JAPAN PORODIČNA AVANTURA 11 DANA 

TOKIO

12.04 – 22.04.2020.

11 DANA / 8 NOĆI


Krenite stopama samuraja i vašu nezaboravnu, porodičnu avanturu počnite u misterioznom Tokiju, koji predstavlja opojnu mešavinu futurističkog i tradicionalnog. Blještave reklame koje osvetljavaju nesvakidašnje oblakodere, roboti, moderna, japanska pop kultura, mirni šintoistički hramovi, istorijski spomenici, odmor u prelepim parkovima, uživanje u ukusnim japanskim specijalitetima, upotpunjuju doživljaj. Ako ste ljubitelji kulture, nema boljeg izbora od šarenog i bogatog nasleđa Japana, uključujući divnu igru kabuki i tradicionalne gejše.

Tokio je podsticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola, uzbudljiva je i intrigatna. Grad sa desetak različitih lica, haotičan i glasan ili smiren poput zena, sa visokim soliterima i sitnim, skivenim hramovima. Tokio nudi veliki broj znamenitosti, moderan dizajn i oko 100.000 restorana.

Mnoge umetnike je inspirisala, a nas ostavlja bez daha, veličanstvena planina Fudži, vulkan savršenog oblika, koji se probija kroz oblake i čije se konture preslikavaju na mirnoj vodi, prelepog jezera Kavaguči. Obogatite znanje posetom prvoj šogunatskoj pretonici Japana – gradiću Kamakura, čiji  hramovi i svetilišta, zajedno sa prirodnim okruženjem, predstavljaju arhitektonsko remek delo.

Oživite pejzaže procvetalih trešanja i ponesite nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti zauvek!


Plan i program puta:

1.dan (12.04.) : Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u 12:05h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 18:00h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 8h i 10 minuta.

2.dan (13.04.): Doha – Tokio

Let iz Dohe za Tokio u 02:10h, broj leta QR806. Sletanje u Tokio u 18:40h po lokalnom vremenu. Konnichiwa! Dobrodošli u Tokio! Transfer metroom do hostela. Smeštaj i odmor. Slobodno vreme za privikavanje na Tokio. Noćenje.

Tokio Japan Rainbow Bridge

3.dan (14.04.): Tokio

Vaša nezaboravna, porodična avantura, počinje fakultativnim obilaskom distrikta Asakusa, gde možete doživeti pravu atmosferu Tokia iz prošlosti! Šoping ulice sa raznim tezgicama gde možete kupiti tradicionalne japanske suvenire i zasladiti se japanskim slatkišima, uvešće vas u najstariji i najznačaniji budistički hram u Tokiu- Sensoji. Odmor u  najpoznatijem parku Ueno, gde se nalaze razni muzeji poput muzeja nauke, istorijskog muzeja i zoo vrt, predstavlja pravi užitak za sve članove porodice. Nakon obilaska hrama, odlazimo metroom u najprometniji deo Tokija – Shinjuku. Shinjuku predstavlja pulsirajude srce grada a prizori koji nas očekuju slika su i prilika Tokija kakvim ga većina nas zamišlja: neonska svetla, gomila nebodera, gužva na ulicama i brzi ritam života. Nakon zajedničke šetnje, povratak metroom u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (15.04.): Tokio

Nakon doručka  fakultativni odlazak do Imperial palas kompleksa, u kome borave Japanski veličanstveni car i carica. Kompleks je otvoren jednom godišnje, 02.01., ali svakako uživaćemo u prirodi i prelepim parkovima koji se nalaze u centralnom delu užurbanog Tokija. Nakon kraćeg odmora razgledanje nastavljamo dalje posetom kvartu Akihabara. Ovaj deo grada je ved decenijama poznat kao Electric City, zbog velikog broja radnji u kojima se prodaje elektronika. Danas je ovo i centar univerzuma ljubiteljima japanskih stripova i animiranih filmova i serija – mange i anime. Povratak u smeštaj. Noćenje.

