj:

 • U Kuala Lumpuru smo smešteni u centru grada u Arenaa Star hotelu 3* (lokalna kategorizacija) ili slično,u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama. Svaka soba ima kupatilo – wc, tuš, sat TV i klima uredjaj. Hotel poseduje bar i restoran internacionalne kuhinje. Hotel je moderan i odlično povezan gradskim prevozom sa turističkim znamenitostima Kuala Lumpura.
 • Na Baliju smo smešteni u Harris Raya Kuta Bali hotelu 4* (lokalna kategorizacija) ili slično, u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama. Svaka soba ima sopstveno kupatilo (wc, tuš) i klima uredjaj. Hotel poseduje bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje.
 • U Singapuru smo smešteni u hotelu Strand 3* ili slično, u širem centru grada. Hotel je dobro povezan linijama gradsog prevoza sa svim delovima grada. Poseduje bar i restoran internacionalne kuhinje. Sobe u hotelu su 1/2, 1/3 i 1/4 krevetne, svaka sa kupatilom (wc, tuš) i klima uredjajem.


CENA PROMO PAKETA ARANŽMANA

1599€

(za uplate u celosti do 01.12. cena je 1499€)

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

 

USLOVI I PRAVILA PROMOCIJE
  


Zbog specifičnih uslova organizacije putovanja i komfora grupe,

broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali vaše mesto u željenom terminu potrebno je da:

– uplatom avansa od min. 50€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa za avio aranžmane i za daleka putovanja, potvrdite prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu, pre njene kupovine (okvirno 2 meseca pred put), o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti;

– potpišete ugovor o putovanju (možete potpisati i poslati putem mejla) u roku od 48 sati;

– pošaljete sliku prve strane pasoša putem mejla, vibera (na br. +381653444600) ili lično u našim prostorijama u roku od 48h.

Instrukcije za rezervaciju i prijavu nalaze se na linku Uputstvo za prijavu

(Napominjemo da su neki termini skoro popunjeni i da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji nismo u mogućnosti da proširujemo grupe)

Sve informacije možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu:

Beograd, RUZVELTOVA 10 (u pasažu); tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899


Aranžman obuhvata :

 • Avio prevoz ( Beograd – Singapur – Kuala Lumpur – Beograd ) sa svim taksama
 • Avio prevoz Singapur – Bali (15kg prtljag )
 • Avio prevoz Bali – Kuala Lumpur (15kg prtljag)
 • Svi transferi prema programu
 • 2 noćenja u hotelu 3* u centru Kuala Lumpura u 1/2, 1/3 i 1/4  sobi sa klimom
 • 7 noćenja u hotelu 4* u centru Kuta-e na Baliju  u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa klimom
 • 1 noćenje u hotelu 3* u širem centru Singapura u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama sa klimom
 • Orgaizaciju i stručno vodjstvo grupe na srpskom jeziku

Aranžman ne obuhvata :

 • Malezijska viza – 10eur
 • Individualni troškovi
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Hrana

NAPOMENA: Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.