5.dan (16.04.): Tokio

Slobodno vreme za obilazak grada i fakultativni odlazak do Diznilenda,  prvog koji je otvoren van teritorije SADa, 1983. godine, gde će se mali putnici beskrajno zabaviti i doživeti pravu avanturu. Kao poseban odeljak, postoji i vodeni park inspirisan morskim pričama i bajkama, sedam tematskih luka koje nude obilje zabave i još zabave, pucanje od mašte! Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (17.04.): Tokio

Nakon doručka, sledi fakultativni obilazak kvarta Sumida. Posetićemo Sumida akvarijum u kome se nalazi preko 10.000 vrsta morskog sveta. Nakon obilaska akvarijuma, odlazimo do Tokyo Skytree opservatorije, penjemo se liftom na platformu – 350m, odakle se pruža nezaboravan pogled na Tokio, gde možete napraviti spektakularne porodične fotografije. Nastavljamo dalje ka mirnom, prijatnom Sumida parku pored istoimene reke, pravimo odmor i uživamo u prirodi. Slobodno vreme i povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan (18.04.): Tokio

Slobodan dan ili fakultativni, celodnevni izlet – Fudži, planine koja je sa 3,776 metara, najviša u Japanu. Nije iznenađujuće da je gotovo savršeni oblik vulkana, obožavan kao sveta planina među umetnicima i običnim ljudima. Fudži je uspavani vulkan koji se zadnji put probudio 1708. godine. Odlazak do mesta Kavagučiko i šetnja pored jezera Kavaguči i pravljenje fantastičnih fotografija planine, čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Ukoliko vremenski uslovi dozvoljavaju penjemo se do 5. stanice na planini Fudži i uživamo u najprisnijem kontaktu sa ovom japanskom svetom planinom i njenom prirodom. Povratak u Tokio u večernjim časovima. Noćenje.

fuji

8.dan (19.04.): Tokio – Kamakura

Slobodan dan u Tokiju ili fakultativni poludnevni  izlet u Kamakuru.  Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sedište prvih šoguna i prestonica Japana od 1185god. – 1333god. Predstavlja grad – muzej, jer postoji 19 Šinto svetilišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronze, visine 13,5 metara.  Obilazak grada i slobodno vreme za odmor i relaksaciju. U kasnim popodnevnim satima povratak u Tokio.  Noćenje.

9.dan (20.04.): Tokio 

Nakon doručka, fakultativni odlazak metroom u Tokyo Maritime City (Odaiba District) koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je veštačkim spajanjem 6 ostrva u Tokio zalivu. Do njega se stiže čuvenim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, kao i tržnih centara, uz neizbežno uživanje na gradskoj plaži, učiniće nam ovaj dan nezaboravnim. Upoznavanje Tokija nastavljamo na drugom kraju grada – Harajuku. Ovaj deo grada je jedan od centara japanske mode za mlade, a najčuvenija je Takehsita ulica, pešačka zona sa zaista neobičnim i veoma interesantnom prodavnicama. Razgled završavamo u Shibuya kvartu, gde se možete upoznati sa japanskom modom i najnovijim svetskim, modnim trendovima. Povratak u smeštaj. Noćenje.

10.dan (21.04.) : Tokio – Doha

Pakovanje stvari i napuštanje smeštaja. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer metroom do aerodroma u dogovoreno vreme. Let za Dohu u 22:30h, broj leta QR807.

11.dan (22.04.) : Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u 04:40h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 2h i 15 minuta. Poletanje aviona iz Dohe u 06:55h, broj leta QR231. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 11:05h po lokalnom vremenu. Planirajte novu Manga, porodičnu avanturu i upoznajte vašu decu, na najlepši mogući način, sa svetom koji ih okružuje!


Smeštaj:

Tokio od 13.04.  do 21.04.2020.

BakPak Hostel se nalazi u jednom od turističkih centara Tokija (kvart Taito). Poseduje jednostavne dvokrevetne, trokrevetne sobe i četvorokrevetne sobe u japanskom stilu, svaka sa kupatilom i klimom. Hostel sadrži recepciju, free Wi-Fi, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku televiziju, lounge room. Hostel se nalazi u blizini metro linije preko koje je laka komunikacija sa svim delovima grada.


MANGA PROMOCIJA

– Odrasli: 1399€

– Deca od 2 do 12 godina (u sopstvenom ležaju): 999€ 

(Avio prevoz  sa taksama + smeštaj + transferi)

DINAMIKA I NAČINI PLAĆANJA

DINAMIKA PLAĆANJA:

Pri prijavi plaća se iznos od 100€ po osobi u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Preostali iznos aranžmana potrebno je isplatiti u jednakim mesečnim ratama najkasnije 20 dana pred polazak na put. 

Napomena:
U zavisnosti od datuma prijave – potpisivanja ugovora o putovanju i blizine datuma polaska na putovanje, iznos avansa prilikom prijave može varirati. Postoji mogućnost da deo aranžmana u iznosu od 250€ po osobi platite na destinaciji za usluge izvršene od strane inopartnera.

NAČINI PLAĆANJA:

Gotovinski u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Putem tekućeg računa sa teritorije Republike Srbije (instrukcije putem elektronske pošte)
Putem deviznog računa iz inostranstva (instrukcije putem elektronske pošte)
Platnim karticama u prostorijama agencije (Master, Visa, Maestro i Dina)
Kreditnim karticama banke Intesa moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata, bez kamate (Master, Visa, Maestro): važi za poslovnicu u Beogradu
Online platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina): putem elektronske pošte (sigurni link WSPay)
Deponovanim čekovima gradjana do 6 mesečnih rata (poslednja rata do max. 2 meseca nakon završetka putovanja)


Aranžman obuhvata:
Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Tokio-Beograd sa presedanjem u Doha – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Tokiju u hostelu na bazi 8 noćenja (1/2 sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni deo plana i programa puta. Izvode se u saradnji sa ino-partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizovati fakultativne izlete i sa manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cene – cene mogu biti više). Može doći do promena u ceni, datumu realizacije izleta, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredvidjenih okolnosti na šta organizator putovanja ne može da utiče, a samim tim nije odgovoran za gorenavedene promene. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realizuju od strane lokalnih partnera.


Razgled Tokia 1

Nakon doručka krećemo u razgledanje grada obilaskom distrikta Asakusa, gde demo doživeti atmosferu Tokija iz prošlosti. Ulice prepune tradicionalnih japanskih suvenira i slatkiša vode nas do najstarijeg i najznačanijeg budističkog hrama u Tokiju – Sensoji. Bacite nekoliko novčića u sanduk ispred hrama i zazvonite velikim zvonom do koga vodi debeli konopac. Dvorište hrama preplavljeno je dimom upaljenih mirisnih štapića koji, kako kažu, đacima pomaže da dobiju bolje ocene, a odraslima da bolje razmišljaju i rade. Sledi obilazak kompleksa i fotografisanje sa lokalcima obučenim u  tradicionalnu odeću. Šetnju nastavljamo ka najpoznatijem parku Ueno koji u doba Sakure jednostavno blista. U parku se nalazi muzej nauke, muzej zapadne umetnosti, nacionalni muzej i zoo vrt (u dogovoru sa vodičem možete posetiti zoo vrt i priuštiti mališanima druženje sa pandama). Nakon obilaska parka, odlazimo metroom u najprometniji deo Tokija – Shinjuku. Shinjuku predstavlja pulsirajude srce grada a prizori koji nas očekuju slika su i prilika Tokija kakvim ga većina nas zamišlja: neonska svetla, gomila nebodera, gužva na ulicama i brzi ritam života. Nakon zajedničke šetnje, povratak metroom u smeštaj.


Razgled Tokia 2

Nakon doručka, sledi fakultativni obilazak kvarta Sumida. Posetidemo Sumida akvarijum u kome se nalazi preko 10.000 vrsta morskog sveta. Nakon obilaska akvarijuma, odlazimo do Tokyo Skytree opservatorije, penjemo se liftom na platformu – 350m, odakle se pruža nezaboravan pogled na Tokio, gde možete napraviti spektakularne porodične fotografije. Nastavljamo dalje ka mirnom, prijatnom Sumida parku pored istoimene reke, pravimo odmor i uživamo u prirodi. Slobodno vreme i povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: kartu za prevoz metroom / autobusom, ulaznice za akvarijum, ulaznice za Tokyo Skytree 1. Platformu i uslugu vodiča.


Razgled Tokia 3 

Nakon doručka, krećemo metroom u Tokyo Maritime City (Odaiba District) koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je veštačkim spajanjem 6 ostrva u Tokio zalivu. Do njega se stiže čuvenim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, kao i tržnih centara, uz neizbežno uživanje na gradskoj plaži, učiniće nam ovaj dan nezaboravnim. Upoznavanje Tokija nastavljamo na drugom kraju grada – Harajuku. Ovaj deo grada je jedan od centara japanske mode za mlade, a najčuvenija je Takehsita ulica, pešačka zona sa zaista neobičnim i veoma interesantnom prodavnicama. Razgled završavamo u Shibuya kvartu, gde se možete upoznati sa japanskom modom i najnovijim svetskim, modnim trendovima. Povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: prevoz metroom / vozom i uslugu vodiča.


Razgled Tokia 4

Nakon doručka fakultativni odlazak do Imperial palace kompleksa, u kome borave japanski veličanstveni car i carica. Kompleks je otvoren jednom godišnje, 02.01., ali svakako uživajte u prirodi i prelepim parkovima koji se nalaze u centralnom delu užurbanog Tokija. Nakon kraćeg odmora razgledanje nastavljamo dalje posetom kvartu Akihabara. Ovaj deo grada je ved decenijama poznat kao Electric City, zbog velikog broja radnji u kojima se prodaje elektronika. Danas je ovo i centar univerzuma ljubiteljima japanskih stripova i animiranih filmova i serija – mange i anime. Povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: prevoz metroom – busom, uslugu vodiča.


Diznilend 

Fakultativni odlazak do Diznilenda, prvog koji je otvoren van teritorije SADa, 1983. godine, gde de se mali putnici beskrajno zabaviti i doživeti pravu avanturu. Kao poseban odeljak, postoji i vodeni park inspirisan morskim pričama i bajkama, sedam tematskih luka koje nude obilje zabave i još zabave, jednostavno pucanje od mašte! Slobodno vreme do predvečernjih sati, a onda se, prepuni utisaka, vraćamo u smeštaj.

Izlet obuhvata: transfer, ulaznicu za jedan park i uslugu vodiča.


Kamakura 

Na izlet se polazi u jutarnjim časovima. Prvo dolazimo do Tokio stanice, odakle se ukrcavamo na voz koji nas direktno vozi u srce prve šogunatske prestonice – Kamakure. Mada danas ostatke tog perioda nećemo nadi, videdemo druge značajne spomenike japanske kulture i provesti ugodno popodne pazareći suvenire. Po dolasku u Kamakuru, lokalnim autobusom se prevozimo do najznačajnijeg spomenika grada – Velikog Bude (Daubutsu). Nakon obilaska ostataka hrama i statue, krećemo se putem crvene Komači Dori ulice, koja je ispunjena lokalnim restoranima, suvenirnicama i prodavnicama raznorazne robe koji Japanaci naprosto obožavaju. Bez dužeg zadržavanja u ovoj ulici, krećemo se ka čuvenom svetilištu Tsurugaoka Hachimangu. Ovo je najznačajnije svetilište u gradu, osnovano davne 1063. godine u praskozorju šogunata. Hram je posveden Hačumanu – zaštitniku samuraja. Nakon obilaska hrama sledi slobodno vreme za opuštanje, uživanje u baštama svetilišta, ručak i kupovina suvenira. Povratak u Tokio u popodnevnim časovima.

Izlet uključuje: transfere, ulaznicu i vodiča.


Fudži

Fudži je najviša i najznačajnija planina Japana i svakako nešto što ne smete propustiti. Ovaj aktivni vulkan savršenog konusnog oblika nalazi se na 100 km od japanske prestonice. Jedan od najlepših pogleda na planinu Fuji u doba Sakure (cvetanje trešnje) je upravo sa jezera Kavaguči, koje posedujemo tokom ovog izleta. Vozimo se brodićem po jezeru i pravimo nestvarne fotografije. Popedemo se i Kachi Kachi žičarom do vidikovca sa koga se pruža impresivan pogled na planinu. Slobodno vreme za šetnju pored jezera, kupovinu suvenira i uživanje u lokalnim specijalitetima u nekom od restorana po vašem izboru. Povratak u Tokio u dogovoreno vreme.

Izlet uključuje: transfer do/od autobuske stanice u Tokiu, povratnu autobusku kartu, žičaru i vodiča.


 


Sve informacije o promociji možete dobiti u našim poslovnicama u Beogradu i Novom Sadu :

Beograd, RUZVELTOVA 10; tel: +381114095295 ; +381114095296

Novi Sad, MAKSIMA GORKOG 42; tel: +381213006899; +381213825638


Pozivamo Vas da se priključite Manga avanturama i osvajanju sveta!

PRIJAVI SE